Yanlış bir giyim tarzı tesettür moda değildir ama illaki ısrarla modaya çevirmeyr çalışıyorlar tesettürün kapalılığın ne olduğunu bilmiyen kapanmasın zaten
31 Yorumla- +1 yıl
Modayla ne ilgisi var bol esofmanin gayet sporda günlük hayatta giyilecek sade tesetture uygun bir kiyafet sanırsın dar pantolon kombin paylaşmışsa oma tepki veriyorsun
En İyi Cevaplar
Edebini bildigi surece ne. Giydigi kimseyi olgilendirmez dikakt cekmek amacli dar giyinmekle bu sekil salaş bol seyleri giymek arasinda daglae kadar fark var tesetturlu insan vücudunu belli etmeyecek seyler giydigi surece cok da onemi yok ne giydiginin illa bferrace carsaf parduse giyecek diye bi kural yok önce kendi ahlakini terbiye etsin insanlar :)
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
- Moda & Stil konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılTesettürlü olmanın daha ne demek olmadığını bilmeyen insanlar var gadası. Şu an ne desem boş olur.
13 Yorumla- +1 yıl
Sen cok biliyorsun anlasilan bol olduktan bilekleri kapalı olduktan sonra problem sahabe hanımlar bol elbise etek gomlek kaftan giyerdi sandığın gibi carsaf değil
- +1 yıl
@Marstandunyaya ben çarşaf demedim ki gadası. Sen ne anladın.
- +1 yıl
Abi o zaman sorun ne tamam bu resimde topuz yapmış makyajlı ama bu olmayadabilir bol kapalı bir esofmandan sorun olmazki pantolon giydin diye erkeğe benzemezsin entari giyen arap erkeklerinin kadina benzememesi gibi
+1 yılNe kadar saçma bir soru. Tesettürü şartlarını taşıdığı sürece istediğini giyer niye yakılmasın. O nasıl bir bakış açısı
20 Yorumla
+1 yılNeden yakışmasın. Fotograftakinden daha münasip eşofman takımları var. Onlardan tercih edilse daha iyi olur.
30 YorumlaBence bu giyim güzel. hatların belli olmuyor. Tesettürde önemli olan da bu zaten vücut hatlarını belli olmamasi erkekler için de geçerli bu.
20 Yorumla
+1 yılBence gayet mümkün. Dar değil, popo belli olmuyor veya başka yerleri. Bence olur. Benim tercihim değil ama
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVücüt hatlarını belli ettiği için yakışmıyor caiz değil.
130 Yorumla
Soran+1 yılBelli etmiyo ki dar değiller
Cevap sahibi+1 yılİslamda böyle giyinmenin yeri yok müslümansan giymicen kardeşim. Bize nasıl diz üstü günahsa, sizede el, ayaklar ve yüz hariç heryeriniz kapalı olcak.
Soran+1 yılHaklısın
Cevap sahibi+1 yıl😉iyiliğin için dostum kimseyi yargılama gibi bi düşüncemiz yok :)
Soran+1 yılFarkındayım ama tam anlamıyla kapanabilmek şu an nefsime zor geliyor bir yerden baslamak istiyorum kapanmaya ama etek elbise su an için fazla geliyor
Cevap sahibi+1 yılnefsin senin hep kötülüğünü istiyor sen nefse zor geleni başarırsan Allah seni sever. Cennet nefse hoş gelmeyen şeylerle, cehennem de nefsin hoşlandığı şeylerle kuşatılmıştır. Cennette istediğin olcak istediğin şekilde giyincen :) en güzeli bu dünyada sabredip güzellikleri beklemek.
Soran+1 yıl:)))
Cevap sahibi+1 yıl😊
- +1 yıl
Vucut hatlarının neresi belli oluyor gayette bol bit giyim sahabe hanımlarda bol gomlek etek giyerlermiş o günlerden kalma kıyafetler var zannettigin gibi çarşaf giymiyorlar çarşaf sonrada yahudilerden aldığımız bir giyim şekli bol bir cübbe giyiyorlar dışarı çıkarken mont gibi pantolon erkek giyimi dersen o zaman arapların erkekleride entari giyiyor onu ne yapıcaz aslında sorun dar olması değil senin kadinlara dair ne görsen cinselliğe bağlaman sonrada bunu örtmek icin dine siginman
Cevap sahibi+1 yıl@Marstandunyaya Kardeş kadının böyle eşofman giymesi caiz değil kadınların mümkünse etek giymesi lazım. Biz erkeklere nasıl dar pantolan öyleyse siz kadınlara eşofman öyle.
