Gizli Üye(30-35)+1 yılarabistanın giyim tarzını çekici buluyorum :D
şaka değil gerçek. arap erkekleri bembeyaz elbiselerle gerçek bir Müslüman kıyafeti sünnet uygun temiz beyaz elbiseler müslümanllığı kılık kıyafetinden belli. Müslüman dediğin bakıldığında tanınmalı ha bu Müslüman denilmeli hindistanda Müslümandan çok hindu var Müslümanı nasıl ayırt edersin başındaki takkesiyle sarığıyla ayırt edersin kıyafetine bakar bu Müslüman selamın aleyküm dersin ama bize baksana müslümanmıyız kafirmi belli değil kıyafetten anlaşılmıyor... şeytan en çok resullulaha benzeyen insanlara düşman olur muş bizde kılık kıyafetle peygamberimize ve evliyalara benzesek şeytan bizdende uzak olur. hem insan o kıyafetle harama bakmakdan sakınır.. ben sahsen o kıyafeti giysem karıya kıza bakamam gözümü namahremden korurum ama bu kıyafetle kızların poposuna baksam kimse anlamaz :D ama o kıyafetle baksam adama bak ya hacı hoca geçiniyo kzlara bakıyo derler :D o yüzden o kıyafeti seviyorum
meleklerde bembeyazdır onlarda beyazlara bürünmüş çok çekici bence.. :)018 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@coni_leeş ebu leheb bembeyaz giyinmezdi onlar ipekden gömlek ve altın işlemeli elbiseler giyerdi zenginliklerini göstermek için altın kolyeler boynuna takarlar zihnet eşyalarıyla gezerlerdi. peygamberimiz bize bir erkek altın ipek giymesin kadınlarda altınlarını kocasından başkasına göstermesin hatta ve hatta şarfalşarının içinde takıp bileziklerini ses çıkartarak üzerinde bişey olduğu belli etmeye bile çalışmasın diye emretti kaynak gösteririm Şu an uğraşamam ama istersen uğraşır link atarım sorun değil. yorumuma bir yorum geldiğini gördüğümde bildirime bakarken inşallah dinim kötülenmez aleyhine yorum yapılmaz dedim ama chp lierin ve solcuların yoğun olduğu bu sitede kavga etmemek mümkün değil. hepinizi engelliyorum gene yazıyorsunuz. dine saygın olsa böyle yorum yapmazdın. vay kardeş bende senin gibi düşünüyom aferim helal ne güzel diye yorum yapardın ama illa bir münafık gelcek yorum yapcak
Cevap sahibi+1 yılALLAH size hidayet nasip etmediği sürece ben ne yazarsam yazıyim hidayete ermiyeceksiniz. ben sii hidayete erdiremem ALLAH hidayete erdirir. konuşmayın benle bir sorunuz merak ettiğiniz bişey varsa Google sorun bana sormayın. ne siz yola gelirsiniz nede ben değişirim..
EYY ALLAHım Müslüman olarak yaşayıp Müslüman olarak ölmemi bana nasip eyle beni kafirlikden koru.
amin.!- +1 yıl
göstereceğin kaynakları biliyorum ebu müslim veya buhari ya da ibni mace gibi peygamberimizden 200 bilmem kaç sene sonra doğmuş kişilerin yazdığı gerçekliği muallak hadisler sanırım ben inanmıyorum o hadislere inananada saygımız var tabi her zaman yalnzı şunu söyleyim yazdıklarını okuduğumda bu ülkede neden 15 temmuzların hiç bitmeyeceğini neden milleti asalak böceği soyup soğana çeviren tarikatların cemaatlerin saltanatının bitmeyeceğini görüyorum o yüzden allahın kuranın 3 te 1 inde aklınızı kullanın ayetlerini yeniden okumanızı tavsiye ediyorum
Cevap sahibi+1 yıl@coni_leeş sen bana hiçbirşey tavsiye etme ve boş yapma senin gibi 100 kişiyle tartıştım hepiniz aynı lafları söylüyorsunuz verecek cevabım var ama değişmiyceğini bildiğim için yazmıyorum çünkü yasin suresinde kalplerini mühürledik önlerinden ve arkalarından setler çektik diyor uğraşamam sizinle. benimle tartışma kardeşim. sanada saygım yok söyledğin seylerede saygım yok boş boş konusuyon git başka yerde öt benle muhattap olma söylediklerin saçma verecek cevabım var ama vermiyorum ben susuyorum sende sus din düşmanı olduğun hadisleri inkar etmenden belli sana ne yazsam zaman kaybı. cevab veririmde ha sana söylemişim ha duvara bişey olmuycak yani hadisleri inkar konusunu tamamen saçma 200 sene sonra yazılmış olması önemli değl kim yazdı önemli. onu yazanlar ALLAH katında keramet ehli insanlar kendi nefislerinden yazsalar senin benim gibi sıradan insan olsalar kaale alınmaz zaten.. mezhep imamımız imam azam 20 sahabe görmüş ordan hadisleri almıştır kendisi taabindendir sana anlatcak çok
Cevap sahibi+1 yılsana anlatcak çok sey varda vaktim yok oyüzden uza..
