Birbirine bu kadar çok seven çiftin ayrılmasına o kadar üzülmüştüm ki. Bence hayır, çocuk istememek boşanma sebebi olmamalı. Birbirini seven insanlar bu yüzden ayrılmazlar.
İddiaya göre; Masumlar Apartmanı dizisinin başrol oyuncusu Merve Dizdar ile Gürhan Altundaşar’ın boşanma sebebi , Gürhan Altundaşar’ın çocuk istediği fakat Merve Dizdar’ın buna olumsuz cevap vermesi... Ikili geçenlerde aniden boşanmıştı. Sizce çocuk istememek boşanma sebebi mi?
Merve Dizdar'ın eşinden ayrılma sebebi çocuk! Sizce çocuk istememek boşanma sebebi mi?
çocuk yapmayacaksam niye evleneyim kafasını asla anlamıyorum üremek için mi evleniyorsunuz sadece hiç mi değer vermiyorsunuz karşınızdakine ya? evlilik bir ömür yanında olmak istediğin kişiyle yapılan bir şeydir çocuk olsa güzel olur ama olmasa da olur evliliği sadece çocuğa indirgemek ne kadar basitçe bir davranış ya çocuk yapmayanlar eğlenmelik mi yani basit beyinliler? üreyin hiç durmayın hep nerede mantıksız nerede içgüdüsel insan var bunlar ürüyor zaten mantık olmadığı için hiç tek amaçları bu çünkü bir zeka yok bir şey yok hayvan gibi hatta gibisi fazla öyle doğayım büyüyeyim evleneyim çocuk çocuk çocuk öleyim içgüdü yönetiyor bunları bravo devam
çocuk istememek bir tercihtir. bende çocuk istemiyorum. bu kadar ne var bunda anlamışta değilim. benim tercihim bu. istemiyorum yani çocuk yapınca ne olacak? görüyoruz etrafta tonlarca çocuk var. ne olmuş yani varsa? anası babası tarafından sokağa salınan, balici, tinerci, gaspçı, yancı, cepci, köprü altı takılan çocuk ile dolu dünya. bu kadar kasmamak gerek. çocukta bir şey yok bu kadar. takılın geçin. mecbur değilim ben çocuk yapmaya, bakmaya, büyütmeye. benim tek hayatım var onuda bu denli semirici, ömür tüketici bebeye bakmakla heba edemem yıllarımı. görüyüz işte haberlerde. ne çocuklar var. anasını babasını kesenmi, asan mı, satan mı dersin dolu. al sana çocuk sevdası alsana hayaller al sana gerçekler. saçma sapan triplerle dolu etraf.
Saçma. İki tarafta anlayışlı olursa bu bir sorun değil. Biz evlendigimizde de eşim çocuk istedi ben hazır olmadığımı henüz istemediğimi söyledim o da saygı duydum. Ne zaman bende çocuk istemeye başladım o zaman birlikte karar verdik. Ama kadın hiçbir zaman çocuk sahibi olmak istemiyorsa o zaman mantıklı bir sebep
Başta konuşmak lazım bu yüzden. Çocuk olmuyorsa anlarım da. Istemiyorsa ben de boşanabilirdim. Sonuçta bir tarafın isteği çocuğum olmasın diğer tarafın da istekleri var çocuk istiyor. Ortak yol da bulunamaz ki yarim çocuk yapalım gibi 😂😂 Ne istediğini bilip öyle evlenmek en doğrusu.