- +1 yıl
Arap toplumunda kadında erkekte entari giyerdi osmanlıda kadinlar salvar giyerdi eğer pantolon günahsa sende efendimiz donemindeki entari giyme sünnetini uygula o zaman bunlar yaşanan yere göre değişen bir durum tesettürde önemli olan bol dikkat çekmeyen şekilde giyinmek
Cevap sahibi+1 yıl@Marstandunyaya Pantolan günah değil ben dar giyinmiyorum. Ama size eşofman uygun değil üzerine bişey giyilmesi lazım.
Cevap sahibi+1 yılKardeşim eğer müslümansan illa pantolan giyeceksen geniş giyersin üzerinede bişey giymek şartıyla ama. Başörtülü olup da dar giyinenler çok yanlış yapıyorlar. Üzerine bişey giymeniz lazım.
- +1 yıl
Eşofmanin pantolondan farki ne pamuklusu daha rahat olanı ninelerimizin giydiği bema şalvarlardan farki yok pantolonu kadina yasak edenler kadin erkeğe benzediği bahanesiyle diyor bu acıdan bakarsan entari giyen arap erkekleride kadina benziyor etek pantolon kadınlık erkelik belirtmez kullanımı yöreye göre degisir soğuk iklimlerde pantolon sıcak iklimlerde etek yaygın eski türklerde pantolon giyerdi bilip bilmeden sırf işinize gelmiyor diye fetva vermeye kalkmayın komik duruyorsunuz
Cevap sahibi+1 yıl@Marstandunyaya fetvayı ben vermem ama komik olan günah olan bişeyi savunmanız. Fetva zaten verildi!
Cevap sahibi+1 yılBenzemek niyeti olmasa da, erkeğin boynuna kolye, koluna bilezik ve kulağına küpe takması kadınlara benzemek olur ve caiz değildir. Kadının da, benzemek niyeti olmadan da, pantolon giymesi caiz olmaz.
Cevap sahibi+1 yılMüslümansanız hak olana inancaksınız günah olan bişeye kılıf aramıcaksınız. Müslüman değilsen söyle boşuna sana laf söylemiyim müslümansan oku bunları.
Cevap sahibi+1 yılMüslümansan hakka inancan Allah dan korkacan yok öyle araplar erkekler bahane arama. Entari giyenler kadına benzemiyor yalan atma caiz olan bişey işi araplara bağlama türklerde giyiyor ve caiz.
Cevap sahibi+1 yıl@marstandunyaya sıcak soğuk farketmez sen sosyeteysen ben napiyim. Kadınsan pantolan giymicen caiz değil giyceksen üzerine pardesü giy. Bu fetva benden değil yüksek ilim sahibi insanlardandır. Bende caiz olmadığı için diz üstü şort giymiyorum. Dar pantolanda giymiyorum. Entari giymek günah değil ama kadınların pantolan giymesi caiz değil. İşime gelmekle alakası yok müslümanım müslüman gibi yaşamaya çalışıyorum. Kendim uydurmuyorum. Ahirette hesabını sen vercen ben değil. Senin iyiliğin için hak olanı söylüyorum herhangi bir kötü niyetle yazmıyorum bunları.
- +1 yıl
Ben hak olans inaniyorum peygamberimiz uzun sacliydi bu mantiga gore oda kadina benziyor asıl sen neye inandığını öğren ondan sonra uy dine daha sahabe hanımların çalıştığını hatta yeri geldiğinde savaştığını bilmeyen bir insansın çünkü senin mantığında kadin çalışmamalı savaşmamalı erkeğe benziyor sen inanıyorsan dinin emrine uy
Cevap sahibi+1 yıl@Marstandunyaya Saç uzatmak sünnettir.
Cevap sahibi+1 yılKadına benzemekle alakası yok.
Cevap sahibi+1 yılDinin emrine uyuyorum.
Cevap sahibi+1 yılPeygamberimiz günahsız ve en güzel insan.
