Makyaj yapmıyorum çünkü gerek duymuyorum ve çok pahalı dışardan bakımsız mı duruyorumdur?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Makyaj, daha güzel görünme veya bazı kusurları örtme çabası ile yapılan bir işlemdir. Yapıp yapmamak ise senin ihtiyacına ve tercihine bağlıdır. Ancak makyajsız olmak, kesinlikle bakımsız olmak değildir. Tek tip insan modeli doldu ortalık, herkeste bir makyaj, aynı tarz giyim, aynı ürünleri kullanma çabası var, bu düşünceye bu yüzden giriyor olabilirsin. Ortalık ayda bir sabunlanarak duş alan, ütü yapmaktan haberi olmayan, her gün makyaj yapan ancak tırnağındaki dökülmüş ojeyi dahi yenileyemeyen kadınlarla dolu.
Bakımlı olmak için bence ilk kural temiz olmaktır. Kadın veya erkek farketmez, temizsen, giydiğin kıyafet ütülüyse, saçlarını tarayabiliyorsan bu yeterlidir. 7-8 tane yüz temizleme toniği, köpüğü, şusu busu kullanan, 50 çeşit makyaj malzemesi ve krem alanları da görüyoruz.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılbakım demek makyaj degildir ha mesela kadınlar yuzunde sivilce cıksa bile rahatsız olur ufak bir makyaj olabilir eyvallah ama bakımlı olmak kokusuna vucut temizliğine giyimine dikkat etmektir bazen otobuse biniyoruz kadın oyle makyaj yapmıs oyle kokos ama afedersin ter kokusundan dayanamıyorsun e ne anlamı kaldı makyajın
620 Yorumla- 1 yıl
@Asfgfdff
Bana bak millete 2de 1 de tavuk deyip durma etcm kufuru gorcn he bir kizla ya da kadinla nasil konusulcani biliyonmu sen gz - 1 yıl
@ElifSuUSTUNDAG elif seni * kızla istediğim gibi konuşurum
- 1 yıl
@ElifSuUSTUNDAG ateşini benimle kullanma bağımlj olursun hergün istersin 🖕🏿 hadi ordan şimdi tatlım
- 1 yıl
@Asfgfdff
Tatlim derken biz sev degiliz - 1 yıl
@Asfgfdff sen bana ateslimi diyorsun simdi askim ( sen dedin diye askm yazdim )
- 1 yıl
Ay tatlim yazdinya sen ondan yazdim iste ya
- 1 yıl
@Asfgfdff
Sondursene - 1 yıl
@Asfgfdff yildi yerine gercegi kullan
Bende kizimya ondan - 1 yıl
@Asfgfdff o parmagi kivirir g※tune sokar vicudunu deser Agzindan cikaririm
- 1 yıl
@Asfgfdff
Adim Elif degil fake isim - 1 yıl
Lan beni niye engelledin sana bisey yazcktm
- 1 yıl
@Asfgfdff kullancm npcn
- 1 yıl
arkadaslar iyi misinşz
Soran1 yılİğrençler hahahah
- 1 yıl
bunlara makyaj yapmak gerek
Soran1 yılSana da yapiyim mii
- 1 yıl
yok sagol
- 1 yıl
Helal
1 yılmakyaj var, makyaj var. Bazı insanın hiç ihtiyacı olmazken, bazısının teni doluktur, ne bileyim dudağına bi nemlendirici sürse bile dağlar kadar fark eder. Influencır makyajından bahsetmiyorum, hani kullandıkları 30 ürünün milyar dolar yapıp, dünyanın diğer ucunda sadece insanların sömürü ve ölümüne sebebiyet verdiği. Ama bi kaç arkadaşım var benim de, diyorum ki içimden, bir dudak parlatıcısı, yüzüne okadar renk verecek ki (tabi içimden söylüyorum). Benim yaptığım makyaj şu oluyor: nemlendirici, göz altı kapatıcısı + tırnağım kadar bi fondöten, dudak nemlendirici + ruj, parlak allık. Kendimi çok daha iyi hissediyorum. Ama buna günümüzde makyaj denir mi, bilmiyorum. Herkes Irem Derici gibi gezdiği için artık.