Bu tarz konular evlenmeden önce konuşulmalı çünkü bir taraf istiyorsa diğer taraf istemiyor olabilir. Özellikle her şeyde olması gerektiği gibi bu konuda da iki taraf birbirine saygı göstermeli. İki taraftan biri hiç istemiyorsa diğerinin çocuk isteğini elinden alamaz; diğeri de zorla istemeyene "çocuğumuz olacak" diyemez. Hani şimdi değil de sonrası için olabilme durumu varsa isteyen taraf da o anlık üzülse de "geç de olsa çocuğumuz olacak" diyerekten sabredebilir/sabredemeyebilir ve bu durum kişiden kişiye değişir. Bazen bu durumlarda bir taraf hiç istemeyince birbirlerine aşık olsa bile ayrılabiliyorlar ve bu yüzden bilemeyiz milletin ne yaşadığını. Çünkü bunu yaşamayanlar hemen ahkâm kesiyor; "ben olsam ayrılmazdım" veya "ben olsam ayrılırdım" diye. Bu konuda ters düşüncelere sahip olan ve ayrılmayan çiftler; birisi hiç çocukları olmayacağı için, diğeri de istemediği halde çocuk var diye mutlu olmayabilir ve bu mutsuz huzursuz aile ortamına neden olur. Yani kimsenin sırf boşanmış/boşanmıyor diye yargılamaya hakkı yok.
Çocuk istemeyen insan acaba nie istemiyor bunu söylemek zorunda değil belki çocukken çok kötü birşeye şahit oldu ya da taciz edildi ya da tecavüz edildi ve belki bu yüzden istemiyor ama bunu açıklamak zorunda değil
Çünkü evlenen kişi kendi ailesini kurmak için evlenir.
Gürhan da Merve de yaş olarak olgunlar, Merve kendini ne sandı acaba?
Çağla şike manken ama 2 çocuk yaptı, bu da demek oluyor ki çocuk ayak bağı değil, güzellikten de çoğu şeyi götürdüğü falan yok.
Benim de kocam istemese boşarım valla.
Hatta bu soru iyi oldu bence, bundan sonra evlenmeden önce çocuk istediğinizi, evleneceğiniz kişiye belirtin, net bir cevap alın ki sonradan o kişi evlilikte mal mal konuşmasın...
İşte bu yüzden hep diyorum. İnsanlar daha flört devresindeyken bu konuyu açıkça konuşmalı.. taraflardan birisi çocuk istemediğini söylerse de , ileride bu tip üzüntüler ve bu sebepli olası boşanmalar olmaması için , daha en baştan konuşulup gerekirse bu iki insan daha yolun başındayken kendileri yeni bir yol çizmeli diye.. Çocuk , şakaya gelmeyecek bir konu.. Amaan , ileride ister nasılsa diyemez kimse.. Ben çocuk sahibi olmak için yanarken, poansiyel eş adayım , ben çocuk doğurmak istemiyorum dediğinde, bu orta ve uzun vadede evlilik yıkabilecek kadar ciddi bir problemdir.. Bu insanlar bu konunun üzerinde durmadıklar için en başta, işte bir anda patlak verdi ve evliliğin üzerine çöküverdi büyük bir karabulut olarak.. Üzücü..
Bu konu daha en baştan açıkça konuşulmalıdır mutlaka.. taraflardan biri çocuk istemediğini ve istemeyeceğini söylüyor veya çekimse davranıp bilmiyorum ileride ne olur diyorsa, bir kez daha düşünün..
Değildir bence. Pardon da çocuk istemiyorsam neden evlenemeyim? Diyelim ki birine aşık oldum laki çocuk istemiyorum. Evlenmeyecek miyim? Bu sefer de söylenmeye başlayacaklar vay efendim zina yapıyorlar "ahlakımızı" bozuyorlar diye. Ee çocuk istemiyorum diye ne evlenebiliyorum ne bekar kalabiliyorum bu durumda. Milletin keyfinin kâhyası mısınız? Ayrıca böyle bir dünyaya çocuk getirmek "bence" fazla cesurca bir hareket olur. Kaçırılacak mı tecavüze mi uğrayacak köşe başında taciz mi edecekler balkondan atıp intihar etti mi diyecekler madde verip işkence mi edecekler..
Çocuk istememek, boşanma sebebi olmamalı. Bunun basit bir çözümü var. Evlenmeden önce oturur bu çocuk konusunu enine boyuna, bütün yönleriyle konuşursun. İki taraf farklı fikirlerde ise ve orta bir yol bulunamıyorsa; o zaman en kötü ihtimalle herkes kendi yoluna bakar. Onun dışında çözülemeyecek bir durum yok bence. Bir de şöyle bir şey var, hayat öyle zor; dünya o kadar kötü bir yere gidiyor ki bu dünyaya şu şartlarda bir çocuk getirmeyi ben hiç mantıklı bulmuyorum. Bu yüzden, çocuk konusunda tabiri caizse cayır cayır yanan biriyle bile bile evlenmem de mantıksızlık olur.
bence boşanmak için haklı bir sebep birisi çocuk sahibi olmak istiyor diğeri istemiyor oyalamamış olurlar ikisi de hayatta istediklerine doğru yönelirler ama evlenmeden önce konuşmalılar çiftler bunu çünkü aile olmak yuva kurmak içerisinde çocukta var önemli bir konu konuşulmalı baştan fikirler uyuşmuyorsa evlenmezlerdi
Evlenmeden önce çocuk meselesini konuşmamışlar mı acaba? Evlilikte bir yerden sonra hayat monotonlaşıyor tarzında çok laf duydum, çocuk da evliliğim tuzu biberi bence... Tabii istemeyen çiftler olur herkesin kendi tercihi ama evlenmeden önce bu tatz konuların konuşulması gerekir diye düşünüyorum ben şahsen. Boşanma sebebi sayılabilir, karşıdaki çocuk sahibi olmak istiyor ama buna uygun biriyle birlikte değil? Ne yapabilir? Başkasının isteğine göre mi yaşayacak? İki tarafa da sıkıntı yaratır durum. 1-2 sene öncesine kadar Gökhan Töreyle Esra Bilgiç de bu yüzden boşanmıştı sanırım, hem de çok kısa sürede🙄 Gökhan da başka bir kızla evlenip hemen çocuk yapmıştı. Bu da çok yanlış tabi ama amann işte ünlülerin hayatı daha garip oluyor hahajdkejd Dediğim gibi bu tür konuları önceden konuşmak gerekir yoksa oldukça sıkıntı çıkarıyor iki tarafa da. Zaman kaybı boşuna...
Tabiki boşanma sebebi bir taraf anne olmak istemiyor olabilir bir tarafda baba olmak istiyor olabilir ya da tam tersi. Eğer alırsam orta yolu bulunmuyorsa anne olmak istemeyen sadece kocası için çocuk doğurması doğru mu ya da baba olmak isteyen sadece karısı istemiyor diye babalık yaşayamaması normal mi?
Bence sebep neden mi biraz yaş geçtikçe zaten çocuğun olmuyor istesende yaşlılıkta ve bakımı zor oluyor neslin devamı ülkenin geleceği için gerekli bir şey bana göre ama kocası haklı adamın tipine bakılırsa 40'ına dayanmış hatta geçmiş bile olabilir onun için adam istemiş kadın istememiş haklı olarakda ayrılmış
@Lllllllllkodmll benim en sevmediğim insan tipi genelleme yapan insan tipidir madem geleceği yok bu ülkenin geleceği olmayan ülkede yasaman Akılsızca değil mi?
@Lllllllllkodmll asıl komedi olan ne biliyor musun? İnsanlar bilmeden konuşması araştırdın yok? Ülken hakkında bilgi sahibimisin yok? Ülken ne üretiliyor biliyor musun yok? Ülkende ne üretilir biliyor musun yok sen anca televizyon seyret sen bu ülkenin potansiyelini bilseydin bu ülkenin toprağını öperdin her gün
Nolursa olsun bu ülkenin insanıyım ayrıca konu çocuktan açıldı bu ülkenin geleceği çocuklar ama bu çocuklar düzgün büyümüyor hayatında kaç tane taciz edilmiş çocuk gördün veya küçük yaşta tecavüz edilmiş
Hiç bir kadın çocuk yapmak zorunda değildir evlenmeden önce istiyorum deyip sonra kıvırdıysa birşey diyemem. Şahsen benim kadar çocuk isteyen bir insan varımdır bilmiyorum tek çocuk olarak büyüdüm ben çocukken ailem ayrıldı çok şey yaşadım ve şahit oldum herkesin hayatı bir değil kimsede kimseyle zorlan evlenmiyor ama ben böyle pis bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum bu kararda şahsa ait. Bakın en basitinden elmalı'da İstismara Uğrayan 2 çocuktan biri kız çocuğu kız olduğum için en çok beni seçiyorlar diyor o kız çocuğuda büyüyünce anne olmak istemeyebilir veya insanların çok farklı illa istismar olması gerekmez başka tramvalarıda olabilir bu tarz şeyler detaya girilmeden flört aşamasında ciddi bir birliktelikse konuşulmalı bir kadın bebek anne rahmine düştüğünde anne olur fakat bir erkek bebek doğduğunda baba olur.
