1- Bir toplum, kadınları aşağılayan, materyalizmi öven, terk edilme travmasını "tüm kadınlar böyledir"e vuran bir sanatçıya bu kadar büyük bir izleyici kitlesi sunuyorsa, o toplum zihniyet olarak çöptür 2- Bir erkek, sevgilisi tarafından terk ediliyor, bunu sindiremiyor, yıllarca bu kadına saplantı haline geliyor, şarkılarında kadınları "maddeci, nankör, vefasız" olarak aşağılıyor, ama bunu yaparken milyonlarca dinleyici tarafından alkışlanıyor bu nedir peki? Kadın düşmanlığı + narsisizm
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
0
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
1 sa
İnsanlar kendini görüyor şarkılarında. Hepiniz sütten çıkmış ak kaşıksınız, hayatınızda hiç ah etmediniz çünkü, hiç aşık olup aşk acısı çekmediniz, hiç bir şey zorunuza gitmedi, hiç birinden nefret etmediniz evet tamam.
(Çokta sarıyor şarkılar valla çatır çutur dinlenir.)
@istanbullugencc kadın haklarıyla alakası yok. Aramızdaki entelektüelinde sen olmadığı kesin zira daha savunduğun şeyin bile temelini anlamıyorsun. Şarkılarda kadına sırf kadın olduğu için laflar edilseydi o zaman savunman mantıklı olurdu. Lakin kadın olduğu için değil, ilişkilerinde bir şeyleri yanlış yapıp acıya sürüklediği için ediliyor laflar. Şarkıda bir hikaye var, arkasında bir şeyler var ve ona itagen tüm o sözler. Eğer çoğu rap şarkılardaki gibi kadına boş boş haraket edilseydi o zaman seni haklı bulurdum ama şu an boş yapıyorsun düşünmeden sadece internette gördüğün lafları ezbere copy past yapıyorsun. Bu kadar altı boş sözler etme, sana tavsiyem olsun yoksa kimse ciddiye almaz seni
Engellermisin beni lütfen... sanatçı parçalarının peşinden gitmeye devam edersin, bir de insanlara üst perdeden bakmayı bence bırakmalısın yoksa kimse seninle tartışmaya girmeyi tercih etmez. Sana ilginç ve sıradışı gelen her kelime gerçekten alıntı mı yapılıyor sence?😃
@istanbullugencc kendine engelleyebilecekken benden istemezsen sevirim. Sana hayatta başarılar bu kadar dar görüşlü olmak ve hayata tek bir pencereden bakmak zor olsa gerek. Her şeyi de feminizm ve kadın haklarına bağlamanız sadece feminizmi insanların gözünde küçültüyor. Sizin gibiler yüzünden kimse ciddiye almıyor.
Gizli hesap olduğundan dolayı engelleyemiyorum anlayış gösterirsen sevinirim. Ayrıca konuştuğun üslup ve insanları hedef alan kimliğin kimin ne kadar dar görüşlü olduğunun bir kanıtı
@istanbullugencc evet desteklemediğim içinde kendine saygımın olmadığını söyledin. Görüşün bana saçma geliyor saygı duymak zorunda değilim tıpkı senin de benimkine saygı duymak zorunda olmadığın gibi. Saçma bulduğum şey ise sorun olmayan yerde sorun arayıp feminizmi bu kadar küçültmeniz.
Saygı toplumun yapıtaşıdır bu yaşa gelip bana gençsin işte şöyle yapacaksın böyle yapacaksın demek yerine keşke biraz önüne bakıp yürüseydin, tavsiyen için teşekkürler ama bana hakaretlerde bulunan bir insandan kendi benliğim adına bir tavsiye almak bana mantıksız geliyor elbette saygı duyacağım ben insanların saygı içerisinde yaşaması gerektiğine inandığım için. Ben günde 8 9 saat çalışan insanım ayrıca sadece 2 saatim telefonda geçiyor o yüzden bu tür tavsiyelere de pek gerek yoktu saol
Şarkıları aynı kadına yazmıyor olabilir farkında mıyız shsjfl o kızla beraber olduğunu duyurdular ama öncesi sonrası bir halt bilmiyoruz ben asla boş kaldığına inanmıyorum. Neyse çok bayılmam ama bazı şarkıları var sarıyor o an dinliyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
İnsanlar kendini görüyor şarkılarında. Hepiniz sütten çıkmış ak kaşıksınız, hayatınızda hiç ah etmediniz çünkü, hiç aşık olup aşk acısı çekmediniz, hiç bir şey zorunuza gitmedi, hiç birinden nefret etmediniz evet tamam.
(Çokta sarıyor şarkılar valla çatır çutur dinlenir.)
@istanbullugencc ya he yrrrm
@istanbullugencc feminizm bu değil abi şu an boş demagoji yapıyorsun boş konuşuyorsun
Ben kadın haklarını savunuyorum sadece sen kendi entelektüelliğini kullanarak dinlemeyi bilmiyorsun
@istanbullugencc kadın haklarıyla alakası yok. Aramızdaki entelektüelinde sen olmadığı kesin zira daha savunduğun şeyin bile temelini anlamıyorsun. Şarkılarda kadına sırf kadın olduğu için laflar edilseydi o zaman savunman mantıklı olurdu. Lakin kadın olduğu için değil, ilişkilerinde bir şeyleri yanlış yapıp acıya sürüklediği için ediliyor laflar. Şarkıda bir hikaye var, arkasında bir şeyler var ve ona itagen tüm o sözler. Eğer çoğu rap şarkılardaki gibi kadına boş boş haraket edilseydi o zaman seni haklı bulurdum ama şu an boş yapıyorsun düşünmeden sadece internette gördüğün lafları ezbere copy past yapıyorsun. Bu kadar altı boş sözler etme, sana tavsiyem olsun yoksa kimse ciddiye almaz seni
Engellermisin beni lütfen... sanatçı parçalarının peşinden gitmeye devam edersin, bir de insanlara üst perdeden bakmayı bence bırakmalısın yoksa kimse seninle tartışmaya girmeyi tercih etmez. Sana ilginç ve sıradışı gelen her kelime gerçekten alıntı mı yapılıyor sence?😃
@istanbullugencc kendine engelleyebilecekken benden istemezsen sevirim. Sana hayatta başarılar bu kadar dar görüşlü olmak ve hayata tek bir pencereden bakmak zor olsa gerek. Her şeyi de feminizm ve kadın haklarına bağlamanız sadece feminizmi insanların gözünde küçültüyor. Sizin gibiler yüzünden kimse ciddiye almıyor.
Gizli hesap olduğundan dolayı engelleyemiyorum anlayış gösterirsen sevinirim. Ayrıca konuştuğun üslup ve insanları hedef alan kimliğin kimin ne kadar dar görüşlü olduğunun bir kanıtı
@istanbullugencc üslubumda bir sorun göremiyorum seni pohpohlamak zorunda da değilim. Küfür yok hakaret yok.
Kendinle çelişiyorsun farkından ilk yazdığına bak istersen
Ben sana beni desteklemelisin demedim ama en azından görüşüme bir saygı bekledim insanlar sana sabrediyor mudur acaba çok ofansif hareket ediyorsun
@istanbullugencc evet desteklemediğim içinde kendine saygımın olmadığını söyledin. Görüşün bana saçma geliyor saygı duymak zorunda değilim tıpkı senin de benimkine saygı duymak zorunda olmadığın gibi. Saçma bulduğum şey ise sorun olmayan yerde sorun arayıp feminizmi bu kadar küçültmeniz.
@istanbullugencc daha gençsin bir de kafanı tzitterdan sosyal medyadan kaldırıp biraz kendi fikrini edinmeyi öğren
Saygı toplumun yapıtaşıdır bu yaşa gelip bana gençsin işte şöyle yapacaksın böyle yapacaksın demek yerine keşke biraz önüne bakıp yürüseydin, tavsiyen için teşekkürler ama bana hakaretlerde bulunan bir insandan kendi benliğim adına bir tavsiye almak bana mantıksız geliyor elbette saygı duyacağım ben insanların saygı içerisinde yaşaması gerektiğine inandığım için. Ben günde 8 9 saat çalışan insanım ayrıca sadece 2 saatim telefonda geçiyor o yüzden bu tür tavsiyelere de pek gerek yoktu saol
Şarkıları aynı kadına yazmıyor olabilir farkında mıyız shsjfl o kızla beraber olduğunu duyurdular ama öncesi sonrası bir halt bilmiyoruz ben asla boş kaldığına inanmıyorum.
Neyse çok bayılmam ama bazı şarkıları var sarıyor o an dinliyorum
Tanımayızz etmeyiz de rap diye bunları bilen çocuklara üzülüyorum