Saçlarımız dış görünüşümüze etki eden en önemli unsur. Haliyle zarar görmesini de istemeyiz. Her gün saça fön çekmek yerine şekillendirici krem, sprey gibi ürünlerle şekil verilebilir. Erkeklerin işi daha kolay bence saçlar o kadar çok elektriklenmiyor ve kabarmıyor. Şekillendirici sürüp taramak yeterli olacaktır. Kısa saça fön çekmek ne kadar basit olsa da zararları da yok değil.
Fön makinesi saça zarar verir mi?

Fön makinesi saça zarar verir mi? Saçlarımıza fön çekerken ısı uygulamış oluyoruz, ısıdan zarar gören saçların yapısında bazı değişiklikler meydana gelebilir. Yani fön makinesinin özellikle aşırı ısı kaynaklı olarak saça zarar verdiğini söyleyebiliriz.
Fön makinesinin zararları nelerdir?

Fön makinesinin zararları - Fön makinesinin verdiği ısı saçların parlaklığını yok eder, saçlar boyalıysa daha çabuk matlaşır.
- Isı uygulaması saçların daha güçsüz olmasını sağlar. Dayanıksız saçlar en ufak bir etkiye bile meydan okuyamaz.
- Özellikle saç uçları ısıya dayanıklı değildir ve güçsüzdür. Sürekli ısı uygulaması yaparsanız saçlarınız kısalır.
- Isı saçların çok kurumasına ve sertleşmesine sebep olur. Kuru saçlar kırılmaya daha müsait bir yapıdadır.
- Koparak dökülmeler de ısı uygulamasından kaynaklanıyor. Saçlara her gün fön çekmek saç dökülmesine yol açar.
Saça Fön Çekme Sıklığı Ne Kadar Olmalı?

Saça Fön Çekme Sıklığı Aşırı ısı saçlara geri dönülmez zararlar verebiliyor. Bunun için ne kadar az kullanırsak o kadar iyidir. Sadece özel günlerde, önemli buluşmalarda fön çekmeyi tercih edebiliriz. Bunun yanı sıra; en ideal fön çekme sıklığı haftada birdir.
Aşırı ısı olmadan saçlarını kuruturken şekil vermek en kolay yol Dyson Supersonic Saç Kurutma Makinesi!
V9 dijital motoru sayesinde diğer saç kurutma makinelerinden daha güçlü ve hızlı çalışıyor. Hava jeti oluşturarak saçları nazik ve hızlı bir şekilde kurutuyor. Kuruturken aynı zamanda şekillendirmemizi de sağlıyor. Isıyı saniyede 40 kereden fazla kontrol ederek saçlarımıza uygun olanı buluyor. Böylece saçlarımız aşırı ısı olmadan kuruyor ve şekilleniyor :) Manyetik şekillendirme başlıkları sayesinde hacimli, dalgalı ve düz saçlara pratik bir şekilde kavuşuyoruz.
İnce telli ve güçsüz saçlar için tasarlanmış hassas kurutma başlığı da bulunuyor. Saçlarımız zarar görmeden şekillensin :)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılFön Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Saçımızın temizliğine ve bakımına önem veririz. Kadınlar için saç bakımı daha fazla önem arz etmekle birlikte, artık günümüzde erkekler de saçını kuaförüne fönletmeden dışarıda dolaşmaz oldu. Saça fön çekmek tek başına kolaylıkla yapılacak bir iş değildir. Fön çekimi deneyimli kişiler tarafından yapıldığında daha güzel sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Saça şekil vermek için kullanılan maşa ve benzeri başka aletler de vardır fakat fön çekimi daha profesyonel saç şekilleri için olmazsa olmazdır. Fön nasıl çekilir, fön çekerken nelere dikkat edilir gelin birlikte bakalım.
1- Saçımıza tek başımıza fön çekerek iyi sonuçlar elde etmek zordur. Fön çekimi için ikinci bir kişi gerekir. Gözümüzün göremediği ve tersimize gelen bölgelerde ikinci kişinin avantajı oldukça fazla olacaktır.
2- Fön mutlaka temiz saça yapılmalıdır. Temiz bir saç daha iyi şekil alır.
3- Saç kurutma makinesi kullanarak fön çekmeye çalışmamak gerekir çünkü saça şekil vermek yüksek ısılar gerektirir. Bunu ya fön makinesi ile ya da fön özelliği bulunana saç kurutma makineleri ile yapmalıyız.