Baaa göre bir ülkenin ilk geleceği çocuktur bu yollar bor minareleri, petrol, lozan anş. VS teknik olarak türkiye çok ileride olabilir ya da öyle gözüküyor olabilir ben hiçbir zaman türkiyenin akademik anlamda gerçekleştirdiği başarıyı inkar etmedim peki bu ülke kime ya da kimlere bırakılacak gençliğe çocuklara ne kadar iyi yetişti bu çocuklar yani ben şüphe etmeye başladım hiçmi canınız yanmıyor o haberleri görürken
Eğer siz bir hakaret etmezseniz bu yazacağım size son olacak. Siz yazdınız en sevmediğim insan tipi genelleme yapan insan tipi dediniz sizde önyargı yaptınız ülkemi sizden iyi tanıyorum maalesef ve emin olun büyüdüğüm çevreden kaynaklı benden iyi tanıdığınızı düşünmüyorum bir ihtimal akademik anlamda. Bende önyargılı insanı hiç sevmem.
@Lllllllllkodmll sence neden var bu istismarlar? İşte bu yüzden özgür olucaz istediğimizi giyiniriz istediğimiz gibi küfür ederiz büyükler yer vermek zorunda veya saygı göstermek zorunda değiliz bizde bireyiz herkes istediğini yapabilir sokağa çıkıp sıçma özgürlüğümüz var bunlar ne sonu artık ahlak kalmıyor bir inanç kalmıyor elmalı çocuk istismarı mı? İstismarın hiç bir iyi tarafı yok ama sen veya ben aklı başında olan insanlar çocuk yapmazsa yetiştirtirmesse ülkede gelecek mi olur bazı şeyler zorunludur eğer ona özgürlük dersen aklı başında olmayanlar çocuk yapar onlardanda yetişen çocuk kötü şartlarda bilgisiz yetiştiği için daha kötü şeyler yapabilir o zaman ülkede ne olur biliyormusun işte bu dediğin durum olur Bazen istemesende bazı şeyleri yerine getirmek durumundasin özgürlük diye kendini kandirirsan elmalida olanların daha fazlası olur gelecekte artık kendinizi kandırmayın zaten sizi yeterince özgürlük bahanesi altında kandırmışlar sorumluluk almayı öğrenin sen o sorumluluğu almazsan başkası alır sonra ülke neden böyle diye söylenirsin kaçmak kolay önemli olan kalıp savaşmak emeksiz ekmek olmuyor ne yazık ki
Ben hiçbir zaman çocuk yapmanın özgürlüğü kısıtladığını düşünmedim sadece onu koruyamamaktan hep korktum erkekler kabul etmek istesede istemesede bir kadın veya bir çocuk en çok istatiksel olarakta böyle eşinin kardeşi tarafından taciz ediliyor ve konunun üstü örtülüyor olan kadına oluyor çocuklar Türkiye'de en çok amcaları tarafından İstismara uğruyor aileler bunu görmezden geliyor sevme bahanesi ile çocuklara yaklaşılıyor tabii sadece erkek taragı değil maalesef bunu dayılarda yapabiliyor ama evlilikte genel olarak hep kadınlar eziliyor ve çocuklarının hakkını gözetmiyorlar ya da çocuğun babası çocuğunu susturuyor istismarcı kardeşi için
Yani kısaca sorumluluk'lardan kaçmak için bahane aramayın bu dediğin pis dünyaya için iyi bir çocuk yetistirirsen o gelir bütün pislikleri temizler benim mantığımda savaşmak ve bahane bulmayip savaşmak var seninse bakmak var. Her zaman tarihe bak bir insan değiştirmiş ülkenin kaderini Adolf Hitler çıktı ortaya herkesi inandırdı 60 milyon insanın ölüm sebebi oldu. Ünlü bilim adam Einstein atomu parçaladı Japonya'da ki bir çok çocuğu öldürüp sakat bıraktı o zaman baştaki devlet adamı onu kötüye kullanıp Peygamber Efendimiz ortaya çıktı tek olarak dünyanın şu an 3'te 1 müslüman her şey tek bir kişi ile başladı bu çocuk istismarlarida bu düzelmelerde insanların iyi olmasıda okurken aklın ile oku kalıplaşmış beton dökülmüş aklın ile değil
