Evet bakımlı bayanlar kendini bakımlı hissedenler :) Günlük haftalık hatta aylık saç bakımlarınızı nasıl yapıyorsunuz? Hangi bitkisel ve kozmetik ürünleri kullanıyorsunuz? Hangi şampuanı kullanıyorsunuz? Ben Wella'nın Pro Series serisini kullanıyorum gayatte memnunum siz neler yapıyor ve kullanıyorsunuz?Saç bakım önerileri
Saç bakımı denilince, akla hemen belli başlı harika ürünler gelir. Saçlarını sağlıklı görünüme dönüştürmek için hem doğal ürünlere, hem de mucizevi şekilde geliştirilmiş birkaç ürüne ihtiyacın var. İstersen benim saç bakım rutinimi inceleyelim. :)
Saçlarıma her gün doğal deniz suyu spreyi sıkıyorum
Benim saçlarım uzun ve ince yapılı olduğu için anında karışıyor ve herhangi bir ürün kullanmazsam, direkt kuruyor. Bu kuruma olayını yaşamamam için saçlarıma her gün doğal deniz suyu spreyi uyguluyorum ve daha sağlıklı görünüm kazanıyorum.
Saçlarıma en uygun olan tarak modelini seçmeye çalışıyorum
Saçların en büyük düşmanı ve aynı zamanda en yakın dostu, taraktır. Saç bakım rutinimin içerisinde mutlaka saçlarıma en uygun olan tarak modelini kullanmak da var. Saç yapım ince olduğu için daha geniş fırçalı tarak kullanıyorum. Saç yapısı kalın olanlar ise daha ince tarak modelini kullanmalılar.
Haftada 2 kez saçlarımı elma sirkesi ile yıkıyorum
Elma sirkesi dünyanın en güzel saç bakım rutini olabilir. İçeriğinde bulunan doğal mineraller sayesinde saçlarım olduğundan daha sağlıklı ve daha parlak görünüyor. Haftada 2 kez banyoda, saçlarımı şampuanladıktan sonra, elma sirkesiyle yıkıyorum ve işte bu kadar! İlk kullanımda bile etkisini gördüm ve kalıcı etkisi var.
Tabii ki en önemlisi saçlarımı anında onarmak ve beslemek için Elidor'un Anında Onarıcı Bakım Şampuanı kullanıyorum.
Saçlarım ince yapılı ve kuru olduğu için benim tercihim, saçları anında onaran ve besleyen Elidor'un mucizevi şampuan ürünüdür. İlk kullarımdan sonra bile saçlarının daha sağlıklı göründüğünü fark edeceksin. Hem saçlarına derinlemesine onaracak, hem de kokusuyla seni büyüleyecek!
Saçlarıma Elidor şampuanını kullandıktan sonra harika ürün olan 1 Munite süper saç kremini uyguluyorum. Saçlarıma harika şekilde yumuşatıyor ve saçlarımın yıpranmış görüntüsünü anında siliyor.
Senin de saçların benim gibi ince ve kuruysa, sende mutlaka Elidor anında onarıcı şampuan+1 munite süper saç kremini tavsiye ederim. İçeriğindeki arjinin ve seramid sayesinde tüm saç tellerini yumuşak bir şekilde kaplıyor ve kısa süre içerisinde onarıyor. Ben ilk yıkamadan itibaren saçlarımdaki farkı görmeye başladım. Düzenli kullanımda yıpranmış saçlarımız yine eski sağlığına kolayca kavuşuyor :)
@patdiyepatlicamvalla deniz suyunu fazla kullanırsan eğer olduğundan daha fazla kuruyabilir. Ama faydası çok. Ben her gün duş aldığım için saçlarıma sıkıyorum ve eşit dağıtıyorum. Çok güzel nem veriyor. Ve 2. Olarak Elidor 1 munite'yi önerebilirim. Ciddi anlamda saçları nemlendiriyor.
