15-30 yaş grubu 8000+ kişinin katıldığı ankette örnek alınan ünlü isimlerde en başı Cumhurbaşkanı Erdoğan çekiyor. Listedeki diğer isimler ise şöyle: Elon Musk, Ekrem İmamoğlu, Haluk Levent, Acun Ilıcalı, İlber Ortaylı, Mansur Yavaş, Süleyman Soylu, Aziz Sancar, Müge Anlı.
Gençlerin örnek aldığı isimler açıklandı; listede 1 numarada Cumhurbaşkanı Erdoğan var! Sizin örnek aldığınız ünlü isimler kimler?
akepe gençlik kollarında yapılmış anket. osmanlının vahdettin dönemi gibi kendiniz çalıp oynayın bakalım, kendinizi kandırın ama 2023 te bu gençler size tokadı öyle basacak aklınız şaşar!
yıl 2021 genç kızlar iphone alabilen erkeğe aşık oluyor! sebep batı ülkelerinde çöp parası olan bir ürün için burada kendini pazarlaması gerekli!
oara için only fans hesapları açılıyor, para para aynı tayland gibi olduk! türk insanına yakışmayan rezil bir haldeyiz!! ben şahsi demiyorum bakın. o cehape zihniyeti dedikleri nispeten gayet iyi durumu. çeken yine gariban. olan yine kendi kitlelerinin çocukları!
ne eksiği var türbanlı kardeşimin isviçreli claire den? neden onun gibi rahatça gezemesin avrupayı ve rahatça alış veriş yapamasın? sırf dindar ve taşrada diye bu çağın getirisinden faydalanamasın? gençler bunlar görüyor işte…
Sanki kafanızı kaldırıp çevreye baksanız yetecek gibi. Kapalıların okuma-yazma hakkını elinden alan, hatta okul birincisi dahi olmasına rağmen sırf kapalı diye okuldan kovulan ve tüm bunların arkasında durup gönül rahatlığıyla 'evet, biz yaptık. Yine olsa yine yaparız' diyen bir zihniyet haklıysa 'size göre' nasıl türbanlı kardeşlerinizi savunabiliyorsunuz?
merhaba onlar bizi yansıtmıyor. türkşyede siyasal olarak bir yanlış anlaşılma var onları ayıralım.
1. ulusalcılar: bunlar çok tehlikelidir ki sizi ve o dönem sadece sizi değil sakalı var diye solcuları bile üniye almayan bu zihniyet ve oluşumdur. ağa babaları pernçektir ki bugün akpyle koalisyondadır kendisi düşünün:) o derece de yüzsüzler.
bunların uzantıları chp de de çok vardı muhareem inceden tut tuncay özkana yılmaz özdil vs. kılıçdaroğlunu sevmeme sebepleri de bunlardan temizlenmesi.
bunların tek amacı devlet içinde yer kapmaktır. iktidar olma dertleri yoktur. islamcıları ideolojiden bağımsız rant yarışından sevmezler.
bugün dikkat edin kılıçdaroğlu dindar bi aday çıkarır bağrırlar, solcu aday çıkarır bağırırlar. tek istedikleri ulusalcılar olsundur. türkiyeyi son 50 senedir hiçbir sol parti yönetmemiştir. bir tek bi ecevit geldi ki o da son döneme kadar kıbrısı aldı apoyu getirdi daha ne yapsın. ve kendisi de muhafazakar bir solcuydu. bunun dışında hep ulusalcı ya da sağ partiler yönetti.
bir sorun olursa sor ama şunu unutmayın. benim prtinin geneliyle işim olmaz ama chpliyim ve bir türbanlıya kapalıya biri sokakta laf etsin and olsun ki amel defterini kaparım ki atesit biri olarak yaparım bunu. bu ülkede ne çekiyorsa kadınlar çekiyor zaten çoğunlukla. ve bir gün chp iktidar olup bu ulusalcılar benzer söylemler yaparsa o zaman çocuktuk bir şey diyememiştik, bu kez en büyük tepkiyi canımızla da olsa bizden görecekler. bunun için tüm ailemin ve şerefimin üstüne and içerim. çünkü bu ülke kimsenin şahsi malı değil!
Bana öyle geliyor ki ecevit'in kıçına teneke bağlayıp yollayan genç kuşağı biz oluşturduk şimdiki Z kuşağı tenekeyi rteye bağlayacak :)
Not: Siyasi görüşüm değildir durum analizi yapıyorum ;) aklı başında, az buçuk düşünen herkes gayet iyi biliyor ki artık miadını doldurdu bunlar. Ülkeyi sömürdüler resmen akrabaları koruyup kollamaktan garibanı unuttular. Alma mazlumun ahini çıkar aheste aheste..
Bence yalan gençler özellikle Z kuşağı hayatta örnek almaz ben her zaman olduğu gibi bugünde Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek alıyorum ve Sevgili Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa'yı örnek alıyorum.
Arkadaşım kimseyi kötülemek gibi bir derdim yok hele ki tarihi bir kişiliği ancak birisi kadınlara örtü getirmişken öbürü bunu yasakladı, örtülü kadınlar yeni yeni özgürlüğüne kavuştu. Ha sev ikisini de ama aynı olduklarınıda savunma gözünü seveyim.
