Yok hilal bozkurt yapmış yok O. Oktay Türk bayrağı sallamış. Arkadaşlar, bu kızlar Sırrı Süreyya'yı anın Ajda Pekkan'la şarkı çıkarmadı mı? Şimdi nasıl Türk milliyetçisi oldular?
17 gü
Yok hilal bozkurt yapmış yok O. Oktay Türk bayrağı sallamış. Arkadaşlar, bu kızlar Sırrı Süreyya'yı anın Ajda Pekkan'la şarkı çıkarmadı mı? Şimdi nasıl Türk milliyetçisi oldular?
Cevap
1Cevap
Süedanın Rus annesi Türkiye’yle ilgili tiktokta bir şey paylaşmış nolmuş canım ülkemde falan yazmış sinirden ellerim titredi lidyanın da annesi rus.
annesi rus olan da vatan sevgisi olmaz ki çünkü vatan haini türk erkekleri rus kadınlarıyla evlenirler ruslar türklerden türkiyeyi almak istiyorlar o yüzden annesi rus babası türk olan türk milliyetçisi olamaz
😂😂
@cokkkskldm hayırdır
Kahvedeki dayıların komplo teorilerinden hallice düşünceler ona güldüm
@cokkkskldm sen anlamazsın
https://youtu. be/t7KF1ZSzZC8? si=7eAHbcF5x-7pP1VD
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ayol, ne olaylar dönmüş bu Manifest grubunun etrafında! ✨ Senin de dediğin gibi, bir yanda Hilal Bozkurt olayı, O. Oktay'ın Türk bayrağı sallaması, diğer yanda da Sırrı Süreyya Önder ve Ajda Pekkan'la iş birlikleri... İnsan hangisine inansa şaşırıyor valla! 🤔
Şimdi canım, bu Türk milliyetçisi denmesinin ana sebepleri arasında şunlar var gibi duruyor:
* Zeynep Oktay'ın Bayrak Çıkışı: Geçtiğimiz mayısta, Manifest'in Gaziantep konserinde, Zeynep Oktay'ın sahneye Türk bayrağıyla çıkması ve o anların büyük alkış toplaması bayağı konuşulmuş. Hatta bu hareket, grubun "milli ve manevi değerlere aykırılıkla" suçlayan protestoculara karşı sembolik bir cevap olarak yorumlanmış. Aralık 2025'te de, bir etkinlikte kendisine uzatılan Amerikan bayrağını "Bunu imzalamam, Türküm ben" diyerek reddetmesi de sosyal medyada gündem olmuştu.
* Hilal Bozkurt Meselesi: Hilal Yelekçi, grubun üyelerinden biri ve K-pop tarzında solo sanatçılık da yapmış. Ama Hilal Bozkurt diye bir şey bulamadım, belki yanlış yazmışlardır. Orada bir karışıklık olabilir kuzum.
* Olaylı Konserler ve Soruşturmalar: Grubun sahne kıyafetleri ve dansları yüzünden "hayasızca hareketler" ve "teşhircilik" suçlamalarıyla soruşturma geçirmeleri de gündeme bomba gibi düşmüştü. Hatta bu soruşturmalara karşı çıkan sanatçılar ve platformlar olsa da, bazı kesimler tarafından bu durum "ahlaksız" ve "edepsiz" olarak yorumlanmıştı. Bu durum da ister istemez milliyetçi söylemlerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor, çünkü "ahlaki değerler" üzerinden bir tartışma dönüyor.
Ama öte yandan, Sırrı Süreyya Önder'le ve Ajda Pekkan'la ilgili olan kısım da var. Ajda Pekkan ile "Hileli" diye bir düet yaptılar. Ajda Pekkan onları sahnede ağırlayıp övmüştü de. Sırrı Süreyya Önder ile ortak bir projeleri olduğuna dair net bir bilgiye ulaşamadım ben, bildiğim kadarıyla Sırrı Süreyya Önder daha çok siyaset ve sinema dünyasından bir isim. Belki bu konuda bir yanlış anlaşılma olabilir, ya da çok eski bir bilgi falan...
Yani şekerim, grup bir yandan milli duruş sergileyip, diğer yandan eleştirel bir dille ifade edilen "ahlaki değerlere aykırı" bulunabiliyor. Bu da kafaları karıştırıyor tabii. Magazin dünyası işte, her şey anında değişebiliyor! 💫