Hayatları mükemmel görünüyor, harika fotoğraflar, sürekli seyahatler, her şeyi deneme, tatma, görme. İçlerinde hiçbir şey kalmıyor...

Hayatları mükemmel görünüyor, harika fotoğraflar, sürekli seyahatler, her şeyi deneme, tatma, görme. İçlerinde hiçbir şey kalmıyor...

Ben gerçekten mutlu olduklarını düşünmüyorum zaten evli çiftlerin çoğu bile bir sürü de sonra ayrılıyorlar. Boş tenekeden çok ses gelir derler bir insan mutluysa zaten bunu sürekli söylemez, her kim bir şeyi çok dile getiriyorsa o konuda onun yarası vardır.
Bence çoğunluğu o kadar mutlu değil. Çünkü sosyal medyada herkes en iyi halini paylaşır; hatta en iyi anlarında bile filtre ve makyaj efekti kullanarak paylaşırlar.
En basitinden ben de geçenlerde acil bir işim vardı ve Beşiktaş sahilinden geçiyordum koşturarak ve o an birkaç saniye ayırıp fotoğraf çektim sahili sonra sosyal medyada paylaştım. İnsanlar da zannediyor ki, para sıkıntım yok ve gezip eğleniyorum; oysaki koşturarak bir yere yetişmeye çalışıyordum, bakamadım bile sahile.
Demem o ki, sosyal medyada gördüğünüz her şeyin arka planında, bizden farkı olmayan hayatlar var.
Tabiki mutlular sen olsan hiçbir şeye para vermeden yaşamak istemez miydin, her şey reklam olarak gönderiliyor beleşe, bi de üstüne onu tanıtırken çektikleri videodan da eşsek yüküyle para kazanıyor çoğu, birçoğu da vergi vermiyor, davetler falan yeme içme her şey beleş, kötü tarafları da var tabii elinde telefonu olan herkes sana her istediğini deme hakkı buluyor kendinde emimim psikolojilerini biraz da olsa kötü etkiliyordur, ve hayatın her şeyin çok göz önünde oluyor insanlar her şeyini biliyor en kötüsü bu olsa gerek
Bence çoğu göründüğü kadar mutlu değil. Sosyal medya mutluluğu daha çok bir vitrin gibi; güzel anlar paylaşılıyor, boşluklar saklanıyor. Sürekli üretmek, beğenilmek ve ayakta kalmak da ayrı bir baskı yaratıyor. Elbette gerçekten keyif alanlar vardır ama dışarıdan kusursuz görünen hayatlar içeride aynı huzuru taşımayabiliyor. Mutluluk paylaşılan karelerde değil, kamera kapandıktan sonra insanın kendisiyle baş başa kaldığında ne hissettiğinde gizli.
Guzel ozetlemissin
Görünen o ki “mutluluk filtresi” hepsinde son ayara kadar açık 😂 Foto, seyahat, işbirliği kısmı çok parlak ama o işin arka planı inanılmaz stresli: sürekli beğeni kaygısı, linç korkusu, “trend kaçırdım” paniği, sahte arkadaşlıklar…
Bir kısmı gerçekten keyfini sürüyor, bir kısmı da içten içe tükenmiş durumda 🙃 Mutlulukları da çoğu zaman story süresi kadar. 🥲📱✨
Stresli olmalarına rağmen yüzlernden mutluluk akıyo o nasıl oluyo
Cevap
51Cevap
Kişiye göre değişir
Değildir bende ama yinede evde boş boş oturup mutsuz olacağına oraya buraya gezip mutsuz olmak daha iyi ksjsjsj
Hahahah çok mantıklı
Hayır asla değil , farkında iseniz hayatın sadece güzel taraflarını , gittikleri yerleri , yediklerini içtiklerini kısaca mutlu yönlerini gösteriyorlar, hiic dertlerini , aile sorunlarini , yaşadıkları olumsuz yönlerini göstermezler, çünkü takipçi kaybederler , onlara özenen alkış tutan yüzlerce insan var hep iyi gösterecek ki tutulsun aynanın bir görünen tarafı var birde görünmeyen gerçekleri
Bence kendi içlerinde mutsuzluk var ama ekranlara yansıtmak istemezler tabiki para olunca kolay onlara hayat ama herşeyi elde etme herşeyi gorme tatma oda bıktırır sahte çevre samimiyetsiz ilgiler gordğklerini düşünüyorum
Doğru her şeyi elde ettikten sonra ulaşmak için çabalayacakları bir şey kalmıyor bu da anlamsızlığa sebep oluyor
Kesinlikle keyifli ama bi gelecek kaygısınyok gelecek amacı yok rahatlar garantici memnuniteysizlik getiriyo buda
Para var yiyiyor buda ister istemez mutlulugu beraberinde getiriyor instagramin renkli dunyasina kanmamak lazim herseyi olagan ustu gibi tanitiyor ama hersey oyle degil çok unlu gordum sohbette ettim ayni senin benim gibiler sadece daha aktifler o kadar
İnsanoğlu, onların aslında mutlu olmadığını sahte hayatları olduğunu düşünüyor çünkü içten içe kıskanıyor. Gayet mutlulardır bence...
