Arkadaşlar siyah kot ceket rengi soldu, kot ceket renk solması sorunu yaşayanlar nasıl düzeltti acaba düzelir mi?
Siyah kot ceketim aylardır arkadaşımdaydı, aldığımda siyahlıklar solmuş beyazlamıştı. Bunu nasıl tekrar eski rengine kavuşturabilirim? Boyatsam akma, kaybolma yapar mı?
Rengi solan siyah kot ceket nasıl eski rengine kavuşur?
Siyah kot ceketler şık duran ve sık tercih edilen, kolay kombinlenen parçalardır. Sık sık giyildiği için, sık yıkanıyor. Sık yıkamak, özellikle sıcak suyla ve siyahlara uygun olmayan bir deterjanla yıkamak siyah kot ceketin renginin solmasına neden olabilir. Solan kot ceketlerde beyaz çizgiler ve antrasite benzeyen bir renk görünümü ortaya çıkıyor.
Yıkama talimatına uygun yıkamamak, siyah kot ceketin renginin solmasına neden olur.
Sıcak suyla yıkamak, siyah kot ceketinizin renginin solmasına neden olur.
Siyahlar için uygun olmayan bir çamaşır deterjanıyla yıkamak, siyah kot ceketinizin renginin solmasına neden olur.
Uzun süre güneş ışığına maruz kalması, terlemeniz gibi faktörler de siyah kot ceketinizin renginde solma meydana getirir...
Siyah kot ceketinizin renginin solmasının temel nedenleri yukarıda bahsettiğim nedenlerden biri olabilir.
Kot Ceket Renk Solması Nasıl Önlenir?
Kot ceketlerinizin renginin solmasını önlemek için birkaç tavsiyede bulunacağım. Öncelikle ilk aldığınızda tuzlu suda bekletebilirsiniz, kot ceketin renginin solmasını önler, geciktirir.
Yıkama talimatlarına uyarak yıkayın.
Siyah kot ceketinizi kirlenmedikçe yıkamayın.
Siyahlar için olan sıvı deterjanlarla yıkayın (Rinso Kömür Siyahlığı kullanabilirsiniz).
Ters çevirerek yıkayın.
Gölgede kurutun.
Kot Ceket Renk Solması Nasıl Geri Döner?
Kot ceket renk solması, özellikle siyah kot ceketlerde sıkça karşılaşılan problemlerdendir. Kot ceket renk solması problemini çözmek ve rengi solan kot ceketinizi, geri eski rengine döndürmek için kumaş boyası kullanabilirsiniz.
Birinci Adım: Çamaşır Makinesinin Kazanına Siyah Kumaş Boyası Koyun
Yarım kilo kadar siyah kumaş boyasını, çamaşır makinenizin kazanına (deterjan gözüne değil) ekleyin. Kumaş boyasını açarken ve makinenize dökerken eldiven kullanmanızı tavsiye ederim. Ardından kot ceketinizi makineye atın ve makineyi çalıştırın.
İkinci Adım: Deterjan Ekleyin
Makineniz su alırken, çamaşır deterjanınızı ekleyin, normal çamaşır yıkar gibi bırakın program bitene kadar bekleyin.
Üçüncü Adım: Makinenizi Boş Çalıştırın
Çamaşır yıkama işlemi bittikten sonra, çamaşırları çıkarın ve bir miktar deterjan ekleyip, çamaşır makinenizin temizlenmesi için, boş çalıştırın. Not: Dilerseniz boyama işleminden sonra, siyah kot ceketinizi tuzlu suda bekletebilirsiniz. Rengi daha da sabitlenecektir.
Bir milyoncular da kumas boyaları satılıyor her rengi mevcut kullanılmayan bir büyük tencere vs bir şeyin içine su koyup kaynatın kaynayan suyun içine boyayı dokun karıştırın sonrasında kıyafetinizi koyun 10 dakika kaynasın sonrasında ipe asın öylece kurusun ama yıkandıkca boyanın etkisi gidiyor
Bu kumas boyası çözer işini pazar da veya aktarlarda bulabilirsin. https://m. n11. com/viktoria-toz-kumas-boyasi-cesitleri-renk-renk-stoklu-urunler-P172541723? Renkler=07+NAR+%C3%87%C4%B0%C3%87E%C4%9E%C4%B0&gclid=EAIaIQobChMI9qeL6erc5QIViZntCh1avwzmEAQYAiABEgKqsvD_BwE&gclsrc=aw. ds
Dylon wash diyr birsey var. Makineye atiyorsun yikamayla birlikte boyaniyo ne makineye ne baska biseye zarari var. Tavsiye ederim ben surekli kullanirim
Siyah boya al aktarlardan sonra makinede at boyasın. Bende haki montumu boyayacam bugün çamaşır makinesinde rengi solmuştu ama çok seviyorum montumu taze duruyor daha 4,5 yıl önce almıştım.