Kıvırcık saç bakım ve saç modeli önerilerinizi alabilir miyim? Bunun köpüğü var jölesi var garip garip kremleri var siz neler kullanıyorsunuz. Marka da verebilirseniz sevinirim.Kıvırcık saç bakım öneri
Kıvırcık saç dünyadaki en güzel saç modellerinden biri toplu ve salık haliyle bile mükemmel olan bu saç modeline nasıl bakım yapmalısınız biliyor musunuz? Kısa bir şekilde anlatmaya çalışacağım.
1. Kıvırcık Saçlılar Nasıl Bakım Yapmalı?
Diğer saç yapılarına oranla saçlarımızı yıkarken çok zorlanıyoruz çünkü kıvırcık saça yapılan bakım çok zordur. Bu yüzden saçlarınızı yıkarken mutlaka saç kremi kullanın çünkü saç kremi ; dolaşan ve zor taranan saçların birbirinden ayrılmasını sağlar.
2. Kıvırcık Saçlar Nasıl Taranmalı?
Kıvırcık saçları tararken mutlaka ekstra kremler ve geniş ağızlı taraklar kullanılmalı. Saçların yıpranmasını engellemek ve kabarmasını önlemek için nazik hareketlerle saçlar taranmalı.
3. Kıvırcık saçlı olanlar nelere dikkat etmeli?
Saçlarınızı yüksek ısıdan ve çok sık havlularla kurutmaktan kaçının. Saçlarınıza ısı kullanmadan önce mutlaka ısı koruyucu kullanın ve doğal yağlar kullanmayı ihmal etmeyin. Saçlarınızı evde tek başınıza kesmeye kalkmayın mutlaka bilen birinden yardım alın.
4. Kıvırcıklarınız daha belirgin olsun! Elidor 7/24 Belirgin Bukleler Şekillendirici Bakım Kremi!
Elidor
Belirgin ve kalıcı buklelere sahip olmak artık çok kolay! Saçlarınıza Elidor 7/23 Belirgin Bukleler Şekillendirici Kremi kullanıp saçlarınızın ihtiyacı olduğu bakıma ve 7/24 Belirgin buklelere sahip olun! Yenilenen içeriği ile, İçerisinde bulunan Elastik ve badem sütü sayesinde saçlarınıza yaptığınız bakımlar sayesinde saçlarınız daha canlı ve daha belirgin. 💚 Ayrıca gün boyu saç modeliniz kalıcı olacak, elektriklenme kabarma gibi problemler ortadan kalkacaktır. Ben saçlarımı ancak Elidor Şekillendirici Bakım Kremleriyle yatıştırıyorum :)
Bakımı bir o kadar uğraştırıcı, etkisini gösterdiğinde gözleri üzerinden atamayan kıvırcıklar zorluğunu bilenler için kâbus, bilemeyenler için marjinal duruyor. Çoğunluk ince tele sahip kıvırcık saçlı kişilerin seçimini yapacağı tarak oval içi dolu tarak olmalı. Bildiğimiz düz değilde oval ya da kare ama içi dolu kılçıklı taraklardan. Dolaşmasını engellediği için daha kolay oluyor genellikle. Bunun dışında ılık suyla saçları yıkamak daha doğru olur. Saçları kıvırcık olan insanlar besleyici ve onarıcı şampuan seçimi yapmalıdır mutlaka. Bunun dışında saçlarına istediğin an şekil verebilmek için Elidor' un yeni saç şekillendirme serisini kullanabilirsin.❤
canım ben kıvırcık saçlıyım ve buklelerime çok önem veriyorum yıkandıktan sonra elidorun belirgin bukleler sac kremi var ister onu sürersin ya da hobby'nin (koruyucu şekillendirme) var. istersen kuruduktan sonra hafif ıslatıp saçını o kremlerden birini sürebilirsin. ya da avondan bukle belirginleştirici köpük alabilirsin maliyetleri 8-7 lira tanesinin. Bir de kıvırcıklara özel degil ama elidorun ekspres bakım spreyi var saçlarım hafif kabarınca onu kullanıyorum gayette memnunum :)
Ben sadece köpük kullanıyordum, lys sınavı atlattım pek bakım yapamadım. Artık vakitte varken bakmam lazım :) Tavsiyelerin için çok teşekkürler. Peki saçlarını tarar mısın? Islakken taradığım halde fena kabarıyor.
valla paçozun tekiyimdir saçlarımı kestim kısalar oyüzden canım skıldıkça tarıyorum ama uzunken saçlarım hiç taramazdım o eziyeti çekmeye değmez tiftik tiftik dolaşıyosa fena tara sen bilirsin. ve saçlarını sık sık düzleştirme derim güzelim buklelerini küstürürsün sonra :)
Benim uzun maşallah kısaltmayı çok istiyorum ama kabarır korkusuyla kestiremiyorum. Ben yine bir iki haftada bir düzenine geçeyim en iyi seçenek bu gibi duruyor. :) Düzleştirici uzak dursun bana 1 saat uğraş 2 saat dayanmaz :)
biliyorum kullandım zaten :) ama memnun kalmadım sonra bu şahane mor ambalajlı olan ışıldayan parlaklık seerisiyle tanıştım ve nutkum tutuldu kokusuna aşık oldum :D
www.probilgi.com/.../...cik-sac-bakimi-300x285.jpg normal hali bundan biraz daha kıvırcık ve baya gür. Şöyle bir durum var ben eskiden saçlarımı hep tarayarak kuruturdum tabi haliyle kıvırcık falan kalmazdı hafif dalga ve koca bir kabarıklık olurdu 80lerde kiler gibi o haldeyken kestirdim baya kötü oldu. O haline dönerse sinir krizlerine girerim onun korkusu var
kıvırcık saçlıyım :) kullandığım ürünler elidor ışıldayan parlaklık şampuan swarzkoft sıvı sa kremi elidor köpük elidor krem 7/24 ne çok elidor kullanıyormuşum meğerse:)
Bunları listeliyorum hepsini tek tek alıp deneyeceğim. Teşekkürler :) O yeşil elidorları da bulamıyorum hiçbir yerde nereye sorsam artık yollamıyorlar diyorlar
Kıvırcık Saçların Bakımı: İpuçları ve Püf Noktaları
Doğal kıvırcık saç bakımı nasıl yapılır? Kıvırcık saçlarda, her zaman saça nem kazandıran ürünlere odaklanmak ve saçı kurutacak veya ağırlaştıracak saç ürünlerinden kaçınmak isteyeceksiniz.
Doğru şampuanı ve saç kremini seçin
Genel olarak, aşağıdakileri içeren ürünleri arayın:
hindistancevizi yağı, jojoba yağı , ayçiçek yağı ve avokado yağı gibi doğal veya uçucu yağlar, Saçınızı her gün yıkamak istemeyebilirsiniz , ancak bunu yaptığınızda, daha yumuşak temizleme maddeleri ve ilave bakım maddeleri içeren hafif bir şampuan kullanın.
Saçınız yağlı veya kirliyse yine de 1 veya 2 haftada bir daha güçlü arındırıcı şampuan kullanmalısınız. Nemi kilitlemeye yardımcı olmak için her zaman bir saç kremi ile şampuanlamayı takip edin.
Şampuan öncesi bakım Çok kaba veya kıvırcık saçlarınız varsa, şampuan öncesi bakım kullanmayı deneyebilirsiniz.
Sanılanın aksine sadece temizlendikten sonra şartlandırmanız gerekmez. Şampuanlamadan önce ve sonra bir saç kremi kullanabilirsiniz.
Sıcak su mu soğuk su mu? Sıcak su, saçtaki nemi soyma ve kuru bırakma eğilimindedir. Saçları soğuk suyla yıkamak ve sıcak sudan kaçınmak , nemi ve gücü korumanıza yardımcı olacaktır.
Aşırı şampuanlamaktan kaçının Kıvırcık saçlı insanlar için her gün şampuanlamak iyi bir fikir değildir. Şampuanlama, saçı çok ihtiyaç duyulan doğal yağlardan arındırabilir.
Doğru fırçayı veya tarağı seçin Kıvırcık saçlar genellikle kuru ve kırılgandır ve tarandığında veya fırçalandığında kolayca kırılabilir. Kırılmayı önlemek için duşta kıvırcık saçları fırçalamayı veya taramayı deneyin.
Isı şekillendirme kıvırcık saç Çoğu stilist, kıvırcık saçı havada kurumaya bırakmanızı tavsiye eder çünkü fön makinesi kullanmak saçı kabartabilir ve saça zarar verebilir.
Saçınıza çarpan sıcaklığı sınırlamaya yardımcı olmak için fön makinenize bir difüzör eki ekleyebilirsiniz.
Kötü olmuş Saç uçlarından kaçının Tiftiklenmiş uçlardan tamamen kaçınmak zordur. Ayrıca, onları kesmekten başka tamir etmenin bir yolu yok.
Tiftiklenmiş uçlardan kaçınmanın en iyi yolu, kıvırcık buklelerinize çok nazik davranmaktır.
Kıvırcık saçlar için uyku rutinleri Sırt üstü uyumak saç köklerinize çok fazla yük bindirebilir ve buklelerinizin dağınık, kıvırcık ve düğümlü görünmesine neden olabilir.
Uyurken buklelerinizi yumuşatmak ve nem eklemek için yatmadan önce bir saç maskesi, uçucu yağ veya saç kremi kullanmayı düşünün.
Kıvırcık saçlar için saç maskeleri Evdeki yaygın malzemelerden kendiniz doğal saç maskesi yapabilirsiniz. Bu maskeler gece boyunca saça sürülmeli ve sabah yıkanmalıdır.
Bal, hindistancevizi yağı, muz ve avokado gibi bileşenler içeren maskeler saçınıza nem katar ve gece boyunca kullanıldığında iyi çalışır.
Bukleleriniz çok kuruysa, haftada bir veya iki kez saç maskesi kullanmayı düşünün.
Kıvırcık saçlar için yağlar Bukleleri nemli tutmak zor olabilir çünkü doğal yağlar saç telinden kolayca geçmez. Yatmadan önce bazı doğal yağlar eklemek bu konuda yardımcı olabilir.
Kıvırcık saçlar için saç modelleri Saçınızı sıkı bir at kuyruğu veya topuz şeklinde geri çekmekten kaçınmak isteyebilirsiniz. Bu da buklelerin oluşumunu kaybetmesine neden olur. Üstelik, sıkı bir saç tokası kolayca kırılmaya neden olabilir.
Kıvırcık saçlar için bu saç stillerini deneyin :
gevşek at kuyruğu veya topuz gevşek örgüler yarı yukarı/yarı aşağı
Saclarim oldukca kivircik ve uzun :) Elidor isildayan parlaklik sampuan ve kremini kullaniyorum. bir de dustan sonra taramadan once elseve'in turuncu sisede bir spreyi var onu kullaniyorum
En İyi Cevaplar