Platform topuk bir ayakkabım var fakat 14 cm'i geçkin, topuğunu kısalttırmak istiyorum ama taban uyumsuz olacak bu sefer. ne yapabilirim? Ayakkabı topuğu kısaltılır mı? topuklu ayakkabı kısaltma yöntemleri
Ayakkabılarını bir ayakkabı tamircisine götürebilirsin. Bu oldukça pahalı olabilir açıkçası. Vereceğim yöntemlerle kendiniz yapabilirsiniz. Hem eğer kendin yaparsan, yeni bir yeteneğe sahip olacaksın. :) Makul bir şekilde ne kadar yüksekliğin kaldırılabileceğini bulmak için, yüksek topuklu ayakkabınızı veya botunuzu bir masa veya çalışma tezgahı gibi düz bir yüzeyin kenarına yerleştirin, böylece topuk yan tarafta asılı kalır. Topun arka ucu masaya değene kadar topuğu indirin. Masanın altında asılı olan her şeyi ayakkabıya zarar vermeden çıkarabiliriz. Topuklu ayakkabinin topuğu kesilir mi elbette kesilir. Bunu yapmanızın yöntemlerini sıralayacağım size.
topuklu ayakkabının topunu kısaltılır mı?
Ayakkabı Topuğu Kısaltma Yöntemleri Neler?
Öncelikle daha önce hiç yapmadıysanız size tavsiyem çok pahalı veya çok sevdiğin bir ayakkabıdan önce sıradan bir ayakkabıda denemeniz olacaktır. Çünkü acemilikten dolayı ayakkabıya hasar verebilirsiniz.
Topuğunuz büyük olasılıkla, güç için ortasından aşağı metal bir omurga ile ahşaptan yapılmıştır. Bu metal omurgayı ahşap şerit testereyle kolayca kesemeyeceksiniz. Bir açılı taşlama makinesine ihtiyacınız olacak. Her evde de bulunmaz böyle şeyler.
Topuğu ölçün ve işaretleyin. Ahşap kısmı kesin ve ardından metal omurgayı kesin. Ayakkabıyı bir mengeneye sıkıca tutturun. Başlamadan önce yüz siperi taktığınızdan emin olun. Corona için kullandığımız yüz siperliklerini kullanabilirsiniz.
Topuğun altını zımparalayın ve kauçuğu ağır bir tutkalla yapıştırın. Orijinal kauçuk taban artık çok küçük olacak. Bu nedenle bir kauçuğa ihtiyacınız olacak. Ama evdeki eski ayakkabılara da bir göz atabilirsiniz. Eski bir ayakkabı tabanınız varsa, ihtiyacınız olan boyutu kesin ve üzerine yapıştırın. Böylelikle ayakkabı topuğu kesilir mi sorusunun cevabını öğrenmiş olduk. :)
ayakkabı topuğu kısaltma yöntemleri
Dolgu topukluları da kısaltabilirsiniz bu arada ama onu yapmak normal topuklu ayakkabılardan çok daha zor. Bu nedenle bir ayakkabı tamircisinden yardım almanız ayakkabınızın hayrına olacaktır. Daha önce yapmaya çalıştım çünkü ve dolgu topuzum mahvoldu maalesef. Aynısı size de olsun istemem. :/
Ayakkabı topuğunu kısaltırlar diye düşünüyorum. Ayakkabıcıya götürdüğün zaman istediğin gibi kısaltıp içine silikon gibi bir şey koyuyorlar. Eğer yüksek topuklu ayakkabı ile yürüyemiyorsan evde alıştırma yapmanı öneririm.
Ayakkabı topuğu kısaltılır. Eğer topuk kestiriceksen alt tabana da sert plastik taban geçirttir ben yaptırtdım orjinalinden daha güzel göründü. Ama iyi bir ayakkabıcıda yaptırman gerekiyor. Yoksa mahvedebilir ayakkabıyı.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
topukta kestircem ama tabanıda dolgu,ordanda kestirmek istiyyorum. ozaman napayım?
Ayakkabı topuğunu kısaltırlar. Ama onun belli bir ölçüsü var diye biliyorum. Ayakkabıcıya götürdüğün zaman söyler zaten sana. Görüntüsünü bozmadan kesip silikon koyuyorlardı. Silikon koyarlarken orijinal ayakkabı silikonu koyuyorlar bu yüzden görüntüsünde sıkıntı olmaz.
onu yapamazlar :( sen gıt bı lostra salonuna sor, eğer yapılıyosa da 1 2 cm dır aynı zmanda topuğuda kısaltırlar.ki topuğu cok az kısaltabılıyolar ayakkabınn formu bozuluyo