Arkadaşlar baktım herkes fizikten vücut ölçüsünden falan bahsediyor bende dedim bari bende ölçeyim vücut ölçümü kalça göğüs bide bel nasıl ölçülür tam olarak söylermisiniz beli en ince yerinden ve karnınızı iyice içe çekip ölçün diyorlar da doğrumu?
Beden ölçüleri nasıl ölçülür?

Doğru Beden Ölçüsü Nasıl Alınır?
Kıyafetlerinizin üstünüze dikilmiş gibi durmasını istiyorsanız özellikle beden ölçülerini bilerek alışveriş yapmanızı tavsiye ediyoruz. Doğru beden ölçüsü nasıl alınır diye merak ediyorsanız vücudun bel, göğüs ve basen beden ölçüleri en temel olan ölçüleridir. Bu ölçülerin mezura yardımıyla doğru ve yanılma payının en az olduğu şekilde ölçmek gerekir. En doğru ölçüm için en geniş alandan ölçüm yapılmalıdır. Şık görünmek için kesinlikle doğru beden ölçülerinize göre alışveriş yapmalısınız.
Doğru Sütyen Ölçüsü Nasıl Alınır?
Doğru sütyen ölçüsü ile tercih edeceğiniz bedeninize uygun olan sütyen kıyafetlerin üzerinizdeki duruşunu etkilediğinden önemi büyüktür. Doğru sütyen ölçüsü için sırt uzunluğunuzu doğru ölçmeniz gerekmektedir. Sütyensiz yapılan ölçümler daha doğru olacaktır. Öncelikle mezurayı göğüsün altından çepeçevre dolayın ve teninizi sıkıştırmayacak şekilde tutun. Çıkan sayı sütyen beden ölçünüz olacaktır.
İkinci olarak sütyen kap (cup) ölçüsünü belirlemek için mezurayı göğüsünüzün üstünde dolayarak ölçümü tekrarlayın ve çıkan sayıyı not edin. İkinci ölçüm değerimizden ilk değeri çıkartın ve aradaki fark size kap ölçüsünü verecektir. İki ölçü arasındaki fark 6.5cm’den küçük ise A cup, 6,5-13cm arası B, 14-19,5cm arası C ve 19,5-26cm arasında ise D cup doğru ölçü olacaktır.
Kalça Ölçümü Nasıl Yapılır?
Kalça ölçümü yapmak için öncelikle dik durmalısınız. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve kalçanızın en geniş olduğu noktadan mezurayı dolayın. En geniş noktadan yapacağınız ölçüm en doğru kalça ölçünüz olacaktır.
Bacak Boyu Nasıl Ölçülür?
Bacak boyu belki de en yanlış yapılan ölçümler arasındadır. Doğru bir bacak boyu ölçümü için leğen kemiği ile ayak bilek kemiği arasındaki mesafe ölçülmelidir. Birinden yardım alarak ölçebileceğiniz gibi kendi başınıza da bacak boyu uzunluğunu ikiye bölünerek ölçüm yapılabilir.