11 Yorumla
1 yılCilt sorunlarının olup olmamasına bağlı biraz da. Lekelerin, sivilcelerin, cilt tonunda eşitsizliklerin falan olduğu zaman makyajsız halin biraz bakımsız görüntüsü verebiliyor. Bende de öyle çünkü. Sırf cilt sorunlarım var diye makyaj yapıyorum. Yoksa hiç uğraşmam.
21 Yorumla- 1 yıl
ben de cilt sorunları yaşayan biriyim. kendimi bazı zamanlarda çok özgüvensiz hissediyorum ama makyaj cilt sarunlarını örtse bile daha çok arttırmıyor mu? onun yerine bence doktora gidip güzel bi tedaviyle hayata devam edilebilir.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
106
Cevap
67Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 312 cevap paylaştı.
u 1 yılAsla değildir. Makyaj yapmayan o kadar bakımlı insan var ki. Makyaj yapmak ile bakımlı birisin olduğun anlamına gelmiyor bu.
22 Yorumla- 1 yıl
Evt buarada ben cok az makyaj yaparim msla
- 1 yıl
@Asfgfdff
ay kiz olsaydin bsy derdimde tipim yok diye sacma fotolarinla duruyorsun beyinsiz igrenc sey
- Güzellik & Bakım konusunda 965 cevap paylaştı.
u 1 yılbakım ve makyaj farklı konulardır.
00 Yorumla
1 yılCildi kalitesz makyajve makyaj kalıntılarından ciltte güneş ışığına bağlı olarak ton farkı oluşmasından dolayı bunu gidermek adına her dışarı cıktığında cildini aydınlatacak ürünlerkullanmaya calışan kişilerde düşündürmeli ton farkı okadar çok oluyorki mecbur hissediyorlar
10 YorumlaBakımsızlık değildir.
Bakımsızlık ;
Yediğine içtiğine dikkat etmemek, spor yapmamak, düzensiz yaşamak, çok fazla içki ve sigara kullanmak gibi şeylerin toplamıdır.
Makyajın sağlıkla ya da bakımla bir alakası yok, gereksiz bence.10 Yorumla
1 yılAslında bu kadına göre değişir eğer doğal güzelliği var ise gerek olmayabilir erkeğe göre de değişir ben makyajsız doğal kadın seviyorum eğer doğal güzelliğin var ise gerek yok derim her kadına yakışan vardır bakımsız olmuyor makyaj yapmayınca kısaca böyle özetleyebiliriz
10 Yorumla
1 yılBakım şudur bana göre; temizlik, temiz, şık ama sade kıyafetler giymek. Tüy temizliği yapmak ve güzel kokmak. Diğeri bana hiç mantıklı gelmiyor. Makyajla gelen güzellik gelmese daha iyi. Silinip giden bi şey sonuçta, boş bi şey.
30 Yorumla
1 yılMakyaj bakmamak bakımsızlık değildir ama cildine bakmamak nemlendiriciler, güneş kremleri sürmemek , maskeler yapmamak bakımsızlıktır bence çünkü ben böyleyim cildime bakarım ama makyaj yapmam.
10 Yorumla
1 yılAksine sağlıklı temiz beslenmek, varsa cilt ve akne problemi bunların iyileşmesinde de makyaj yapmamak daha iyi gelir. Bulduğun her şeyi suratına sürmek hiç estetik durmuyor. Cilt sağlığını da bozuyor.
10 YorumlaBakımsızlık değil ama erkeklerin dikatini çekmeyebiliyor yani bazı erkekler makyajlı kadın sever hatta çoğu çekilir ama senin sağlığın ve tercihin erkeklerin ne istediğine göre değişmemeli dimi
20 YorumlaTercih meselesi ama bakimsiz gorunuyor evet misal ben cok beyaz tenliyim saclarim kirmizimsi bir kizil ve makyaj yapmayinca cok soluk duruyor yüzüm 🤭 bide seviyorum da ben ondan sanirim🤭
20 Yorumla
1 yılHayır makyaj bakım değildir ve insanlar artık o kadar fazla makyajı abartıyorlar ki midem bulanıyor ben de nadir yaparım tek tük lipgloss rimel felan Max. O fondöten felan cildine de çok zararlı
20 YorumlaMakyaj gerekmediği sürece yapılmaz. Yapılması da zararlı. Makyaj olmadan cilt daha uzun yıllar harika olur. Doğru beslenme ve yeterli su içmek önemli stres ve sağlıksız kentlerde yaşamak öldürür
20 YorumlaElbette bakımsızlık değil boş ver yapma çok gerekli bişey de değil ben arada kullanıyorum evde hiç yapmam dışarda Bile çoğu zaman yapmam kremini maskeni ihmal etme ama
10 YorumlaGerekli cilt bakımlarını yapıyorsan bakımsız sayılmazsın ama kişiden kişiye değişir. Makyaj bakım yerine geçmez ama maskara, allık ve nivea’nın cherry lip gloss’unu sürmen yeterli olacaktır makyaj bakımından, maksat yanakların ve dudakların renkli kalsın ve kirpiklerin biraz daha uzun ve gür olsun.