Sevgi ile seçseydim sence bu kadar ince yaklaşırmıydım ben hayatımın çoğu döneminde kalbime göre hareket etmedim üzülsemde hep kariyer odaklıydım inşallah bundan sonrada öyle olacağım
@Lllllllllkodmll iyi kariyer odaklı ol ama iyi insanım deme sen sadece yaptığın kendini düşünmek kendi düşünen insanla başkaları için hiç bir şey yapmayan iyi insan ayrıdır iyi insan herkes için bir şey yapana denir sen kariyerini yap mutlu mesut yaşa ama çocuk yapmama ozgurlugu var diyipte bosanmakta adam haklı değil deme çünkü o adam da sen nasıl pesindeysen belkide oda millete hayırlı bir evlat yetiştirme peşinde ve ben onu haklı buluyorum
Ben onu haklı bulmuyorum demedim konuyu çarpıtmayın adam kesinlikle haklı sadece ben bu konuların evlenmeden önce konuşulması taraftarıyım kendimi düşünme konusuna gelince herkes kendini düşünür ve düşünmeli vxama bu sadece kendimi düşündüğüm anlamına gelmez beni hiç tanıyımoyrsunuz bende sizi hiç tanımıyorum bu yüzden sizi kendinizi düşündüğünüz kanısıyla bencil bir şekilde yargılayamam ben çocuklar istismar edilmesin diye okuyorum kariyer odaklıyım demem beni zalim veya düşüncesiz bencil bir insan yapmaz ama siz nasıl bakmak isterseniz öyle görürsünüz tabi
Belki kendini hazır hissetmiyor olabilir gayet normal. Bu dönemde bir çocuk istemiyordur her insan ister erken olduğunu düşünüyor olabilir. Ben çok çocuğa düşkün biri değilim o anlık pek bir tepki göstermem geçicidir diye düşünürüm ve bu konuyla ilgili konuşurum eşimle
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Allah nasip etmiyorsa , saglik sorunları sebebiyle olmuyorsa bu durum boşanma sebebi olmamali.. ama bir saglik sorunu yokken cocuk yapmak istemiyorsa bu boşanma sebebi olabilir.. bu adam baba olmak istiyor.. ne yani simdi kadin cocuk istemiyor diye adam baba olamayacak mi.. olaya niye sadece kadin yönünden bakiyorsun.. bi de adam yonunden bak.. adamin onunde belki daha yasayacagi 50 senesi var.. adam bu elli seneyi hep baskalarinin cocuguna bakip iç gecirerek mi yaşayacak.. bu sebepten bosanmis ise dogru yapmis.. gider aklinin kalbinin uyustugu baska biriyle evlenip ondan cocuk yapar.. kendinizi bulunmaz hint kumaşı sanmayin.. bye
Evlenmeden önce bunların konuşulması gerekir, sonradan fikir değişse bile iki taraf da birbirine saygı duyacak şekilde düşüncelerini söylemeli, kendilerince haklı gerekçelerle, bu şekilde orta yol bulunmalıydı.
Fakat bir taraf daha çok isteyip diğer tarafa baskı yapıyorsa, bu, evlilik olmaktan çıkar, bencilliğe dönüşür. Bu yüzden de toksik bir hâl alacağı için evliliğin bitirilmesi onlar tarafından yani iki tarafın da anlaşmalı olarak gerçekleştiği bir orta yoldur.