Cevap sahibi+1 yılSöyledikleri yaptıkları en güzel olandır.
- +1 yıl
Evet bende muslumanim merak etme senin sunnet dedigine de başkasi haram diyor isidde olduğu gibi burada bunu örnek vermemin nedeni pantolonla sacla cinsiyetin alakalı olmadigini anlatmak bir sürü emevi döneminde uydurulan hadis var kurana aykırı her hadis sahih olmayabiliyor önce sahipliğine bakmalıyız kurana uygunmu diye bakmalıyız bu hadis doğru olsa bile kadınlık erkeklik neye kime göre toplumsal yargılara göre değişen bir durum arap toplumunda ki bazı şeyler bizim toplumumuzun cinsiyet yargısına tera ya da tam tersi bizdeki bazı durumlar onlara ters genel-geçer yargılar yerine sosyolojiden yararlanmak en güzeli allahin kurandaki ilk emri oku okumuyoruz cübbeli gibi dindar gözüken ama şirk koşan faize kar payı deyip insanları kandıran sömüren soyan tiplerin tatlı diline kanıyoruz okudukça gördüm ki encok onlar kınaniyor insalara karşı uyarılıyor kuranda islam denek sevgi baris demek en ufak şeyden paranoya yapmak sana uymayani kâfir ilan etmek değil
- +1 yıl
Birde merak ediyorum tarlada basma salvar giyen ninelerimiz sosyete mi sence hangisi üstüne kardeşi giyiyormus
Cevap sahibi+1 yıl@Marstandunyaya sosyete değil şalvar günah değil diye bişey demedim. Şalvarında ölçüsü var.
Cevap sahibi+1 yıluyduralandan fazla sahih fıkıh ve hadisler var hiç merak etem. Pantolan nolur olsun kadına cazi değil bu kadar. Üstüne bişey giyersin olur. Sırf pantolon cazi değil. Emeviler araplar beni ilgilendirmiyor. Ben şimdiye bakarım ve caiz değil bu kadar.
- +1 yıl
Şalvarda bir çeşit pantolondur zaten
İsteyen istediği gibi giyinir yorum yapmak bile bize düşmez...
40 YorumlaModa & Stil konusunda 322 cevap paylaştı. Başkasınin giyimi hakkında yorum yapacak bileğiye sahip değilim
20 Yorumla
+1 yıldar bilekleri falan göstermediği sürece giyilir hem rahat hem güzel
20 YorumlaNeden yakismasin esofmanda yakisir pantolonda yakisir kimseyi ilgilendirmez
20 Yorumla
+1 yılarkadaşım var tesettürlü giyiyor ama çorapsız giymez
20 Yorumla
+1 yılbunun hakkında spesifik bir şey düşünüldüğünü sanmıyorum normal giyim işte
20 Yorumla
+1 yılYorumumu kactir siliyorsun buraya yazicam sapka kardan güneşten korumak icin giyilir ninelerimizin giydiği feste bir çeşit sapkadir gelde simdi bunu sil
10 Yorumla
+1 yılÇok yakışıyor
Sweat uzun elbiseler, tunik altına bol eşofman ve bol pantolon lar spor ayakkabılarla çok yakışıyor20 YorumlaEkranda gördüğümüz kişi "tesettürlü" kalıbına uymuyor. Başörtülü diyebilirsiniz.
31 Yorumla- +1 yıl
Nasil olmalıydı tesettur icin illa çarşaf mi olmali basını topuz yapması disinda sorun yok resimde
+1 yılBöyle giyinenlerin çoğu moda diye giyiniyor yoksa din tesettür umurlarında değil eğer olsaydı böyle giyinmezlerdi gerici bir insan değilim ama bu tarz giyinenleri ciddiye almıyorum din konusunda
11 Yorumla- +1 yıl
Niye ninelerimizde basma salvar giyermiş eskiden bunlarda bol pamuklu kiyafetler neden sıkıntı olsun
İsteyen herkes istediği gibi yaşamakta, giyinmekte özgürdür, artık sadece kendinizden mesul olduğunuzu, başkalarının sizi ilgilendirmediğini kafanıza sokmalısınız.
