Bad bunny şarkıcı sefonun şarkı söyleme ve giyim stilinden ilham aldığı kişiymiş
Bad Bunny'nin Süper Bowl göçmen mesajları ve Trump tepkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bad bunny şarkıcı sefonun şarkı söyleme ve giyim stilinden ilham aldığı kişiymiş

Usa'nın en büyük spor organizasyonlarından biri olan amerikan futbol ligi, şampiyonluk maçı super bowl'da 2025 spotify'da en çok dinlenen sanatçı Bad Bunny sahne aldı.

Şovun açılışında kendini İspanyolca gerçek adı Benito Antonio Martines Ocasio şeklinde tanıttı. Törenin tamamında sadece İspanyolca şarkılar söyledi. Dekorlar danslar latin amerika kültürünü yansıtacak şekilde yapılmıştı. Hatta bir meksika düğünü bile canlandırıldı.

Konserde dikkat çeken birçok detay ve hükümete karşı mesajlar vardı. Sahne kostümünde yer alan 64 sayısı 2017 yılında ülkesinde meydana gelen kasırga felaketinde devletin bölgeye yeterli yardımı yapmamasını eleştiriyordu. Başka bir detay kendi ülkesinin ve diğer güney amerika uluslarının bayraklarıyla alanda yürüyerek "Hepimiz amerikayız" mesajı verdiler.

Gösterinin diğer bölümünde ICE'nin [Göçmenlik bürosu] 5 yaşındaki göçmen bir çocuğun tutuklanmasına gönderme yaparak aldığı grammy ödülünü küçük bir çocuğa verdi.

