Selam arkadaşlar, bugün aktarda bir uzman saç diplerime bilgisayarda baktı, ne pis pis kepekler varmış yahu inanamadım :s Bana leafaction ardıç katranlı bir şampuan verdi. Ben de saçımı sağlıklı sanırdım, dipleri kaşınıyordu ve çok fazla kepek göründü... Leafaction şampuanı kullanan var mı? Yani Leafaction şampuan güvenilir mi? Aldım ama... Leafaction şampuan
Şimdi öncelikle kepek hakkındaki bilgilerini yenilememiz lazım. Kepek herhangi bir pislik ya da bit, pire benzeri bir durum değildir. Kepek, saç serisinin aşırı kuruması ya da aşırı yağlanması sonucunda ortaya çıkan deri döküntüleridir. Yani aslında senin ölmüş kafa derinin pul pul hale gelip dökülen şeklidir. Bu durumun çözümü, saç derisini sağlıklı hale getirmekten geçer. Şöyle ki bunu doğal yollarla ya da kozmetik-medikal ürünlerle yapabilirsin. Ketoral ya da Nizoral gibi doktorların yazabileceği şampuanları veya piyasadaki clear, head and shoulders gibi kaliteli kepek önleyici şampuanları kullanabilirsin. Yahut aktarlarda satılan saç bakım yağlarını, doğal zeytin yağını, çam yağını kullanabilirsin. Bim'de satılan Natürel Saç Bakım yağını kullanabilirsin. Onun içeriğinde de çam yağı var.
canım arada bende de kepek oluyor kepek için sana tavsiyem bulabilirsen doğal sirkeyi suylandırıp en son saçını duruladıktan sonra bu sirkeli suyla durula saçlarını kepek falan kalmıyor
En İyi Cevaplar