Nilperi Şahinkaya, ailesinin evlenmesini istemediğini, hatta babasının evlenmek yerine aynı evde yaşamasını tavsiye ettiğini söyledi. Bir babanın kızına böyle bir tavsiye vermesini nasıl buluyorsunuz?

Nilperi Şahinkaya, ailesinin evlenmesini istemediğini, hatta babasının evlenmek yerine aynı evde yaşamasını tavsiye ettiğini söyledi. Bir babanın kızına böyle bir tavsiye vermesini nasıl buluyorsunuz?

Benim için evlilik demek zaten aynı evde yaşamak, aynı hayatı paylaşmak demek. O yüzden ben evlenmek istemiyorsam aynı evde yaşamak da istemem. Çünkü zaten asıl istenmemesinin sebebi bu, sevgililikten ayıran nokta evde birleşiyor.
Babanın tavsiyesi kısmına gelecek olursak da bu tamamen yaşayış tarzıyla ilgili.
Bunu yaşanan coğrafyaya göre değerlendirmek lazım, çünkü ister istemez evlenilecek kişi adayları da o coğrafyadan çıkıyor. Gerçi dünya genelinde bile benzer durumlar var, neyse.
Bence haklı. Nilperi iyi eğitim almış, işinde çok iyi, güzel bir kadın. Yani duygusal anlamdaki eksiklik hariç bir eksiği yok.
Evlenmek ister istemez erkeğin soyadını almak, bir nevi onun kontrolüne girmek olarak anlaşılıp değerlendiriliyor çoğunlukla ve kadını yönetme düşüncesi oluşuyor. (Tabi ki her erkekte değil, genelleme olmasın)
Böyle bir kadın yetiştirmiş adam neden kızına bunu yaşatabilecek birisi ile evlenemsini istesin ki? Sonra 3. sayfa haberi mi olsun...
Karantinadayken biriyle evlilik olmayacağını ama aynı evde yaşamanın artacağı yönünde bir sohbetimiz geçmişti. Günümüzde belki yaygın belki yaygın değil onu bilmiyorum. Babası bunu derken daha rahat bir yaşam sürmesi için demiş olabilir. Çünkü günümüze baktığımızda boşanma davaları artmış durumda.
Hani olacak bu açıdan bakacak olursak bir ihtimal doğru diyorum. Hani kaldı ki iki tarafta hepsini istemeyip aynı yerde yaşamayı kabul ediyorsan buna kimse karışamaz.
Bu soruyu ben soracaktım sana nasip olmuş ❤️
Soruya gelecek olursam kimine göre doğru kimine göre yanlış benim için de alışık olmadığım bir durum
Bizim toplumumuza göre yanlış bir durum belki bana göre bile yanlış , ama bizene isteyen istediği gibi yaşar. Babası izin vermiş bize laf düşmez. Eğer o kız benim kızım olsaydı hayatta izin vermezdim çünkü ben bu kadar geniş yapılı bir aileye sahip değildim. İyikide sahip değilim...
Cevap
42Cevap
Bence herkesin kendi hayatı yani isteyen istediği gibi yaşayabilir
İnsanların hayatından, aile yapısından bana ne ki? Ailesi yanlış bulmuyorsa, çocuğu da yaşarken yanlış olduğunu düşünmez. Yorum yapmayacağım o yüzden. Ha ben yaşar mıyım? Yaşamam. Benim ebeveynlerim böyle bir yapıya sahip düşüncede mi? Asla. Aile yapımıza ters.
Hayranım şu kadına.
Aslında mantıklı, evlenip de kendini onunla yaşlanmak zorunda gibi göreceğine aynı evde yaşayıp onu daha iyi tanıdıktan sonra karar vermesini istemek mantıklı.
Baba kız ilişkisi olarak düşünmek bu durumda pek doğru değil çünkü kadın oyuncu ve zaten özgür bir yaşamı vardır, babası karışabilecek durumda değil.
Haklı gayet, Türkiye'de bu tip insan az boz değil bu arada. Kalabalık bir Anadolu kültüründen kopma güruh olduğundan böyle aileler yokmuş gibi davranılıyor. Bundan 20 yıl önce evlilik öncesi seksin ne kadar gerekli olduğu Show Haber'de konuşuluyordu bu memlekette.
Onun babası. Her baba aynıymış gibi bu soruya cevap vermemin imkanı yok. Böyle genel tabirleri sevmem. Her insan her aile farklı bir dünya bana göre. Yorum yapma hakkını da bana kimse vrmiyor. Ha okurum haberse vs ama görüşümün kimse için zerre önemli olduğunu düşünmüyorum. Aynı şekilde diğer herkesin de öyle
Bence haklı ya da haksız gibi bir yorum yapamayız sonuçta herkes kendi deneyimlerine dayanarak fikir veriyor çevresine ve ailesine adamın hayatı yaşadığı olaylar ona evlenmek yerine beraber birlikte yaşamanın daha mantıklı olduğunu gösterdi belkide
Son derece doğru bir karar evlilik bomboş bir şeydir gereksiz yani evlilik olmadan da birlikte olunabilir ki daha iyi tanırsın karşındaki kişiyi babasını tebrik ediyorum kızı için en uygun şeyi düşünmüş şimdi evlense boşanma ihtimali yüksek olur
Ben kısırım
Evet derdim git istediğin adamla istediğini yap çünkü hayatını tek kişiye bağlamak saçma
Kızın ısrar ettiği bir adam varsa, ve ailesi bu adamı onaylamıyorsa, kızın adamın gerçeknyüzünü görmesini sağlaması açısından verilmiş stratejik ama bir o kadar da zor karar gibi gözüküyor
Haksız tabi bu nasıl çirkin tavsiye tabi ahlaktan yoksun bi kişinin diyeceği bu evlenmeden yaşamak günah haram Müslüman mı? Bilmiyorum ama Müslümansa Müslümanlığı bilmiyor Demektir
Ünlü biri olduğu için daha doğru demiş çünkü evlenseler bile bir süre sonra hevesleri geçiyor boşanıyorlar, evlilik kurumunun kalitesini düşürüyor ünlüler. Bende ünlülerin evlenmesine karşıyım.
"Bir babanın kızına" bu ifade çok sığ olmuş gibi bunun yerine "bir baba oğluna" olsaydı soru yine de sorulacak mıydı merak ettim. İyi demiş babası tebrikler
Yalnız yaşayın ne boynuzunuz olur ne de mideniz ağrır. Böyle babaların böyle kızlarıyla evlenmek de var... Allah cümle erkekleri korusun...
Yabancılara özenti bu artık neolduklari unuttular yabancılardan farksız Müslümanlar olduk adı Müslüman artık bazılarının
Mal varlığı bölünmesin diye demiştir. Aile kavramına değer veriyorum, evlilik olmadan da kimse gerçek bir aile olamaz
Yooo biz gerçek bir aileyiz.
Aşırı rahatlık. Bizim toplumumuzda boyle bir şey asla olamaz. Tabiki herkesin kendi hayatı ama ben yinede doğru bulmuyorum.
Bu tip insanları ''Aşırı rahat'' diye nitelemek bana öteden beri garip geliyor. Yani sen ''Rahatsız'' mısın? Yahut toplum gergin mi olmalı?
Ne modern babalar var. Bu da modernlikse artık tabii. Kendi zamanında pişman olmuş herhalde evlendiği için. Kızına başını yakma diyor sanırım.
😃
Evlilik çiftin karşılıklı bazı haklarını gerekirse birbirine karşı korur, garanti altına alır. Baba boş tavsiye vermiş.
Benim babam zaten onay veriyor ki evlenmemeye benim sadece sevgilimin kararını değiştirmeme bakar o da isterse evlenmeyiz olur biter
Ben her nekadar çağdaş dusunen biri olsamda bu kadarı fazla... Babalar kızlarının üstüne titrer onları düşünür derken bunu kastetmemislerdir bence.
Kızı tanınan biri olduğu içindir. Zira nırmal bir babanın elinde tüfekle evi basması olağandır😂
Ünlülerin genelinde var o evde yaşama işi. O yüzden babasının böyle bir şey demesini tuhaf karşılaşmadım
Yanlış da bulamıyorum doğru da bulmuyorum kendi inandığı değerler konusunda fikir belirtmiş olabilir normaldir.
Yani herkesin kendi hayatı ama ben olsam kızıma boyle şeyleri tavsıye olarak vermem
Değer yargıları bu kadar değişti ❗️
Herhalde kızın malı mülkü var 😄 Ele gitmesin diye böyle şeyler söylüyor.
Bana ve dinime göre tamamen yanlış bir tavsiye. Ama herkesin ahlak anlayışı farklıdır tabii, onlara göre doğruysa bizim bir şeyler söylememiz onların görüşlerini değiştirmez.
