Gerçekten çok uzun süredir almak istediğim bir marka ve ayakkabı bu. Tepkiden önce en çok istediğiniz şeyi düşünün bu da öyleydi benim için. Babama alması için ısrar ettim ama en sonunda, parayı atacağım çok istiyorsan al, dedi. Öyle olunca şüpheye düştüm daha iyi bir yere mi harcasam diye. Siz olsaydınız ne yapardınız almasam içimde kalır mı sizce?
Belliki baban çok zengin ama o bile bu ayakkabıyı beğenememişte sorgulamış.. ben sana akıl veremem çünkü dinlemeyeceğini çok iyi biliyorum ama bende zenginim hamdolsun.. ama düz bir ayakkabıya o kadar pra vermem teknolojiye veririm ne bileyim giyime tatile.. ama tek bir parça markaya vermem en iyisini çemberlitaşta 20 tlye yapıyorlar ve taşeron kullanan firmaların avladığı enailerden olamam
Güzel kardeşim, bazı şeyler vardır hayatta insanın çok istediği. Eğer ayran gönüllü, her şeyi isteyen bir kişi değilaen ve sadece bunu istiyorsan al. Parası da önemli değil. Ben bu tarz durumlarda hiç düşünmem. Gerçekten istiyorsam kesinlikle alırım. Bir çanta vardı çok istediğim ve fiyatı 1640 Euro idi kur 3 TL iken. Düşünmedim aldım. Tamam, bir çanta için inanılmaz bir para ama olsun. İçimde kalmadı,. aldım. Pişman miyim? Kesinlikle hayır. Yine olsa yine alırım.
Burda ayakkabiya değmez diyenler ellerinde olsa lux arabaya 1.5 - 2 milyon verip alırlar. Eeeee 250.000'e de araba var. Neden almıyorsun o zaman. Ha araba ha ayakkabı. Eminim o aykkabi senin gözünde o lux arabadan daha değerlidir. Gerçekten istiyorsan asla pişman olmazsın.
Hayallerini babanın göndereceği para üzerine kurma. Babanın yolladığı parayla da ille de bu ayakkabı diye 7 bin lira verirsen bu pek akıllı işi olmaz. Hayatın içine daha fazla girip daha çok sorumluluk aldığında o ayakkabıyla 700 liralık hayal dahi kurmazsın.
Ayakkabı renginden dolayı kısa ömürlü kullanıma çok müsait, parana yazık olur. Bence bir ayakkabıya bu kadar para gereksiz. Çünkü ayakkabı çok aşınan bir ürün ne kadar kaliteli olursa olsun. Ben olsam bu parayı vermezdim.
Biraz önyargılı olabilirsin. Şeyma Subaşı bana göre oldukça itici ama onun yüzünden sevdiğim bir markadan soğuyacak değilim. Çok istediğim bir ayakkabı ve ayağımda görmek istiyorum sadece.
Hayır önyargıyla alakası yok. Senin için eğer almak gerçekten bu kadar önemliyse al zaten diyecek bişey yok. Ama sen zaten kendi kendine cevabı vermişsin. Kafam karıştı diyerek. Bana kalırsa başka şeylere harcaman daha iyi olur derim. Yinede son karar senin.
Trol sandıklarım ciddi, ciddi sandıklarım trol oluyor sürekli 🤷🏽♀️ Her zeka ve yaş grubu mevcut ve ben kimseyi kırmak istemiyorum. Yanlış anlayıp sana gereken cevabı veremediğim ve uzadığı için özür..
Ben ciddi yazdım. Bence gerçekten de bir eve ayda en az 70 Bin TL ve üzeri para giriyorsa her ay, bu ayakkabıya da o para verilir. Kendimce bir hesabım bu ama ciddiyim. Sen bir öğrenci olarak ayda 2 Bin TL harçlık alabildiğini söylüyorsun. Bu neredeyse bir asgari ücret. Yani bu parayla bir ay boyunca evini geçindirmeye çalışan, üç, dört veya daha fazla sayıda nüfusa bakanlar var ülkemizde. Bir de babanın, bu parayı göndermiş veya gönderecek olduğundan bahsediyorsun.
Bunları üst üste koyunca benim yazdıklarımın değil, senin sorunun ve yazdıklarının trol olduğuna karar verdim. Söylemek istediğim oydu.
Ailemin de aylık geliri 70 bin lira değil. Bu yüzden irdeledim ve düşünceni merak ettim. Söylediklerinde haklısın fakat bu noktayı düşündüğümüz an ontolojik sorgulamalar başlar ve sana cevaben onlarca 'gereksiz' ihtiyaç (!) sayabilirim. Lükse kaçtığının farkındayım ama değindiğin asgari noktadan bakınca senin ve senin gibi düşünen birçoğunun ihtiyaç diye addettiği de lüks. Yine de beyin açtığın için teşekkürler.
