Hedefim psikolog olmak hoşlandığım adam mimar ve kürlürlü baya ama ben ilkokul mezunuyum sürekli kitap okuyorum açık liseye de başladım ama işte onun kultür seviyesine ulaşmama çok car
Güncellemeler
+1 yıl
Cahil cüheyla
Cacil cüheyla ama kendini geliştiren bir kadınım sizce bizden olur mu?
kendini başkasıyla kıyaslama, kendini sadece kendinle bir önceki gün ile bir önceki ay ile bir önceki yıl ile kıyasla, ilerleme az veya çok farketmez varsa problem yoktur
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kıyaslama değil de hoşlandığim adam beni ister mi acaba diye düşünüyorum
İlkokul sıfır seviyesi değil ki. Tamam baya gerideyim ama tutkulu ve azimliyim. Öğrenmeyi çok seviyorum ama hayat şartları işte bu yaşıma kadar nasıp olmadı. Sizce bizden olur mu
İyi de bu oldukça kültürlü insanların da başına gelebiliyor. Sınava girer gibi seninle konuşmadan önce genel kültür mü çalışması lazım karşı tarafın😂😂😂. Bir de herkes biliyor bile olsa blr bilgiyi bilmeyen için mal diye düşünmek saçma değil mi? İnsanlık hali yani belki zor dönemler atlattı belki kimsesi yoktu hayat mücadesi veriyordu sen kitap okurken. Şimdi onca badireler atlatmış çok zorlayıcı bir hayata karşın ayakta kalmayı başarabilmiş birine gidip de Almanyanın başkenti Berlindir gibi öğrenmesi sadece bir kaç saniye sürecek bir bilgi için mal gözüyle bakmak ne kadar mantıklı sence?
Kanka şöyle söyliyim Konçertonun ne olduğunu bile bilmiyorum ama gidip bakacağım birazdan, öğrenme hevesim oldukça yüksek. Önceden imkanım yoktu öğrenemdim ama bu beni aptl yapmaz yani yapmamalı imkansızlık sadece
Aynen aynen düşüncelerimi söyledim işte kanka bu arada görüp görebileceğin en kötü insan da benimdir. Kültürlü insanlar genelde anlayışlı olur yani o yüzden rahat olabilirsin 😂
Bir çok kişinin annesi babası okumamış onlarla iletişim kuruyorlar da bir benimle mi kuramayacaklar. Üstelik açık görüşlü anlayışlı da biriyim. Bir çok kültürlü insanda olmayan iyi dinleme, empati yapma, nezaket gibi özelliklere de sahibim.
Bu arada bana genel kültürümü geliştirmem için kaynak önerir misin 😂 ya da şuradan başlamalı şoyle bir yol izlemelisin gibi bir tavsiyede bulunabilir misin
Hayır ya kadinin biri yazdi bana burdan esiyle kavgaliymis nasil barışabilirim diyo üzerine mum dökmen lazım dedim yapmış kadın ciddi ciddi bana yaziyo kandirdin beni barişmadık daha çok sinirlendi kavga ettik yine falan diyo düşün yani sen kendine cahil diyosan neleri var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
İzlediğin mantık o kadar varoş ki.. Yani bir şeyi kendin için yap. Ne o öyle birisi için dümenden değişme hevesi?
Birisi için değil ki
Ben bunu kendim için istiyorum ama hoşlandığım kişi mimar beni beğenmez mi acaba henuz cahilim diye
Kendini kandırıyorsun sadece
kendini başkasıyla kıyaslama, kendini sadece kendinle bir önceki gün ile bir önceki ay ile bir önceki yıl ile kıyasla, ilerleme az veya çok farketmez varsa problem yoktur
Kıyaslama değil de hoşlandığim adam beni ister mi acaba diye düşünüyorum
aşk ile okulun alakası yok
Kral resmen sıfırdan başlamışsın aq
İlkokul sıfır seviyesi değil ki. Tamam baya gerideyim ama tutkulu ve azimliyim. Öğrenmeyi çok seviyorum ama hayat şartları işte bu yaşıma kadar nasıp olmadı. Sizce bizden olur mu
Erkek arkadaşın ne düşünüyor acaba o çok önemli
Erkek arkadaşım değil ki hoşlanıyorum sadece aramızda bir şey yok henüz
Sizce olumlu düşünür mü
Haa olursa yürür gider çocuk bu kız cahil derse hiç olmaz zaten
E öyle der mi ki acaba :(
Siz olsanız ne yapardınız
Kanka genel kültür zeka filan benim için çok önemli ya. Kızda bir mallık hissettiğim an soğurum yani bir gelecek düşünmem filan
Mallık ile kültür farklı şeyler biliyorsun değil mi?