4- Fön çekerken saçın hafif derecede nemli olması saçı korur ve yanmaları en aza indirir.
5- Öncelikle saçın arka kısımları fönlenmeli daha sonra yan taraflara geçilmelidir. Aksi halde fön çekilen kısımlar kazandırılan formu kaybeder.
6- Saçın ön tarafının son olarak fönlenmesi gerekir.
7- Saçımızın yapısına uygun bir fön başlığı kullanmamız gerekir.
8- Yağışlı havalarda fön çekmekten kaçınmalıyız çünkü yağmur ve kar taneleri dakikalarca uğraşıp yaptığımız fönü bozacaktır.
9- Fönü yapan kişinin deneyimi ve zevki önemlidir. Kıyafete ve ortama uygun fönü nasıl yapacağını bilmesi gerekir.10 Yorumla
Saç Bakım konusunda 1,2b cevap paylaştı. Aşırı zarari olur. Cok fazla sen oynuyo musun 2 gunde birle?
02 Yorumla
Gizli Soranya ama napıcam şimdi kendi haline bıraksam kekolar gibi çok kötü görünüyor saç sadece önleri kaldırıyorum. Ne yaparsam bir zararı olmaz tavsiyen var mı
Saç kurutma makinesinin, doğru şekilde kullanmak kaydı ile saçlarınıza zararı yoktur. Saç kurutma makinesi kullanmadan önce havlu ile saçınızdaki fazlaSuyu alın. Saç kurutma makinesini düşük Sıcaklık vedüşük üfleme hızına ayarlayın. Saç kurutma makinesini yeterli uzaklıktan bütün saçınız üzerinde dolaştırın. Tek bir noktaya sürekli ısı vermemeye dikkat edin. Bu saçınızın doğal nemini kaybetmesine neden olur ve saçınıza zarar verir. Mümkünse saçınızı ısıya karşı koruyacak ürünler kullanın :D :D
00 Yorumla
+1 yılHaftada 7 gün fön cekiyorum koyverdim gittim evlendikten bikac yil sonra kel kalsam da olur alacagimi almis olucak zaten kime guzel gozukecez :))
22 Yorumla- +1 yıl
abla ne canım alcagimi almis olcam. nasi bi kafa ya
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
+1 yılHer gün saça fön çekmek ve yıkamak zararlıdır. Erken yasta saç kayıplarına yol açar tavsiyem birgün şampuanla yıkadığında diğer gün sadece suyla yıkamandır. Böylelikle saçın kendi yağı ile beslenmesine izin vermiş oluruz.
Fön işlemi esnasında
fön çekerken fön suyu gibi saçları ısıya karsı koruyan ürünler. Kullanmalısın ve hafta da 2 gün argan yağı uygulamandır.✂️10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHava akımı Saç derine gelmeyecek açıda fön çekmelisin yoksa. Saçlı derin kurur , yıpranır , kimyasını kaybeder
Temiz saça fön çekmelisin. nedenmi yaglı saç çoook fazla ısınır. Saç derin yıpranır saçların çıtlar patlar yıpranır Ve iyi şekil düzen almaz
Nemlendirici etkisi yüksek şampuanlar kullan zaten fönle kurutuyosun birilerin iyi bir nem terapisi yapması gerek.
Sana süper nemlendiren bir şampuan önerim. "BİO ASİA ALOEVERA" lı şampuan
Bir diğer onerim " BİO ASİA aloevere jel." Bunu jole gibi saça saç derine sürebilirsin besler bakım yapar nemlendirir. ŞEKİL verebilirsin jolanın tutşu 10/8 se bunun ki 10/5 dir. Joleye nazaran avantajı joleyi yıkaman gerek bunu yıkamana gerek yok00 YorumlaSıcak hava rüzgarları saçtaki nemi yok eder ve kafa derisini ısıtarak gözenekleri açar. Bir çok krem gözenekleri sıkılaştırarak saç dökülmesini önler ancak fön aks yönünde işler. Diğer bir durum saçı çok ısıtmak keratin yapısına zarar verir. Isıya dayanıklı değildir!
00 Yorumla
+1 yılFön zaten saçları yıpratıyor özellikle saça çok yaklaştırdığın için saçlardada yanmaya sebep oluyor. Kuaförlerdeki fırça ve tarakların bile zamanla telleri yanar fönün sıcaklığından artık sürekli fön çektiğin saça ne olur sen düşün.