Mustafa Kemal Atatürk hiç bir zaman örtüye kadınlara karışmadi onların özgür iradelerine bıraktı hatta Osmanlinin son dönemi ve şimdiki dönem haric böyle bir örtünme çeşidi bile yoktu kadınların genel yöresel kültürel yazma eşarp yemenileri vardı çarşaf diye mecusilerden gelenTürban diye Fransa'dan gelen bir örtünme yoktusadece sarık fes gibi kıyafetlerin dini görevlilerin dışında giyilmesi nu yasakladi araştırırsan görürsün Selçuklu Osmanlı'da bile dini gorevliler alimler sarık takardı onun dışındakilerin yöresel kıyafetleri vardı Dünyayı cahiliye döneminde kadınların hor görülmesinden kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi den Hz Muhammed kurtardi
Kadınlara örtü hiçbir zaman yasaklanması siyasi simge gibi kullanılmasının önüne geçildi Türk Adolu da olsun kasabalarda köylerde kentlerde kendi yöresel ya da kültürel baş örtülerini rahatça ortuyordu benim ninerim teyzelerimbde örtüsü vardı hicbirine karisilmamis bu sıkıntılı dönemler özellikle 1980 sonrası baskıcı darbeci ve Atatürkculuk ile ilgisi olmayan kEnan evren zihniyeti ve ba örtüsünü çıkar oy uğruna siyasi simge gibi kullanalar yüzünden oldu
@denizseyyahı Atatürk'ün cenazesinde çarşaflı kadınlar hüngür hüngür ağlamış. Fotoğraflar var. Cahiliye döneminden, saçma sapan TV dizilerinden kafanızı kaldırın da azcık araştırın. Atatürk ün zamanında ülkede temizlediği cahillere değil, gerçek kaynaklara bakın.
@denizseyyahı amma boş yapmışsın be. Xkxksnsosj Ulan bari savunduğunu öğren, sol tarihçiler bile inkar etmiyor. Biz İslam'a karşıyız diyor açık açık, daha burada kalkmış Atatürk'ü peygamber ilan edeceksin. Didlskxksodjd
Çarşaf firasadanbgeldi demedim türban firansadan gelme o sanki sosyeteninin Fransa'dan getirdi kıyafet bizde türban yok baş örtüsü var yazma var ne Kuran'da ne hadislerde türban ve çarşaf yoksiz iyi öğrenin ben hiç birinize hiç kimseye hakaret etmedim bişe demedim bilgisizce ve ön yargılı kötüleyen sizsiniz
@denizseyyahı mesele orada sadece başörtü konusu mu farklı konularda da bilmeden fikir yürütmüşsün.. Bilgisiz mi 😂Biz bu konuları derinlemesine araştırmış savcılarla, avukatlarla oturup hasbihal ettik. Sen inanmak istediklerine inan kolay gelsin sayin bilgili🙃
@Vasıl-ıYâr evet biz ilhamımı gökten ve gaipten indiği sanılan kitaplardan değil doğrudan da doğruya halktan almışız diyor. Ataturk Müslüman değil ona sorsanız diyecek zaten siz niye zorla Atatürk'ü Müslüman yapmaya çalışıyorsunuz 😅
İkiside farklı konularda kendi işlerinde dünya hayatına isimlerini yazdırmış kişiler. Dini bir hayat belirleyen birisi için Hz. Muhammed bir idol olabilir. Bir devlet yönetimi, askeri dehası içinse Atatürk örnek alınabilir. Artik birbirimizi ayrıştırmak yerine coğrafyayı daha ileriye taşımak çok daha mantıklı olucaktir. Bunu başka biri yapmayacak. Bunu bizler, Bizden sonrakiler için yapmak zorundayız. En azından ben öyle düşünüyorum. Lutfen ayrıştırıcı kelimelerinizi başka yerde kullanın.
Ayrıştırıcı bir kelime yok ortada, yalan ve yanlış bilgiler veriyor. Bunca zaman kimse ses etmediği için bu haldeyiz. Kendi tarihini bilmeyenin ileriye ne faydası olacak!
Günümüzün teknolojisi eskideki dehaların sadece sözlerini etkin kullanmamızı sağlıyor. Hersey tarih değil, tarih olsaydı bugün 7 kıtada hüküm sürerdik. Ac bir bakim neler yapmış demekle olacak şeyler değil bunlar. Oturun yeni fikirler bulun, Yeni buluşlar için fikirler ortaya atın. Şu an yaptığınız çoğu işten daha mantıklı inan..
Teknoloji dediğin geçmişten ilham değil midir? Bütün icatlar, teknolojiler geçmişten ilham alınarak yapılmıştır. Hâlâ söylüyorum bak, süslü ve içi boş kelimeleri bırakın. :)
@çaleyna onu oy almak için yaptığını anlamıyor musunuz. Ayrıca baş örtü yasağı demişsin Atatürk hiçbir zaman islam dinine düşman olmadı kadınlara seçme ve seçilme hakkını ilk Atatürk getirdi ona bakarsan
@crazyboys54 Atatürk’ün İslam dinine karşı olduğuna dair sözleri var araştırırsan görürsün, doğru olmayabilir haaa çok dindarda olabilir benim için önemli olan liderliği ki iyi bir liderdi ancak Peygamberimizle kıyaslanamaz sorun burda.
Süslü kelimeler? Ahahahahahahah komedi ya. Eyleme geçmek için verilen fikirler süslü kelimeleri ifade etmez. Aslinda az tarih okuyun demek köylülerin kullandığı, Süslü kelimelerdir. Sen sana iyi davranildikca insanların başına çıkmaya çalışan bir kardeşe benziyosun. Ama kusura bakma burası Arabistan değil..
