Arkadaşlar baktım herkes fizikten vücut ölçüsünden falan bahsediyor bende dedim bari bende ölçeyim vücut ölçümü kalça göğüs bide bel nasıl ölçülür tam olarak söylermisiniz beli en ince yerinden ve karnınızı iyice içe çekip ölçün diyorlar da doğrumu?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
"Çıplakken göğsünü uç kısmından belini en ince yerinden ve kalçanı en ortasından tutup ölç" pratik yöntem bu. Ama madem ki ölçülerini kamuya açtın, kamu mensubu birisinden yardım al hiç uğraşma bence. Senin için daha kolay ve daha zevkli olur.
00 Yorumla
- +1 yıl
Mezurayla belini ortasindan gogsunun en uc noktasindan kalcanida ortasindan olcebilirsin:))
10 Yorumla
- +1 yıl
Çıplakken göğsünü uç kısmından belini en ince yerinden ve kalçanı en ortasından tutup ölç
32 Yorumla- +1 yıl
tarif çok tehlikeliymiş :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
17Cevap
- 1 yıl
Doğru sonuç istiyorsan norma metre ile belini sarıp ölç, kendini ince sanıp mutlu olmak istiyorsan karnını içine çek öyle ölç 😄
00 Yorumla - 1 yıl
pantolon çok kolay onu biliyorum boynunuzun çevresinden birleştiriniz ucu ucuna geliyor ise sizin belinize göredir o
00 Yorumla Ben goguslerimi magazadaki calisana olcturup oyle sutyen aliyorum
01 YorumlaGöğüs ölçerken en kalın yerinden
Bel ölçerken en ince yerinden
Kalçada da en kalın yerinde
Ölçülür ve vücudu serbest bırakmak gerekir00 YorumlaGöbek deliğinin 2-3 cm üstü bel göbek deliğinin alti ise alt gobek ona gore olç
00 YorumlaBende burada öğrendim o nasıl bir ölçü birimiymiş
00 Yorumla- 1 yıl
Kendi rahat bırak dik dur ve ölç
00 Yorumla - u+1 yıl
ölcüpte napcan sendemi ölcüleri sorucaksin :)
00 Yorumla - +1 yıl
ben karışla ölçüyorum :D
00 Yorumla - +1 yıl
neymiş ölçte öğrenek :D
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Göğüs 84 bel 61 kalça 88 çıktı asdfgh :D
- +1 yıl
a-b-c-d?
- 1 yıl
YouTube bak var orada
00 Yorumla cetvel ile ölçülür kanka
00 Yorumla- 1 yıl
Mezura ile ölçülür
10 Yorumla - 1 yıl
Ben ölçerim sarılarak 😀
00 Yorumla Terziler yapıyor diye biliyorum
00 Yorumla- 1 yıl
Ne yapcan ki ölçüp
00 Yorumla Ölçü fark etmez, şöyle ele avuca gelmesi lazım.😋
00 YorumlaMezura ile daha kolay olur
00 Yorumla- 1 yıl
Mezure ile ölçülür kanka
00 Yorumla - 1 yıl
Aynen öyle
00 Yorumla - 1 yıl
Terzi metrelerinden al askim onlarla olcuyorum ben
00 Yorumla - 1 yıl
Beden olculeri olculur
00 Yorumla Mezura ile
00 Yorumla- 1 yıl
Metre ile
00 Yorumla - +1 yıl
evet dediğin gibi
00 Yorumla - 1 yıl
mezuro ile
00 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Doğru Beden Ölçüsü Nasıl Alınır?
Kıyafetlerinizin üstünüze dikilmiş gibi durmasını istiyorsanız özellikle beden ölçülerini bilerek alışveriş yapmanızı tavsiye ediyoruz. Doğru beden ölçüsü nasıl alınır diye merak ediyorsanız vücudun bel, göğüs ve basen beden ölçüleri en temel olan ölçüleridir. Bu ölçülerin mezura yardımıyla doğru ve yanılma payının en az olduğu şekilde ölçmek gerekir. En doğru ölçüm için en geniş alandan ölçüm yapılmalıdır. Şık görünmek için kesinlikle doğru beden ölçülerinize göre alışveriş yapmalısınız.
Doğru Sütyen Ölçüsü Nasıl Alınır?
Doğru sütyen ölçüsü ile tercih edeceğiniz bedeninize uygun olan sütyen kıyafetlerin üzerinizdeki duruşunu etkilediğinden önemi büyüktür. Doğru sütyen ölçüsü için sırt uzunluğunuzu doğru ölçmeniz gerekmektedir. Sütyensiz yapılan ölçümler daha doğru olacaktır. Öncelikle mezurayı göğüsün altından çepeçevre dolayın ve teninizi sıkıştırmayacak şekilde tutun. Çıkan sayı sütyen beden ölçünüz olacaktır.
İkinci olarak sütyen kap (cup) ölçüsünü belirlemek için mezurayı göğüsünüzün üstünde dolayarak ölçümü tekrarlayın ve çıkan sayıyı not edin. İkinci ölçüm değerimizden ilk değeri çıkartın ve aradaki fark size kap ölçüsünü verecektir. İki ölçü arasındaki fark 6.5cm’den küçük ise A cup, 6,5-13cm arası B, 14-19,5cm arası C ve 19,5-26cm arasında ise D cup doğru ölçü olacaktır.
Kalça Ölçümü Nasıl Yapılır?
Kalça ölçümü yapmak için öncelikle dik durmalısınız. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve kalçanızın en geniş olduğu noktadan mezurayı dolayın. En geniş noktadan yapacağınız ölçüm en doğru kalça ölçünüz olacaktır.
Bacak Boyu Nasıl Ölçülür?
Bacak boyu belki de en yanlış yapılan ölçümler arasındadır. Doğru bir bacak boyu ölçümü için leğen kemiği ile ayak bilek kemiği arasındaki mesafe ölçülmelidir. Birinden yardım alarak ölçebileceğiniz gibi kendi başınıza da bacak boyu uzunluğunu ikiye bölünerek ölçüm yapılabilir.