sütyen denen şey kim icat etmiş neden takılır amacı nedir?
Neden niçin ne önemi var olmazsa olmaz mı
Neden niçin ne önemi var olmazsa olmaz mı
Dünyadaki ilk sütyen Mary Phelp Jacop tarafından Amerika ‘nın New York şehrinde 1913′ te icat etmiştir
1913′te Mary Phelps Jacob’un yeni aldigi bir elbiseyi, korsesi uymadigi için hizmetçisi Marie ile diktigi ilk sütyenle basladi. Bir kaç arkadasina yeni icadindan(sütyen) hediye eden Jacob, bunun büyük ilgi görmesi üzerine 1914 yilinda icadinin patentini aldi. Elde birkaç yüz sütyen üreten Jacob, pazarlama sorunlarini asamayinca patentini 1500 dolara Warner Kardesler Korsa Sirketi’ne satti. İşte sütyenin hikayesi budur…
arastirdim senin icin :D
Soru ne zaman soruldu bilmiyorum ama bu sütyen kadar bas belasi birsey yok. Valla daraltiyo beni ya taksan bir dert takmasan bir dert icat eden kimse Allah affetsin yani
sahtekarlık için..
olmayan memeleri bile futbol topu kadar gösterir, sarkık memeleri toplar.. hepsi hile hurda..
sütyeni çıkarınca memeler dizlere kadar iniyo sonra :D
sarkmasını önlemek korumak rahat hareket sağlamak mikrobik faktörleri azaltmak fakat kimin icat ettiğini bilmiyorum ama tahminim yine fransızlardan yana
Cevap
7Cevap
25 yaşından büyük biri bu soruyu cidden bilmiyor mu?yoksa kimler ne cevap vercek merak mı ediyor yada başka bir amacımı var çok merak ettim
memelere dokunduğunda hissetmediğin için mi bu isyan ?
evet, isyanın sebebi bu, biliyorum :)
yok öyle birşey, memeden dolayı kimseyi boşamadım, eğer meme fonksiyonunu yitirdiyse yeni bir fonksiyon vermeyi tercih ederim, çocuk yaparım bi tane, emzirsin dursun, memelerin kullanılmadığı için bi kenara atılmasına karşıyım
sütyenden nefret ediyorum, memelere ulaşmamı zorlaştırıyor
Bence göğüs uçları belli olmasın diye icat edilmiştir.
hacı tehlikeli sulardasın..
+321346
sarkmasına engel olan yegane ıcattr
Kadınlık için yapılan en büyük icat
Kadinlarin en önemli "Aksesuari" düsün.
o kadar merak ediyosan internetten araştır
Toplu durması için olabilir.
Bunun cevabnı sen napcan ?
gögüsleri dik tutmak içindr herhalde. :p
daha toplu dursun diye
Sarkmasın diye
Üşütmesinler diye :(