Bilinenin aksine topuklu ayakkabının çook eskilerden aslında erkekler için üretildiğini biliyor muydunuz? .Tabi araştırmadan kafadan sallamadım bunu. Kaynak
Topuklu ayakkabı kadınlar için mi, yoksa erkekler için mi?
Topuklu ayakkabı fransız ihtilalinden önceki yıllarda fransızların o yoksulluk o fakirlik yıllarında açlık sefalet içerisinde yaşarken zuçmuş oldukları çokellaları dışarı atmaktaydılar ve bu sebeple yolları b0k götürdüğü için yollarda yürüyememkteydiler ve bunun akabinde fransız düşünür voltaire bunun için çözüm aramaktaydı ve topuklu ayakabıyı üreterek halkı bu sorundan kurtardı kadın ve erkek topuklu giymeye başlamıştı ve dolayısıyla fransız halkı bir nebze rahatlamıştı lakin yolda yürüyenlerin üzerine çokella fırlatan medeniyetsiz fransızlar halkın kabusu olmuşlardı bunun akabinde ise yolda giderken kafalarına çokrlla gelmemesi için şemsiye icat etmişlerdi
Olabilir eskiden erkekte modaymış topuklu ayakkabı bizim şehrin Ulubey ilçesinde bir ayakkabı tamircisi dikiyormuş satıyormuş babamın var pranın yaptığı ayakkabı resmen kalın topuklu kafın ayakkabıaının aynısı az buz değil baya belirgin yüksek topuk.
Tüm cinsiyet ayrımcılıklarına karşıyım bence cinsiyeti olmaz Şuanda bir erkek topuklu giyip dışarı çıksa dalga geçilir hakaret edilir hatta dövülür öldürülür Ama lafa gelince kadınlar özgür değil derler. Asıl erkekler özgür değil Mesela buna benzer şöyle bişey var. Pantolon da ilk olarak erkeğindi. Kadınların pantolon giymesi ayıplanırdı Ama şimdi kadınlar da pantolon giyiyorlar, üstelik erkeklere karışarak! Yok yırtık giyme, yok dar giyme, yok paçaları katlama vs.. Bir tane akıllı erkek çıkıp da "pantolon bizim zaten, asıl sen hiç giyme" demiyor
Erkeklerin makam sahibi durmak için yüksek durmak için giydiği şeylermiş sonra erkek gibi olmak için kadınlar giymiş ardından daha zarif hale getirilerek kadınsı bir görünüm kazanmak için giyilmeye başlanmışdiye biliyorum ben bir erkekte pek düşünemiyorum ama yıllarca kadınlarda görüldü için alışkın olmadığım için bir erkekte buyüzden olabilir
En İyi Cevaplar