10 Yorumla
+1 yılHergün uygularsan zarar verir tabi ama
doğru kullanılmadığında fön makinesinin verdiği sıcak hava ile nemini kaybeden saç kurur ve çabuk kırılır böylece daha mat ve cansız saçlarınız olur onun için haftada bir kez çekmenizde yarar var00 YorumlaIsı saça zarar verir. Bu yüzden ısı koruyucu ürünler kullanılabilir. Bu ürünler, saça ısı verilmeden önce saça sürüldüğünde, ısıdan oluşacak yıpranmaya engel oluyor.
10 YorumlaYa saç yıpranıcak kırılacak ne gerek var o kadar uğraşmaya başka yöntemler bulun ;)
10 Yorumla
+1 yılSaçına fön çektiren-çeken hemcinslerimi çok itici buluyorum, bu benim fikrim kızmayın :)
10 YorumlaDiplere fazla tutma fön ısısı da sacı yakar ve azaltır.
10 Yorumla
+1 yılher gün ya da haftada bir kaç kere ısı saça zarar verir. saçın kolayca kopmasına sebep olur. en güzeli fön çekilen günler arasında mümkün olduğunca ara olması.
00 Yorumla
+1 yılSaçın dışındaki keratin tabakası yanıyor. Doğal olarak saçın direnç göstermesi güçleşiyor.
Onarıcı ilaçlardan kullanmak ve kesinlikle bu süreçte saçı zorlamamak önemli00 Yorumla
+1 yılfön çektirdiği için saçları yanıyor :DD tabikide çok zararlı ısıl işlem sonuçta ateşe tüyleri tutunca yanıyor değil mi?
12 Yorumla
Gizli SoranActırma işleminden yandı. Dönse sorun gözükmüyor saçta. Kestirmek yerine fön çektiriyor.
çok çok daha kötü olur açılmış saçta. kestirip kremle ve maskeyle bakım yapmalı. kırık ve püskül saç asla estetik durmuyor çünkü. en kısa saç ondan iyidir..
+1 yılolur tabikide en fazla haftada 2 kez fön yeterlidir saça ama fazla saç diplerine vurma fönü saç uçlarına vur ilerde saç uçların kırılacak kuaföre gittiğindede ara sıra saç uçlarından aldır
00 YorumlaBanyodan hemen sonra yapmak saca daha cok zarar verir. banyodan hemen sonra taramayin biraz bekleyin falan diyolar. hem sacida kurutuyo kirilir ama cok yapmazsan sorun olmaz
00 Yorumla
+1 yılhergün düzleştirici yapmaktan daha sağlıklı en azından ama saçı kendi haline de bırakman gerek ara sıra şeklini kaybeder
10 YorumlaBen kaç aydır sürekli fönlüyorum (maşşallah ) hiç dökülmüyor çok canlı hic kırık yok çok sağlam bence kişiden kişiye değişir
10 Yorumla
+1 yılMavi su al havluyla biraz nemini alıp onu sık sonra şekil ver hem spreye pek gerek kalmaz hem ısıdan korur saçın kırılmaz kolay kolay
04 YorumlaSaç için kullanılan bir şey fon suyu mavi şu falan deniyor sprey
Evet 1 2 kere sıksan sana yeter
tabili zarar verir hatta uçlarından aldırmassan saçlar uzamaz
10 Yorumla
+1 yılkırılır yıpranır ama saç bakım kremi kullanarak en aza indiriebilirsin ama yine yıpranmalarına engel olamazsın
02 Yorumla
Gizli Soranpeki sadece jöle sürsem saçımı tarasam gene sorun olurmu? saç derisine sürmeden sadece tellerine
onu bilemicem ama derine mutlaka deger zaten
yıpranır kardeşim her gün yapma yazıktır günahtır :))
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBüyk bir ihtimalle senden hoşlanmış. Sen cevap vermeyincede geç cevap verip kestirip atıncada buluşmayacağız diye o da geri pas yapmış. Kaçan kovalanır. Eğer sen de ondan hoşlandıysan keşke kestirip atmasaydında daha ince cevap verseydin mesajına işim var felan diye. Ama dikkat et kendinide kullandırma
00 Yorumla
+1 yılBen elimle tarıyorum mis gibi oluyor föne ihtiyaç yok saç iyiyse :D
01 Yorumlasaclar cabuk yıpranıyo tabı kırılıyo yanıyo falan..
00 Yorumlasaç yanar yıpranır kırılır uzamaz saç kurutmak bile zararlı sence?
10 Yorumla
+1 yılEtkenler yapabilirSürekli olması saç ya da saç derisinde tahriş yanma gibi
00 Yorumla
+1 yılÇok yıpratıyor, ben yıprattığı için tamamen bıraktım birkaç ay önce.
