Saç açıcılar içinde bulundurdukları kimyasal maddelerle saçın yapısını değiştirerek, saç renginin kalıcı bir şekilde açılmasını sağlıyorlar. Hal böyle olunca saçlarımız kuruyabiliyor, yıpranabiliyor. Saç diplerimizde de tahriş meydana gelebiliyor. Bu sebeple saç renginin açılmasına yardımcı olan doğal yöntemlere yöneliyoruz. Bunlardan bir tanesi de papatya suyudur, saçlara hem faydaları bulunur hem de saç renginin açılmasına yardımcı olur.
Papatya suyu nedir, faydaları nelerdir?
Papatya suyu nedir, faydaları nelerdir?
Papatya suyu adından da anlaşılabileceği gibi papatyadan elde edilir. Kurumuş papatyalar kaynatılır, suyu ise saçlara sürülür. Saçlara birçok faydası bulunur, bunları şöyle sıralayabiliriz;
Saçların açılmasına destek olur.
Saçların daha parlak görünmesini sağlar.
Kepek sorununun önlenmesine yardımcı olur.
Saç derisini yatıştırır.
Saçların daha sağlıklı görünmesine destek olur.
Saçların daha dayanıklı olmasını sağlar.
Papatya suyu nerede satılır?
Papatya suyu nerede satılır?
Mecitefendi, Arifoğlu gibi pek çok markanın hazır papatya suları bulunmaktadır. Bunları internet üzerinden kolayca sipariş verebilirsiniz. Bazı aktarlarda ve eczanelerde de bulunuyor. Ancak aktarlardan kuru papatya alıp, papatya suyunu kendiniz hazırlarsanız daha çok faydasını görürsünüz diye düşünüyorum. Üstelik hazırlaması hiç de uğraştırıcı değildir.
Papatya suyu nasıl hazırlanır?
Papatya suyu nasıl hazırlanır?
Aktardan aldığınız kuru papatyalara bir miktar su ekleyin ve kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra soğuması için bir köşede bekletin. Ardından suyunu süzün ve daha kolay uygulayabilmek için bir sprey şişesine boşaltın. Bu suyu hemen tüketmenize gerek yoktur, kalan miktar daha sonra da kullanılabilir. Saçlarınızın her yerine uygulayın ve saçlarınızın güneş yardımıyla kurumasını sağlayın. Düzenli kullanımda saçlarınız birkaç ton açılacaktır.
Saçlarınızı fön makinesiyle de kurutabilirsiniz ancak güneş kadar etki etmiyor, daha fazla tekrarlamak gerekiyor. Papatya suyunu tatil zamanınızda uygulamanız işinizi kolaylaştıracaktır :)
Sun In kullan bence. Eczane ve internetten alabilirsin. 2 türü var biri limonlu ben onu kullandım diğerini bilmiyorum ama kırmızı şişede. Limonlu olan daha çok açıyor. Saçın işlem görmemiş ya da en az 6 ay dinlendirilmiş ise saçını yıpratmaz. Çok hoş bir görüntü katıyor be fiyatı 30 tl civarı
Kına da sayılır mı bilmem ama bir kere arkadaşım eczaneden papatya alıp kaynatmıştı sonra saçına sürdük koyu kahve saçlarında açık kahve yansımalar oldu ara ara. Fiyatı tam hatırlamıyorum ama en fazla 5-6 lira
yani haftada bir iki kere kullanman işe yarar. fazla da kullanma çünkü yıpranabilir saçın. papatyayı kaynak. ılıkken saçına uygula. soğuk olmasın. ve saçında 2-3 saat kalsın. sonra durulaman gerek. durulamazsan da yıpranır saçların. geçenyıl ben o şeklde kullandım saçlarım süpürgeye döndü :D öğrendim ki 2-3 saat kalıp sonra durulamak gerekiyomuş. rengide yavaş yavaş açar zaten. güneşte beklet o halde saçını. faydasını görürsn.
Bahsettiğin papatya suyunu kız arkadaşım kullanıyordu kötü olsaydı kullanmazdı sanırım. Bende bir aralar oksijenli su kullanıyordum eczaneden almıştım bilgin olsun
yumuşak yapma özelliği var mı bilmiyorum benim saçlarım zaten sert değildir o yüzden bir şey fark edemedim özellikle yumuşadı mı diye de bakmadım. sürüp 10-15 dk güneşte durmuştum sonra saçlarımı açmıştı. denemek için saç uçlarına 2-3 cm uzunlugunda sürebilirsin
Buradakilerin laflarına bakarak hiç bir işe kalkışma zaten. Biz sana burada sadece alternatif sunuyoruz bildiklerimizi söylüyolar sen gidip '' papatya suyunun saçlara zararı var mı '' şeklinde googlede arat daha detaylı bilgiye sahip ol ona göre yap. Sadece burada yazılanlara bakma yani bende dahil sadece bildiğimiz yöntemleri söylüyoruz
Bir şey önerebilirim ben badem yağı kullanıyorum uzun zamandır ve saçlarım baya açıldı ama uğraşamam dersen oksijenli su ya da saç açıcı boyayla açmayı dene ama çok yıpratır dikkatli ol
Oksijenli sudami yipratiyor ya acicinin ustune kina surunce cok guzel oluyo sac yipranmiyo filan daha once oyle yaptim yine yapmayi dusunuyorum ozaman az biyere acici surup denemistm simdi tamamini yapcm
En İyi Cevaplar