boş yapma- +1 yıl
senin anlatacağın şeyler menkıbelerden risalelrden başkası olmaz aslanım benim tek bir kaynağım vardır oda kuran dır başka rehbere ihtiyacımız yok çok şükür hadisler dediin şey zaten kuranla çelişmediği sürece doğrudur çünkü peygamberimizi zaten kurana aykırı bişey söylemez bunu anlamak için alim olmaya gerek yok siz uyuşmuşsunuz aklınızı idrakınızı hacılarınızın şeyhlerinizin eteklerine prangalamışsınız yazık senin gibilere çok üzülüyorum bide keramet sahibiymiş evliyaymış falan filan ulan adamları gördünümü yaşadığı çağı biliyomusunki konuşuyosunuz yok şu demiş yok bu demiş İmam-ı azamı hücrelerde çürüten senn savunduğun emevi zihniyetinin yaydığı yalan yanlış dini yaşıyosunuz şu an onun bile farkında değilsiniz allaha şükür müslümanım hacıya şeyhe tarikata cemaate inanmam bir allah vardır birde peygamber elimizdede kuran geri kalan rivayetler al senn olsun o biçim müslümansınızya
Cevap sahibi+1 yıl@coni_leeş tamam kardeşim Müslümansan kardeşimsindir söylediğim sözler için özür dilerim ben seni din düşmanı zannettim.. ALLAH sanada bana da hidayet versin herseyin en iyisini ALLAH bilir
Cevap sahibi+1 yılseninle daha fazla konuşup tartışamam lütfen yorumuma cevab verme de üstünlük sende kalsın tamam mı susmakda bir erdemdir bazen konuşmamak en iyi cevabdır ALLAH rızası için sus artık yorumda yazma ben sadece burdaki tartışmayı okuyupda anlamak isteyen üçüncü şahış kişilere yazıyorum bu yazımı. peygamber efendimiz sahabesine müşriklere benzememelerini söyledi kılıkda kıyafette saçda sakalda sarıkda herseyde onlardan farklı olmamızı onlara muhalefet olmamızı emretti. dikkat ederseniz papazlarında sakalı var ama bizim bıyıklarımız kısadır sakalımız uzundur çünkü resullullah (SAV) müşriklere muhalefet edin sakalı uzatın bıyığı kısaltın) emretti. kıyafete gelincede resullullah sarık cübbe uzun gömlek bazen şalvar bazense entari tavsiye etti bizlerle olar arasındaki fark takkeler üzerindeki sarıklardır dedi bir Müslümanın Müslüman olduğu sarığından ayırt edilirdi o dönem.. tartıştığım adam ehli bidati çok dinlemiş yanlış düşünceler öğrenmiş konuyu her yönden ele alıp araştırsa bana hak verir
Cevap sahibi+1 yılama zındıkları ve ehli bidati dinlemekden böyle yok hadis uydurma yok hadis yazalar evliya olduğu ne malum diye boş boş konuşuyor bu yazıyı okuycak olan herkes kafası karıştıysa internetten konuyu araştırabilir. araştırmasa bile benim yazdığım yorum gayet masumcaydı kendisi geldi bana sataştı. ben dedim islam kıyafetleri ne güzel bembeyaz dedim hemen yorum yaptı ebu lehebde öyleydi falan. siz inanmayın ebu lehep böyle değildi peygamberimiz ebu lehebe benzemeyelim diye sarığı takkenin üzerine dolamayı ve zihnet eşya takmamayı sakalı bırakıp bıyığı kısaltmayı emretti sahabe müşriklere benzemezdi.
