Ben adına yanak gösteren şort diyorum. Bugün konusu sözlükte açıldı ve baya tartıştık. İşte giyenlerin savunma tarzları;
Çünkü canım öyle istiyor. Kendi bedenime neyin yakışacağını, ne giyip ne giyinmemem gerektiğini ben biliyorum. İster popomu açarım , ister mememi. istersem sutyen giyinmem, istersem külot giymem.
ve sen bunların hiçbirinde bana bakma, vücudumu inceleme hakkına sahip olamazsın...
Dileyen kapalı giysin, dileyen daha açık.. bana kalırsa edep sınırı fazla zorlanmamalı, ama kimseye karısma/yargılama hakkım yok. Ama şöyle bişey de var, hem giyinmeyip... ay onları giyip dıcektım yani.. hem bana bakma diyen birinden de mantıklı bir açıklama beklemem. 😅 Bakan kadar baktıran da sorumlu bikere.
Kadınlar bile ister istemez bakıyorken gözü kayarken... ve kimse kusura bakmasın, Türkiyeye özgü bişey de değil bu başka Ülkelerde bakilmiyormuşmuş.. ordaki Insanlarin gözü, nefsi yokmu? yıne bakılıyor. Sadece gözleri kıyasen daha tok, bakıp geçiyorlar rahatsızlık veren oran yok/daha az.
Çünkü canım istiyor. :) "Bakma.", "Bakamazsın." diyemem çünkü bu içsel ahlakla ilgili bir durum ve herkesin kendi tercihi. Hukuki olarak "taciz" kapsamında yer almayan her şey tabii ki olabilir, önemli olan o boyuta gelmemesi ve gelirse de zaten cezası çekilir. İngiltere'de vs. giydiğimde bakılmıyorsa da burada bakılıyorsa bu, buradaki insanların görmemişliğinden ve iç ahlaklarının düşük olmasından kaynaklıdır. Ben normalde gayet rahat bir insanım ama yolda yere bakarak yürürüm çünkü kimseyi bakışlarımla isteyerek ya da istemeyerek rahatsız etme hakkını kendimde bulmam.
Yerine göre giyinmek diye bir şey var; iş yerine giderken abiye giyemezsin, düğünde eşofman takımınla oturursan herkes sana bakar, şehir hayatının içinde çok abuk örneğin külodunla gezemezsin. Bu şortlar giyilebilir, isteyen canı istediği için giyer, mantık aramaya da hiç gerek yok. Ama bunu kaldıran ortam ve çevre olmalı. Ben istediğimi giyerim, sen bakmayacaksın desen de insanlar sana bakıp seni rahatsız edecek biliyorsun. Rahatsız hissedeceksen giymeyeceksin. Tatil yerlerinde, ne bileyim daha medeni şehirlerde, sıcak bölgelerde olabilir.
Diğer yandan, nerede ne giyersem giyeyim kimsenin kişisel alanımı suistimal etmeye hakkı yok. Onu baştan söyleyeyim. Yani ben elledim ama o da donla gezmeseymiş gibi bir şey hiçbir şekilde kabul edilemez. En fazla deliye bak donla çıkmış der bakarsın. Fazlasını yapamazsın.
Valla bizde kiymetli olan saklanir uzeri ortulur demek bedenlerinin kiymeti yok derim bakma hakkina sahip degilsin demek de abess ben kadin iken bakiyorum yani gozumun nereye bakacagini da ben belirlerim sen de benim gozume yasak getirme hakkina sahip degilsin😜😜😜
Bence mantıklı hiç bir açıklaması yok şu görsele bak be kadar itici duruyor gerçekten. Fiziğine çok güveniyorsan bikiniyle gez giyinmiş gibi gösterip bunlarla dolaşmanın hiç bir anlamı yok. Ülkemiz ameriyaka özenir oldu. Din ve inançlarını bile değiştir. Saygı gosteriyorum ama pişman olacaklarını da biliyorum. Ben türbanlı degilim ama asla sokakta bunlarla dolaşmıyorum. Tecavüz te tacizcileri kesinlikle kınıyorum tasviklemiyorum fakat erkekler kendilerini nefislerini kontrol edemeyebilirler edemeyenlerde var zaten bunları da durduramıyoruz malesef. Böyle giyinerek onlara malzeme çıkarmanın bir anlamı yok. Herkes edebini bilsin eteğin, şortun elbisenin hepsinin bir sınırı vardır efepaizlige gerek yok bence. Mahrem yerlerinizi eşinize saklayın. Özel olun herkesleşmeyin ❗❗❗❗
Bu kadarı çok fazla ve toplumun duzenini bozacak derecede. Sonucta kadınlar olarak kendimizi savunurken bu toplumda yalnızca erkeklerin ya da kadinlarin değil bizim yavrularimizinda olduğunu küçük yaşta kadın ya da erkek vücudunu gormelerinin onları etkileyebilecegini dusunmemiz gerekiyor.
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Nezih bir memur semtinde bunun beyazını giymiş kadın yanında adam geziyorlar bende baktım bakarım yani 👀 benle beraber bir sürü de erkek bakıyor kadına , yanındaki adam döndü bana ne bakıyon işareti yaptı ya 😂😂onca erkeğe yapacak töt yok ama giydirmiş giymiş yani ilginç ben giymem
Evet sözlükte çokca açıldı bu başlık ve ben her defasında mantikli bir açıklama getektirmediğini insanların canları ne isterse giyebileceklerini savundum ama ısrarla her yerde karşıma çıkıyor yetti artık.
Giymek isteyen giyer müdahale edilemez ama bakma bana vs. Diyerek de bakanı engelleyemezler. En azından fiziği uygun olanlar giysin göz zevkimizi bozmasınlar.
Bizim ülkemizde kadın tabu olduğu için saçma bulursun, bir yıl yurtdışında karışık yurtta ortak wc duş kullandım çıplaklık algısı farklı bişey ben herhangi bir tahrik unsuru görmüyorum, he eşim giyebilir mi? Onu olunca kendisiyle tartışırım.
Bir zamanlar bu ülkede kadınlar pantalon giyemez muhabbetinden buralara gelinmiş. Bir yüz üç yüz yıl sonra normal konulara dönebiliriz diye düşünüyorum ama inanmıyorum.
Gözlerinde bir sorun varsa. Bu yanaklara bakarak bunu anliyabilirsin.. Mesala ben simdi zoomladimm. Sorun yok. Gözlerimin mega pixseli yeterli düzeyde 😁
En İyi Cevaplar