Benimde böyle şeylere ihtiyacım var gerçekten ikisini de deneyeceğim mutlaka memnun kalırsam sanada dua ederrim :D Saçlarımın çabuk kuruması sinir bozucu
Öncelikle saçımızı iyi tanımak gerekiyor. Saç tipimizi bilip ona göre ürün seçmeliyiz. Benim saçlarım kuru. Dönem dönem matlaşıyor. Genel de Elidor'un ürünlerini tercih ediyorum. Benim ihtiyaçlarıma hitap eden bir marka. Onun haricinde aylık olarak doğal yağlarla saç maskeleri yapıyorum. Hindistan cevizi yağı, üzün çekirdeği yağı hint ve tatlı badem yağları bu konuda favorilerim. Her banyodan sonra ise saç uçlarıma doğal yağlar sürüyorum. Bu konuda en çok argan yağını kullanıyorum. Saçlarıma özellikle bahar ve yaz aylarında ısı uygulamıyorum. Kendi kendine kuruyorlar. Ayrıca çok sıcak suyla da yıkamıyorum saçlarımı. İri dişli geniş taraklarla tarıyorum ki saçlarım yıpranmasın. Saçlarımı güneş ışığından da koruyorum. Genel de şapka kullanıyorum. Bunlar genel olarak saç bakımında dikkat ettiğim şeyler.
Yağ olanına ise yenı basladım.çok sık kullanıma önerilmiyo ama zaten 2-3 damla yetıyo 1 hafta için.oda saçıma çok iyi geliyo.son ürünün öyle ahım şahım bir yanı yok sadece duş sonrası kolay tarama için saçı tararken kırılmasına engel oluyo :)
Duş aldığım zaman kesinlikle saç kremini ihmal etmiyorum gadası. Sıcak su kullanımından uzak dururum. Duştan çıkmadan önce gerekli bakım yağları ile, saçlarıma bakım yaparım. Genel olarak sağlıklı besinler tüketmeye gayret ederim.
Her banyoda yaptığım bir saç maskem var. İki haftada bir (duruma göre) doğal zeytinyağı sürüp 15-20 dk bekletiyorum, ayda 1 veya 2 defa saçımı yıkadığım suya elma sirkesi katıyorum saçı parlatıp rengini koruyor
Abi bisey dicem ya benim saçlarım bayadır siyaha boyalı normalde açık kahverengi ama siyahtan sıkıldım tarcın rengine boyadım ama ilk boyadigim gün ztn ikizler burcuyum kötü olmuş galiba dedim siyaha boyadım ama bir iki yer kızıl kaldı üstteki siyah boyayı nasi akıtabilrm
Herbal essences bio renew mpringa yağlı olanını kullanıyorum şampuan ve conditioner olarak ayda bir hindistan cevizi yağı ile bakım yapıyorum birde doal markasının keratin sütünü kullanıyorum
ben john friedanin sampuanlarini kullaniyorum, ve haftada 1 kez yatmadan once sacima badem ve hint yagi suruyorum. Sabah kalktigimda sacimi yikioom cokk iyii besliyorr saclarimii
aleo vera özlü bir şampuan kullanıyorum. saç kremi falan birde. bir ara badem yağı kullandım kırıkları gitsin falan diye ama bir işe yaramadı bıraktım.
soru gecmis olsa bile bende anlatayim elidor turuncu serisini kullaniyorum ve tatli bagdem yagi yilan yagi zeytinyagi 1 bucuk saat sacimda bekletip yikiyorum çıktığımda ise buklelerim icin sadece elidor bukle kontrolu kullanip bitiriyorum
Kızlar çamterebentin yağı efsaaneee şampuanıızın içine de damlatın haftanm bir gümü saçınıza sürüp istediğiniz saatte bekletin çok işe yarıyor hepinize tavsiye ederim🙏❤️
En İyi Cevaplar