hadi diyelim ki bu adamın yorumu doğru diyelimki sahabe öyle giyinmiş ne alaka yani ben beğeniyorum o kıyafeti bana çekici geliyor o kıyafet bana ALLAH dostlarını hatırlatıyor kendimede yakıştırıyorum bu neden seni rahatsız ettide yorum yapma ereği duydun senin yazdıklarını ben bilmiyomuydum sanki. sen gelirken ben dönüyordum ben çok araştırdım beni vazgeçirmeye çalışma
Cevap sahibi+1 yıldiyelimki ben vazgeçti diyelimki sen haklısın ne fark eder ben beğeniyorum bu kıyafeti ne olmuş yani kendimede yakıştırıyom sanane bu durumdan niye yorum yapıyon neden muhalefet ediyon seni rahatsız eden ne niçin rahatsız oldunda yorum yapma gereği duydun sana çomak atan oldu mu ben özgürce soruya yorum yaptım sanane din düşmanı olduğun belli hadisi inkar eden bir Müslüman tanımıyorum kuran okuyosanda kendine oku bana okuma kardeş uza diyom halen yorum yapıyom eğer gerçekden Müslümansan ve zındık değilsen git araştır internette bana bişey sorma sinir oluyom gene ya bak ne güzel sinirim geçmişti gene sinirlendim küfür etmeden git ya susda seviye düşmesn daha fazla ağzımızı bozmayalım
Cevap sahibi+1 yılbenim sinirenmemin nedeni. ben oraya yorum yaptım hindistanda Müslümanlar nüfusun %10 u azınlık ve bir insanın Müslüman olduğunu kıyafetinden ayırt ediyon onları görünce ALLAH dostunu görmüş gibi hissediyom dedim adam zındık gibi yoruma atladı yok ebu lehebde öyle yok seriat yok seyh yok cemaat neyin kafasını yasıyon olum bir git lan nerden geldin neden rahatsız oldunda yorum yapma gereği duydun belli dini kıyafetlerden rahatsız olduğu belli solcu olduğu belli demokrat olduğu yorum yapıyo işte. islam nişanıdır bunlar islam nişanlarından sanane chp' zihniyeti bu söylediklerin. papazın kıyafeti varsa bizim din adamlarınında kıyafeti olur. yorum yapmaki üstünlük sende olsun cevab yazma olum ağzımızı mı bozalım yani ne istiyon bak özele gelir küfür sayarım anana laf ettmemi istemezsin dimi sus
Cevap sahibi+1 yılben oraya ne güzel yorum yazdım kendi düşüncemi söyledim bir zındık geliyor boş boş ötüyo. lan ananıza küfretmekden dilimde tüy bitti lan her lafa atlamayın lan sen Müslümansan ben kardeşim yim ya bana boş yapıyon dinsiz dini inkar için araştırma yapmışsın zındıkların sitesinden bişeyler öğrenip burda yazıyon sonrada Müslümanım diyon senin gibi Müslümanın ya.
Cevap sahibi+1 yıl@coni_leeş ebu lehebin nasıl giyindiği beni ilgilendirmez müslümanlların bugün nasıl giyindiği beni ilgilendirir yabancı ülkede Müslümanları kıyafetinden ayırt ediyosan sorun yoktur ama siizn zihniyet Müslüman kıyafetini ortadan kaldırmak.! keşke bu yorumu ilk yapsaydım bukadar yazcagıma bu yorum yeterdi heralde ama sendeki şeytanlık bunada cevab bulurdu elbet
Cevap sahibi+1 yılDaha dün gece YouTube dan sohbet dinlerken denk geldi imam Buhari hadis kitabını yazdığı zaman sahabe cinlere kitabı gösterdi gelin bakin hangi ayeti duydunuz duymadiniz söyleyin dedi kitabi ortaya koydu cinlersayfalari karistirdi ve onay verdi biz bu hadisleri peygamberimizden işittik dediler cinler bin yıla kadar yasaya bilirlermis.. ayrica imam azam taabindendir 20 sahabe görmüş tür
Cevap sahibi+1 yılHadis kitapları uydurma değil kardes bukadar evliya 1400 yıllık islam tarihi bu hadis kitaplariyla amel ediyor günümüzde birka inkarci çıkıyor tüm hadisleri inkar ediyor.. ben hadislere inanmayan bir insanın iyi bir müslüman oldugunada inanmam salih bir müslüman hadisleri inkar etmez biz inkarci degiliz kalbinde inkarcilik bulunanlar hadisi inkar eder bizim ne hadisi ne kuranı inkar etme durumumuz yok çünkü biz iman ettik kurana hadise ve Cumhur ulemaya mezhepleride senin gibi siradan insanlar kurmadi hepsinjn kerametleri vardı bu kadar evliya türbesi keyfi yapilmadi evliya varki türbesi de var 1400 yildir senin gibi inkarcilar bidat mezhepleri ortaya çıkardı Allah bizi hak yola yonlendirsin inşallah amin
Cevap sahibi+1 yıladam hiç hayatında evliyaları arastırmamış 1400 yıldır evliya ulema buharinin hadis kitabına uyuyor. okadar evliya türbesi var evliyalar masal olsa türbeleri olmazdı zaten. ölümünden sonra kermaeti görülen evliyalar var bu kadar islam bilgini bu hadis kitaplarına uymuş bin dörtyüz yıldır bir sen akıllı çıktın bu hadis kitaplarını inkar edecek. tarihde ilksin sanki. imam azam taabindendir 20 sahabe görmüşdür oradan hadisi şerifleri alıp mezhebi kurmuştur. imam buhari evliyanın büyüklerindendir büyük biri olmasa türbesi olmaz zaten. bana diyon ki buharinin evliya oldugunu ne biliyon o dönemde yasadın mı tamamda sen ebu lehebin ne giydiğini nerden biliyon o dönemde yasadın mı belki beyaz değil sarı giyiyordu? diyorsun ya ehu lehebde sahabeden ayırt edilmezdi sen gördünmü ki biliyon ayırt edilmez di. kafir beyaz giyse peygamberimiz siyah giyer muhalefet ederdi. senin yaptığın islam giysilerinden rahatsız olmak rahatsız olmasan tartışmazdın
Cevap sahibi+1 yılben söyliyeceklerimi söyledim şimdi sen söyle bakalım coni leş.