Trol olmadığını iddia ettiğin için ve beyan esas olduğuna göre ben de sana teşekkür ederim. Son sözüm şu: 7 lira da olsa, 7 Bin lira da olsa eğer gereksiz ise gereksizdir. Yani sayacaklarını, aklından geçirdiklerini ben de memnuniyetle kabul ederim, itiraz etmem. Zaten "gerekli" ihtiyaçları giderdikten sonra, hala bir kaynak varsa ve gereken birikim ve yatırım yapıldıktan sonra "gereksiz" ( ihtiyaç demeyelim de istersen ) harcama aşamasına geçilebilir. Bu da aslında psikolojik olarak bir tatmin sayılabileceğinden ihtiyaç diye de düşünülebilir. Ancak yine de miktar önemli olmaksızın gereksiz, gereksizdir bence.
Sana ailem çok zengin edebiyatı yapmadığımdan trol hissettirdiğim için üzgünüm. Gereksiz, gereksizdir savını kabul edemeyeceğim çünkü zaman ve zemini elveren tüm ademoğlu bir anda gereksizi gerekli görüyor çok çok minik istisnalar dışında. Bu da gereksizin tanımını tamamen farazi kılıyor. Sözümona alacağım ayakkabıyı gereksiz bulan kişi aynı ekonomik durumu elde edince tamamen gerekli buluyor, daha fazlasını elde edince ise kalitesiz bir gereklilik olarak görüyor. Rejime ayak uydurmakta yarar var. İhtiyaç dediğimiz şeyin içi bugün tamamen boş. Ne ile doldurmak istiyorsan doldur.
Sanırım tüm yorumlarımı, senin tabirinle, benim o minik istisnalardan biri olduğumu düşünerek değerlendirebilirsin. İyi sabahlar, hayırlı kazançlar ve harcamalar olsun.
Ayakkabı guzel değil bence ama sen çok beğendiysen bence almalısın. Üzerine yazı yazılan ayakkabı yani markasini gösterecek şekilde tercih etmiyorum. Biraz görgüsuzce gibi. Birde eğer online alıyorsan dikkat et. Çakma da olabilir. Şimdi orijinalinden hiç farketmeyen cakmalar üretiliyor. 18TLye alıp birisi aynisini giyerse ve sen bunu ogrenirsen biraz dokunabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bunu 7000 TL yapan özelliği nedir ki... Yürüme esnasında senin yere basmanı engelleyipte hava üzerinde yürümeni mi sağlıyor... Dünyanın en çok kaznana adamı da olsam bu tür para tuzaklarına 1 Kuruşumu bile vermem.. Hesabını bilmeyen kasap döner dötüne sokar masat demişler.
@ZorErkek23 :D :D :D. Reis 4 çift spor ayakkabım var 2 si basketbol için Jordan , diğer ikisi de dönüşümlü giydiğim airmax koşu ayakkabısı. Yahu bu 4 ü bunun yarısı etmiyor ve de bu sandaletten yüzlerce kez daha rahat. Ayağında bile hissetmiyorsun neredeyse bu dediğim ayakkabıları. Atalarımızın vallahi hiç boş sözü yok. :D :D :D :D
Baban'dan bir ayakkabı için 7 bin lira istediğine göre, babanın maaşı iyi. Ben şahsen kabul etmezdim. 24 yaşındasın, eğer bir engelin yoksa, çalışmaya ne dersin? Böylece istediğin şeyleri alırsın, kimseyi zor duruma düşürmeyerek.
Ne kadar mükemmel olabilir? Ne olabilir yani ayakkabı işte. Çok rahat ve şık uygun fiyatlı binlerce seçeneğin varken bunu istemek çocukluktan başka bir şey değil. O parayı gerçekten ihtiyac duyabileceğin şeyler için sakla.
Bu ayakkabıyı alacağıma, kendime normal bir ayakkabı ve köy okullarına da ayakkabı yardımı yapardım tabi param olsaydı bari o masum çocuklar sevinsin 🙏🏻
Görüşleri biraz okudum, aylık gelirin yok ve 7000 liraya ayakkabı almayı düşünüyorsan o 7000 lira ile profesyonel bir psikolojik destek almanı öneririm.
Ben Nike'dan 2 ayakkabı aldım airmax ve jordan modeli 2.400 ödedim ikisine ve pahalı diyordum sen 7.000 Tl'lik sandaleti gösterene dek :) Spor olur Çizme olur pahalı olur neyse de sandalete 7.000 vermek pek mantıklı gelmedi.
Parayı ayakkabıya değil markaya veriyorsun Değmez BaI ürünler için olabilir, saat mesela ama bu ayakkabının benzerini bir çok iyi markada bulmak mümkün.