Arkadaşlar Ben daha bugün fark ettim saçlarımın rengi değişiyor! Ten rengim açık esmer saç rengim siyaha yakın bir renk 4-5 ay önce saçlarıma bakarken bir saç telimi görmüştüm yukarısı siyahtı aşağısı sararmıştı abime sordum ne var bunda herkeste var sarı saç teli demişti. Ama bugün aynaya baktığımda gözüme yaklaşık 400-500 birlikte toplanmış sarı saç topluluğu gördüm sevinsem mi üzülsem mi bilemedim şoke oldum ya! Ve sonra diğer saç tellerime baktım onlarda uçlardan sararmaya başlıyor. Google'da arattım herhangi bir şey bulamadım. Sizin düşünceleriniz nedir? Var mı böyle bir şey? Siyahtan sarıya dönmek :DSaçlarımın rengi değişiyor
Saçta renk değişiklikleri altta yatan bir hastalıktan kaynaklanabileceği gibi dış etkenlerden de kaynaklanabilmektedir. Özellikle koyu renk saçlarda daha çabuk fark edilir, kumral saçlar da zamanla sarıya dönmeye başlayabilir. Saçta kendi kendine oluşan renk değişiklikleri genellikle açıktan koyuya değil, koyudan açığa geçiş şeklinde olur.
Saç renginin kendiliğinden değişmesi mümkün mü?
Saç renginin kendiliğinden değişmesi mümkün mü?
Saç renginin kendiliğinden değişmesi dış etkenler ve altta yatan bazı hastalıklar sebebiyle mümkün olabiliyor. Ancak koyu renk saçlarınızda açık saç telleri görmek sizi endişeye sürüklemesin, buna genellikle kullanılan ürünler, güneş etkisi sebep olmaktadır.
Saç rengi neden değişir?
Saç rengi neden değişir?
Saç renginin değişmesi, açılması için birçok sebep bulunur. En çok karşılaşılan güneş kaynaklıdır. Saçların sürekli olarak güneşe maruz kalması bazı bölümlerde saç rengini açmaktadır. Aynı şekilde deniz suyunun da saç açıcı etkisi vardır, güneşle birleştiğinde daha çok etki sağlar.
Saçtaki melanin seviyesi de zaman geçtikçe azalmaya başlar. Melanin saça rengini veren hücredir. Koyu renk saç aralarında melanin eksikliğinden kaynaklı açık renk saçlar görmeniz olasıdır, bu sizi hiç endişelendirmesin.
Saç renginin kendiliğinden değişmesi hastalık habercisi mi?
Saç renginin kendiliğinden değişmesi hastalık habercisi mi?
Doğal saç rengi hamilelik ya da altta yatan bir hastalık sonucunda da değişkenlik gösterebiliyor. Aynı şekilde saça rengini veren melanin pigmentini etkileyen hastalıklar da saç renginin değişmesine sebebiyet verebilir.
bence endişelenmemen gerek ne güzel işte öyle daha iyi.. sen galiba bu hastalık yada kötü bişey mi oluyor diye düşünüyorsun yalnış anlamadıysam ama sanmıyorum =)
Aynı şey bende de olmaya başladı bu yıl saç rengiyle alakalı şimdiye kadar yaptığım tek şey geçen yıl 3 defa falan oksijenli suyla saç rengi açmaktı o da zaten çok açmamıştı ama şu an diplerden de kahverengi saç geliyor. Küçükken saçım tamamen siyahtı tek bir sarı saç teli gördüğümü bile hatırlamıyorum, fotoğraflarımda da öyle zaten.
Sen çok güzel bir bayan olacaksın tahtalara vur nazar değmesin ,sağlığın yerındemı yerınde bırak hayat senı bıraz daha güzel yapsın kafana takma... kafana takma...
Benim saçlarım da çocukluğumdan beri kumraldı şu an 17 yaşındayım ve yaklaşık 3 senedir açılmaya ve kızıllaşmaya başladı başlarda çok farkedilmiyordu ama şu an apaçık kızıl oldu insanlar soruyor ve herkes boyandığımı zannediyor ama kaşlarım ve kirpiklerim hala siyah Nedenini hiç bilmiyorum bende hiç bir yerde buna cevap bulamadım
La var mı böyle Bişey Bee Milletin Saçı Güzelleşiyor Bizim Saçımız Dahada Rezalet oluyor. Sarıdan Siyaha Dönüyor Mikerim Ben böyle İşi Wallaha Kıskandım :D
Benim de öyle oldu saç rengim koyulaştı açık kumraldı siyah şu an sebebi nedir düzelmez mi acaba hiper tiroidim var ama onunla bir alakası yoktur sanırım
Suda bulunan asiri klor, cevreden alinan pigmentler, seffaf boyasiz sampuan yerine sarimtirak boyali sampuanlar/sac kremlerinden koklere yerlesmis sari boya kalintilari, gunes isinlari, hatta kafa derisindeki dogal yag da bu sair rengi verebilir.
Benimde saçlarım açılmaya başladı koyu kahveydi saçlarım ama şu an bakır ve sarı saçlar görüyorum üstelik bazılarının üstleri kahverengi uçları sarı çok mantıksız uçlarının kahverengi olması gerekmez mi
Saçlarım sim siyah ken birden bire rengi degisti uclari sapsari geri kalan kısım kahvenin en açık rengine doğru açılmaya başladı Bu normal mi? Neden kaynaklanıyor bu durum?
En İyi Cevaplar