Bella Hadid sosyal medyanın aslında bir yalandan ibaret olduğunu, hepimizin zaman zaman tükendiğini ve bunun gayet normal bir süreç olduğunu anlattığı bir dizi açıklama yapmış. Ağlamasına show diyenler de var, destekleyenler de. Sizce gerçekten sosyal medya bir yalandan mı ibaret, üzüntülerimizi yansıtmadığımız her şeyi farklı gösterdiğimiz bir platform mu oldu?
Valla ben hiç reklam yaptığını düşünmüyorum. Son derece de haklılar. Ben de depresyon ve kaygı bozukluğu yaşayan biriyim. Zaman zaman kendimi çaresiz, işe yaramaz, zavallı gibi hissediyorum. İyi olan hiçbir şeyi hak etmiyormuş gibi hissediyorum. Bella Hadid’in bunu yaşama gerekçesiyle benim yaşama gerekçem çok farklı. Benim böyle hissetmemin sebebi gelecek kaygımın hala geçmemesi üstelik lise ve üniversiteden daha fazla olması, bir taraftan zamanın avuçlarımdan uçuyormuş da her şeye geç kalmışım hissi, geleceğimin bundan daha kötü olacağı hissi falan. Lisedeyken benim için gelecek kaygısı üniversiteyi kazanıp kazanamamaktı. Üniversitedeyken de okulu 1 yıl daha uzatma endişesiydi. Mezun olmaya yakın da atanamama kaygım vardı ama çok daha azdı. Çünkü diyordum ki ya atanamasan da dünyanın sonu değil gidersin bir özel okula şak diye işe başlarsın. Alacak olduğun maaşla yaşarsın. Hem kpss çok zor değil. Ders çalışmak senin için hiçbir zaman zulüm olmadı. Yaparsın sen dedim hep kendime. Ama mezun olduğum sene o alan sınavlarında testlerinde hiçbir şey bilmeden mezun olduğumu gördüğümde kaygım birden arttı. Mülakat geldi ve sınavdan yüksek puan aldığı halde atanamayanları görünce daha da kaygım arttı ve büyük bir karamsarlığın içinde buldum kendimi. Mal gibiydim. Okuduğum hiçbir şeyi anlayamaz, en ufak şeye bile konsantre olamaz hale geldim. Anlık duygu değişimleriyle ağlamak da cabası. Çevremdeki kızlar bir bir evlendiler. Bir taraftan da aile büyüklerim evlilik vakti geldi deyip durdular. Ama iş yok güç yok böyle evlenmeyi çok tehlikeli gördüm. Hayata karşı güvensizliğin aşk, evlilik konularındaki güvensizliğimi daha da perçinledi. Ama şimdi bu durumu kabullenmiş ve yadırgamayan ara ara üzülüp modu düşen ama sonra kendini toplayan biri haline geldim. Kendim gibi insanlarla konuştukça onlarla dertleştikçe. Bella Hadid’in depresyon, anksiyete yaşamasının sebebi onun da işinin çok fazla dış görünüşle ilgili olması insanların en ufak bir hatasında hemen lince hazır olması. Yaşadığı hayatın onu mükemmel olmaya zorlamasından kaynaklanıyor. Yani dünyanın en güzel kadınlarından biri bile olsan, çok zengin bile olsan psikolojini s1k1p atabiliyorlar. Ben mesela bu yüzden asla ünlülere özenmem. Ünlülerin hayatı çok göz önünde. Bu göz önünde olan hayat bir yerden sonra onların hayatı olmuyor anonim bir hal alıp halka mal oluyor. Ben hayatımı göz önünde yaşamak istemem. Birilerine kendi özelimde aldığım bir karardan dolayı açıklama yapmazdım. Bir yerde tatilde, sevgilimle cilveleşirken, sinirli olup etrafa bağırıp küfür ederken g0tümün dibinde gazeteci ya da beni kameraya alan hayran kitlesi, insan kitlesi istemezdim. Bu yüzden insanlarla kavga edip çok çabuk o şöhreti batırabilirdim ya da paylaştığım bir fotoğrafın altında bana hakaret eden, olumsuz eleştiren haterları tazminat manyağı yapardım. Tabi bunun önünü de alamazdın ondan sonra. 5 iken 10, 10 iken 100 olurdu. Zor ya işleri. Sağlam bir psikoloji lazım.
Yalan mi değil mi ağlamasi bilmem ama. Her zaman şuna inandım; Sosyal medya bi vitrin. Herkes o senenin modası neyse onu sergiliyor. Arka planı yok. Yeter ki vitrine bir şeyler çiksin güzel olsun. İçeride neler olduğunu vitrinin arka yüzünü kimse bilmiyor.
para, ün, güzellik veya yakışıklılık mutluluk getirmiyor. Bilakis bu değişkenler ile çevrendeki insanların samimiyetleri ters orantılı oluyor genelde. Bu da güvensizliği getiriyor. Herkes statün için, yakışıklılığın veya güzelliğin için yanında zannediyosun. Ne kadar yıpratıcı olduğunu düşünsenize. hayatımın bir döneminde çok iyi bir işle meşgul oldum ve çok kazandım. O dönemde etrafımda o kadar çok insan belirdi ki size anlatamam ama hayatımdaki en büyük yalnızlığı o dönemde yaşadım. Şimdi mütevazi bir gelirim ve işim var ve tahmin edin; o insanların hiçbirisi yok artık. Ki bu insanlar sizden benden kat kat fazlasını kazanan, harcayan insanlar. Durumu umarım en kısa sürede düzelir.
abi ne tükenmesi ya? kimdir bu abla suriyeli göçmen bir anne mi? meksika sınırını kucağında çocuğuyla geçmeye çalışırken tekme yiyen baba mı? emekli maaşı yetmediği için 70 yaşında kuryelik yaparken kaza geçiren emekli mi? bırakın bunların tükenmişlik sendromlarını, ağlamalarını, triplerini. zenginlik çok zor diyen iş adamları gibi yalan hüzünlerini. İstediği an normal hayata dönebilir / dönebilirdi. kimse silah zoruyla bu hayatı yaşatmadı bunlara. lüks hayat yaşarken, her şeyin en iyisine sahipken, gözümüzün önünde binlerce dolar yerken sorun yok, azıcık tribe girdi mi ah vah. üzülecekseniz kendi halinize üzülün. değmez bunları umursamaya.
Bu kiza cok uzuluyorum bir turlu toparlayamadi kendini. Abel nasil yiktiysa kizi😒 ama aslinda sosyal medyaya bu kadar kendini kaptirmak cok sacma bence. Insanlar surekli ordaki isiltili hayata ozeniyor ama sacmalik hepimizin kendine gore problemleri sorunlari var ve her gunumuz mukemmel gecmiyor. Kendini baskalariyla kiyaslamak veya baskalarinin sahip olduklarini arzulamak kadar aptalca bir sey olamaz. Instagrami sadece foto paylasmak bazi anlari sevdiklerinle paylasmak icin kullandiginda hicte tehlikeli veya insanin psikolojisini etkileyen bir yer degil. Insana zarari kendisi veriyor. Kendi kendini bitiriyor, tuketiyor.
Yorumlarda linçlemişsiniz kadını, ama psikoloji alım gücüyle ve lüks yaşamla beslenen bir şey değil arkadaşlar. Tamam onca mağdur ve daha gerçek sıkıntılara sahip insan varken, malum kişinin derdi şımarıklık olarak düşünülebilir. Ama ben bile daha parasız, daha kısıtlı imkanlarla daha mutlu olduğum zamanları hatırlıyorum. Yani kim içinde neyle savaşıyor ya da psikolojisi ne durumda bilemeyiz. Üstten üstten konuşmamak lazım.
Tabi yalan! Özellikle bu tür celeblerin her fotoğrafında fotoşop ve rötüşlar var. Özel fotoğrafçılar tarafından çekilmeleri de cabası... Uzun lafın kısası reklam vs şeyler için menajerlerinin yönettiği sahte oynanmış resimlere kanıyorlar. Kimse tek bir telefonla öyle resim çekemez, poz veremez.
Sosyal medya zaten buzdağının görünen yüzü gibidir. İnsanlar sadece olumlu yanlarını ve millete ne kadar mutlu olduklarını paylaşır. Aslında bunun temel mantığı bakın bende sizin gibiyim mesajı vermektir. Kişi kendini kanıtlaması için bunu yapar. Tabii aslında kişinin altında neler yatıyor onları asla bilemeyeceğiz. Buzdağının görünmeyen yüzü.
sosyal medya gerçeğin yalnızca bir kısmını yansıtabilir zaten, doğasından daha fazlasını beklemek yanlış olur ama diğer yandan da illüzyona, sahteliğe ve gerçek dışılığa açık bir şekilde kullanıyoruz. İdeal imajlarını yansıtmaya çalışıyor herkes; harika, cool, mükemmel, çok güzel-yakışıklı vs. Bu da insanda ciddi bir psikolojik baskı, kaygı, depresyon ve hatta yalnızlık oluşturabiliyor.
Mümkün mertebe uzak dururum sosyal medyadan, özellikle de Instagram’dan.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Yediği önünde yemedigi arkasinda tonca parası var abi. Bunlarda mutsuzsa depresyondaysa biz bu ülkede geberelim hatta intihar ainleri duzenleyelim ya şaka gibi cidden ne olmuş lüks hayatında nesi eksikte ağlıyor. Klâsik pig më girl:) sosyal medyadan dikkat çekme amaçları gelen aptal fan mesajlarını görünce eğlenir artık allahın ergenleri ya
Kimse kimsenin kafasına silah dayamıyor sosyal medyada kendini farklı mutlu yansıt diye. Tükenmesine de yıpranmasına da üzüldüm ama biraz zaman geçsin yine mutlu olmadığı halde mutluymuş gibi davranmaya devam edecektir diye düşünüyorum.
haklı biraz sosyal emdya remsen gösteriş yeri artık herkes mutlu orada ama gerçekte öyle deiil bu insları biraz iki yüzllüğe itiyor bence neyseki ben instagram öyle kullanmıyorum ben sadece sevdiğim şeeyleri takip ederim hepis bu
Kesinlikle öyle insanlar sürekli her konuda birbirleriyle yarışır halde hep birbirlerine nispet yapar vaziyetteler herkes çok mutlu, artist, güzel, yakışıklı, Cool, zengin vs uzar gider bu
Evet gerçekle uyumsuz bir dünya olduğu kesin. Bazen bizlerde dahil olmak üzere bağımlısı olan insanların normal psikolojiye sahip kalabildiğini düşünmüyorum. Zaten öyle olsa 20 yıldır sosyal medya anketlerinde CHP tek başına iktidar çıkmazdı.
Hala reklam peşinde asalak kadın ağlıyorsan çekil köşene ağla bu kadar dramatize etmeye bu anları paylaşmaya gerek yok bu ve bunun gibi tiplere bakınca kan emici sinsi bir yaratık görüyorum sadece
Yani o platformlara kendi istediği şeyleri kendi istegiyle koyuyorsa kimseyi suçlama hakkı olduğunu sanmıyorum ama birileri illa söyle paylaşımlar yapacaksın diye zorluyorsa o zaman haklı
Ah bella ağlak kekim. Herkesin hayatı bir değil, herkesin düşünceleri ile yansıttığı aynı değil bunu biliyoruz evet. Kilitli kapılar ardındaki bilinmez hayatlar.
Zenci beyaz olmak istiyor beyaz zenci, bekar evli olmak istiyor evli sikayet ediyor, kadin adonisine kadar olsun istiyor erkek esmer olsun istiyor. Ne bekliyorsunuzki hayattan
Sosyal medyayla alakalı, üreticilerinin bizzat ağzından olan çok kaliteli bir belgesel izlemiştim tavsiye ederim bu konuyla da alakalı aynı zamanda adı "the social dilemma".
Sosyal medya sahte bir dünya bir bakıyorsun herkes mükemmel hayat yaşıyor gezip tozmalar eğlenceler falan filan gerçek hayatta bakıyorsun herkes ruh gibi geziyor ortalıkta sanal dünyadan hiçbir eser yok