00 Yorumla
+1 yılsaçın giderek kırılmaya başlar ve sertleşir ondan sonra beyaz beyaz saç telleri nasıl olur? :D
04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılİçimi yakma be :(
- +1 yıl
beyazlaşır mı bilmem ama kırılmaya başlar söyliyim :)
Gizli Soran+1 yılsaç kırılınca kuaförde onu düzeltemezmıyım :)
- +1 yıl
hey Allah'ım ya :D Keserek kısa sürede bakımla uzun sürede düzeltirsin ama sen hem bakım yapıp hem de fön çekersen saçma olur tabi e kısa saça da fön nasıl olursa senin durum yaş ya :)
kuruturken kaldırmanın pek sıkıntısı olmaz ama hergün tarakla heryerine fön çektirirsen saç yıpranır bir süre sonra
00 Yorumla
+1 yılSaç diblerini yakıp incelttiğini biliyorum deriyi yakıyormuş
00 YorumlaKuafor dedi ki fon hicbir sey yapmaz ama inanmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlur tabikide bende sacimi önceden hic yapmiyordum gayet güzel saglikliydi. Düzleştirmeye bir basladiysam hep kirildi döküldü
00 Yorumla
+1 yılCok fazla yakiyo fön düzleştirici maşa falan gibi şeyler
00 Yorumlaben her gün çekiyorum fazla sıak derecede yapmassan sorun olmaz
00 Yorumla
+1 yılOlmaz olrmu yipratiyo tabi saci oncesinde bir isi koruyucu surerseniz en aza indrms olrsnz
00 Yorumla
+1 yılZararı var hele fönü çok yakında tutarsan daha zararlı
00 YorumlaFön çekerken saçın biraz ıslak olsun
Ama fön çekmezsen daha iyi00 Yorumla
+1 yılHergün çekilmez zaten ama erkekler genelde hergün çekiyor sanırım
00 Yorumla- Saç Bakım konusunda 790 cevap paylaştı.
+1 yılSaçların kırılır, dökülür ve yıpranır.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSaçımı sertleştirdikten, dökmeye başladıktan sonra hiç yapmadım
00 Yorumla
+1 yılDüzleştiriciye göre daha az zararr verir ama elbette zararı vardır
00 Yorumla
+1 yılHiçbir kız için ağlamadım ve ağlamam da göz yaşlarımı hiçbir kız hak etmiyor çünkü :)
00 Yorumla
+1 yılSaçların kırılır kurur yıpranır ve sürekli çekersen dökülmeye de başlayabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVar tabii ayol saç yanıyor haberleri yok bu hemcinslerimin
00 Yorumla
+1 yılHaftada 1 gün çek çok kırık olur :S
10 Yorumla
+1 yılUzun tutmadığın sürece zararı yok
10 Yorumla
+1 yılevet yıpranır dökülür
10 YorumlaSaç Bakım konusunda 529 cevap paylaştı. Haftada 1 kere fön çek hatta mümkünse hiç çekme.
10 YorumlaKS ye bir haller oluyor şu sıralar
00 Yorumla
+1 yılBenim saçıma bak anlarsın zararini :D
00 Yorumla
+1 yılVar yıpranıyor dökülme riskini yükseltir
00 YorumlaSaçı kurutur kırar yorar.
00 Yorumla- Saç Bakım konusunda 8,3b cevap paylaştı.
+1 yılSaçların yıpranır
00 Yorumla - Saç Bakım konusunda 851 cevap paylaştı.
+1 yılSaçlar çok yıpranıyor
00 Yorumla saçı yanmış işte daha ne olsun
00 Yorumla
+1 yılZararlı tabi, doğal bir şey değil ki.
00 YorumlaDiplerine dikkat et bişey olmaz
00 YorumlaSıcaklık zarar veriyo olur gibi
00 Yorumla
+1 yılYıpratırsın. Soğuk ayarlı fön makinesi kullan
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılya sadece önleri kaldırıyorum başka taraflarla ugrasmıyom genede yıpranma ihtimalı var mı
- +1 yıl
yıpranır tabiki
+1 yılmakineyle kafanı yakmadığın sürece zarar vermez
00 Yorumla
+1 yılSaçların dökülebilir ve saçın yıpranır
10 Yorumla- Devamını Gör (51)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım