doğru tabi. artık soyadı kimliği değişti. resmi olarak da öyle sosyal hayatta da öyle artık o bir sabancı. yani soyadı yılmaz olan biriyle evlenseydide soyadı yılmaz olacaktı. burada aklındaki ne anlamadım. kendi soyadı diye bir şey yok. onun soyadı artık sabancı. kendi soyadı sabancı aslında diğeri ise tarihe gömüldü
Doğru veya yanlış olarak degerlendirilecek bir konu olduğunu düşünmüyorum. Tercih tamamen. Her iki türlü de veya her ikisiyle de kalabilirdi. Size ne allasen? Ayrica Sabanci soyadi herkese nasip olmaz. Siz olsaniz siz de 1 an bile beklemez degistirirdiniz. Şimdi kiskankiyonuz da feministlik yapiyonuz.
Doğru tabiki böyle köklü bir aileye gelin gitmek kimseye nasip olmaz. En doğrusunu yaptı. Artı kadın evlendi zaten evlenen soy adını bırakıyor kocasının soy adını alıyor. Normal bir durum bu zaten.
niye ağız burun bükülüyor buna anlamış değilim.. bütün dünyada bu böyle.. hep de böyleydi.. son 5 yılda bir başkaldırı başladı.. kim kiminle evli nasıl anlaşılacak? anne soyadı farklı , baba soyadı farklı. neden bu kadar büyük problem oluverdi bu? benim yabancı eşim bile , onurla ve mutlulukla , heyecanla soyadını değiştirdi her yerden.. ben gıkımı bile çıkarmadan gitti ilk işi benim soyadımla yeni kimlik çıkarmak oldu.. sosyal medyalarında her yerde soyadını değiştirdi benim soyadımı yazdı. . ve bundan mutluluk duydu... şimdi o da insan.. o da kadın. . benim soyadımı almaktan mutluluk duyuyor.. artık gerçek bir aile olduk diyor... bizim kızlarımız ağız burun büküyor.. gerçekten anlamıyorum neden batmaya başladı bu...
Öncelikle evlenen bir kadının günümüz koşullarında kendi soyadının arkasına eşinin soyadını ekletmesini daha çok beğeniyorum.
Nedeni basit..
Ortalama kadın evlenme yaşının 25-30 yaşlarına yükseldiği dönemimizde bir kadın, o yaşa kadar aldığı eğitimler, belgeler, iş yerindeki konumu ve bunun gibi adını ve soyadını kullandığı yerlerdeki varlığını yine aynı şekilde kolaylıkla sürdürmeye devam edebilir diye düşünüyorum.
Ayrıca evlendikten sonra kendi soyadının devamına eşinin soyadını ekletmek, bence daha bir havalı duruyor.
Soyadından hoşlanmayanlar için bir şey diyemeyeceğim. O da onların fikri.
Yani burada Sabancı soyadına takılmıyorum genel olarak fikrim bu.
açıkçası bunu sorgulamak bile yersiz , sonuçta sen yeni bir aile kuruyorsun tabi ki kızlık soyadını bırakacaksın, sevdiğin erkek belki ilerde baba olacak ne olacak o zaman çocuklar babanın soyadını alacak, sen kendi soyadında mı kalacaksın? saçmalık, ya bazı feminist kadınlar bunu eziklik görüyor fakat feminizm bu demek değildir. erkeğin soyadını alınca kadın hakları ezilmiyor, aksine o erkekle bir başka aile kuruyorsunuz bundan doğalı da yok.
insanlar ailesinin koyduğu isimleri bile değiştirebiliyorlar, soyadını ne kadar sevdiğini bilmiyoruz belki " kayı sabancı " şeklinde kullanmak istememiştir. göze sade görünsün istemiştir ya da kendi soyadından herhangi bir sebep olmadan isteyerek vazgeçmiştir, sonuçta yasal haklarını biliyordur istese sadece kendi soyadını kullanmaya devam edebilirdi, istediğini tercih etmiş, saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum..
Evlenmiş gayet normal. hani sevgili olsa bu soruyu sorsan o zaman anormal tabi ama evlenince alması kadar doğal bişey yok. çünkü onun soyadını alabilmesi için ya evlenmesi lazım ya da onu evlat edinmeleri 😀😀😀 kendi soyadında kalmakta bi seçenek ama sabancı soyadını alması kadar doğal bileyde yok...
Nazlı Kayı' yı tanımam. Ama tanınmış bir soyadı varsa eğer Sabancı ailesine gelin gittiği için ve sabancı soyadı da tanınmış olduğu için değiştirmesinde bir sıkıntı yok. Hayır tanınmış bir soyisim olmasada , kendi soyadını instagramda degistirmsi size niye dokunsun. Doğru yanlışı tartışmak bana da size de düşmez. Herkes kendi hayatına soyadını nasıl kullanacağını baksin
Algıya bakar mısın soruyu "Kendi soyadını bırakmak" olarak soruyor 😅 Bence bu yetmez. Kendi soyadına ihanet etmek diye paylaşabilirsin. Sanki o kadın kendi soyadını babasından almıyor. O da bir erkek 😂 Komikti güldüm teşekkür ederim.
Evlenen ve çok insan soyadını değiştirip haber olmazken bu kadının haber olmasının tek sebebi güçlü bir aileye gelin gitmesi mi. Relax biraz ya herkesin hayatına kimsenin bu kadar söz hakkı olmasın.
terör sempatizanı olan kişilerle muhattap olmuyorum normalde. Sana tekrar diyorum havı gel evlenelim dese cinsiyet değiştirirsin. TC bayrağı altında kadın olmaktan gurur duyuyorum. Bir Atasözümüz var “it ürür kervan yürür” inine git
Siz kervanların iti olmuşsunuz diyorum bende ama anlayacak kafa olmadığı için ataların sözünü bile mezarda ters döndürdün uzatma canımın içi fazla ezmek istemiyorum
Hahahhahaha çıldırıyorum kızım sen mal mısın? Bunun terörle ne alakası var? Sende baştakiler gibi işine gelmeyene terör veya fedöcü damgası mı vuruyorsun? Ahhaahahdjjekd
Sence bu adam bu kadar zengin bir ailenin çocuğu olmasaydı bu kadın nu soy adını alır mıydı? Hiç sanmam daha düne kadar herkes kadınlar kendi soy adını kullansın diye nara atıyordu adam zengin olunca kimseden çıt yok maalesef rica ediyorum komik olmayın Ve ayrıca annem kendi kzılık soy ismini kullanıyor