Yani kültürlü biri de mal olabilir bilgi ezberlemiş olmaz zeki yapmaz ki bir insanı bilgili yapar sadece
Olmak*
Ya zeka, kültürlü olmak, mallık filan bunların hepsi apayrı şeyler zaten
Ben herkesin bildiğini sandığım bir şeyi söylediğimde karşı taraf onu bilmiyorsa mal olduğunu düşünürüm yani anlatabildim mi
Örnek veremiyorum şu an ama
Kültürlü olmak ilgi alanlarıyla da ilgili şeyler mesela
Konçertonun babası Vivaldi’dir ama sen klasik müziğe meraklı değilsindir bilmezsin anlatabildim mi o zaman mal demem
Ama bilsen hoş olur 😂
İyi de bu oldukça kültürlü insanların da başına gelebiliyor. Sınava girer gibi seninle konuşmadan önce genel kültür mü çalışması lazım karşı tarafın😂😂😂.
Bir de herkes biliyor bile olsa blr bilgiyi bilmeyen için mal diye düşünmek saçma değil mi? İnsanlık hali yani belki zor dönemler atlattı belki kimsesi yoktu hayat mücadesi veriyordu sen kitap okurken. Şimdi onca badireler atlatmış çok zorlayıcı bir hayata karşın ayakta kalmayı başarabilmiş birine gidip de Almanyanın başkenti Berlindir gibi öğrenmesi sadece bir kaç saniye sürecek bir bilgi için mal gözüyle bakmak ne kadar mantıklı sence?
Kanka işte bu da karşı tarafın ayıbı oluyor. Ama senin düşündüğün gibi düşünmez yani ben bununla ne konuşacağım aq diye düşünür
Kanka şöyle söyliyim Konçertonun ne olduğunu bile bilmiyorum ama gidip bakacağım birazdan, öğrenme hevesim oldukça yüksek. Önceden imkanım yoktu öğrenemdim ama bu beni aptl yapmaz yani yapmamalı imkansızlık sadece
Karşı taraf da sen oluyorsun yani ve ayıbını kabul ediyorsun 😂
Yani sen ve senin gibi düşünenler
Aynen aynen düşüncelerimi söyledim işte kanka bu arada görüp görebileceğin en kötü insan da benimdir. Kültürlü insanlar genelde anlayışlı olur yani o yüzden rahat olabilirsin 😂
Bir çok kişinin annesi babası okumamış onlarla iletişim kuruyorlar da bir benimle mi kuramayacaklar. Üstelik açık görüşlü anlayışlı da biriyim. Bir çok kültürlü insanda olmayan iyi dinleme, empati yapma, nezaket gibi özelliklere de sahibim.
Evet
Kesinlikle öyle olur herkesten alabilecek birşeyler vardır. Kültürlü olmaya da aykırı zaten insanları küçük görmek
Sen niye kötüsün knk
Yani bir tek bu konu da mı böylesin yoksa bildiğin gaddar biri misin 😂😂
Bilmiyorum kral ben çok tanımıyorum kendimi. Neyse hadi kaçtım ben sana bol şans
Bu arada bana genel kültürümü geliştirmem için kaynak önerir misin 😂 ya da şuradan başlamalı şoyle bir yol izlemelisin gibi bir tavsiyede bulunabilir misin
Celal Şengör’ün senin cahilliğin benim yaşamımı etkiliyor kitabını oku
İlber Ortaylı’nın da iki kitabı var bir ömür nasıl yaşanmalı mı ne diğerini hatırlayamadım onları oku filan baya ufkun genişler
Celal hocanın kitabinın ismi çok iyiymiş 😂 bol bol utanırım okurken artık
Yok yok hoşuna gider kitaplar ama ilk İlber Ortaylı kitaplarını oku
Şaka şaka öğrenme yolunda olan biri öğrencidir cahil değil öyle görmüyorum kendimi ve de öyle görülmemeli de diye düşünüyorum
Teşekkür ederim bu arada, bakacağim iyi geceler :)
Ricalar iyi geceler
Olur olur alkole de başlaman lazim. ama
Neden ki
Ee kültürlü olmak istiyosan alkol kullanıcaksın
Kültürle alkolun ne alkası var
İşte buu seni denemek için yazmiştım zekisin zeki olcak senden 👍👍👍❤️
Bunu herkes bilir bence knk 😂😂
Hayır ya kadinin biri yazdi bana burdan esiyle kavgaliymis nasil barışabilirim diyo üzerine mum dökmen lazım dedim yapmış kadın ciddi ciddi bana yaziyo kandirdin beni barişmadık daha çok sinirlendi kavga ettik yine falan diyo düşün yani sen kendine cahil diyosan neleri var
Öyle bir şey yapmamıştır bence knk😂
Troldur heralde
Sanmıyom valla ciddiydi
Buna ihtiyacin varsa boşuna
Umarım başarırsın çünkü açıktan okumak çok zor
Neden? Siz de mi açıktan okuyorsunuz
Liseyi 2. sınıfta bırakıp açıga geçmiştim gerçekten çok zor geldi bana sınavlar çünkü disiplin olmuyor keyfime gore takılıyordum