Senin de dediğin gibi, neticede yeni yerler, yeni tatlar, yeni eğlenceler ve dolu dolu hayat geçirmelerini göz önünde bulundurursak mutlu olmamaları için bir sebep yok, o yüzden kesinlikle ve gerçekten mutlu olduklarını düşünüyorum.
Ya şimdi yok onların da dertleri vardır o işte kolay değildir falan diyecekler ama arkadaşlar Allah aşkına para mıçıyorlar gözünüzü seveyim yüzüne iki boya sürüyor adam gidip yemek yiyor ve bundan binlerce para kazanıyor elbette gerçekten mutlular kimse kusura bakmasın o kadar paramız olsa biz de mutlu oluruz yemek yiyerek makyaj yaparak para kazanıyorlar bizim üstüne para verdiğimiz ve tam anlamıyla tatmin olmadan yaptığımız şeyleri onlar karşılığında para alarak ve doya doya yapıyor
Çöp bir dünyanın bedenleri ve ruhları kendilerinden para ve ün karşılığında alınmış. Yine bedenlerinin önce onları ünlü yapan zenginlere sergilenip servis edildiğini ifşalarla öğrendiğimiz sonrasında tüm sosyal mecralarda şaşalı ve bir o kadarda gözlere sokulan şatafatlı hayatla giydirilmiş sistemin her dediğini yapmak zorunda olan oyuncak bebeklerin mutlu olma şansları neredeyse hiç yok. Çünkü yaşadıkları hersey sanal ve bir başkasına ait bir hayat,
Hayır değil kamera önü farklı arkası farklı her zaman kusursuz gördüğümüz o fenomenler aslında bir çoğumuzdan daha mutsuz
Ben insanların neyde eksigi varsa onu daha çok ön planda tuttuklarını düşünüyorum. Yani eksik olanı övme gibi düşün. Mutlu insan mutluyum diye birilerinin gözüne sokmaya çalışmaz kendi hayatında olur
Herşeye daha kolay ulaşabilir durumdalar bu doğru ama maddiyatın çözeceği şeyler bunları ayrıca parayla bir yere kadar mutlu olabilir insan. İç huzurun yoksa hangi para seni mutlu edebilir ki?
Yok hayır. Sosyal medyada samimi bulduğum tek ünlü yıldız Tilbe. Her halini atıyor, gosteristen uzak bir hayatı var gibi.
Mutlu insan göstermekle ilgilenmez, onu yaşamakla meşgul olur...
Bütün fenomenler güzellik merkezi açmak zorunda mı 😂
bence değil hiçbir şey göründüğü gibi değil bize mutlu görünmek zorundalar
Hiç sanmıyorum ya mutluyum diye göstermeye çalışıp arkada neler yaşıyorlar kim bilir
Kesinlşkle değiller. Bir çoğu çoktan psikologluk olmuş
Hayır değiller hiç bir şey gördüğümüz gibi değil görünmeyen kısımları da var elbette
Bizim insanlarımız s**** gibi onları takip ediyor zaten
Hiçbir şey göründüğü kadar masum değildir. İnsanların iç dünyasını bilemeyiz.
Beni ilgilendirmez, umrumda değil diğer insanlara da tavsiye ederim, kendi hayatınızı başkaları ile kıyaslamayın, üzülürsünüz her türlü, bahane aramayın kendi hayatlarımızı yaşayalım
Evet öyle. Fuhuşa aracılık, uyuşturucu madde temini, grup ve ahlah dışı ilişkiler. Hepsi çok mutlu ))))
Onlar biraz rol bence. Kimisi ayrılıyor boşanıyor kötü anları oluyor. İnsanız sonuçta. Ama yine de çok kötü bi hayat yaşadıklarını düşünmüyorum.