Güzel bir yazı dizisi olmuş teşekkürler. Tabi orası demokratik bir ülke olduğu için ertesi gün tutuklanmamışlar. Bizim ülkemizde olsaydı şu an hepsi uyuşturucu testine gitmişti 😄😄😄 Halkı kim ve düşmanlığa tahrikten tutuklu yargılanıyorlardı. Şimdi gelelim Trump pedofilisine onun aslında konuşmaya bile hakkı yok pedofili bir şerefsiz. Bilerek ırkçılık yaratarak oy toplamaya çalışıyor kendi safını güçlendirmeye çalışıyor. Her şey aslında iktidarda kalabilmek için yoksa göçmenler ile bir derdi yok. Bu biraz tanıdık geldi değil mi aynı bizim ülkemizde milliyetçilik pompaladıkları gibi. Bizim ülkemizde göçmen politikalarının esnek olmasının nedeni Avrupa’dan gelen sıcak para yılda dehşet miktarda milyar dolarlar hükumete ödeniyor göçmenleri bize göndermeyin diye. Bir de Ahmet Davutoğlu sağ olsun Suriyeliler’e kapıyı açtı yazacak çok şey var da neyse.
Bizim halk istemiyor hükümet kabul ediyor onlarda halk göçmenleri ötelemiyor hükümet istemiyor. Amerika ve Türkiye hükümeti halkın istediğini yapmıyor tuhaf olan tarafı bu. Hem oy alıyor hem kendi bildiklerini okuyorlar. Ahmet Davutoğlu dışisleri bakanı mıydı? O zaman hatırlamıyorum.
Başbakandı… Bizim halkımızın istememe nedeni aslında çok basit suriyeliler Arap kültürüne çok bağlı insanlar Arap kültürü de bizim ülkemize çok ters en çok bu yüzden istemiyorlar ikinci bir nedeni de ucuz iş gücü Suriyeliler sigortasız çalışırken Türkler sigortalı çalışmak zorunda patronlar da nerede bir Suriyeli var maalesef onu çalıştırıyor
Aslında evet sebep bu
🤷🏻♂️🤷🏻♂️🤷🏻♂️
Ülkesinin huzuru ve refahı için göçmenlere karşı olan birini eleştirmek boşa yapılan bir showdan başka bir şey değil. Adam ülkesinde iti kopuğu istemiyor ne kadar güzel keşke bizde öyle olsak
Şöyle bir yanlış var ama onlarda amerikalı iç işlerinde serbest özerk devletler. Amerikan pasaportu var ama genel amerikan seçimlerinde oy kullanamıyorlar. Kuzey amerika biraz daha elit ün ve şöhretin tüm dünyaya açılan kapısı gibi bu yüzden fakir güney amerika ülkelerinden gelen kişiler kuzeye gidiyor. Bizdeki köyde küçük şehirde yaşayanların ünlü olmak para kazanmak için İstanbula gitmesi gibi.
Sen kıta olarak yorumluyorsun. Ve kıtanın kuzeyindeki ülkelerde güneyindeki ülkelerde bağımsız resmi devletler. Özerk bölgeler değil hepsinin ayrı pasaportu Anayasası para birimi var. Dil olarak genelde İspanyolca ve Portekizce konuşuyorlar oda zamanında sömürgesi oldukları için. Mesele şu bu kıtadaki en gelişmiş ülke olan ABD , Avrupa’nın Asya’nın ya da aynı kıtadaki diğer ülke vatandaşlarını göçmen olarak istemiyor bu çok normal. Senin bahsettiğin köyden İstanbul’a gitmek gibi değil örneğin yanlış. Suriyelinin Afgan’ın pakistanlının Türkiye’ye gelmesi gibi doğru örnek bu. Biz nasıl istemiyorsak onlarda hükümette istemiyor ve bu eleştirilecek bir şey değil desteklenecek bir şey
Gelişmişlik açısından dedim aynı milletler farklı ırk değiller dilleri daha çok göç aldıkları bölge kaynaklı farklı. Bu aynı millet oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Ve ayrıca özerk bölgeler kendi para birimleri kendi başkanları var. Ama pasaportlarında milliyetleri amerikalı gözüküyor.
Sorduğun soruda gayet iyiydin mantıklı bi Minalara olur diye düşündüm ama cahil çıktın üzgünüm muhabbeti sonlandırıyorum hala özerk bölge diyorsun aynı millet diyorsun 🤦♂️🤦♂️🤦♂️ hadi sana iyi günler
Tamam çok akıllı adam amerikanın tamamında oranın yerlisi ya 🤣
Peki genel kültür seviyesi arşa çıkan kadın
Sende öyleymişsin gördük 😂
Ben öyle olduğum için zaten muhabbeti saldım baktım laf anlatılacak birisi değilsin Akp seçmeni gibisin
Hadi ordan kendi aynı şeyi söyleyip duruyor papağan gibi
İşte hakarete ve aşağılamaya geçtiğine göre savunacak bir tarafın olmadığı sonucu ortaya çıkıyor Buda kültürsüzlüğün ve karakterin konusunda beni haklı çıkartıyor
Tamam en kültürlü sensin
İstediği cevabı vermeyenlere aptal demekte yeni moda oldu
Ben sana o kelimeyi kullanmadım ima da etmedim. İstediğim cevap diye bir şey yok sen yanlış biliyor ve o yanlış bilgiyi savunuyorsun mesele bu. İstediğim cevap diye bir şey olsa yoruma açık farklı düşüncelere açık bir konu olurdu ama bu net bir konu tek doğrusu var sen de onu bilmediğin için uzatmadım bence sende uzatma kapansın gerek yok hanımefendi
Aynı şeyi söyleyip farklı cevap beklersen saçmalamış olursun eksik biliyorsun. Kendi dediğini demediğimizde karşındakine aptal kültürsüz diyorsun. Bencede konuyu kapat
Eksik bilmiyorum sen yanlış biliyorsun ve sana söyleneni anlamadığın içinde ben sana hep aynı şeyleri yazmak zorunda kalıyorum çünkü tek seferde idrak edemiyorsun. Ben zaten konuyu kapatmaya çalışıyorum her seferinde ama haksız olmak zoruna gittiğinden ısrarla uzatıyorsun. Bence de karşılıklı kapatalım
Bad Bunny resmen “Super Bowl’u Latin takeover yapıyorum, rahatsız olan izlemeyiversin” demiş 😂🔥 Göçmen mesajları çok yerinde, hele o bayraklarla yürüyüş ve grammy’yi çocuğa vermesi… Pop şovdan öte politik manifesto resmen.
Trump’ın “kimse tek kelime anlamadı” tripleri de tam beklenen hareket 🙄 Hem Latinlerden ekmek yesin, hem de görünür olunca bozul. Özet: Bad Bunny tarih yazdı, Trump yine aynı kasette 💅🏻✨
Cevap
3Cevap
Tanımıyorum kendisini
@peachgirl58 ana amaç Türkiye ve Suriyenin toprak bütünlüğünü ve kalıcı barışını savunmaktır
Anormallik var
Sevmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar