Arkadaşlar geçen gün bir tanıdığım çakır gözlülere çok nazar değer sen de çakır gözlüsün dedi. Çakır gözlü ne demek tam olarak hangi renk oluyor bilen var mı?
Bu arada, gözlerim bunlar. Sizce ne renk tam olarak? Çakır gözlü müyüm?

Arkadaşlar geçen gün bir tanıdığım çakır gözlülere çok nazar değer sen de çakır gözlüsün dedi. Çakır gözlü ne demek tam olarak hangi renk oluyor bilen var mı?
Bu arada, gözlerim bunlar. Sizce ne renk tam olarak? Çakır gözlü müyüm?

Çakır gözlü, genellikle insanların göz renklerini tanımlamak için kullanılan bir ifadedir. Çakır göz rengi yeşil, mavi veya kahverengi gibi renginin bir karışımıdır. Çakır gözlü insanların gözleri genellikle yeşil, mavi veya kahverenginin farklı tonlarını içerir.
Çakır gözlerin net bir renk tanımı olmamasına rağmen, genellikle yeşil veya mavi renk tonlarına sahip oldukları söylenebilir. Çakır gözler, ışığın yansımasıyla değişkenlik gösteren renkleriyle oldukça dikkat çekerler.

"Çakır göz" ifadesi, genellikle insanların göz renklerini tanımlamak için kullanılır. Yeşil, mavi veya kahverengi tonlarının bir karışımı olan göz rengine sahip kişilere çakır gözlü denir. Çakır gözün rengi genellikle yeşil, mavi veya kahverengi tonlarının bir karışımıdır. Ancak bu renklerin oranı ve tonu her insanda farklılık gösterebilir. Ayrıca, bazen gri beneklerde içerebilir.
Çakır göz için kesin olarak hangi renk olduğu söylenemez. Çünkü, çakır göz yeşil, mavi ve kahverengi renklerin karışımından oluşur. Ancak bu renklerin oranı ve tonu herkeste aynı değildir. Bazı kişilerde yeşil renk daha belirgin iken bazılarında mavi veya kahverengi taha baskın olabilir. Ayrıca, bazı insanların gözleri gri veya turuncu tonlarını da içerebilir.
Cakir degil gozlerin atanda baya atmis, cakir gozlulere en cok nazar deymez gozu renkli olan en çok nazar değidirir. Biseyde gozun kalmasin yani.
Cakir gozlude mavi yeşil oluyor
Mavimsi, ama gri tonlarının da ufak ufak görüldüğü
hatta çakır mavi derler
10 aylık kardeşim var öyle onun ki :)
Anlamını bilmeyenler çakır gözlü terimini tüm mavi gözlüler için kullanabiliyor :) Bazı göz renkleri görür görmez mavi ya da yeşil dedirtirken, bazıları mavi mi, yeşil mi? ikilemine sokuyor. İşte o ikileme düştüğümüz zamanlarda göz rengine ''çakır göz'' diyebiliriz. Yani çakır göz mavi ve yeşilin birbirine karışmış halidir. Bakıldığında mavi mi, yeşil mi olduğu anlaşılmaz. Zaman zaman griyi de andırabilir. Senin gözlerinin yeşil olduğu ilk bakışta fark ediliyor. Yani çakır gözlü değilsin :)
Çakır gözlülere çok nazar değer lafı asılsızdır ama halk arasında renkli gözlülerin nazarı çabuk değer tabiri kullanılıyor :) Bu da asılsız bence, asıl renkli gözlülere nazar değiyor çünkü herkes çok beğeniyor :D
Aşağıda bir çakır göz fotoğrafı da bırakıyorum. Bu arada çakır kelimesinin sözlük anlamı da ''mavi hareli ela''
Kardeşime de herkes çakır gözlü dediği için anlamını merak edip araştırmıştım. Çakır göz karışık renk demektir. Ne mavi, ne yeşil, ne de ela. Fakat hepsine benzerdir. Hiçbir renk kelimesini kullanamadıkları için çakır göz deyip geçmişler :D Senin göz rengin çakır değil.
Cevap
13Cevap
Mavi ve yeşilin birbirine karışmış halidir çakır göz gadası
Gök mavisi göze çakır gözlü derler. :)
mavi-yeşil anlayamadığı kimselere kullanıyorlar. Bana küçükken derlerdi ama artık göz rengim net belirginleşti. 4 derece miyop kişi baksa gözlerimin mavi olduğunu anlar mesela. Ben çakır değilim.
yok çakır gözlü şöyle olur:
Mavi ve yeşil arasında kişiye ikilem yaşatan göz rengine deniyor. :))
Sizin göz renginiz yeşil sanırım.
Bazen bana diyorlar Çakır gözlü diye demek ki mavi gözlere deniyor
Gözün yesile benziyo cakır göz maviye denir. Yaz googleye bak anlamına.
mavi gözlülerede diyolar ela kahve arası iri gözlülerede diyolar
Ya arkadaşım çakır gözlü uf çok fena bir renk ve fotoğraftan anlaşılmıyor
açık renkli mavi yeşil gözlü kişilere diyorlar genelde
Benim
Fotodaki gibi sence nasil?
yani sayılır
Maviye Çakır diyorlar gördüğüm kadarıyla
İhtiyarlar
Benim bildiğim masmavi göze denir.
açık ela :D ya da açık yeşil e derler çakır diye.
Mavi ve yeşil gözlere ÇAKIR GÖZLÜ denir. Genelde insanda bir tık güzel gözterse de bazı kötü niyetli tiplerde yılan gibi gözüküyor.
Mavi ve yeşil karışımındaki göz rengine çakır deniyordu, yanlış hatırlamıyorsam.
bu hangi göz?
gördüğüm kadarıyla sarı ya da yeşil..tam anlayamadım
Senin gözün çakır değil ki
Nasil oluo cakir goz?
https://i.hizliresim.com/BXGV5v.jpg
mavi gözün üstündeki hafif siyahlıklara çakır deniyor.
Anladim cok
Guzlemis gercekten sizin gozlerinizmi?
Yok değil :)
Benim gözüm çakır seninki yeşil 😂
Çağla yeşiline çakır derlerdi
Renkli göz işte hatta yeşil göz diye biliyorum ben
Benim bildigim tam. Mavi goze denir cakir diye ama
Mavi gözlüysen o yüzden demiştir.
Guncelledim
Simdi?
Bana degmezmi yani?
Hayır bunlar şeker aldığında patlayan gözler🤣
Çakır göz mavi olmutoe mu
Yeşillere deniyor genelde
mavi gözlü insanlara denir.
Mavi gözlülere deniyordu yanlış hatırlamıyorsam
doğuştan olan birşey bu
benim göz çakırdır :D
Mavi mavi masmavi gòzleri boncuk mavi :)
mavi/yeşil göz :)
Renkli gözlülere deniyor
Çakır gözlüler nazar değdirir
Griye çalan mavi gözdür.
Böyle mavimsi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?