Saçlarım kıvırcık ve uzun belime kadar normalde çok hoşlar ama kuruttuğum için sertleşiyorlar anında. Saçlarımı yumuşatmak için ne yapabilirim? Saçlarım nasıl yumuşar?
Uzun saçlı hanımlara eski zamandan beri hayranım bakımları çok zordur bilirim rahmetli babaannemin ölümüne kadar çok uzun saçları vardı ve bademyağı ile onlara bakardı bilmiyorum sizde işe yarar mı?
Nemini kaybetmiş saçlar zamanlar cansızlaşır ve sertleşir. Isının kıvırcık saçlar üzerinde ek bir kurutucu etkisi vardır. Bu nedenle en ideali saçını doğal olarak kurumaya bırakmalısın.
Sertleşen saçlar için ne kullanılmalı?
Haftada 1kez jojoba yağı, shea yağı ve hindistan cevizi yağı gibi bitkisel yağlarla maske yapabilirsin. Bu maskeler saçlarına kaybettiği nemi geri kazandırır. Shea yağı veya Jojoba yağı içeren şampuanlar tercih etmelisin. Bu, buklelerinin doğal yapısını korumasını sağlar.
Sert ve kuru saçlar için en iyi şampuan hangisi?
Elidor Shea Yağı Şampuanı denemeni öneririm. İçeriğinde bulunan Shea yağı ile saçlarına ekstra parlaklık kazandırır ve bakım yapar. Cansızlaşan ve sertleşen saçlarının ihtiyacı olan nemi karşılayarak saçlarını canlı ve ışıltılı bir görünüme kavuşturur. İlk yıkamadan sonra bile farkı göreceksin. :)
Saçlarını yıkadıktan sonra Elidor’un Belirgin Bukleler şekillendirici saç bakım kremini de nemli saçlarına uygulayabilirsin. Avuç içine sıkıp ellerine iyice yaydıktan sonra saç dipleri hariç saçın her yerine eşit miktarda sürmen yeterli olacaktır. Saçlarına iyice yedirdikten sonra saçlarını tarayabilirsin. Buklelerinin hareketli, hacimli ve ışıl ışıl görüneceğinin garantisini veriyorum. :)
Saçlar lipid adlı bir maddenin kaybolması ile sertleşmeye başlar ve uzun zamandır kestirmiyorsan, boyadıysan, kırıkların çoğaldıysa bu da etki eder. Özellikle saçının uçlarında olan bu sertliği yok etmek için bol su içmeni önerebilirim.
Saçlarını 2-3 ay ara ile kestir. Kırıklarını aldır, sık sık tara. 1 yemek kaşığı balla 1 kahve fincanı sütü karıştır, saç uçlarına sür. 15 dakika beklet saçlarını yıka. Bol şampuanla yıka ki bal kolayca aksın saçından. Süt saçlarını yumuşatacaktır. Hindistan cevizi yağını da saçlarının ucuna sürersen bu da saçını yumuşatır.
Saç uçlarına eğer krem sürersen saçlarını kolay tararsın ve yumuşar. Elidor İpeksi Yumuşaklık Serum bakım kremini önerebilirim. Eğer tamamen etki etmesini istiyorsan set halinde olarak diğer ürünlerini de kullanmanı öneririm. Saçı ağırlaştırmayan ve yağlandırmayan bu krem taramana ve yumuşamasına da yardımcı olur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadınların ortak derdi olsa gerek... Isıya, boyaya ve kötü hava koşullarına maruz kaldığı için saçlarımız nemini ve yağını kaybedebiliyor. Saçın içeriğindeki keratinin yapısı da bozulunca saç iyice sertleşiyor ve taranmaz hale bile gelebiliyor, bakıma daha çok ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden nem desteğiyle birlikte keratine de gerek var.
Hem keratin hem de nem desteği alabileceğin bir ürün olarak, Elidor İpeksi Yumuşaklık Serum Bakım Kremi tavsiye edeceğim. Bu ürünün içeriğinde keratin ve argan yağı mevcut. Keratin saçın yapısını yenileyip onarımını sağlayacak. Argan yağı da nemlendirici etkisini gösterip saçın yumuşamasını ve kolay taranmasını sağlayacak.
Ben kullanıyorum ve saçlarım yumuşacık, kolay taranıyor, istediğim gibi şekle giriyor. Bunun yanı sıra saçlarını yıkarken diplere masaj yapmanı tavsiye ederim. Ayrıca gün içinde bol su tüketmeyi ihmal etme 💕
Tabiki şaka yapıyorum. Susam yagı ve zeytın yangını karıstırıp duş almadan 1 saat once saçıma sürüp bekliyorum.
Duşta güzelce yıkadıktan sonra saçlarımı sarıp fazla suyu alıyorum ve argan yavı ile nem dengesini koruyorum. Asla saçlarımı kurutmuyorum nemını kaybetmeden kendı kendıne kurutuyorum tabı bu kuruma aşamasında saçlaarını asla toplamayacaksınn. Yumuşacık saçların olsun mis gibi koksun 😇
ya benımde kuru, sıkıca baglayıp basıma tulbent tarzı bısey baglıyorum. kurudugunda sacımın ustlerı hem düz hemde yumusak oluyo alt uc kısımlarınada argan yagı kullanıyorum