Evlense de aynı şeyi yaşıyor evlenmeden birlikte yaşa da.. bazı yorumlarda ağlayanlar var topluma ayak uydurmak zorunda değilsin herkesin kendi kararı
Ben pek doğru bulmuyorum ama herkesin kendi kararı
Babam olmadığı için bilemiyorum. Babayla kız arasında. Bence açık ve rahat baba kız ilişkileri var.
Gayet doğru en azindan 30larina kadar kimsenin hükmü altına girmemeli bir kadın.
Bu kadar geniş mezhepli olmalarına şaşmamalı.
Imam Nikahi ile birlikte yasayanlar yobaz, bunlar yaparsa cagdas oluyor, ben yobaz olmayi tercih ediyorum
Birincisi, imam nikahı gerçek bir nikah değil.
İkincisi, yobazlar imam nikahı yapıyor, o yüzden yobaz deniyor.
@Ragnar_Lodbrok Müslümanin esas resmi Nikahi Imam nikahi senin gibi Türkiyede ki gavur artiklari icin tabi ki degil.. Keske hepiniz yobaz olsaniz, birbirlerinin karisi bacisi ile zina baya azalirdi.
@Ragnar_Lodbrok Kaybol köpekkk, hain..
Hain babandır, seni salmış sokağa mk iti
@Ragnar_Lodbrok Babam hain olsa senin gibi Islam ve Türk düsmani bir picc, olurdum, Kaybol * hain, sizin gibileri tek tek yakalayip kazziga oturtacagiz merak etme sen..
@Ragnar_Lodbrok ermeni, rum piccimisin, götteverneden sicma ororospu cocougu, yurt disi dedigin yer ermenistan, ya da yunanistan, ama sizleri tek tek inlerinizden alacagiz, merak etmeyin, bu filim bitmedi..
@Ragnar_Lodbrok parazit 24 saat burdasin, seni essek gibi tarlaya sürüp calistirmak lazim, en azindan yedigin ekmegin karsilgiini ödersin.
24 saat burada değilim, ofis saatinde yapacak bir şey yoksa millete sataşmak için bir bakıyorum.
Benim 24 saat burada olduğumu düşünebilmen için senin 24 saat burada olman lazım mk grizekalısı
Tarlaya sürüp çalıştırılması gerekenler, senin gibi köylüler
@Ragnar_Lodbrok beyni olmayan, batinin bokunu yeyip, onlari taklit edip, kendini entel, modern, egitimli, cagdas zanneden, asimile olmus baba parasi ile orada burada issiz parazit gibi yasayan asalaklar ancak köylüyü tarlaya sürüp calismasi gereken olarak görür. Köylüler artik kara saban öküzle tarla sürmüyor, kullanmiyor, senin gibi ise yaramaz parazitler icin ama yeniden gündeme getirecegiz, öküz yerinede senin gibi tarladan dometesin kimin emekleri ile geldigini ögrenmesi gereken zeka özürlülerinide öküzün yerine kara saban bagalyip tarla sürdürecegiz.
@Ragnar_Lodbrok Kabol, hain köpek, kuduz salgilarini baska yerde yay, zamaniniz gelince hepinizi inlerinizden alacagiz, bu hainliklerinizin tek tek hesabini vereceksiniz.
Oglum anani kesin ya rumlar yadan ermeniler zikmis, ayni onlar gibi müslümanlardan nefret ediyorsun, onlar gibi Türklerin Atalarindan nefret ediyorsun. Oglum Türkiyede kacabildiniz kacabildiniz yoksa zamani gelince siz parazitlerin temizlenmesini deblete birakmayacagiz , biz bakacagiz. O ragnar lofbroku ananin arkasina gecirecegiz
Yoo ben niye müslümanlardan nefret edeyim. Dinci sapıklara gıcığım. Sen de Türk falan değilsin, Arapsın
Sen kim Türklük kim mk?
@Ragnar_Lodbrok Ben senin gibi irkci degilim, gercekciyim, Türküm, bende ne araplik var, ne rumluk, neingiliz, tek sahip ciktigim Türklük ve Dinim. Ben arapsam bütün araplar benim anami bacimi, ziksin, yoksa bütün araplar ve Türkler senin anani bacini sülalende nekadar disi varsa ziksin..
