Ya saçlarım kalın telli ve gür. Masa yapınca yarım saat dayanmıyor. Kalıcı olması için yapılabilecek bir şey var mı? Biliyorum sprey diyeceksiniz ama o şekilde de çok yapay ve sert durmuyor mu? Saç buklelerinin kalıcı olması için ne yapmalı?Saç buklelerinin kalıcı olması için
Maşa çok yüksek ısı verdiği için ve sonrasında da soğutma işlemi yapmadığı için saçı çok kalıcı bir şekilde buklelemiyor (yeni bir kelime kazandırdım Türkçeye :D) Bunun için ya ısı vermeden, farklı yollarla bukle yapmalı ya da maşa kullansan da farklı ürünlerle desteklemelisin. İkisine dair de önerimi yapayım.
Öncelikle tüm bu önerilerimde kullanacağın bir krem önermek isterim: Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremi.
Özellikle senin için uygun olan Belirgin Bukleler ürünü, saçlarının o doğal dalgasını güçlendirmeni sağlar. Saçın dalgalı veya kıvırcık değilse bile doğal bir dalga yaratıyor, saçlarının kendisi kıvırcıksa mucize, öyle diyeyim. :D Hem ısıyla hem ısısız kullanabileceğin için bunu en tepeye sabitleyeyim.
Maşa olmadan saç nasıl bukle yapılır?
Saçlarını mıncır.
Garip bir giriş oldu farkındayım. :D Ama aşırı doğal bir dalgaya sahip olmanı sağlıyor bu, eğer doğal saçın dalgalı veya kıvırcıksa daha etkili bir sonuç alabilirsin. Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremi'ni nemli saçlarına uygulayıp sonrasında saçlarını bukle şeklini alacak kadar mıncırırsan uzun süre kalıcı oluyor.
Bigudi kullan.
Annelerimiz, teyzelerimiz ne güzel de kullanırdı, biz pek kullanmasını beceremiyoruz. :) Bukle için ince bigudilerden kullanabilirsin, Elidor kremi öncesinde saçına uygularsan önceden neden uygulamadım diye üzülebilirsin bile. :)
Maşayla yapılan bukleler nasıl daha kalıcı hale getirilir?
Maşadan çıkardığın saçını mutlaka tel toka ile tuttur.
Sıcak saçı salarsan düşer. Bu sebeple saç soğuyana kadar o bukleyi sabitlemen gerekiyor. Maşadan çıkardığın saçı dalgasını bozmadan tel toka ile tutturup tüm saçın bittiğinde de açarsan daha kalıcı olduğunu görebilirsin.
Bukle saçları aşırı seviyorum birkaç yöntem denedim ama hiç kalıcı olmadı bir kere pipetle sarıp uyumuştum o zamanda resmen bonus oldum böyle salaş bukleler hoşuma gidiyor ama saçım hemen düzleşiyor bigudi deneyecegim yakinda duz saclar da kullanabilir mi bu kremi bukle yaparken
@Super-Girl Pipet gerçekten çok bonus yapıyor, onu özel bir gün varsa ve böyle 70'ler 80'ler havasına bürünmek istersen kullanabilirsin, günlük hayatta yok :D Kullanabilir evet ama tabii doğal bir dalga verir, bukle bukle çok yapmaz.
Yani demek istedigim bigudi ile sarmadan once elidor krem kullansam bukleler asagi dusmez mi bozulmaz mi acaba birde yumusak yapiyor mu gercekten saclari
@Super-Girl ha pardon ya anlamamışım :) evet daha sağlam bukleler elde edebilirsin Elidor 7/24 kullanarak. Bakım kremi zaten, içerisinde elastin ve badem sütü var. Kolay şekil almayan, dibi karışan, taranmayan saçlara hitap ediyor, o yüzden etkili olur yumuşatmada :)
Sprey sıkacaksın maşaya dolayacaksın ve elinle bukle yaptığın saçın en ucundan tutup aağı çekeceksin gevşer doğal durur. maşayı yapar üstüne spreyi sıkarsan kazık gibi olur bukleler de gelin kına başı gibi olur. Ya da maşa değil bigudi, gazete kağıdı gibi şeyler kullan onlarla daha doğal duruyor. benim saçlarım kalın telli düz bir de benim saçım tutuyorsa seninki de tutar.
Maşaya başlamadan önce bir spreyle saçınızın doku kazanmasını sağlayın buklelerin daha kalıcı olması ve hacmini tüm gün yitirmemesi için maşa yapmadan önce tarayıp ayırdığınız tutamları doku verici bir ürünle spreyleyin bunun için hafif tutuşlu bir saç spreyi veya deniz tuzu spreyide kullanabilirsiniz.
masa yaparken bukleleri az al saclarini one at dipten karistir geriye savur sonra biraz uclarini duzelt dalgalarin hem daha hos gorunum olur hemde saclarin birbirini destekler azda olsa sprey kullan ama
dalgalı mı? dalgalı sacı da begenen vardır. kişiden kişiye degişir. yani herkese yakısmıyor dalgalı bana göre ortadan fazla kıvırcık ve dümdüz sac candır. dalgalı herkese yakısmaz dedigim gibi
En İyi Cevaplar