@Vasıl-ıYâr sen de bir halt bildiğini sanıyorsun ama sen de hiç bir halt bilmiyorsun. Yarım yamalak eksik bilgin ile burada demagoji yapıyorsun. Tarihini biraz daha iyi araştır. Atatürkü ben de pek tasvip etmiyorum, ama kendisini tenkit edebilmek için onun geçtiği süzgeçten geçmek gerekiyor. Fransadan ithalat yapma osmanlı ıslahat ve reformlarından doğan bir harekettir. İlk örnekleri Abdülmecit ve Abdülhamid döneminde olmuştur. Fes bir aydınlanma hareketi idi abdülhamit dönemin de batılılaşmayı sembolize ediyordu. Ve batı olarak Fransa örnek alınıyor. Ülkenin her yerinde fransız mektepleri açılyor, saraya yakın olan kadınlar ve erkekler fransız tasarımcıların elinden çıkmış avrupai giyim tarzını benimsemiş halka bu yöne teşvik etmeye çalışıyordu. Abdülhamit döneminde her şey fransadan ithal ediliyordu. Fransız dans okulları açılıyordu. Abdülhamit çağdaş bir idareci idi ve daima ileri bakıyordu. Atatürkte Abdülhamid dönemimde yetişmiş bir kumandandır. Doğal olarak fransa ile olan bu yakınlaşma Abdülhamitten sonra devam etmiştir. Kimsenin din düşmanı olduğu falan yok bir bitmediniz. Şahsen ben atatürk olsam ve din düşmanı olsam bütün güç elimde Ne kadar dindar var ise hepsini idam eder etmediklerimi sürgüne gönderirdim. Değil diyaneti kurmak içinde din geçen her kavramı yasaklardım. Kuran okumayı yasaklardım. İzmirde ki tek bir camiyi ahıra çevirmek yerine😄tüm anadolu da camileri mühürlerdim.
@çaleyna liderliği sorgulanamaz o konuda herkes hemfikir sanırım onun yaptığının 10da birini yapan biri gelmedi bu ülkeye. Diyaneti kuran Atatürk, insanlar okuduğunu anlasın kuru kuruya okumasın diye Kuranı Türkçeye çeviren Atatürk ayrıca İlber Ortaylı bile söylüyor adam din düşmanı değildi diye
@beyazyakalıanarşist alkışlar abi çok iyi anlatmışsın Atatürk din düşmanı olsaydı o dediklerinin hepsini yapardı hatta fazlasını ve şu an islam dini bilmiyor olurduk. Demek ki adam din düşmanı değilmiş bu konu üstünden oy almak isteyenler zaten Atatürkü din düşmanı ilan ediyor
@bybilge89 avukat ile hasbıhal ettiğin avukat müneccim boku yedi sanki zarar😂 Püsküllü mısırlıoğlu da usta duayen bir tarihçiydi ama contayı sıyırmıştı kafasına taktığı fesin anlamını unutmuş atatürke veriştiriyordu. Senin hasbıhal ettiğin avukatlarda pekala cozutmuş olabilir. Altı astarı bir avukat Allahın Resulü değil o yüzden sözleri afaki, her avukatı dürüst sanıyorsan daha büyümemişin sen😄
@Vasıl-ıYâr işinize gelmeyince verecek cevap bulamadığınız da öyle oluyor her zaman tabi bulunmazsın çalışmadığın yerden geldi çünkü😂 sanada iyi günler👋
Her ağzı olanla konuşmam. Farkındaysan seni kimse dikkate almadıkça çıldırdın. Kendi kendine yazıyorsun durup durup. Buda beni keyf ediyor, yazmaya devam. :)
@crazyboys54 bu tipler her zaman vardı. Olmayada devam edecek.! Ama yeni dünya düzeninde bunların bir ehemmiyeti kalmayacak sistemin içinde yok olacaklar. Kör dövüşü dönemi bitiyor devir. Basmakalıp ideolojiler ile kendine yön verenlerin dönemi kapanıyor. Son iktidar ile din oyuncak oldu. İbadethaneler Siyasi propaganda yerine döndü adam kalkmış atatürk dinli mi dinsiz mi onu tartışıyor. Ulan dinli olsa ne olur dinsiz olsa ne olur dini siyasetten ayırmış bu adam din ile siyaset yapılınca ne olduğu ortada😄
@denizseyyahı Bu Arap b*klarina laf anlatamazsin dostum, bunlar hurafelerle bozmuş kafayı :D Internetten Mustafa Kemal Atatürk'e küfür ederler ama gerçek hayatta ziplatirsin bunları.
@denizseyyahı Sen analitik fikir ve gercekçi bilgilerle gelmişsin. Ama buna bile karşı gelenler varsa Ülkenin bugün düştüğü rezil duruma çok şaşırmamak gerek.
@Vasıl-ıYâr he ya he çıldırdım nasıl çıldırdım bir bilsen kafayı yedim şu anda deli gömleği giydirdiler akıl hastanesine götürüyorlar😂😂 Ulan var ya bütün dünyada ki içkileri içsem sizin yaşadığınız şu kafayı yaşayamam😄
@Vasıl-ıYâr kimse dikkate almayınca😄bir tane konuştuğunu zanneden arpası fazla geldiği için anıran eşek var dikkate almayan eğer kimse dediğinden kasıt oysa😄 sabahtan beri artistlik yapıyordun şimdi ağzı olanla konuşmam mı oldu. Kralsın sen ya😄 Çok şükür ağzımız da var beynimizde, ne olur be dikkate al beni ağlarım sonra Bak çıldırıcığim yoksa😂😂😂
@beyazyakalıanarşist dostum bu dangalaklara yazmaya değmez inan. bi de kudurmuş diyo. bu tipler acınası insanlardır. artık hiç muhapptap bile olmuyorum.