10 YorumlaHayır durmazsın makyaj yapmakla bakımlı olmak farklıdır sürekli makyaj yapmak cilde zarar veriyor zaten makyaj yapıp vücut temizliğine giyimine önem vermeyenler de var
10 Yorumla
1 yılMakyaj ve bakım farklıdır. Makyajlı bi insan da bakımsız görülebilir. Bir insan makyaj yapmıyor diye bakım yapmıyor ve bakımsız görünüyor diye de bi şey yoktur
10 YorumlaMakyaj yapıp yapmamak tercihtir fakat abartmadan doğru yapıldığı zaman daha bakımlı ve zinde gösterir. Bunun için sadece bir allık bile yeterli olabilir yani biraz da cildinin ihtiyacına bağlı.
10 YorumlaBakımlı olmak için yüzünüzü yıkayın ve bol bol su için. Egzersiz yapın giyiminize dikkat edin. Dikkat çekici olursunuz bakımlı görünürsünüz.
22 YorumlaÖyle bir algı yaratıldı çoğu kadın makyajsız daha güzel, makyaj zararlı bir şey insan sağlığı için bilmediğin bir sürü madde var içerisinde.
10 YorumlaSoru kendinle alakalı ve göremedik.
Doktora hasta birini sorarsın, bize sorduğu ilk soru. Hasta kim? Hani nerede?
11 Yorumla
1 yılBir kız hic makyaj yapmıyorsa ve doğal bir güzelliği de yoksa haliyle kız bakımsız görünür tabi. Biraz makyaj yapan kızlar bana güzel geliyor
10 Yorumla
1 yılHayır kimileri kendini makyajla daha güzel bulur kimisi ise doğal halini bu tamamen kişinin kendisine bağlı bir durum
10 Yorumla
1 yılTopluma göre evet bana göre hayır. Doğallık en güzeli. Anormalmişiz gibi bakıyorlar fakat anormalin dışardakiler olduğunun farkında değiller.
10 YorumlaHayır neden bakımsızlık olsun ki doğallık en güzeli bence ki zaten makyaj her insana yakışacak diye bir şey de yok
15 Yorumla
1 yılMakyaj yapmamak bakımsızlık değil tercihtir ama sevgilimin ya da karımın makyaj yapmasını isterdim.
11 YorumlaEyer makyaja ihtiyaç duyuyorsan yapmaman normal
20 YorumlaDeğildir Önemli olan makyaj olmadan doğal güzel kalabilmek
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAksine makyaj yapmak ucuz duruyor. Ben de tenimin en güzel olduğu yıllar yapardım saf gibi. Şimdi yapmıyorum daha çok temizliğine önem veriyorum
20 Yorumla
1 yılYooo değil tercih meselesi bende abartı makyaj sevmem mesela
20 Yorumla
1 yılHayır değil ancak makyajsız kadınları bakımsız olarak nitelendirelen bir grup canım var
10 Yorumla
1 yılmakyaj sadece bir maske benim icin dogal guzellik tarafindayim
10 Yorumla
1 yılcilt bakımına dikkat ettiğin sürece biz kadınların en güzel süsü gülüşlerimiz
