İktidara yakın isimler tarafından 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısı nedeniyle hedef gösterilen Sezen Aksu'ya Milli Beka Hareketi'nden tehditvari bir açıklama geldi.
Sezen Aksu'nun 2017 yılında çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen 'Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e...' sözleri iktidara yakın isimler tarafından sosyal medyada tepkiyle karşılandı.
Şarkının sözleri son günlerde sosyal medyada sıkça eleştirildi. İsmailağa Cemaati hocalarından Cübbeli Ahmet de Aksu'ya tepki gösteren isimlerden oldu. 👇#SezenAksuHaddiniBil etiketini kullanan AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de "Yeter! Sanat, müzik kisvesi altında değerlerimize yaptığınız saldırılara artık son verin, 'Modanız Geçti', toplumumuz sizin gibilerden bıktı!" dedi. 👇Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin ise 'Minik Cahil' dediği Sezen Aksu'nun evinin önünde bu akşam eylem yapacaklarını "20:30’da kapındayız" sözleriyle duyurdu. 👇
Şarkı Sözleri Gündem Olan Sezen Aksu'ya Tehdit Gibi Mesaj: 20.30'da Kapındayız. Sizce yapılmalı mı?
Şu 1950-70'li doğumlular geberip dünyadan yok olduktan sonra bu tarz tweet atan zihniyetler de sökülüp atılacak bu toplumdan. Sezen Aksu'nun modası geçmişmiş hadi oradan. Ulan esas sizin modanız geçti. Ben 94 doğumluyum Sezen Aksu'nun eski yeni tüm şarkılarını dinleyip kendimden bir şeyler bulup yeri geliyor hüzünleniyorum yeri geliyor gülüp eğleniyorum. Aynı şekilde Ajda Pekkan, Sertap Erener, Tarkan'da dahil. Her sanatçıyı Hülya Avşar gibi domanık mı sandınız şerefsizler?
Bu toplumun özel hayatına ne kadar müdahale ediyorsanız, ne kadar eğitimine, kaldığı yurda, zevklerine, tercihlerine müdahale ediyorsanız yeni nesli o kadar kinlendiriyorsunuz. Devam edin böyle. Aşırı dindarlık/ aşırı Siyasal İslam, sert sekülerizmi de beraberinde getirir. Ama bu devlet eliyle olmayacak. Nesille olacak. Yeni nesil özellikle benim de içinde bulunduğum Y kuşağının sonu Z kuşağının başı olan 90'lı kuşak ve sonrasında 2000'li yıllarda gelen kuşak, bu güruhtan nefret ediyor. Hatta tiksiniyor. Öyle dindarlık, muhafazakarlık ayağı yapan 90-2000'li doğumlu olanlara da bakmayın onlar da aileden ayrılmayı bekliyorlar. İlk ayrıldıkları yer 4 yıllık üniversite eğitimi olduğunda kendi hayatlarının dizginlerini kısmi de olsa ellerine aldıklarında o ailenin yanında sergilenen muhafazakarlıktan da eser kalmıyor. Ha, hayatı boyunca ailesiyle yaşamış yetişkinliğinde de babasının dükkanında, evinde yaşamak zorunda kalan adamlar ya da anasının babasının verdiği adamla evlenmek zorunda kalan kadınlar ise bunlara kinlenerek yaşıyor onlar için yapılacak bir şey yok. Onların kadersizliği. Ama "genel" bunlar gibi değil. Dediğim gibi bu kadar dinsel baskı mekanizmasının devlet eliyle dayatıldığı ve insan haklarının ihlal edildiği (Kürtçülük değil bu dediklerim gerçek insan haklarını kast ediyorum. İnsan hakları ihlalleri deyince bazı beyinsizler bunu Kürt milliyetçiliğine çekiyor. Demek istediğim insanların birlikte yaşama hakkı, cinsiyet eşitliği, cinsel tercih özgürlüğü, alkol sigara kullanma, yalnız yaşama isteği, her hangi bir dinin tahakkümüne girmeme tercihi falan...), hayat şartlarının zorlaştığı yerlerde bireycilik artacak, gelecek nesil sert bir sekülerleşme sürecine girecek ve bu kendiliğinden içinde yaşanılan zamanın sosyolojisinden dönemin şartlarının getirdiği bir şey olacak. Artık bitti 1300'lü, 1400'lü, 1500'lü yılların realitesini halka gençlere dayatmak.
Aile kurumu da bu Siyasal İslamcılar tarafından tüm masumiyetini yitirdi. Bekaret de aynı şekilde. Çünkü Siyasal İslamcıların 25 yıldır yönettiği ülkede yetişen nesil minarenin kılıfını dengi dengine uydurmayı da bunlardan öğrendi.
Buna itiraz eden cahil Adem ve Havvalar 1048 yılında yaşamış olan Ömer Hayyam'ın yazdığı rubaileri bir okusunlar. Bunların günümüz şairlerinden Yahya Kemal'in Hayyam Rubaileri kitabını da okuyabilirler. Burada şarkısını da paylaşıyorum. En sevdiğim yorumdur. https://www.youtube.com/watch?v=iVRK1xl4gbA
Güzel bir şarkı değil zaten. Yapıyorsun bari adam gibi bir şarkı yap. Ne gönderme yapıyorsun, hadi gönderme yapacaksın edebinle yap yani. Bu yapdığı hadsizlik bence. Beni çok şaşırttı hiç beklemezdim sezen aksu dan böyle bir terbiyesizliği çok yazık gerçekten. Gözümde küçüldü artık...
Şarkıyı dinledim de yok yani Hz. Adem ve Hz. Havanın bu şarkıyı la ne alakası var. İslam'a hakaret etmek için yer aramışlar alenen. Bu İslam düşmanlığı neden diye soruyorum?😔
Abartacak bir durum yok bütün insanlıktan bahsediyor bence tecavüze adaletsizliğe bu kadar sesleri çıkmıyor insanların oturduğunuz yerden hak etmediğiniz maaaşları alırken halkı hiç düşündünüz mü? Adaletsizliğe yol buldunuz mu? Hayır. Eğitime çare? Çiftçiye destek? Sömürülmekten geberdik be.. Bir Sezen Aksu şarkıyıla sözümü bitirmek isterim. Ademle Havva aynı elma desen zaten çürüdü😂🎈
Evet şahane bir şey yaşamak lakin öleceğinin korkusu sarıp da Adem ile Havva'ya sarmak biraz saçma olmuş. Ahiretini güzel yaşaman için onlar birer ibret gerçeğini sundu sana miniksıçan. Gereksiz ayaklanmasınlar, Mevla verir cevabını vakti zamanı gelince...
Sezen Aksu eminim ki başka dine karşı böyle kötü şeyler söyleseydi bu kadar linçlenmezdi. Elbette ki yaptığı çok yanlış bir şey kesinlikle buna zaten lafım yok. Yine de bir özür dilese iyi olabilir. Ama kendisinin de ayrıca çok üzerine gidildiğini düşünüyorum. Ülkece onca adaletsizliğe ses çıkarmayan biz yıllardan beri adı bir olumsuzluk ile dile gelmeyen (bu olay hariç) böyle bir ismi halk kendine hedef seçti.
Türkiyenin gündemini değiştirmeye çalışan bir sürü zihniyeti bozuk 2017 den beri aklıları nerdemiş şimdimi tutmuş dincilikleri boş işlerle uğraşan yurdum insanı yine Sezen Aksu ya laf atacaklarına etraflarındaki yolsuzlukları çözsünler
Ulan şu ülkede çok şeyi anlamıyorum mesela yılbaşı hindisinin Hristiyan adeti diye günah olduğunun söylenmesi ama dünyada Türkiye dışında kimsede yılbaşı hindisi adeti diye bisey yok kendi kendimize adet üretip sonra o adeti baska dine atfedip günah belliyoruz Burada fetonun dostunun kızı diye laf etmişler siz kimin ogrencisiydiniz kime hoca efendi hazretleri diyordunuz 🤣🤣 Kim kimin ne dediğini anlama derdinde değil kafasına göre bi anlam çıkarıp gündem yapma peşinde Hayir şarkı genel anlamda güzel de değil kimse ses etmese şimdiye unutulmuş bu kadar dinlenmemis bu kadar gündem olmamış olacakti bu İsraili boykot etmek için para verip litre litre kola alıp sokağa dökmek gibi bisey 🤣🤣🤣
hemennnn bu mesajları tehditkar konusmaları yapan zibidileri toplayip ahirdan bozma bir cezaevine kapaticaklar :) devletin askeri polisi kanunu var boyle soytarilar mi karar vericekler
İnsanlar yediği haltı gizlemek için hep mağdur ayağına yatarlar. Güzel dümen kurmuşlar. Önce insanların hassas değerlerine hakaret et. Sonra tepki yeyince hemen tehdit ediliyorum ayaklarıyla topu karşıya at
Küçükken yaramazlık yapınca olayı unutturmak için dayak yiyene kadar abimi kışkırtırdım abim bana vuruncada basardım şıltağı zırıl zırıl ağlayıp dikkati abimin üstüne çekerdim. Bu da ona benziyor 😂
Asla yapılmamalı. İslam bu değil. Nisa 140:"O size kitapta şunu indirmiştir: Allah’ın âyetlerinin inkâr edildiğini yahut onların alaya alındığını işittiğiniz zaman, onlar başka bir söze geçmedikçe kendileriyle beraber oturmayın; aksi takdirde şüphesiz siz de onlar gibi olursunuz. Allah elbette münafıkların ve kâfirlerin tamamını cehennemde bir araya getirecektir."
Sanatçılar bir toplumun marjinalleridir. O yüzden değerlidirler. Ne kadar aykırı şeyler yapsalar da, ne kadar aykırı şeyler söyleseler de onların dokunulmazlığı olmalıdır. Aksi halde toplum ruhunu kaybeder. Herkes birer zombiye dönüşür. Sezan Aksu gibi değerli bir ozanı taşlamaya kalkmak ilkelliktir.
Ya bu sanatçılar sizi ateşten mi koruyacak? Oysaki Allah Kur'an-ı Kerim'de o gün bu tür insanları ve o büyükleri beraber cehenneme atacağını söylüyor ve onlara şunu gösterecek “hani o makamın bir değeri var mı? Bugün onlarda sizinle beraber yanıyorlar. Neden kendilerini ve sizi ateşeten kurtaramıyorlar? Vs.” dini inancınız ne bilmiyorum ama müslüman iseniz, böyle laflar etmeyin. Hiç bir şey Allah'ın dininden daha önemli değildir. Sonuçta biz sadece kulluk için yaratıldık. Geri kalan her şey zerre değer taşımıyor. Bu dünyanın, senin, benim, Sezen Aksu'nun, yaratılmamızın tek sebebi kulluk. "Ben insanları ve cinleri sadece bana kulluk etsinler diye yarattım" demiyor mu Allah? O zaman herkesin bu herkes istediğini yapar, herkes istediğini söyler tavrı ne?
@vahşiningülü Eyvallah. Ama bir şeyi unutuyorsun sanırım. Seni ne sanatçılar ne hocalar, ne de şeyhler şıhlar ateşten koruyabilir. Her fani sadece kendi amellerinden, kendi günahlarından ve sevaplarından mesuldür. Başkalarının itikadını yargılamak hiç bir faninin haddi değildir. Bu yargılama Mahkeme-i Kübra'da olacaktır İnşallah.
Yani tavsiyem sen kendi günahlarına ve sevaplarına odaklan. Başkalarını yargılamaya kalkarak, başkalarının günahına girme. Ve unutma ki İslam dini hoşgörü dinidir.
İslam dini hoşgörü dinidir evet ama bunu istediğiniz yere çekiyor sunuz. Ayrıca bende biliyorum beni Allah'tan başkası ateşten koruyamaz. Ama unutma ki “kişi sevdiği ile beraberdir.” biz zaten kimsenin itikadını yargılayıp laf söyleme derdinde değiliz. Ama doğruyu savunup, yanlışa karşı çıkmakta vazifemizdir. Nitekim Resulullah'tan böyle öğrendik. Elinle yapamıyorsan dilinle yapacaksın, onu da yapamıyorsan kalbinde o işe dair nefret duyacak sın diyor efendimiz. Ve Allah için artık dinin hoşgörü olmasını, veya dinde zorlama olmamasını istediğiniz yerlere çekmeyin. Biraz araştırın ondan kasıt ne? Ayrıca sana dediğim şey doğru. Yanlış hatırlamıyorsam saffat suresinin tefsirinde geçiyor. Aç oku.
@vahşiningülü "Biz" derken tam olarak kimi ya da kimleri kast ediyorsun? Bana hitap ederken de "siz" derken benim kimlerden olduğumu kast ediyorsun?
"Biz" ve "siz" üzerine kurulan cümleler birleştirici değil; ayırımcı, dışlayıcı ve bölücü bir alt anlam taşır. Benim açımdan sadece "sen" ve "ben varız. Yani ikimiz arasında dostane bir münazara olarak konuşuyorum.
Öte yandan saffat suresini okuduğumda ben senin bahsettiğin şeyleri anlamıyorum. İhtimal benim anlayış kıtlığımdandır.
Benim değerlerime saygı göstermeyip hakaret edenlere saygı göstermemmmmmm... bana hakaret edene aynısını iade ederimmm... değerlerime söven kim olursa olsun benim gözümde değeri sokak köpeğinden daha aşağıdadır... sokak köpeğine yal ve su veririm ama hadsizleri havale ettik Allah’a
Yuh yani hiç bir kutsala laf söylenmez. Kaldı ki hz. Adem'in eğiticisi Allah'tır. Allah bunu bakara suresinde belirtmiştir. Asla ama asla cahil denemez. Hiç bir dinin kutsalına hakaret edilmemeli
Cübbeli yerinde bir yorum yapmış ama Akp vekili bana samimi gelmedi tabi içlerini Allah bilir ben bilemem ama dini değerlerimize ve toplumsal sorunlarımıza gerçekten tehdit eden durumlara böyle tepki göstersek memlekette sorun kalmaz.
Laik bir ülke diye laiklik cahillik diyelim o zaman bizde 🥴 konu bu değil, konu insanların inanç özgürlüğüne hakaret. Atatürk e hakaret edince nasıl ki millet yaygara çıkarma hakkını kendinde buluyorsa, Hz. Adem Aleyhisselam' a da hakaret edilince insanların yaygara çıkarması gayet normal
Adı üstünde sizin kutsalınız. Kaldı ki bir Müslüman da yazabilir bunu. Günde dininiz adına neler yapıyorsunuz merak ettim. Lafa gelince mangalga kül bırakmıyorsunuz da.
Yorumları detaylı okumamıştım, geldi gene hoşgörü dininin mensupları. Üfürükten nem kapıyorsanız bu sizin sorununuzdur, şarkıda hakaret bile yokken hem de. Ne var cahil demişse? Sizin dininizden de haberiniz yok galiba, inancınıza göre insanoğlu Adem'in ve Havva'nın hatası yüzünden var oluyor. Cahilden kastı da bu zaten, yani bütün bunlar sizin cehaletinizden oluyor demeye getirmiş. Her boka alının mk.