@denizseyyahi ve @siyahmaskeli @caleyna @cic-n @crazyboys54 beyfendiler sizler mustafa kamalin meclis konusmasinda ulkeyi gaipten indigi sanilan (yani asla inanmiyor) safdata ve dogmalarla (uydurulmus palavralarla ) memleket yönetemeyiz diyor.. asla musluman degilim dedigini bas bas bagiriyor... adamin ben musluman degil kafirim mi demesini bekliyordunuz? ve kazim karabekire de peygamberimiz icin kavgaci ruhlu pis bir sübyanci onun dini çol kabilelerine uygun olabilir ama avrupayiii medeniyetleri ornek alan bir toplum icin ayagina takilmis bir prangadir diyor... bence dunyadaki 8 milyardan 2 milyar muslumani haric kalan 6 milyar insan ben kafirim dememistir🙂
@burock123 şu an din ile yönetiliyoruz başımızdakiler Allaha inanıyorda ne oluyor? Adamın ülke için yaptıklarına bakın inandığı dine değil. Tarih boyunca asla din düşmanı olmamıştır belgeleriyle ilber ortaylı açıklıyor. Ben anlamadım nedense eskiden hem insanlar dinini yaşıyordu hemde Atatürkü seviyordu nolduysa akp geldikten sonra oldu insanlar Atatürk düşmanı olmaya başladı, benim gibi islam dininden çıkanlar oldu. Size diyebileceğim tek şey bu adam gerçekten din düşmanı olsaydı şu an yukarıdaki arkadaşın dediği gibi islam dinini bilmiyor olurduk. Yeter artık sırf adamın dini yüzünden tarihi kişiliğini hiçe sayıyorsunuz acıyorum sizlere
@crazyboys54 ATATÜRK'ün o konuşmasınin tamamını bile izlememişler bizi araştırmamakla suçlayanlar. Turkiyeyi de , osmanlıyıda mahfeden hep bu biatçı siyasal islamcı kafa oldu. Bunların dini Hz. Muhammed (s. a. v)'in değil bizzat O'nun torunlarını, ailesini katleden emevilerin ve abbasilerin dinidir. Safsatalarına kulak asmamak gerek.
@deliyurek97 bunların kendileri dinsiz, imansız, ALLAH siz. Başkalarına dinsiz diyecekler ki pislikleri örtünsün akillarınca. Bunlar yezidin torunları, bunlar ALLAH Peygamber Ehli-beyt Vatan düşmanları. Türkiyede işsizlik 20 milyonu geçmiş, Turkiye dünyada elkaide, nusra, cihatçı teroristlerle aynı kulvara girmiş hala boş boş utanmadan arsizca ATATÜRK hakkında ileri geri konuşuyorlar.
@deliyurek97 ATATÜRK e düşmanlık eden veledi zinadir, haindir, namussuz alçaktır. İstedikleri kadar dusmanlik etsinler O'nun ismini kiyamete kadar silemeyecekler. ALLAH hakikat-in yokolmasına asla izin vermez
@adropoflife aynen öyle abim çok haklısın yemin ediyorum ben küçükken koşa koşa camiye gittiğim zamanları hatırlıyorum şimdi bunlar yüzünden ne dinim ne imanım kaldı dinsizim içimde en ufak toz parçası kadar inanç yok sevgi yok dini neye alet ettiler Hz Muhammet sav görseydi bunları yemin ediyorum suratlarına tükürürdü din ile siyaset ayrıdır din ile ülke yönetilmez bunu hz Ömer söylüyor devletin dini anayasadır devletin dini yoktur diye. Zaten baştakilerin ne olduğu belli saraylarda yatıp hz ömerin adaletinden bahsederler seçmenlerini desen onlar camiye cumadan cumaya giderler yemedikleri kul hakkı yok ağızlarından küfür düşmez sorsan son 100 yıl içinde yaşamış allah dostlarının adlarını sayamazlar en son ne zaman kuran okudun desen muamma kaç tane yetimin karnını doyurdun desen 0 bugün insanlık için Allah için ne yaptın desen 0 ama sorsan ATATÜRK din düşmanı… ben belgeleriyle açıklıyorum adam hala gelmiş ben bildiğimi okurum diyor bunlara laf anlatılmaz gerçekten harcadığımız vakte yazık
@crazyboys54 omer r. a. dininizi ogrenin yoksa yasadiginizi din zannedersiniz demistir... siz din ile yonetildigini zannediyirsaniz demekki dini bilmiyorsunuz... ki bilmenizi de beklemiyorum zaten.. fabrikadan cikmis mamule fabrikanin ayarlarini anlatamassin... cunku o üründür... yani birini kandirmak kandirilmis olduguna ikna etmekten daha kolaydir... kemalist rejim size din diye ogrettiginin keske din olmadigini bi bilseniz... dinine bakarak tarihi sahsiyetine laf atma diyorsun... ben bj yerimden uydurmuyorum ki beyinlerini s*ktiklerim... adamon kendi konusmasini soyluyorum... osmnlida devlet kuran ve sunnetle yani seriatla yonetiliyordu... adam bunu kaldirdi... yetmedi kaldirirken de hakaret ederek kaldirdi... dogmalarla uydurmalarla memlket yonetemiyiz dedi... siz de gram seref olsa bunu kabul edersiniz... tanidigim en sahsiyetli kafir aziz nesindir... mustafa kemal musluman diyen ve adami tanimamistir ve islami bilmez yani ahmaktir ya da gercegi bilmesine ragmen inkar eden serefsizdir demistir...