Değildir de bu tarz şeylerin ön hazırlığı olur baştan hiçmi konuşulmamış ki direk ben çocuk istiyorum ya da istemiyorum diyip boşanma mı olur garip ya bana garip geliyor başkasını bilemem bana kalırsa sebep bu değil bunu kılıf olarak kullandılar bana öyle geliyor
Çocuk istememek boşanma sebebi elbette olmamalı fakat bu başta konuşulursa.. Yani en başından ben istemiyorum derseniz o zaman okey. Ama başta kabul edip sonra ben istemiyorum diyorsanız karşı tarafta haklı.. Ayrıca birbirini yeterince sevmiyorlarmış demekki. Olayın detayını ve aralarında geçenleri sadece kendileri bilebilir biz madalyonun bir yüzünü görüyoruz.. Keyifli günler..
yani tercih meselesi. bence ayrılık sebebi olabilir. mesru olarak görürüm. cocuk istememek bence garip asıl mesele o. benkidunyadaki cocuga karsı en soguk insan olabilirim ben bile değiştim. cocuk gürültüsünden nefrett ettiğim öss zamanlarını hatırlıyorum. hayatta hersey yasında güzel. sonra değiştik.
Bence garipmi? Elmalı davasından haberin var mı o küçük kız büyüdüğünde anne olmak istemeyebilir ama bunu açıklamak zorunda değil herkesin bir sebebi vardır
Kadınların belli yaşta hormon olayını aksine çocuk istediği erkekte bilinçli hormonal olmayan nedenlerle alınmış bir karardır. Çevremdeki çoğu arkadaşım çocuk istediği için evlendiler. Gerçek hayata evlilik çoğu zaman erkeğin psikolojik olarak edilmesiyle geçiyor. Birde çocuk istemem diyen kadın oldumu? O kadın kesinlik le çekilmez. Evli kalmak için neden olmaz.
VAlla ben cocuk istemeyen biri ile evlenmezdim çocugum olmayabilir mesela Allah vermez o ayrı ama ben istemiyorum cocuk diyenle ben evli kalmak istemezdim cocuk istiyorum diye benden ayrılmak isteyen kadını da tutmam gidebilir.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Erkekler de kendi doğurup büyütüyormuş gibi evet boşanma sebebi falan demiş aile sadece çocuk dünyaya getirmek için kurulmuyor bu nasıl mantık birbirini seven iki insan hayatını birleştirmek için de evlenebilir. Çocuk doğruma makinesi olarak bakmayın kadınlara. Kusura bakmayın ama kadın kariyerinin zirvesinde şu an neden böyle bir şeye girişsin? Aniden boşanma kararı verilmesini doğru bulmuyorum uzun vaade de üzerinde düşünülmesi gereken bir konu bu.
Kadın kariyerinin zirvesinde, neden doğursun ki demişsin.. Bergüzar Korel 3. Çocuğuna hamile. Gülen Ergen 3 çocuk sahibi.. Nil karaibrahimgil., Bengü, bunlar gelecek ve kariyer planı yapmadılar sana göre demek ki.. O kariyer kaygısını nereden çıkardın sen?
@Redsquare48 Kariyer sahibi insanlar çocuk yapmamalı mı demişim üstte? O insanların kariyer başarısı yıllara dayanıyor ve kendi istekleriyle çocuk sahibi olmuş insanlar ama Merve Dizdar bu basamakları yeni tırmanıyor daha tam kalıcı olacakken çocuk doğurup ekranlardan kaybolursa ciddi düşüş yaşayabilir. Masumlar apartman onu zirveye taşıyan tutmuş bir proje çocuk gelirse ayrılmak durumunda kalır tam böyle bir dönemde kalıcı olacağı bir projede tutunmuşken doğurmasını istemek bencillik olur dedim. Kendi kararı olsa neyse.
Hamilelik döneminde senaryo gereği erkek aktör ile evliliği öngörülüp doğum yapmış olduğu böylece meşrulaştırılıp daha güzel gerçeği yansıtan bir dizi olamaz mı yani?
@Redsquare48 Çocuğu doğurmakla bitmiyor ki asıl ondan sonrası önemli çok ciddi bir sorumluluk bu setlerde gece yarılarına kadar çalışıyorlar ona özel vakit ayırıp evinde güvenli bir ortamda büyütmek ister bilinçli bir anne burda çocuksuz olmaz diyenlerin çoğu çocuğu dünyaya getirip kendi kendine büyüdüğünü sanan insanlar.
Nişanlıyken bu konuları çiftlerin konuşma taraftarıyım. Kaç çocuk istiyeceklerini, evlendikten ne zaman sonra olacağına vs. Çiftlerin sağlığında veya maddi-manevi sorunları yoksa çocuk düşünebilirler ama bana sorarsanız çocuk ister misin diye cevabım evet olurdu ama eşim istemiyorsa da boşanmazdım sonuçta kolay kolay evlenilmiyor.
Hayatım boyunca hiç istemiyorum diyorsa eğer ve bende istiyorsam kesinlikle ve bu evlilik öncesi bu konuşulup tamam dneilmedi ise erkek bunu isteyebilir. Karşı tarafta istemiyorum diyebilir. Bu durumda anlaşma olmayacağı için, evlilik sona etrbilir. Bu normal.
Ben de istemiyorum. Çok eziyet gördüm. Ya bende çocuğuma aynısını yaparsam diye. Sevgi anlayış hoşgörü merhamet yok bizim evde. O yüzden bende belki bekar devam ederim. ya da çocuksuz yaşamak şartıyla seven olursa evlenirim
Çocuk istemiyorsan evlenmiyeceksin o zaman herseyi bastan konusacaksiniz evlilik aile kurmak demektir aile demek çocuklardan oluşuyor bunu bilemiyecek kadar beyinsizsen hic evlenme karşındkaini de yorma
Çocuk kararı eşlerin de isteği ile olur. Taraflardan biri şayet istemiyorsa, saygı duymak lazım. Eğer diğer taraf çok istiyorsa boşanır tekrar evlenir. Aralarında aşk ve sevgi bitmiş demek ki. Asıl sebebi bu, çocuk yapma isteği filan değil..
Evlenmeden önce konuşulur ve anlaşılır sonra kavga etmenin anlamı yok Ben sevdiğim güvendiğim kadını kesinlikle bırakmam konuşurum anlaşırım ortak yolunu bulurum Çocuk isterim fakat hemen değil en az 1.2 sene geçmesi lazım
Yani baba olmayi aşırı isteyen biriyse cocuk istemeyen bir kadını dogal olarak bırakabilir. Sonuucta insanlar çocuklarını eslerinden daha fazla seviyor. Cocugun mu eşin mi deseler herkes cocugunu secer. Ve bence cocuk da bir evde olmali ya.
Çok haklı bir boşanma sebebi hemde. Malesef çocuk okadar büyük bir konu ki, bu eşler arasında evlenirken konuşulmalı. Çocuk isteyen ve istemeyen iki insanın yolu er ya da geç ayrılır, bunun orta yolu yok.
Bence gayette bir boşanma sebebi Bir taraf evlenmeden önce şiddetli bir şekilde anne ya da baba olma hayalini kuruyor olabilir. Ya da ileride istiyor olabilir. Tamamen tanımadığı kişilerle evlenen aptal insanlardan hiç hoşlanmıyorum
Çocuk bahane gibi... Bu camiada ünlü olup çok para kazanmaya başlandığında ilk iş eş boşamak oluyor. Figüranken çok mutlu sorunsuz bir ilişkisi var, başrol aldığı ilk gün ne hikmetse evlilikte sorunlar çıkmaya başlıyor
Evliysem, çocuk istemek en doğal hakkım. Bunu istemeyen birisiyle zaten evlenmem ama şâyet evlenirken olur deyip evlendikten sonra fikir değişirse, o vakit boşanma sebebidir benim için.
Yani boşanma sebebidir ben merve dizdarı takdir ediyorum kocam istiyor deyip istemediği bir şeyi yapmak yerine boşanmayı Tercih etmesini takdir ediyorum !
Hep bir koşul arıyorsunuz birini sevmek onu diyorum. Yok şu olmadan olmaz, yok bu olmadan olmaz, diyorsunuz. Bir kerede koşulsuz sevin ya bir kerede. Niye böylesiniz.
Hem benimle lanlı lunlu konuşmazsanız sevinirim, saygı çerçevesinde yazın ne yazacaksanız. İnsan var karşınızda. Benim demek istediğim şu, bir insanı hayatınızdan çıkarmak bu kadar kolay olmamalı. Seven yüreğe sizde sevgiyle karşılık verin sabırla bekleyin.
Şöyle ki böyle konularda büyük konuşmamak gerek. Ama hayatımdaki insan hayatı boyunca çocuk istemiyorsa eğer bunu bana söylemeli. Çünkü çocuk sahibi olmak istiyorum. Bunu bana baştan söylemeli ve ben ona göre kabul etmeliyim. Eğer söylemezse ve ben çocuk istediğim de, hayır cevabı verirse bu beni ve ilişkimizi yıpratır. Ve artık yollarımızı ayırmamızın vakti gelmiş demektir. Her sağlık problemi yüzünden olmuyorsa boşananmam. Ama kendi tercihiyse boşanırım.
Evet beyt boşanma nedeni. Anne olmak benim çok istediğim bir şeydi. Baba olmak istemeyen biri ile zaten evlilik yoluna gitmezdim en baştan. Canim oğlum ♥️♥️
Bence kadın haklı. Şu an kariyeri zirve yapmış durumda çocuk ayakbağı olacak. Onu geçtim belki çocukları sevmiyo olabilir, hakkı. Ben evli olsam eşim istemese sorun etmezdim😋
boşanma sebebi olup olmadığına tahmin yürütemem ona mahkeme karar verir ve mahkeme belirler boşanmalarına üzüldüm çocuk konusu bana göre çokta acele edilmemeli ve zamana bırakılmalı baskı yapılmamalı
İmzadan önce konuşulup ona göre bir adım atilmalı, koskoca gunler aylar geçiyor evlenmeden önce. Sonradan ikna ederim ile olmaz bu isler... Herkes her konuda net olmalı...
Benim için sebep değildir. Herkesin düşüncesi kendine birisi çok istiyorsa, diğerleri çocuklardan nefret bile duyuyorsa, bence bunu evlenmeden konuşmak gerek.
kadın kendini hazır hissetmeye bilir o zman beklenir acele edilmez. Ama hiç istemiyorsa ve isteyen biri varsa o zman çokta yürüyeceğini sanmıyorum eğer anlaşamazlarsa
Bu çift daha geçenlerde fotoğraf atıyordu, boşanmışlar mı? Çok şaşırdım... Mutlu da görünüyorlardı. Bebek için boşanılır mı ya? Allah korusun, ebediyete dek çocuksuz yaşasın o zaman Merve hanım.
Evet boşanma sebebi. Arkadaşlar insanların hangi konuda boşandığı sizin mantığınıza yatan ve yatmayan olarak ayrılmıyor hatırlatmak istedim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Boşanma sebebi olmamalı, ama olabiliyor. Böyle bir dünyaya çocuk getirmeyi düşünmüyor olabilir. Saygı duymak lazım. En azından evlatlık edinip bir çocuk koruma altına alınabilir. Demek sevgi her şeye yetmiyor.
hayir tabikii b*k gibi dunyaya kendim geldigim icin pismanim bir de cocuk mu yapayim evlenecegim kisi zaten cocuk istemedigimi evlenmeden bilir ama ben evlenmeyi dusunmuyorum zaten
Demek bu düşüncen gerçek değil eğer sende hayattan bıksaydın enerjin olmasaydı çocuk istemezdin o cücük her zaman 5 yaşında yavru kedi gibi kalmıyor ergen yetişkin olup sevimsizlesiyor