Hakaret yok ne demek. Sana cahil desem hakaret sayarsın ama. Ayrıca gerçekten herkes çok cahil kalmış (üstüne alın lütfen). Dünya zaten imtihan için yaratıldı. Allah daha hz. Ademi yaratmadan evvel meleklere “yer yüzünde halife yaratacağım” buyurarak dünyayı imtihan yeri kılacağını belirtmiştir. Yazgı bu. Hz. Adem ve Hz. Havvanın yasak meyveden yemesi ise sadece bir vesile gibi görünüyor bir nevi. Ve onların ilk imtihanı oydu bize de bir çok öğüt vardır o hadisede. Unutma hz. Adem'i Adem aleyhisselam yapan aslında yaptığı hata ve o hatadan sonra ettiği halis tövbesi oldu. İblisi şeytan yapan ise yaptığı hata (secde etmemesi) ve hatasında ısrarcı olup, her hangi bir pişmanlık hissetmemesidir. Ne yazık ki günümüzde etrafımız iblis gibileriyle dolu.
@AltınYaprakS güzel kardeşim , cahil dediğin insan sayesinde bugün sen bütün nesnelere isim koymayı biliyorsun. Onun sayesinde şarkı nedir, cahillik nedir, örneğin bir aşı üretiyorsun bu aşının adı ne olsun diyerek koyduğun isim bulma özelliği sana hz. Adem aleyhisselam'dan geliyor. İkinci olarak Hz. Adem yasaklı meyveyi yediği için burada olduğunu sanıyorsan dini bilgini sorgulaman gerekiyor. Hz. Ademden Aliyhisselam dan önce Hz. Muhammed Sav'in nuru yaratıldı. Ben kâinatı onun yüzü suyu hürmetine yarattım buyuruyor Rabbim. Hz. Adem Tevbe ederken Hz. Muhammed (sav) hatrına affet dediği için bağışlandı. Yani Hz. Adem'in dünyaya gönderileceği zaten belliydi. Yasaklı meyve ise onun sınavıydı. Eğer o meyveyi yememiş olsaydı başka bir şeyle imtihan edilecekti. Ama o nefsine yenik düştü. Nefsine yenik düşmek kimseyi cahil yapmaz. Cahil insan Tevbe etmeyi bilecek kadar zeki olmaz. Sizler İslam'ı okumadan araştırmadan yorum yaptığınız için herkesi cahil sanıyorsunuz. Sezen Aksu'num bilgisi senin kadar olduğu için onun da böyle düşünmesini normal karşılıyorum artık
Ayrıca da dinimiz hoşgörü dini ama şöyle bir gerçek var ki. Bize diken verene biz gül veririz evet ama burada bize yapılan bir eylem yok. Yüce Allah'ın peygamberine karşı hadsizlik var. Bir zahmet hiç bir müslüman “canım kardeşim” diyerek uyarmasın kimseyi. Tavrımız sert olmalı.
Kardeşim ben inançlı değilim, o dediklerin benim için bir şey ifade etmiyor. Diğer yoruma gelince siz adam dövmeye yer arıyorsunuz amacınız dini savunmak falan da değil. Diyorum ya sadece bu konularda müslüman kesiliyorsunuz dinle başka alakanız yok.
Dini inancın olmasa bile saygı duymak zorundasın. Ayrıca ben gidip dövelim demiyorum. Küfüre de karşıyım. Ama kusura bakma sen benim kutsalıma dil uzat bende sana canım kardeşim diyeyim. Başka emriniz
@AltınYaprakS inanç ve adam dövme ile ilgisi yok bunun. İnanç hürriyetine saygı ile ilgisi var. Burası laik ülke diyen sensin şimdi biri çıkıp Atatürk'e sövse, laikliğe sövse, senin gibi Ateist ya da Deist artık her ne isen. Ateizm ve Deizme sövse nasıl ki sizler tepki veriyor iseniz. Bizlerinde tepki vermesini doğal karşılaman ve insanların inançlarına saygı duyman gerekiyor. Ben nasıl ki senin düşündüğün inançsızlık felsefesine saygı duyuyor isem senden de bunu beklemem gayet normal.