@burock123 yine anlamış değilsin her zaman ki gibi anlamıyacaksınız da çünkü o kapasite yok adamın dininden sanane ülke için yaptıklarına bak diyorum tarihçiler araştırmacılar bile söylüyor din düşmanı olmadığını. Hz Ömer söylüyor devletin dini anayasadır diye 73738373 yıl geride kalmış şeriatı kim ne yapsın? Modern dünyaya aykırı. Ben müslüman değilim ve zorla müslüman olmak zorunda değilim türkiyede islami kurallara göre yaşamak zorunda değilim benim dinim yok. Şeriat gelirse zorla müslüman olmak zorunda kalacağım zorla böyle saçma bir sistem olamaz. Ayrıca evet siz çok şereflisiniz belli dini siyasete alet ediyorsunuz
@deliyurek97 Allah in kac tane dini var dangalak 🙂 baskalarini bosuna mi yaratmis mis... kurani kerimde ben insanlari ve cinlerin cogunu cehennem icin yarattim buyuruyor Rabbim 🙂 ulan 4 kisi cevap yazmis bana sahsiyetini s*ktigimin bi tanesi sirf hakaret etmis😁oburu diger butun dinleri Allah yaratmis diyor 😂 yani yaratmis ama peygamberini niye yollamis bunu kucuk beyni akledemiyor😁 bi tanesi de Şu an ulkenin islam diniye yonetildigini zannediyor kurani kerimde yuzlerce noktasi virgulune yuce Allah s. w. t nin kanunlarinin bir tanesi yok... dinle yonetildigini zannediyor 😂😂😂
@burock123 hristiyanlık musevilik ne lan ideoloji mi? ben sana ülke dinle mi yönetiliyor dedim. müslüman olmayan kafir mi diye soruyorum? bana reelde küfür edersen seni oyarım. ben burada ki adamlara benzemem seni de kimseyi de tanımam. kim olduğunun da hiç önemi olmaz. bunlar şaka geliyorsa tanışırız görürsün. ben daha yazmıyorum senin gibi ampullerle uğraşamam
@burock123 Ulan daha cümle kurmasını bilmiyorsun ruh hastası. Aziz nesinden bize ne , altı üstü bi yazar ki hiçbir görüşü kıstas kabul edilmez. ATATÜRK ise siyasi-askeri bin yılın lideri? Osmanlı şeriatle mi yönetiliyordu beyinsiz? Osmanlı ne zaman ki ümmetçiliği esas aldı, batıda ki teknolojik gelişmelerden uzak durdu yıkıldı gittti. Ama ne anlar senin gibi siyasal dinciler dunya konjokturunden. Din, ahlak, şeref senin gibi biatçi menfaatperest süluklere kalmadı. Bak ATATÜRK bu ülkenin kurucu lideri, dil uzatıp durma bigün o dilini koparıp muait bi yerine sokarlar.
@crazyboys54 adamin yaptiklarina bakamazsin... Şu an ki turkiye de mustafa kemali arastirmak akpde tayyi erdoganiarastirmak demek... siz ve sizin gibi haysiyet seref yoksunlarinin koydugu koruma kanunuyla ben kimsenin yaptiklarina bakmam... varsa g*tunuz o kanunu kaldirtinda ; musluman mi? TÜRK MÜ? kahraman mı? goruruz 🙂 ama dedigim gibi sizler asla ve asla adam mert yigit sahsiyetli ve seref sahibi olmadiniz ve asla da olamayacaginiz icin ; bu kanhnu kaldirtmaya sizde g*t yok 🙂 cunku siz de adiniz gibi biliyorsunuz ki bunlarin hic biri de degil o sahsiyet 🙂
@burock123 Bana Islamı esas alarak yöneyilen bir tane ülke söyle. Hepsi israilin, abdnin kölesi olmuşlar. İran sözde israil dusmani, el altindan abdnin en buyuk dostu. Nankorsunuz nankör ATATÜRKün sayesin de şu rezil olmuş 57 islam ahalisinde hala mümtaz yerimiz var. Utanmazlar, Dinciler bu dinin en büyük düşmanlari
Neyse arkadaşlar ortamın iqsu bazı arkadaşlar yüzünden yerlere vurmuş ben kaçar. Anlatsakta anlamayacaklar çünkü hala anlayabilmiş değiller o kanun Hz Muhammet içinde var onuda eleştirmek yasak tayyibide yasak. Sadece ATATÜRKE özgü sanıyorlar sığ beyinli bok çuvalları
@deliyurek97 gerek yok abi katil olmaya. Ülke bitik zaten. Aslolan mücadele. ben ankarada mekanik tesusat doğalgaz işi yapıyorum kendim. Bazan böyle şuursuzlar çıkıyor ne konuştuğunu bilmeyen, gülüp geciyorum. ATATÜRK'ü koruyanın kanun olduğunu sanacak kadar ahmaklar. Yemin ediyorum ATATÜRK 'e hakaret kim ettiyse ya kafayı yedi, ya mesihim dedi, ya orasını burasını açtı. Herkes silindi gitti hala ATATÜRK ATATÜRK. Demek ki ilahi Hak iyi olan şeylerin silinmesine musaade etmiyor, bu hangi din meşrebten olursa olsun, insanlık için faide esas olan. Bu tür ucubeler ise inan ki önün de sonun da rezil oluyorlar. Öfkene hakim ol , gün gelir lazım olur, hakiki yerinde kullanırsın o öfkeyi o zaman. Ama 3 kuruşluk şahislar için sinirlenmeye gerek yok.
@adropoflife yok zaten lafın gelişi söyledim aklı başında adamım merak etme :) adamın önüne belge koy gene ikna edemezsin. ondan artık bu profilde birini fark edince laf anlatmayı kesiyorum. ben de ankaradayım iyi bayramlar hayırlı işler.
Hangi gençler? Bu kadar geti kafalı, baskıcı, 20 yıldır gençlerle resmen alay etmiş bu insanı hangi genç seviyor anlamadım. Seviyorsa da ağlamaya hakkı yoktur sanırım. Ne işsizlikten, ne mutsuzluktan, ne özgür yaşayamamaktan ne de umutsuzluktan. Başka ülkelerle bu ülkeyi de kıyaslayıp durmasınlar o halde..
Vay be! Nereden nereye geldin! Ama dur sana kısa tarihini hatırlatayım. 2009 Yılında Habur sınır kapısında otuz küsur PKK'lı teröristi karşılayan kimdi? Yıllardır elini eteğini öpüp önünde el pençe divan duran ve hoca efendi hazretleri diye ağlayan kimdi? TRT'ye Osman Öcalan'ı çıkarıp konuşturan kimdi? Sen önce savunduğun adamın ve partinin tarihini öğren sonra gelip benimle konuş!
Normalde akp trollerine yönelik nefes dahi tüketmek istemiyorum. Ancak, bazı troller sessizlik karşısında adeta kuduruyor. Bu yüzden son defa bu konuya dair sadece şunları dile getireceğim: Eğer yaşadığınız ülkede cebinize giren para, cebinizden çıkandan daha azsa sizlere diyecek bir sözüm yok. Şahsınıza tapınmaya ve kazık yedikten sonra Yarabbi Şükür demeye devam edin!
@snanekrds34 sana verebileceğim çok güzel cevaplar var altından bile kalkamayacağın ama tüm kanunlar senden yana kardeş geleceğimi silivride harcamak istemiyorum
@HAYATveINSAN terörü başlatan RTE nin ta kendisidir. Zamanında Fetullah Gülenle çok yakındılar, halâ bir sürü fotiları var. Sonra millet anlayınca "ÖzÜr DiLeRiZ bİlMiYoRdUk"Sence iyi bir lider böyle bir şeyi halkından öğrenebilir mi? Bizim koyunlarda hemen inandı ona tabii:) Buna sizde dahilsiniz.
Hayatım boyunca asla bunu örnek almadım ve bunun gibi hırsız parayla itibarın olduğunu düşünen rezil cahil namussuz yobaz din tüccarı birini asla örnek almadım almayacağım da benim örnek aldığım Türkiye ve Dünyada MUSTAFA KEMAL ATATÜRKTÜR sadece turkiyede Mansur yavaş Kemal kilicdaroglu meral aksenerdir sadece dünyada ghandi ve Adolf Hitlerdir
Kılıçdaroğlu diyene kadar seni ciddiye almıştım da Kılıçdaroğlu dedikten sonra daha alamadım keşke Atatürk , Mansur Yavaş olan listeye onu koymasaydın Erdoğan dan farkı yokta kendisinin
Aynılar inan bana Mansur aralarında tek adam olan Atam bunlarla aynı listeye bile giremez zaten. Benim örnek aldığım Hz Muhammed ve Atatürk tür bugünün siyasetinde Mansur Yavaş tır.
@RanaSoydan biri 30.000 tl maaş almasına rağmen hala normal bir apartmanda yaşıyor öbürü ayda 100.000 tl almasına rağmen sadece günde 1.000.000 tl gideri olan sarayda yaşıyor birinin 1 evi 2 arabası 1 tarlası var öbürünün 15. sarayi olacak biri din satıyor biri buna karsi biri çalıyor öbürü karşı çıkıyor
Sen su an Erdoğan ve Kılıçdaroğlu nu kıyasıyorsun denemesi bedava zor ihtimal ama Kılıçdaroğlu nun yarın bugün bir başkan olduğunu düşün oda Erdoğan gibi yandaşları ve kendisinin karını doyuracak bir fark kalmayacak
Belli oluyor karakterinden zaten ciddiye alınacak bir adam değil konuşmalarını izlerken gülüyorum oda Erdoğan a özeniyor sence bir bak bakalım Atatürk zihniyeti gibi mi bu adam daga çok prim kasıyorlar ister inan ister inanma günümü z CHP sinin Atatürk le uzaktan yakından alakası yok
Olurmu canim, anket yanlistir, 19 yildir tek parti sandiktan ciktigida yanlistir, Türkiye tarihinin HALKIN sectigi ilk Cumhurbaskani olduguda yanlistir, tek dogru bunlardir.
Atatürk var mı o listede siz ondan haber verin. Yoksa kaldır at o listeyi TÜİK’miş 🤣🤣 Bizim gencimiz o listede başı çekenleri örnek almayacağını öğrendi!! ünlüymüş bilmem neymiş…palavra iş propaganda burada bile
Bu verilerin kaynağı nedir? Rica etsem anketin orjinal linkini paylaşır mısınız? Anketi hangi şirket yapmış? Nerede yapmış? Seçenek olarak sadece bu isimler mi verilmiş, yoksa insanlar kafasına göre bu isimleri mi söylemişler?
Eğer Seçeneklerde Atatürk olsaydı açık ara birinci olurdu, Atatürk'ü kimsenin örnek almamış olması pek mümkün değil, dolayısıyla anket inandırıcı gelmedi bana, o yüzden orjinal kaynağın linkini paylaşırsanız sevinirim.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Anket ak parti gençlik kollarında yapılmış herhalde.
Hayatınız yalan üzerine kurulmuş bu anket AKP genel merkezindemi yapılmış. mesela örnek alınırken hırsızlıkmı yolsuzlukmu ihalelerden alınan komisyonmu vurgunmu talanmı şatafatmı gösterişmi parayla itibar sahibi olmakmı herhalde o gençler bunları göz önüne almadan körü körüne ankete katılmışlar sende bunu buraya taşımışsın acaba sen neyin peşindesin sendemi bişey götüreceksin veya avantadan senide bi kuruluşta yönetim kurulunda gösterirler ordan dolgun bi maaş alırımın peşindemisin.
Z kuşağı Tayyib ölse mezarına işicek seviyede umarım gençlerimiz Alparslan Türkeş, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir çok vatan millet sevdalısı insanları örnek alırlar
Orta yaşlı olarak yanıt vereyim; I adore Jane Fonda! Listeye gelince, sosyal medyada en çok kimin ismini duyuyorlarsa onu söylemişler maşallah, bir tane bile şaşırtan seçenek olmamış.
Yine Sayın Erdoğan'a sallayacak, hakaret edecek yer bulmuşlar. Karşısında konuşmayacağınız insanın arkasından konuşmayın. Kaba bir tâbir var, kullanmak istemiyordum ama kullanacağım. "Arkasından konuşan önünden yesin." 😂😂😂😂😂
Dünya çapında soruldu sandım bende cevapları görünce anladim ki sadece bizim ülke de ki insanlara sormuşlar. Siyasetçilerin ismi dönmüş genel olarak.
Ben örnek aldığım insan olarak isim sayamam. Başarılı olmak lazim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben Erdoğanı örnek alırım nedenmi? Çünkü bütün din düşmanları terör örgütleri pkk ypg feto hepsi bu adama düşman bu kadar kötü insanlarn bu adamdan nefret etmesi benim ona olan saygımı sevgimi artırıyor gerisi teferruattır zaten imamogluymus pehh si**trp gitsin o bi!
