Doktorum gözlük yazdı...

Ama doktoru hiç gözüm tutmadı.İşini ince eleyip sık dokuyarak yapmıyordu.Ben iyice araştırmasını isterdim.Verdiği gözlükleri taktığımda daha büyük görüyorum.Biraz ağrı yapıyor.Ama mesela şu an gözlük kullanmıyorum, gayet iyi.Gözlük kullandığım zamanlar çıkardığımda bir kaç saniye bulanık görüyorum yazıları falan.Bu arada göz numaram: S C A

Sağ: -0.25 -0.50 155 S.E: -0.50

Sol: -0.25 -1.00 10 S.E: -0.75

Verilen gözlüğün numarası: CYL AX

Sağ:-0.25 160

Sol: -0.50 20

Doktorlar bu göz numarasına, bu gözlüğü yazarken ne gibi hesaplamalar yaparlar? Benim gözlerime uygun gözlüğü verdiğine emin değilim, sizce uygun mu? Uygun değilse, gözlerime zarar verir mi? Lütfen anlayanlar yanıtlasın.

Güncellemeler
+1 yıl
Göz numaranız kaç ve kaç numara gözlük kullanıyorsunuz? Benim soru metninde yazdığım gibi ayrıntılı yazarsanız sevinirim..
Güncellemeler
+1 yıl
Gözlük zamanla gözlerin bozulmasına mı neden oluyor, düzelmesine mi yardımcı oluyor? Yoksa gözlüğün zamanla düzelttiği bir mit mi? Görmede fazla sorun yoksa gözlük kullanılmamalı mı? Öyle daha mı iyi olur? Zamanla alışarak düzelir mi? Ayrıca göz numarası neden artar veya azalır ki? Bunu ne sağlayabilir? Bütün bunları bileni arıyorum.. :)
Doktorum gözlük yazdı...