Eskiden bir insanda her parçadan ortalama 5-10 tane olurken şimdi 50-100 tane olmaya başladı. Ne yalan söyleyeyim, bende de öyle 🙈 Sizde nasıl? #elifguccix
Sizce çok fazla kıyafete sahip olmak müsriflik midir?
Direkt soruyu okudum. Müsriflik değil ancak ben bu tarz insanları gösteriş meraklısı ve ben merkezcil olarak görüyorum. Çevremde varlıklı insanlar var ve o kadar çeşit giyineni görmedim. Moda tasarımcısıdır anlarım, o tamam ama heleki ana baba parasıyla elbise alanların tek derdi parayla statü sahibi olmaya çalışmaktır.
Vah yavrum vah... Bu nasıl bir sıkıntı böyle... Bu ülkede yeni bir ayakkabısı oldu diye sevinçten kaç gece uyumayan yavrucaklar var... Fakir köy okullarında bir kaç yılda bir hediye mont gelen çocuklar var... Çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babalar var... Ne deyim Allah ıslah etsin
Bu olayi şöyle ozetlim bir yakinimiz vefat etmişti ve uzerine fazladan örtü örtüler ruyama girmisti kizim neden o örtüyü almadin uzerimden birde onun hesabini verecem şimdi kıyafeti olmayana verseydin ya demişti... O kadar etkiledi ki beni kiyafet vs para vermek bana artık musriflik geliyor bos geliyor
Ben atmaya da satmaya da kıyamıyorum genelde ama az önce babam girdi ayakkabılığa giymediğim 4 tane ayakkabıyı koydu poşete. Diğerlerini de alacaktı da vermedim 😅
Yani herkes artik modaya uygun giyinmeye farkli biseyler yapmaya basladi normal yani bende cok yok ama olsun isterdim simdi de istesem alirim ama herseyim kaliteli olsun istedigim icin arada alirin ama cok pahali veya herkeste olmayan birsey alirim 😂
Şimdiki nesil dizilerin özentisi oldu malesef giyimle insanlarla yarış yapcağnıza kenarınıza atın ufak ufak hayat bu neolcagı nezaman lazım olcağı hiç belli olmaz bir söz var akıl yoksa neylesin fikir çalsın abdurrahman oynasın bekir
Ben faydacılıktan yanayım , rahatsa alırım degilse almam. Fiyat konusunda en pahalısı spor ayakkabım 300 lira.3 spor ayakkabım ,3 pantolonum ,4 montum , 3 bot , 3 takım elbise ,2 klasik ayakkabı ,7-8 gömlek ve 3 kazağım var 😂Çoğu da iki üç yıllık.
Tişört saymadim da 2-3 tane var 😂 Bir de ben fazla kıyafetim varsa abime veririm. Dolapta giymediklerimi tutmam. Giydiklerim de hep benzer. Aynı marka aynı model takılıyorum 😂
Aşağılaşan bir ego üzerini maddeyle perdelemek ve bu aşağılık yönünü gizlemek ister, oysa o daha vahim bir zavallılığa doğru yol almaktadır, çünkü abartının bataklığına batırır kendini, bir kez daha olduğu yerden ayrılamaz, şimdi bu ego bugün söz sırası almış olmasıyla konuşmakta ve bir insanın yaşamına hükmetmektedir, bir bataklığın kokuşan suratsızlığıyla yüz yüzeyken.
İhtiyacın olmayan bir şeyi almak bence direk dünyaya ihanettir. Sonuçta bu şey ne olursa olsun üretilirken doğaya zarar veriyor. Doğadan gelen birşeyle yapıyorlar vs vs
Çok fazla kıyafetim olmasına rağmen hiçbir şey yok diyebiliyorum ama cidden hiçbirşey yok (3gardolap dolusu alt tarafı) eğer bunu diyorsam bu müfrüflüktür. Sadece kazaklarımı saysam 300 tane vardır (kazakçı olduğumuzdan mütevellit)
Ben bir giyiyorum 1 hafta idare ediyorum yokluk ile terbiye eder insan kendini ayrıca fazla kıyafetim olmadığı halde yarısını poşetleyip kıyafeti olmayanlara veriyorum. Herkes saraylardaki prenses değil maalesef
Evet bayağı var özelikle Türkiye’ye gelip pladyumlarda gezerken alış veriş merkezlerindeki çalışakları kırmayıp alıp dolaba koyduğum bir sürü elbisem var.
Ayakkabı dolabında hiç giyilmemiş bir ayakkabının (aynı şekilde diğer kıyafetlerinde) sırf envanterin dolu gözükmesi için alınması tabiki müsrifliktir.
Şık giyinmek güzeldir tabiki ama onları kullanabilmek te önemli alipta sadece iki kere giyiceksen önemi yok önemli olan sürekli zaman zaman kullanabilmek
Aşırı fazla kıyafet almam ya yeteri kadar iyi mezara götürmenin anlamı yok ziyan hep , aşırı kıyafetim olsa bile çoğunu kardeşime , kuzenlerime veriyorum.
Mutluluğun daim olsun. Amacım seni eleştirmek değil. Genel anlamda söylüyorum.. Bakımlı, dikkat ve ilgi çekici olmak elbette güzel... Mutsuzluktan ve yalnızktan sıkılıyoruz çoğu zaman. Geçici mutluluk arıyoruz.. Muhabbet kuşu, kedi, yeni eşya ve elbiseler almamızı sağlayarak geçici olarak tadavi etmeye çalışıyor bizi bilinçaltımız... Gerçekten çok sevdiğin birinden alacağın bir tek dal gül_papatya, o alışverişlerde yaşayacağın mutluluğun ötesindedir aslında...
3 tane kıyafetim var başka hiç bir şeyok yok :D az kıyafet olunca daha rahat oluyo ya da hep aynı tip başka şeylere kafa yormak için bu tür şeyleri by pass yapıyorum
Ben her gün başka kıyafet giyiyorum zenginmiyim hayır sadece sürekli aynı şeyleri giymek sıkıyor beni hergün başka pantolon başka tişört başka ceket daha iyi hissediyorum öyle.
Hepimiz Yapıyoruz Kesinlikle yanlìş hem işin Maddi boyutu var ihtiyacimiz olmayan gereksiz masraf sıkıntı ve dinen de fazla sahipa oldugun seylerinde zekatini vermen gerekir☺
En İyi Cevaplar