Hayır hanımefendi öyle bir şey yok, maaş maaştır. Oradaki milletvekilliği bitince oraya geçmiştir. Siyasetçiler bile sizin kadar bağlı değil herhangi bir şeye. İnanın gündelik hayatlarında parti marti umurlarında değildir. Tek ilgilendikleri 5-6 maaş daha nereden alırım
@Catwom benmde cok siyasetle alakam yoktur ama haklı haksz oldumu konuşmayı severim her konu da da sadece siyasetçi olarak tek sevdiğim değer verdiğim saygi duyduğum örnek aldgm bir adam var o da kuşkusuz RECEP TAYYİP ERDOĞAN DIR onun için görüş paylaştım zaten 19 yaşında bir genç olarak bunu ben söylüyorum gördüklerimi duyduklarımi duysaydnz eğer ve gerçekten imanlı bir Müslüman iseniz neden böyle düşündüğümü anlardnz teşekkür ederim.. İyi günler
@Herkesyanar sen kimi destekliyorsun peki onun yerine kim gelirse sen rahat rahat 2+1 daire alabileceksin hangi parti başkanı süper ötesi bi başkanlık yapabilir ülkeye hiçbiri hepsi ondan daha beter emin ol söyledikleri hep yalan vaatler milleti kandrma kanına girme İmamoğlu da bunun canlı kanıtı zaten en azndan Erdoğan din yanlısı islam dostu diğerleri din düşmanı Türkiye düşmanı emin ol
Gizli üye sen neyin hiyakesini anlatıyorsun. Erdoğana düşman olarak saydığın terörist liderleriyle çalışan birini örnek alıyorsun 2 -3 yıl önce abdullah öcalanın kardeşi osman öcalayı Trtye çıkardılar bundan 15 20 sene önce feto ile kol kola geziyorlardı artist.
Ben bu yaş grubunda değilim, ve o yaşları yaşamış birisi olarak, şu anda örnek alınabilecek bir tek kişi bile göremiyorum. Eğer bir örnek ihtiyaçları varsa, şimdiye dek başarılı olmuş insanların biyografilerinii okuyarak harman yapılması daha doğru. Bu yıllarda gördüğüm kadarıyla, hele ki salgın hastalıkla ortaya çıkan şu ki, bu sayulanlardan dahi örnek alıanabilecek bir kişi yok tek başına.. bir çoğu da salgındaki tavirlarıyla çuvalladı zaten..
Bende örnek alıyorum yaşantısını mesela, karısının harika zenginliğini, altın musluklarının içinde işinize şükredin laflarını özenmiyor değilim
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yiğidi öldür hakkını yeme illa aynı siyasi görüşte olmak zorunda değilsiniz hayat hikayesini herkes biliyor erdoğan kolay yükselmemiş bu başarısını bende örnek alıyorum elon musk da aynı şekilde bunlar hep kendi cabalarıyla bir yerlere gelmiş insanlar ve böyle insanlara imrenerek bakıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
2003-2021 yılları arasındaki bütün olimpiyatların şampiyonudur Sayın Cumhurbaşkanımız. Araştırın ve görün her yerde onun adı geçmektedir. Uzaya ilk çıkan insandır aynı zamanda ve haberlerde en yüksek iq'nun onun olduğunu görebilirsiniz. Hatta Nobel ödülü bile kendisine verilmiştir. Maşallah
@selenatorsari zaten öyle . Bak hatta muhammet sallallahu aleyhi ve sellem son peygamber olmasaydı ondan sonra bir peygamber daha gelecek olsaydı işte o da Recep Tayyip Erdoğan olurdu
Elbette herkes Cumhurbaşkanı olmak isteyebilir fakat liste pek inandırıcı gelmedi. Bence örnek alınacak bir siyasi yok günümüzde, çoğu halka oynuyor çünkü.
Hangi firma anketi yapmıştır? Hedef kitlesi seçilirken hangi kriterler dikkate alınmıştır? Sonuçlar kamuya açık olarak bir websitesinde yayınlanmış mıdır? Bu soruların cevabı olmayan bir başlık/konu bilgi/haber niteliği taşımamaktadır.
Millet onu örnek alıyorsa milletce y***a yedik demektir.
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Herkes alanında uzman denebilir o yüzden örnek alacağımız kişiler de konusuna göre değişebilir çünkü dört dörtlük insan yok. Mesela ahlak siyasi hamleler vs olarak peygamberler, siyasi ve politik stratejiler olarak ülke liderleri ve siyasetçiler, bilgi ve kültür açısından tarihçi vb kişiler örnek alınabilir.
Zihniyete göre Atatürk'ü sevmeyen Arap oluyor. Zihniyet değil çöp bidonu aminuyum. Bukadar beyinsizin olduğu ulkede tabi gelişme olmaz. Çüke sürülecek akıl yok aminuyum 😏
@Zekai_kirişçi Senin zihniyetin daha 2 eliyle bi s*ki doğrultamaz iken sen kimsin ki burda kalkmış kendince felsefe yürütüyorsun :D Arapsın tabiki, senin dedelerin bu ülke 1918-1922 yılları arasında işgal altındayken İngilize ve Fransıza çiçek verenlerdi. Sizler Padişahın İngiliz destekli kurdurduğu Kuvay-i İnzibatiyenin torunlarısınız, size göre bu ülkede Halifeliğin olması hatta İngiliz mandası olması gayet normal çünkü senin zihniyette şeref ve namus bilinci yok aga, nede olsa senin zihniyetin Sevr Antlaşmasını imzaladılar ve bu ülkeyi modern biz çizgiden uzaklaştırıp deve s*ken Arapların çizgisine sokmaya çalıştılar.