20 Yorumla
+1 yılvücut hatları belli olmadığı sürece dinen bir problem yok.. ilgi çekici olmayacak dinen..
hımm bide bunu yorumlamak haddime mi? asla..30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbu beli lastikli olanlar çok kötü duruyor zaten bilekler görünüyor genelde giyme derim
22 Yorumla- +1 yıl
Bilekleri belli olmayan dar olmayan üstü uzun guzel esofmanlarda var ama
Cevap sahibi+1 yıl@Marstandunyaya aynen var ben bu model için degil yoksa bol olanlar çok güzel
Tabiki evet bu tur eşofman takımlarını çok seviyorum ve kullanıyorum☺😊
10 Yorumla
+1 yılAllah affetsin hepimizi. Giymiyorum ve doğru da bulmuyorum. Bence paspal bir giyim tarzı.
116 Yorumla- +1 yıl
Eşofman giymek niye paspal olsun spor yaparken günlük hayatta giyilir asıl takımla gezse o tuhaf olur herşeyin yeri zamanı var
- +1 yıl
@Marstandunyaya evde giyersin eşofmanını tesettürlü bir kadına dışarda böyle gezmek yakışmaz.
- +1 yıl
Ninelerimiz tarlada calisirken koyde basma salvar giyerdi sadeceevde giymezlerdi buda boyle birsey
- +1 yıl
- +1 yıl
@Marstandunyaya ninelerimiz üreten çalışan insanlardı ve iş koşullarına göre en uygun kıyafet o. Ben de giyerim zaman zaman bununla moda akımı eşofmanları kıyaslayamazsın.
- +1 yıl
Biz baska birşey mi yapıyoruz spor yaparken günlük hayatta bazı işlerde eşofman giyilmesi bu yüzden çok normal
- +1 yıl
@Marstandunyaya sen tarla mı sürüyorsun knk ahır mı temizliyorsun yoksa ocak başında durup kaç saat ekmek mi yapıyorsun? En fazla ev temizliğidir günlük işlerin.
- +1 yıl
Tarla sürmene gerek yok koşuyorsun spor yapıyorsun ayakta durarak bir iş yapıyorsun rahat olanı tercih edersin
- +1 yıl
- +1 yıl
@Marstandunyaya sahabe hanımları eşofman giymemiş demek ki değil mi :)
- +1 yıl
Sahabe hanımlarınin döneminde yoktu ama bu giyimeyecegin anlamına gelmiyor bol giyinmek kapalı olmak şartıyla giyebilirsin etek pantolon vs cinsiyet bildirmez topluma yere zamana göre iki cinste giyer soğuk iklimde pantolon sıcak iklimde etek yaygındır bir kadin pantolon giydi diye erkeğe benzemez sahabe erkekler entari giyiyordu sorun olmuyordu topluma gire değişen bir durum
Moda & Stil konusunda 679 cevap paylaştı. Böyleleri tesettürlü değil birde başörtü üstüne şapka giyen var. Reziller
20 Yorumla
+1 yılEşofman giyince dinden çıkıyor gibi yazmışsın
21 Yorumla
Soran+1 yılHayır tesettüre bi çok şeyi yakıştırmazlar ya o bakımdan insanların düşüncesini merak ettim
Neden kötü düşüneyim ki eşofman da bir kıyafet sonuçta.