bakalım neler öteceksin.. gerçek bir müslüman olsan islam nişanlarıyla kıyafetleriyle islamin fıtratıyla rahatsız olmazdın zaten. kuran muran diyonda kurana inandığınıda sanmam. inkarcılık var içinde hadisi inkar ediyorsun hadisi inkar eden kuranıda inkar eder bir sen akıllısın bu kadar insanın inandığına inanmıyon
En İyi Cevaplar
Moda fransadan geldiği gibi oradaki insanlar modayı daha iyi temsil ediyor fakat bunun dışında italyan erkekleri kadar class giyinen yoktur sanırım kadınlarını bilemem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayvanlar gibi orasını burasını açıp ve bunun adınıda özgürlük olarak lanse eden tüm toplumlar midemi bulandırıyor.. Allah ın emrine baş kaldırıyorlar ve Allah çok yakın bir gelecekte hepsini birden o vaad ettiği azabıyla tanıştıracaktır
00 Yorumla
- Moda & Stil konusunda 434 cevap paylaştı.
+1 yılGüney Kore'de ciddi ciddi moda konusunda tarz kıyafetler var ancak günlük hayatta giyiyorlar mıdır bilemem.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor
Bu şehir o eski İstanbul mudur
Karanlıkta bulutlar parçalanıyor
Sokak lambaları birden yanıyor
Kaldırımlarda yağmur kokusu
Ben sana mecburum sen yoksun.00 Yorumla
+1 yılFransa ve İngiltere nin 1960 lara kadar olan zarif moda akımını beğeniyorum
10 YorumlaAvustralya'da çok güzel şeyler alıyordum, güzel ve kaliteliydi. Burada pek aradığımı bulamıyorum
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılJaponlar'ın hem günlük hem de yöresel giyim tarzını severim.
00 Yorumla
+1 yılAfrika ilkel kabilelerin giyimleri hoşuma gidiyor
00 Yorumla
+1 yılParis ve Japonya nin okul kıyafetleri. Çok poncik değil mi
00 YorumlaGüzellik ve.. Giyim konusunda #Ukrayna tek geçerim!
10 YorumlaKendi yöremin, güneydoğu bölgesinin, kıyafetleri bana daima çekici gelmiştir.
00 Yorumlaruslar almanlar ukraynalılar polonlar giyinmeyi biliyorlar erkeği olsun kadını olsun
00 Yorumla
+1 yılFransa 1948 lerdeki kadinlar cok sık geliyor. Keske öyle giyinsek
00 Yorumla
+1 yılJaponlar çok güzel çok hoş giyim tarzları var cidden
00 YorumlaTesettürune dikkat eden ülke
20 Yorumla
+1 yılÜlke değilde 90ların tarzı çok iyi değil mi ya
10 YorumlaItalyan 1960 70 arası
00 Yorumla
+1 yılGüney Kore kesinlikle
00 Yorumlabir çoğuyla o kadar fark yok artık
00 Yorumla
+1 yılFRANSIZLAR BU İSTEN ANLIYOR
00 Yorumla
+1 yılİtalyan erkeği, Fransız kadını.
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 8,2b cevap paylaştı.
+1 yılKore
10 Yorumla
+1 yılFransız tarzı. Sade ve zarif
00 Yorumla
+1 yılFransiz hatunlar giyinmeyi cok iyi biliyor 👍
00 Yorumla
+1 yılKoreye bayılıyorum çok tatlı giyiniyorlar
00 YorumlaBizden güzel giyinenmi var
00 Yorumlaeski ingiliz erkeği giyim tarzı
00 Yorumla
+1 yılBrasillia Rio de Jenerio ve İspanyol
00 Yorumla