Mustafa Kemal Atatürk ise bu ülkeyi hem mollalara karşı savaşarak hemde İngiliz itlerine karşı savaşarak kurtardı, sizin gocunmanız ondan dolayı :D İngilizin bacının yüzündeki peçeyi indirmesi veya bu toprakları işgal etmesi falan umrunuz değil aynı bugün Arapların umrunda olmadığı gibi işte sen bu yüzden Arapsın, ne olduğunu bilmediğin için.
Tarihi bilmez bi çüküm bilmez ahkam keser müptezel kemalist. Vahdettin fermanla göndermese Dumlupınar 'ın rahatça denize açılacağına inanan ahmak sürüsü. Mollalar destek vermese Mustafa Kemal'in halkı yanına toplayabilecegini sanan müptezel. Dunya tarihinde hicbirzaman kul'a bukadar kulluk edilmemişti. Kendini türk saniyor aslı ne çükum bilmiyor 😏
@Zekai_kirişçi Senin tarihle yakinla uzaktan alakan yok la ayağında carikla dolaşan cahil Anadolu köylüsü, Vahdettin Dumlupinara değil Samsun'a yollamistir ve bunuda İngilizlerin isteği üzerine yapmıştır çünkü kendisi ecnebinin piyonudur ve Mustafa Kemal Atatürk'ü Samsun'a Kuvay-i Milliyeyi bastırmak için yollar. Fakat Atatürk bunu yapmak yerine milliyetci konuşmalar yapınca senin o İngiliz piyonu vahdettin Damat Feritle beraber idam fermanı çıkarttırır. Mollalar destek vermemiştir tam aksine dinci ayaklanmaları yapmışlardır, senin dedende onlardan biriydi fakat Atatürk'ün mudahalesiyle beraber hizaya kuzu kuzu getirildi, Anzavur Ahmet Paşayı sen bir araştır sonra tartışalım kimin neci olduğunu ; )
Kulluk etmekten bahsediyor Anadolu faresi :D 623 yıl boyunca padişaha vergi ödeyerek, onun kulu köpeği, padişahın "kullarım" dediği bir zihniyeti savunan çariklinin tekisin sadece, kır çayır adamisin sen. Ben Ege şehirlisiyim, senin deden tarlada inek ve keçi sürüp "padişahım çok yaşa" diyenlerdendi, kulluğu ben değil sen bilirsin.
Beynini cuktugum malı yazılanı gözünle oku totonla degil. yav. A'ün bindiği Vapurun adı bandırma, ismi karıştırıp Dumlupınar yazdım. Dumlupınara gitti demedim amip... Bu arada köylü milletin efendisidir diye Atatürk söylüyordu. İtaat et lan efendine it
@Zekai_kirişçi Atatürk köylü derken toprağında, tarımında olan köylüleri kast etmiştir senin gibi Arap şeyhinin fışkırığı olup peçeteden kendi imkanlarıyla türeyen, Anadolunun en ücra kırlarında çayırlarında yuvarlanan arap-fars artığı itleri kastetmediği çok belli.
Hala kalkmış vahdettini övüyor, Samsuna o göndermese başlamazdı diyor arap artığı :D Bak bu videoyu iyi izle, senin padişahın böyle idi.. bu ülkeyi sen ve senin gibiler peşkeş çekti. Hadi şimdi s*ktir git gözüme gözükme, padişahın iti köpeği.
Bu tür araştırmalarda, araştırmayı yapan şirket de yazılır ki taraflı mı tarafsız mı insanlar bilsin. 1-Araştırmayı yapan kim 2-yapılan kişilerin eğitim seviyesi ne 3- Araştırmanın yapıldığı coğrafya neresi, nerede yapılmış bu araştırma. 4-örnek alının yanları ne, ne açıdan örnek alınıyormuş yani bunlar? Bunları da bilmemiz gerek. Liste bence çok karışmış.
Tabi ki de ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve sonra yüzlerimizi dahi görmeden bizim için, vatan için canini veren şehitlerimiz. Bu vatan uğruna canimi feda etmem gerekirse seve seve veririm yeter ki özgürlüğümüzü elimizden almasinlar yeter ki bayrağımıza el süremesinler... Daha o zamandan bizleri yani ümmetini düşünen sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s. a. v) Minnetle ve dualarla anıyoruz🌹🌹🌹
ne iciosunuz abi siz 😂 mustafa kemal mesclis konusmasinda gaipten indigi sanilan (yani kendisi asla inanmiyor) saftaarla dogmalarla (kurani kerimi kastediyor) memleket yonetemeyiz diyor 🙂 adam ateistim diye bas bas bagiriyor... yani musluman olmadigini anlatmak icin ben kafirim mi demesini bekliyordunuz? dunya da 8 milyar insan ve 2 milyari kendine musluman diyor... geri kalan 6 milyar insan ben kafirim mi diyir size göre? 🙂
Müslüman ya da değil sen şu an bu ülkede yasiyorsun dimi? Bari ekmeğini yediğin milletin kurtaricilarina, liderlerine nankör olma bee! Yazıklar olsun size!
Bence yalan gençler özellikle Z kuşağı hayatta örnek almaz ben her zaman olduğu gibi bugünde Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek alıyorum ve Sevgili Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa'yı örnek alıyorum.
Desene geleceğimiz emin ellerde (!) Ben inanmıyorum. Aksine z ve y kuşakları AKP'ye çok mesafeli. O nedenle böyle anketlerle zihin bulandırma peşindeler.
benim örnek aldığım kişiler okuyarak ve tırnaklarıyla kazıyarak bi şeyleri mümkün etmeye çabalamış ve başarılı olmuş azimli ve de yolları açan aydın kişilerdir
Ana Sayfa > Magazin > Sorular > Gençlerin örnek aldığı isimler açıklandı; listede 1 numarada Cumhurbaşkanı Erdoğan var! Sizin örnek aldığınız ünlü isimler kimler?