00 YorumlaBizim yaşlı amcalar buna bile bir şey bulur. Bu yüzden bunun hakkında konuşmaya bile değmez.
30 Yorumla
+1 yılYani bence yakışıyor ama tesettürle alakası yok
16 Yorumla
Soran+1 yılNeden her yeri kapatıyor dar değil ki
- +1 yıl
Tesettür dikkat çekmemektir bu değil herneyse beni ilgilendiren birşey yok günümüzde zaten tesettür kavramı çok az uygulanıyor yok denicek kadar az
- +1 yıl
Bence hiç dikkat çekmeyen bir giyim bol eşofman asıl günlük hayatta süslü puslu giyimde o zaman dikkat ceker
- +1 yıl
@Marstandunyaya keyfin bilir
- +1 yıl
Keyif mi o senin art niyetin
- +1 yıl
@Marstandunyaya tamam
Gizli Üye(25-29)+1 yılsene olmuş 2021 ve sen halen neyisoruguluyorsun giy ya milleti takma sen hiç mi görmuyorsun etrafında kapalılar nasıl giyinmiş
00 YorumlaMuhafazakarlık seviyesi yüksek olanları rahatsız eder ama bence isteyen istediğini giymeli
13 Yorumla- +1 yıl
Çarşaf giymiyorsa gayet giyer bir tesettürlü gayet bol vucut hatlarını belli etmeyen bir giyim neden problem olsun ki
- +1 yıl
Onlar iyice abartiyor ortodoks yahudiler gibi oldular iyice resmen dine ekleme yapıyorlar kurana uymayan hadisler işlerine gelince kabul ediyorlar ne yazikki
+1 yılHem spor hem şık çok yakıştırıyorum
30 YorumlaBileklerinin görünmediği ve vücut hatlarını belli etmediği sürece uzun ve bol olanlardan giymen tesettür açısından problem oluşturmaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBöylelerine utanç ile bakıyorum suratta bi kilo boya
gtündee dar kot pantolon başında eşarp türbann
dudaklarında rujj kaşları alınmış ayakkabısı topuklu
neymiş ben kapalıyımm utançç vericii110 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@ftyruer zorunamı gitti bakalm
Cevap sahibi+1 yıl@ftyruer sen önce türkçe yazmayı öğren
Cevap sahibi+1 yıl@ftyruer mannyakk nolcak
sendemi anlattığım tiptesin- +1 yıl
Kaşları alınmış ne aw
Cevap sahibi+1 yıl@Bilgilikız58 kaşlarını alıyorlar yani.
- +1 yıl
Dar değilse bilekleri acik degilse aşırı makyajlı değilse saci boynu gözükmüyor topuz yapmiyorsa sorunda yok zaten eşofmanla makyajda bir tuhaf durur
Cevap sahibi+1 yıl@Marstandunyaya bilmem nasıl anlattğına bağlı
+1 yıltesetture yakismiyor.
21 Yorumla- +1 yıl
Neden gayet bol düzgün bir esofmanin ne problemi var
Gizli Üye(36-45)+1 yıltürbanlıyla evlenmem.. onun haricinde isteyen istediğini giysin.. giyiminden ötürü hic kimse hakkında kötü veya iyi düşünmem.. bye
10 YorumlaKendine yakıştırıyorsa yakışıyordur
10 Yorumla
+1 yılKime ne
Gayet güzel bence10 Yorumla
+1 yılBu resmen harika neden yakışmasın yakışıyor tabi
10 Yorumla
+1 yılYakışıyor olabilir de bunu kim görecek ki karar versin
00 Yorumlaen çok onlara yakışıyor
30 Yorumla- Moda & Stil konusunda 325 cevap paylaştı.
+1 yılDar olmamalı evet yakısıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılModa işte tesettür değil zaten
11 Yorumla- +1 yıl
Modayla ne ilgisi var sahabe hanımlarda bol gomlek etek giyermiş onlardan kalan kıyafetler var günümüzde çarşaf sonradan yahudilerden gelmiş bize dışarı çıkarken bir cübbe giyiyorlar mont gibi pantolon erkek giyimi dersen o zaman arap erkekleride entari giyiyor sizin aslinda tek sorununuz kadınlara dair ne görseniz cinsellik anımsattığı icin bu durumu dinle örtmeye calismaniz
Ben çok beğeniyorum... yakisiyor
00 YorumlaHerkes özgür olmalı istediğini giyebilmeli
00 YorumlaNe olduğu belli değil.
01 Yorumla- +1 yıl
Ne olması gerekiyordu
yo gayet güzel eşofman
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılGiy giy 1. yi giy haha
00 Yorumla
+1 yılgiyebilir ilgilenmem
20 Yorumla
+1 yılYakıştırıyorum
10 Yorumla
+1 yılbence güzel
10 Yorumla
+1 yılÇok tatlı duruyor
10 YorumlaDeğişir ama yapışan olmaması iyi olur.
10 Yorumla
+1 yılne alaka istedğini giyer
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYakışır
10 Yorumla
+1 yılNefis olmuş sen isen gayet orantılı herşeyin
00 Yorumla
+1 yılbence güzel
00 Yorumla
+1 yılGüzel duruyor
00 Yorumla
+1 yılİyidir iyi