Renk konusunda kararsız kaldım. O yüzden fikirlerinizi bekliyorum :)
SARI
GRİ
SİYAH
MAVİ
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Siyah ve gri güzel :)
Bende en çok bu iki rengi beğendim :)
Bence maviii :)
Cevap
24Cevap
Valla hepsi de guzel.
Ama mavi ve gri diyebilirim.
Ten rengine göre değişir fotoğraftaki kişiye en çok yakışan gri sonra siyah
bir model tarz bende yer edindi ise bir çok rengini alırım
Siyah hariç hepsi güzel
İlginç. Siyahı neden beğenmedin ki?
Kollları seni yakar yaz ayındayız
Rehat edemezsiniz zaten görüntü olarak güzel görünmüyor
Şort olarak sormuştum :)
Gri ve siyah guzel duruyor
Günlük kullanım için güzel bir model mi sence :) ?
Yani ben kullanmam ama kullanilabilir
Çok mu kısa yani?
Yani evet ben giymem cevremdeki erkekler hic giydirmez
Tabi hangi şehirde oturduğuna da bağlı bir durum bu
Antalya 😀 Turizmin ciplakligin baskenti
Tercih meselesi tabi.
Antalya da yaşasam neler neler giyerim var ya :D Sonum hiç hayırlı olmaz :D
Burdakiler alisik merak etme sen
Anladığım kadarıyla sen orada oturuyorsun heralde :D
Evet
Gelsem de gezdirsen beni :D
Bunu hangi kadın giyerse giysin seksi oluyor. Büyülü item bu. Bence bütün renkler güzel. Gönlüm siyahtan yana :D
nerede kullanacaksınn
Günlük öyle
sarının rengi çok tatlı :D :D
Sarıyı beğenen nadir kişilerdensin :D
ama sarı dikkat çekicidir ya :D :D ben kendim de çok kullanırım sarıyı hatta mont alacaktım sarı ama bedeni kalmamıştı :D :D
Bana göre bütün renkler güzel :D
bana görede öyle :D :D
Bence tenine göre değişir ama mavi çok hoş
siyah
Siyah dışında başka hangi renk güzel sence :) ?
gri
Sence günlük kullanım için güzel bir model mi? Herkesin zevki farklıdır biliyorum ama fikrini merak ettim :)
bence güzel zaten bu yaz bu tarz kıyafetler işimize yarayacak :)
Aynen öyle doğru söylüyorsun :) Bide çok mu kısa sence yoksa iyi mi :) ?
iyi
tm
siyah
Siyah dışında hangi rengi alırdın?
Gri.
Mavi nasıl sence?
Olabilir.
Zevkler kişiye göre değişir biliyorum ama günlük kullanım için güzel bir model mi sence :) ?
Hepsi günlük kullanıma uygun zaten.
Günlük kullanımdan da çok spora uygun, aslında.
"Sweatshirt"le vb. günlük kullanıma da uydurulabilir.
Bende aynı senin gibi düşünüyordum valla :) Çok sordu sordum farkındayım ama kısalığı nasıl sence :) ?
Tamamıyla göreceli :) Ben böyle bir şort alsam birçok yerde giyerim, birçok yerde de giymem.
Tabi hangi şehirde oturduğun ile de alakalı bir durum dimi :)
Yaşadığın yer
gezdiğin çevre
sosyo-ekonomik durumun
psikolojik/fiziksel/cinsel saldırı karşısındaki gücün
Şuraya bak bir şey giymek için sınavdan geçiyoruz resmen
Bu, seninle ilgili. Neyi, nasıl, ne zaman, nerede giyeceğine sen karar verirsin. Dünyanın her yerinde böyle.
Kimi insan bir şey giyerken acaba insanlar ne der diye giymiyor. Kimi insansa kimse umurumda değil ben istediğimi giyerim diyor. Bende ikinci seçenekteki gibi yapıyorum genelde
Yani... Seninle ilgili işte.
Sen mesela nasıl davranıyorsun bu tarz durumlarda?
Ben İstanbul'da yaşıyorum ve
İstanbul'da da Kadıköy, Beşiktaş, Beyoğlu'ndayım genelde.
Bunun dışında Ağva, Polonezköy gibi yerlerde zaten yalnızca ailemleyim.
Saydığım yerlerin hiçbirinde giysilerden dolayı büyük sorunlar çıkmıyor zaten.
Ulaşım için özel araç ya da taksi kullandığımdan istemediğim yerlerde de dolaşmamış oluyorum.
Bunun dışında; sosyo - ekonomik durumum dışarıdan fark edilebilir olduğundan bir rahatlık oluyor
çünkü ne yazık ki insanlar süper mini giymiş bir plaza kadınıyla çalışmayan kadına aynı bakmıyor
yani yaşam biçimin ve gelirin giydiklerinin onay görmesinde bir aracı olabiliyor, en azından Türkiye'de Kontrol manyağı olduğumdan kick-box, mma ve silah eğitiminde gelişerek kendimi güvene alıyorum.
Bence; dünyanın neresinde olursan ol, gardiyanla da gezsen, kendini koruyabilmenin güveni önemli.
Tüm bunların dışında, bir rottweiler ile geziyorum ki onu gören zaten karşı kaldırımdan yürüyor.
Böyle yaşadığımdan ve bulunduğum yerlerin nezih olmasından istediğimi istediğim gibi giyiyorum.
Benim durumumdakiler için çok da endişelenmeye gerek yok. Köylük yerdeki kadınları düşünmeli.
Bunun için de bir kampanya başlatılıp savunma sanatlarının Türkiye genelinde öğretilmesi gerek.
Sen kendini öyle bir korumaya almışsın ki senin bir üst levelin özel güvenlik görevlileriyle gezmek zaten :D Ama dediklerinin altına imzamı atarım. Dediğin her şeye katılıyorum. Ama mesela bu gibi durumlar yurt dışındaki ülkelerde fazla olmuyor. Yani bizim ülkede biraz anormallik var bence. Yurt dışına gitmiş birisi olarak orada insanların nasıl giyindiğini bizzat gördüm. Plajlarda tanga bikiniler, i üstsüz güneşlenmeler falan çok rahatlar ve hiç bir şekilde afedersin ama öküz gibi bakan olmuyor onlara. Hatta yüzmeye giderken direk evden bikiniyle çıkıp öyle gidiyorlar plaja kadar. Bizde böyle olabilsek keşke
Ben de yurt dışında bulundum ve "yurt dışı" derken hangi ülkelerden söz edildiği belirleyici etken.
Tecavüz oranının en yüksek olduğu ilk 10 ülke içinde; İsveç, Kanada, Fransa, İngiltere var, örneğin.
Gece 12'de Londra/New York metrosunda olacağıma Türkiye'de herhangi bir yerde olmayı yeğlerim.
Bodrum'da, Alanya'da, Alaçatı'da tanga bikini giyen, üstsüz güneşlenen yerli - yabancı turistler var.
Ülkedeki Arap turistlerin artmasıyla İzmir, Antalya şehir merkezlerinde yozlaşmaya doğru gidilse de 5-10 yıl öncesine kadar bu illerde, merkezde bile tanga bikiniyle, bikiniyle vb. dolaşılıyordu zaten ki
Marmaris'teki rahat yaşam biçiminin yurt dışındaki herhangi bir tatil beldesindekinden farkı yok.
Türkiye'de de, başka birçok ülkede de toplumsal baskının farklı şekillerde örnekleri var, ne yazık ki.
Türkiye'de tesettürlü kadınlar yıllarca öğretmenlik yapamadı; polislik, askerlik hala yapamıyorlar ve
"Penti" gibi mağazalarda mini etek giyme zorunluluğu var; iki türlüsü de mide bulandırıcı, bana göre.
ABD gibi Hristiyan nüfusun fazla olduğu bir ülkede tesettürlü biri de istediği mesleği yapabilirken
Türkiye gibi Müslüman nüfusun fazla olduğu bir ülkede tesettürle çalışamıyor olmak acı verici.
Birçok Avrupa ülkesinde bakir/bakire olan, dalga geçileceği şeklinde bir toplum baskısıyla karşılaşır.
Türkiye'de de bakir olmak/bakire olmamak bir eksiklik. Çifte standart... İkiyüzlülük ayıp değil ama🤣
8 sene önce Hollandalı bir kızla tanışmıştım. Annesi onu psikologa götürmek istemiş. Neden mi?
Ortak kullanıma açık bir saunaya çıplak girmek istemediği için. Kız Müslüman olmuştu sonra.
Sarışın, renkli gözlü, çok güzel bir kızdı ve tesettüre girdi. Ondan daha Avrupalı görünüyordum.
Rahat olmakla özgür olmanın hiçbir ilgisi yok. Rahat olmaya zorlanıyorsan bir başka kafestesindir.
Muhafazakar ya da mezhebi geniş vb. fark etmez; evrensel değerlerce iyi herkese kucak açılmalı.
Böyle bir toplum ancak "özgür" ve "keşke" denilecek bir toplum olabilir; yoksa başka sorunlar doğar ki
İsveç gibi aşırı rahat toplumlarda da başka bir toplumsal çöküş görülüyor; kurgulanmış toplumlardan
Kurgulanmamış bir toplum var mı, tartışılır da "yeni dünya düzeni" İsveç gibi ülkelerden başlatılıyor.
Rahatsız edici bakışlara maruz kalmak, Türkiye'de daha sık görülüyor olabilir; görmemişlikten...
Ancak, dediğim gibi: Bunun önüne geçebilecek olan, bireysel savunmayı ülke çapında geliştirmek.
Kadınlar üretirse, kendi ayakları üzerinde durabilirse ve saldırı anında kendilerini savunabilirlerse
saygı değerinden uzak erkekler bile, kadınlara ister istemez saygı duymak zorunda kalacaklardır
çünkü -ne yazık ki- bazı insanlar iyilikten anlamaz, onları ancak korkuyu yaşatarak yola getirebilirsin.
Kaşlarını çatarak gezmekten, selam alıp vermemekten, önüne bakarak yürümekten söz etmiyorum.
Yalnızca kendine dayanan, sağlıklı ilişkiler kurabilen, sağlıklı davranışlar sergileyen, güçlü kadınlar...
Kahkaha atmakta hiçbir sakınca yok; tüm ilgiyi üzerine toplamak için kendini yırtarcasına gülmek...
Bunun dinle, ahlakla vb. hiçbir ilgisi yok; bu hastalıklı bir davranış, psikoloji bilimi insan ayırt etmez.
Ülke çapında sağlıklı kadın - erkek ilişkileri gelişmesi için gerçekleri de görüp, kabul etmek gerekiyor
yani "Tangi bikiniyle/Süper mini etekle gezeyim; kimse de dönüp bakmasın" dememek gerek, örneğin
Hollanda gibi rahat bir ülkede bile giyimin, güzelliğin erkeklerin sana yaklaşması için aracı olabiliyor.
Türkiye'de, Bozcaada'da güneşlenirken yanında sevgilisi/eşi olan Rus bir adam saçlarını izleyebiliyor.
Daha açık giyiniyorsan art niyetli olmayan bakışlara da "sapıklık" damgası yapıştırmamak gerekiyor.
Kendimi savunmak için daha donanımlı çalışıyor olmamla erkekler arasında bir ilişki yok, aslında.
Ben hem bundan hoşlandığımdan hem de daha farklı durumlara karşı savunmamı geliştiriyorum.
O kadar güzel yazmışsın ki bana diyecek bir şey kalmamış zaten :D Kitap okur gibi okudum valla :D Dediklerinin her biride çok doğru tespitler.
Siyah.
Siyahı bende çok beğendim ama mavi nasıl sence?
O da güzel.
Herkesi zevki farklıdır ama günlük kullanım için nasıl güzel bir model mi sence?
Evet güzel bence.
Çok mu kısa sence?
Evet çok kısa.
Büyük popoda kötü mü durur sence?
kesinlikle d
Dimi ya mavi çok güzel :) Mavi dışında başka hangi rengi seçerdin?
griyi seçerdim sanırım
Bide hani herkesin zevki farklıdır ama sence günlük kullanımda güzel bir model mi?
arabistanda yaşamıyoruz. istediğini giyebilirsin. evet günlük kullanımda giyilebilir. hatta şu an mavisini almayı düşünüyorum
Bende sanırım mavisini alacağım. Hem fiyatı da baya uygun. Kısalığı nasıl sence?
yaz ayındayız. gayet iyi.
Peki teşekkür ederim
Ten rengin ne
Beyaz tenliyim
Siyah
Siyah dışında hangi rengi alırdın?
Bende siyah ve mavi arasında kalmıştım aslında. Sende öyle kalmışsın :D
Hepsi birbirinden güzel ☺️
Mavi daha güzel sanki
siyah her zaman güzeldir
Mavi ve gri sarı çok kötü
bence siyah ya
Siyah
mavi
Siyah ve gri
Dimi bence de bu iki renk en güzeli ama mavi nasıl sence? Çok mu kötü?
Peki sence günlük kullanım için güzel bir model mi?
Siyah
Siyah dışında başka hangi renk iyi sence? :)
Sence günlük kullanım için güzel bir model mi? Herkesin zevki farklıdır evet ama senin fikrini merak ettim :)
Dimi bence de güzel ya :) Kısalığı nasıl sence şortun?
Dimi bence de. Peki teşekkür ederim fikirlerin için :)
Mavi
Mavi dışında hangi rengi alırdın?
Mavi renk
Dimi bence de mavi ya :) Mavi dışında başka hangi rengi beğendin?
Mavi harika ama en olmadı siyah arkdsim
Peki sence kısalığı nasıl?
Normal yani 🤗
Dimi bence de normal. Günlük dışarıda giyilir mi sence :) ?
Giydigin şehire göre değişir bu durum bilemedim simdj 🙂
Mantıklı bir cevap :D O da doğru şehire göre değişir. Çok dikkat çekebilir diyorsun yani :)
Griyi beğendim
Sarı ve Siyah
Mavi güzelmiş
gri ve mavi
Mavi ve sari
Mavisi güzel miş
siyahı seçen kızlar KİMLER _?
Gri 👍
Siyah
Mavi renk güzel
Gri.
kot olan