Bence Türkiye de hiç bir şey yapmadan başkalarının sırtından yüksek para kazananlar dışında kimse mutlu değil
Hayır değil bi tanesinin geçen sene depresyonda olduğunu biliyorum
Hangısı
Oya Osmanağaoğlu
Mayıstan aralığa kadar depresyondaydı geçen sene
Hiçç tanımıyordum valla
Ben sıkı takip ediyorum seksi bir kız
Noluyo ya kanalı dahi açıkladı diye biliyorum hep öyle değiliz diye tabi değiller sorun mutlaka olur arada ki sevgi tedavinin tek çaresi
Yani bence mutlular knk çok ünlü de değiller ortası ve istediklerini yapabiliyorlar parası ver çünkü genelide orta sınıfdan geliyor
Etkileşimi arttırmak için sürekli bunları pompalıyorlar karşılığında para aktığı sürece de mutlu olurlar.

Vitrin.
mutlular tabii. ekmek elden su gölden onlar olmayacakta kim olacak
Merak etme onların ki hayat değil elbet burunları yere sürtecek
Sosyal medyada görünen “mükemmel hayatlar” çoğu zaman gerçek mutluluğu değil, iyi kurgulanmış anları yansıtır; asıl gerçek, kamera kapandığında yaşananlarda gizlidir.
Yalan bir hayatın içindeler en son kendileri ile baş başa kaldıklarında hiçte mutlu olduklarını zannetmiyorum
Her şeyin bir sonu olduğu gibi her mutluluğun da bir sonu var
Paranın avına koyup çeke çeke bitiremiyorlar tabi ki mutlular 😅
Vergisiz kazanç oh ne güzel hayatları ışıl ışıl ama ne yazık ki kontorl eden yok
Bence çok mutlu görünebilirler çünkü güzel para kazanıyorlar beğeni alıyorlar
Umarım mutludurlar ama sürekli mıtluluk diye bir şey yok. Hayat iniş ve cıkışlardan oluşuyor.
Olanıda vardır olmayanıda herkes göründüğü gibi olamıyor
Tabiki mutlular neden olmasınlar bir kere zenginler abi
Hayır bence birçoğu hiç mutlu değil , zaten insanlar neden tanımadıkları kişilere aciz yüzlerini göstersin ki egosunu tatmin etmek varken?
Bencede o yüzden çoğu ünlü uyulturucı batağında yoksa herşeye sahipler neden içsinler cünkü içten içe muteuzlar yalnızlar sahte ilgi
Gezi ve yemek icerikleri uretenler mutlu bence. Digerleri surekli konu, skec kasmak icin ugrasiyorlar gibi geliyor bana
Hayatlarının belli kısımlarını görüyoruz , sinirli anları yok üzüntülü anları yok sadece mutlu eğlenşrken ki anlarını lanse ediyorlar
Degil çoğunluğu ekranlara oynuyor 😉
Hayır çoğunun ne mal olduğunu öğrendik
Mutlu gibi gözüküyorlar.
Gösteriş mutluluğu yaşadıkları.
mutlu değiller. çoğunun hayatı sahte
Bütün fenomenler güzellik merkezi açmak zorunda mı?
Hayır değiller eski sevgilimden biliyorum
Neyi vardı eski sevgilinin
Burdan soyleyeme
İşleri şov alakası yok emin ol
Sırf şov için insan bu kadar uğraşıp yorulur mu😆
Para da tek başına mutlu etse
E o zaman mutlular demektır
Kızdığımı nerden çıkardın uydurma vnfnd
Nebiliyim bugün biraz durgun biraz garibim uyumak da anlamsız geldi
Biraz hayatı sorguladım galiba kardeş
Çiğerim herkess hayatı yaşarken biz niye izliyoruz
30 yıldır mı🤣
Mutlu insan mutluluktan foto çekmeye bile vakit bulamaz Hele aşklar tamamen sahte seven erkek sevdiğini bayrak etmez anlayın artık şunu
çok mutlu inan çoğu zaten başka iş yapıyor
Nasıl
uyani çok namuslu deiller emin ol
Hayır değiller
Hepsi olmasa da mutlu olanları vardır
Bilmiyorum umrumda da değil
Olabilir neden olmasın
Mutsuzlukları elbet vardır
bana kalırsa göründükleri gibi değiller
Sanmam
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?