Sorun sizin araplari hedef göstererek yaptiginiz irkci islam düsmanligi, ISLAM ARAP degil, önce bunu o o kafaniza beyin diye sokun.
Ayrıca yorum silmek, karşı tarafı susturmaya uğraşıp aklınca tehdit ve hakaretlerini orada tutmak onun bunun çocukluğudur
@Ragnar_Lodbrok Yanimda olsan o laflarini ananin mamindan cikarir agzina sokarak susturmasini bilirim , ama takiptesin, adresin Türkiye'de cikarsa yandin oglum sen, bulacagim seni..
Hmm hmm, zaten işiniz gücünüz barbarlık. Peh
@Ragnar_Lodbrok biz Türkler barbariz, hacli seferinide biz yaptik, hitlerde Türktü zaten. afrika kitasini biz istila ettik sömürdük, insanlari köle yaptik, siz hiristiyanlar rum bozmalari melek gibi insanlarsiniz
@Ragnar_Lodbrok lan hain Türk Islam düsmani köpek git baska yerde havla artik
Kızının hakkı için bence evlenmesi lazım ilerde çocuk olsa kimden olduğu belli olmaz babasına kayıt olması lazım hakkını korumak için
Evlilik saçma bir şey açıkçası. İlk kez seks yapacagim adami evlendikten sonra tanımak degisik bisi donemiyor da insan
sıkılırsan başkasına gitmen kolay olur demek istemiş sanırım.
Olabilir niye olmasın avrupada çoğu evlenmiyor beraber olup çocuk sahip oluyorlar ve mis gibi hayatları var.
@siiirine yok hani güya zina yapmak yanlış yollara sapmakmış ya ona kalsan evlendikten sonra kocanın gerçek yüzünü öğrenip şiddetli, psikopat veya narsist birisi olduğunu öğreniyorsun ve boşanamıyorsun herif yüzünden ondan sonra kadın cinayeti. Tabii her evlilik öyle olacak bir şey yok. Uzun lafı kısası evlenende zina yapanda ya iyi sürdürürler ya kötü şans işi yani.
@siiirine Bir erkek olarak, söyleyeyim. Bir şey değişmiyor. Ama işler sarpa sarınca kadına senin hayatını mahvedebilmesi için devlet destekli yasal alan açılmış oluyor.
@siiirine Sabah uyanınca seks yapabildiğin birinin olmasının nesi sıkıcı mk? Boş boş konuşmayın, senin gibi sıkıcı biriyle evlilik, beraber yaşama yahut aynı otobüste yan yana gitme her türlü sıkıcı olur.
Bence iyi bir tavsiye değil. Aynı evde bulunup evli çiftler gibi yaşayacaklar. Evliliğin sorumluluğundan kaçmak için mi böyle bir tavsiye vermiş. İleride aldatma olayı olma olasılığı daha yüksek bence
bence doğru evlenip naapcak la başa bela boşanması vs
Erkek de gven vermeyen bir sey varsa, kiz da bunu kendi fark etsin istiyorsa ondan demsitir.
Babasının G*vat olduğunu düşünüyorum , acıyorum vah vah yazık
özetlersek vurdur ama evlenme demiş, bence bir babaya pek yakışmıyor
evlenip bosaninca adi dul oluyor, demekki adam dul damgasi yemesini istemiyor
Bati bile bizden daha ahlakli olmaya başladı.
Tam olarak haklı da diyemem haksizda diyemem şahsen üzerine düşünülmesi gereken bir konu olduğu kesin
ahlak disi bir tavsye bir baba bunu kizina nasil tavsiye edebilir cok ahlaksiz
Babası bi yere kadar yaşayacak. Sonsuza kadar mutlu yaşayacaklar diye sadece filmlerdedir
Bence etik degil ama sonucta sadece resmi bir kavram o nedenle üzerinde cok da durmamak lazım
Benim babam sandım yay burcu erkeğidir bunu diyen asdfjdj
Fazla geniş, fazla rahat.
Yani evlilik kadın hakkını koruyor
Ne güzel özgürlük
Ahlak anlayışı olmayınca normal
Evlilik delisi düşük zekalı hemcinslerin kuduruyor
Bazı erkekler çok şanslı işte 😂😂
Ne geniş babalar var demek ki..
Kendini kullandır ama tapunu verme mi diyor 😀
Yani dini açıdan düşünmezsek mantıklı
Gayet normal bir imzaya bağlı kalma diyor adam
Kültürümüze uymaz.