10 Yorumlahayır asla insanın doğal hali güzeldir kim nederse desin sen Allah rızası için yaşa
10 Yorumla
1 yılBenim için bakım temizlik ve cilt bakımıdır makyaj asla zorunluluk değil
10 YorumlaYoo, makyaj yapacak herkes diye kaide mi var.
10 YorumlaHayir yok öyle bisey ama kadinlarin cogu genelde güzel görünmek icin makyaj yapar
10 YorumlaNe alakası var? Kişisel bakımını yapmak Ayrı bir şey, makyaj ayrı. Takma bu kadar bence
10 Yorumla
1 yılBakım farklı makyaj farklı benim için her makyaj yapana bakımlı diyemeyiz
10 YorumlaDeğildir ama elimize yüzümüze saçımıza ağız bakımına dikkat etmeliyiz
10 Yorumla
1 yılDeğildir ama sivilceli falan olur o zaman yapmazsa bakimsizdir
10 Yorumla
1 yılBakımsızlık değildir süslenmek içindir bende makyajsiz geziyorum doğal güzellikte önemli
10 Yorumla
1 yılHayır fakat günümuzde oyle bakiş piskolojisi oluştu ufak dokunuşlar gerektirdi.
10 Yorumla
1 yılHiç makyaj yapmayan kadın Bence daha bakımlı daha sağlıklıdır
10 Yorumla
1 yılHayır. Makyaj ve bakım farklı şeyler. En güzelini yapıyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu muhteşem bir şey
doğal güzellik gerçek güzelliktir
20 Yorumla
1 yılAlakası yok makyaj yerine cilt bakımına dikkat etmelisin sonuçta kapatıciyla lekelerini kapatırsın ama gün bitip makyajı sildiğinde yine aynı gerçek o yüzden sağlıklı beslenip cildine iyi bakarsan daha mutlu bir sonuç elde edersin
10 Yorumla
1 yılÇok pahalı değil. Gratiste 70-100 tl ye de ruj bulabilirsin. Bakımsızlık değil sonuçta kötü koktuğunu düğünmüyorum ama dışardan bakımsız görünürsün en azından hafif bi allık veya göz altlarını kapatabilirsin
10 Yorumla
1 yılYani iki ufak şeyde yapılabilir
Çok da salaş gözükmesin
10 Yorumla
1 yılBakımlı olmak için makyaj yapıyor olmak gerekmez, makyaj yapıldığında da bakımlı olduğun mânâsına gelmez. Kişisel temizliğine ve giyimine özen göstermek bakımlı olmak için gayet yeterlidir.
20 Yorumla
1 yılHayır tabiki de.
Makyaj yapmayan kızlar daha çekici ve güzel.
Makyaj bende tiksinti oluşturdu. Makyajlı kızları güzel görmüyorum ben.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSeni görmeden bilemeyiz ama
bence makyajsız doğal kadın güzelliği diye bir şey var bambaşka10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayır bende gerekmedikçe yapmıyorum. Özel günlerde yapıyorum bitek
10 Yorumla
1 yılBana bakımsız geliyor kadınlığın şanındandır güzel koku bakımlı saçlar parlak dudaklar simli yanaklar ben sevmiyorum sönük kişilik karakter meselesi tabi
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHayır asla, makyaj ile bskımı nasıl bağdaştırdınız‽
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBende yapmıyorum bakımsızlık değil ama bi fondotenli ten farklı duruyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır makyaj ile başka birisi oluyorsun bazen. Olduğun gibi olmak daha güzel
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAsla değildir. Bakım demek uzun tırnaklar, makyajlar, boya badana değildir
10 Yorumla
1 yılKremini sür çok dışarı valla mis gibi rahat yüzün nefes alıyor makyaj yapıp yüzümü yoracağıma makyajsız gezerim daha iyi dostum ❤️🔥
20 Yorumla
1 yılNe demişti kim Kardashian tatlım senin bentleyin olsa üstüne sticker yapıştırırmısın? 😉
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHayir kendini vokdini sagligini kimyasaldan uzak tutmak aksine en dogru olandir kendini dusunmektir en pahali en kaliteli markalari dahi kullansan sonucta kimyasal suruyorsun ve kimyasal hicbir sekilde tamamen zararsiz olamaz tamma ilac vb aliyoruz ama gerektiginde aliyoruz millet makayaji keyfi yaoiyor ne zaman makyaj yaygınlaştı onla dogru orantili olarak cilt kanseri de artti farkindaysaniz
00 Yorumla- Devamını Gör (113)
Devamını Gör(158)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem