AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
142Cevap
Ne kadar guzel olursa olsun yuzu estetik bedeni sporla ama yinede catlaklar falan burusuklar hepsi filtreyle yok ediliyor. Bu yuzden pek bayilamadim nedense.
Kadin bombastik
çagla sikel ancak çingene olabilir
Bence de Çağla Şikel kolay kolay yaşlanmaz, çok dikkat ediyor kadın vücuduna sağlığına valla helal olsun.
Adrenokrom. Bir çok ünlü bunu kullandıklarını kabul bile etti. Kullanabilir tabii ki sıkıntı yok, sıkıntı olan şey adrenokromu nereden buldukları
Botoks cilt dolgusu asıl sır her yazana inanmayın adrencrome yapay yoldanda elde edilebilir adrenalin hormonunun bir değişi cocuk öldürmelerine gerek yok cocuk cinayetine kanıt diye sünnet derisini cildine enjekte ettiren bir oyuncuyu koyuyorlar ya hep gülüyorum yollardan beri bilinir estetik cerrahide sünnet derisi yanıklara özellikle kullanılır
@Marstandunyaya bilemeyeceğim, bazı şeyleri destekler nitelikte çok şey gördüm. Yapmayacak yapamayacak kişiler de değiller.
Yani yapan yapar da işin tip kısmını az çok biliyorum birçok hormonun yapayı var adrenalin hipofiz tiroit şeker testesteron ostorejen progesteron vs ergenligimde çok okurdum komplo teorisi artık hangisi doğru hangisi yanlış daha rahat ayırt ediyorum kimi burada olduğu gibi bastan basa yalan kimi bir doğruya on yanlış katıyor kafa karıştırıyor beyin bulandiriyor ama çoğuda maddi kazanç amacıyla yapıyor ya su illuminati mevzularında ışıdın deccalle savaşmaya adam toplandığına bile sahit oldum ben daha o zamanlar isid diye birşey bilinmiyor bile ama videolar bir tuhaf sende katılmaz misin mehdinin ordusuna falan diyorlar ingilizce sonra cıktı kokusu bazen iyi gözüken kötü kötü gözüken iyi olabiliyor çıkarları icin insanlar herşeyi yapıyor
@Marstandunyaya hanımefendi, işim gereği insanların sadece filmlerde ancak görebildiği kişilerle yakınlığım var. hollywood oyuncuları ile vakit geçirmişliklerim var, oyuncuların spor koçlarıyla doktorlarıyla iletişimim var. Emin olun o komplo teorilerinin büyük bir çoğunluğu hayal dünyasından ibaret değil. Bir çoğu çok iğrenç insanlar. Asla size göründükleri gibi değiller. Monster Inc. yani Sevimli Canavarlar filmini izlemişsindir mutlaka. Orada kullanılan makine ve makineyi kimlerin üzerinde kullanmayı amaçladıkları, kullanınca ne olacağı vs. aslında o kadar korkunç bir film ki o. Gerçekten Monsters yani. Bu filmin yazarı gece yatmadan önce ulan bi film yapayım da şunlar olsun bunlar olsun diyerek yapmıyor. İzlemediyseniz tekrar açın bi izleyin derim.
Isimlerini verebilir misiniz özelde şahsen merak ettim o ünlüleri spor hocalarını yani bende yabanci olmasa da turk ünlü tanıyorum böyle şeyler hic duymadım sordumu gülüp geciyorlarda
O kadar para pul bakım bende olsun bende böyle olurum ne var yâni
Aaa sende yok mu bu bakım senin yaşın genç sen daha çekici ve guzelsindir bence
63 yaşında.. bence artık tövbe edip namaza başlamalı.
Bunlar hep "ben daha ölmedim" pozları. Ama elbet sonu gelecek.
Yaptığı işin doğası ile alakalı biraz. Bu saatten sonra mürebbiye moduna giremez. Bu şov işlerini bırakana kadar böyle takılacaktır.
Haklısın.
Çağla şikel mi 😂😂
Ha köpek ha çağla şikel hiç albesini yok çok itici
Yaparsa Hadise yapar diye düşünüyorum. Ülkemizde kadına baküs belli maalesef.
Özgürlükle teşhircilik arasındaki fark ne? Nerden sonra tehşirci oluyor biri bana açıklaya biliri mi?
Necip Fazıl Kısakurek boşuna demiyor
Kadın eve benzer, Perdesiz ev ya satılıktır ya kiralıktır
@radikalislam iğrenç bir tabir.
Birde; "Kadın eve benzer, Perdesiz ev ya satılıktır ya kiralıktır" bu cümle necip Fazıl'a ait değildir. Necip Fazıl'ın kendi kitaplarında böyle bir söz yoktur, konuşmalarında da böyle bir söz yoktur.
Çok özür diliyorum, Necip Fazıl orada örtüsüz kadını eve benzetiyor, bütün kadınları değil, Teşhircilerden bahsediyor yani, Aslında doğruluk payı da var, hiç yoktan kendisini dünyaya satmış, Ve Allah'ın Tesettür ayetine bayağ bir muhalefet etmiş opmak da tabii ki bir bayana tebliğ ederken, sen ev gibisin satılık ya da kiralıksın demek O kişiyi islamdan uzaklaştırabilir iyilik ediyorum zannıyla zarar verebilir eskiden biraz daha Radikaldim aslında şu an ki bilgi ve tecrübelerimle islamın daha rasyonel bir din olduğu kanaatindeyim...
@radikalislam dediğimi okumadın galiba bu söz başta Necip Fazıl'a ait değil. Onun dışında dediklerin beni bağlamıyor inançlı bir insan değilim, inançsız kişilere kendince kiralık demende iğrenç.
@radikalislam aga yallah Arabistan'a
Sözün Necip Fazıl'a ait olup olmaması ayrı konu, Ama söylediğiniz diğer kısımda bir tezatlık var, Kavramlar o kadar birbirine karışmış ki bu asırda aslında inançlı olan kişi sizsiniz, Ve İnançsız olan kişi ben oluyorum bu durumda sanırım, Çünkü inanç demek bildiğin tanıdığın ve beklediğin birisine güvenmek ve sözlerinin doğruluğunu tasdik etmek demektir, ya reddetmek demektir, görmeden bilmeden şahit olmadanki her düşünceniz inançtır, Misal sevdiğiniz bir insanın kavga ettiğini söylüyorlar eğer şiddete meyilli birisi ise ikna olur ve inanırsınız, Ama Çok dürüst birisinin iki yüzlü olduğunu söylediklerinde kabul etmeyebilirsiniz, Kesin olarak bilmediğiniz iki olayda da görüşünüz ne olursa olsun inançtır, Ama Beş kere beşin yirmi beş ettiğine inanıyorum gibi kesin bir olay için, ya da dünyada yaşadığımıza inanıyorum gibi kesin birşeyin inancı olamaz, çünkü o inanç değil tasdik edilmiş bir gerçekliktir, Eğer gerçekten neyin ne olduğu hakkında bir bilginiz yoksa ve neden islama göre yaşadığınızı dahi bilmiyor sorgulamıyorsanız inanıyorsunuz demektir, ya da İslamın gerçek olmadığını iddia ediyorsanız yine inanıyorsunuz demektir, Ben körü körüne bir inanca bağlı değilim ben gerçekliğinden emin olduğum dinin öğretilerine göre yaşıyorum...
Teşhirciliğin altında gizli bir narsisizm vardır. En azından Freud böyle söylüyor hastalıklı bir durum yani.
@Komutanlogarr41 Ne kadar İlmi Bir cümle 😉
@radikalislam kendimi doğru ifade etmediğinden bir kavram karmaşası çıktı. Kendimi söyle ifa etmem gerekirse İslama inanmıyorum. İnaçsızım denemez arayıştayım ama yolumu islamda bulmadım. Her şekilde İslama göre inançsız, kafir biriyim.
@Biraz_Bazarov Freud'a kadar, Aynı konuyu tasdik eden binlerce kişi var, Sadece bedeni teşhir için geçerli değildir bu, Bir yerlerde kendini vösterme niyetiyke yapılan her şey, Şöhret olmak için yapılan herşey, Bu Nasisizmin bir parçasıdır, Üstelik Freud'un da Ensest bir sapık olduğunu bildiğimiz için aynı Narsisizimin bir parçası oldupunu söyleyebiliriz
Bende onu söylüyorum, İslamı kabuk etmemek demek olan inançsızlık başlı başına kendisi bir inançtır, Sizin kabul etmemeniz, İslamın doğru olmadığının delili olamaz, Bütün dünya reddetse bile, Gerçek birdir İslam Ya doğrudur ya yanlıştır ikisinin ortası bir seçenek var mı? Birisi dese ki ben inanıyorum, bu benim inancım bir delilim yok bu bir inançtır, birisi ben var olduğunu kabul etmiyorum de se bu da bir inançtır, Delilleri ile varlığını ortaya koyan birisi ise gerçeğin ne olduğunu biliyor demektir.
Şu dünya denilen yerde her birimiz bulunuyoruz burada olmayı biz irademizle seçmedik, kız ya da erkek olacağımızı da ailemizi de bunlar bizim için seçildi ve bize ihsan edildi, Bize bunları vermeden önce Allah'ın sorması gibi bir durum söz konusu değil, çünkü zaten yokuz, varlığı olmayan birşeye soru sorulamaz değil mi, Bu dünyada hepimiz yaşıyoruz, baktığın zaman dünyadaki en değerli ve en şerefli varlık sensin peki neden yaşadığını öğrenmen gerekmiyor mu?, Bu işlerden bana ne diyerek kenara çekilebilirsin ama bu seni bilmen gereken hayat gayenden muaf tutmaz, Üstelik İslamı reddeden birisinin altarnatifi bir dini kabul etmesi gerekir, Önce İslamı tanıyan birisi islamın zincirinden çıkarsa daha üzerine peygamber ve din tanımaz, Ama bir hristiyan islamı bilmese de güzel işleri ve kayda değer insani değerleri olabilir
@radikalislam 👍
İslamın şöyle bir huyu vardır ona sadece samimi gerçeği arayanlar ulaşabilir, ben kimim bu dünyada ne yapıyorum, nereye sevk olunuyorum, ne yapmam gerekiyor ve gerçekten huzurlu ve mutlu ve adil bir dünya için ne yapabilirim bu soruları soran insanların cevabı İslamda, Yoksa ben nasıl sevgili yaparım, ya da vaktimi nasıl öldürürüm, Nasıl insanların nazarında değerli bir insan olurum diye düşünen kişilere İslam dininin anlatacak pek birşeyi yok gibi duruyor, Şu dünyada Allah'ın İnsanla konuşması hikmetine en uygun olan şeydir, Yoksa Allah'ın gğneşle konuşması ya da hayvanalrla konuşması akıldan ve hikmetten uzaktır o yüzden bütün evreni var eden Zatın insanla konuşması ve yaşama amacını bildirmesi gerekiyor, bildirmişte değerli en insanlıpa faydalı bir insan olabilmenin yolu ise benim sözlerime uymakla olur demiş, Çünkü yarattığını ondan iyi kim bilebilir?, Hiç bir an şaşırmadan her zaman bütün ihtiyaçlarını karşılayan Zattan kim daha iyi bilebilir insanı, Denizin en altındaki solucandan, Karanlık bir gece de taşın üzerindeki karıncaya kadar havada ki kuştan, Karadaki sürüngenlere kadar, hiç şaşırmayarak, hiç bir yüzğ karıştırmayarak birbirinden farkşı yaratan, parmak izlerine kadar ayrı yaratan zattan daha iyi kim bilebilir insan için en doğru olanını, ve o diyorki benim dinimden ne kadar uzaklaşırsanız insanlıktanda öyle uzaklaşırsınız ve bir cezaya müstahak olursunuz
@radikalislam yani bana nasıl sevgili yaparım, ya da vaktimi nasıl öldürürüm, Nasıl insanların nazarında değerli bir insan olurum diye düşünen kişilerdensiniz diyorsunuz... peki.
Hayır öyle demiyorum, o sadece insanların dünyada ki düşüncelerinden bazıları bunu, nasıl eğlenebilirim, nasıl şöhret sahibi olabilirim, nasıl daha fazla para kazanabilirim, Nasıl daha bilgili olurum / görünürüm diye pergeli genişletmekte mümkün, İnsanların dünyada daha ekstrem istek ve arzuları varsa bilemiyorum, genel itibariyle sürekli insanlar bu düşüncelerle yoğrulduğundan nazarlarından gerçeklerin ne olduğunu araştırmak çıkıyor , Akılla ve vicdanla kıyas yaparak olaylara bakan insanlar İslamın bir gerçeklik olduğunu göreceklerdir
@radikalislam konuşmamız bir yere varmayacak sen tek doğru İslamdır diyorsun bense çoktan kafadan sildim başka şeyler arıyorum dediğin laflar bana ulaşmıyor çünkü benim için doğru değil.
Sen istediğin kadar "İslamın bir gerçeklik olduğunu göreceklerdir" de bu sadece senin ve senin gibi düşünenler için doğru. Akılla ve vicdanla kıyas yaparak olaylara bakan insanlar illa islam inancından olmalı ya da İslamı bulucak diyorsun daha önceki cümlelerine "Ama bir hristiyan islamı bilmese de güzel işleri ve kayda değer insani değerleri olabilir" diyorsun; Akılla ve vicdanla kıyas yapan kişinin güzel işleri ve kayda değer insani değerleri olur. Lafını kapsıyan hristiyanlar müslüman olmuyor.
Aslında evet dediğiniz gibi bahsei geöen hakikî isevilerin hepsi müslüman oluyorlar, olmayanları da yine başka bir dinin her ne kadar tahrif edilmiş de olsa değerlerine göre yaşadıklarından yine bir nebze şahsi kemalatları ve disiplinleri olabiliyor, Diğer dinlerde açık bir şekilde İslama yönlendirmekte zaten, Mesela Matta incilinde bahsi geçen faraklit var ya, Dğnyanın aydınlatıcısı tüm isevi kaynaklarla sabittir ki Peygamber efendimiz Hz. S. A. V'dir ama zorlama ile Hz. İsa olduğu konusunda çeşitli teviller yapmaktalar, Aslında Ateizm ve Deizm gibi şeyler sadece, Sorumluluktan kaçmak ve iki üç günlük dünyada vicdanını rahatlatarak günahlara rahatça girmek için uydurulmuş felsefi akımlardır, Oysa hiç bir temeli ve dayanağı olmayan bu düşünceler sadece tahribat yapmaktalar, Eğer birisi islamı kabul etmiyorsa yerine altarnetif bir dinin hak veya hakikat olduğunu söylemek zorundadır, bunu da delilleriylr ispat etmesi gerekir ama bütğn ispat ve bürhanlarda İslam dininde
1400 yıl öncesinde arap yarımadasında bir zat çıkıp elinde Bütün Kainatı sıfırdan yaratan zatın sözleri olduğunu ve ondan vahiy aldığını iddia ediyor, Ve bununla da kalmıyor teknoloji ve bilgi sıfırken
Evrenin genişlemesi, Big Bang Teorisi, Demirin gökten inmesi, Yer çekimini, Gök cisimlerinin hareketlerini, dünyanın dönüşünü ve yörüngesini ve daha yüzlerce
Bilimsel mucizeleri delil olarak sunuyor, ne kadar zeki ve bilgili olursa olsun teknoloji ve bilim sıfırken cahil bir halka bu bilgileri nasıl ulaştıracak, Bu bahsi geçen konular ilgili Kuran Ayetleri ile sabittir, Ve şu an da da yağılan karbon testi ile şimdiki Kuran ile O zamanki Kuran'ı Kerimin aynı olduğu bilimsel bir gerçektir, 1400 Yıl öncesinde bildirilen bu bilgilere Hala Kuran'ı Kerim'i arapça bilerek okuyan insanlaron ulaşması mümkün
@radikalislam "Ateizm ve Deizm gibi şeyler sadece... uydurulmuş felsefi akımlardır" demeniz çok yersiz olmuş. Atezim, deizm bu kadar basite indirgenemez. Din olarak Hristiyanlığı sizdediniz diye ondan devam ettim dünyada 4 dinden fazlası var onlarında İslama göndermesi var mı?
Bilimin bazı begendiğiniz yönlerini seçip bakın kurana delil diyip sonra beğenmediğiniz yerleri kabul etmiyorsunuz doğru değil diyorsunuz. Bana bilim ve İslamı (herhangi bir dini) yan yana sunmayın. İkisi farklı çalışma alanları.
Diğer peygamberlerinde mucizeleri vardır, Tıp noktasında Hz. İsa'nın mucizeleri vardır, Özellikle engin tıp bilgisi, Her hastalığa şifa bulması ve her tğrlü tıbbi bilgiye sahip olması
Hz. Nuh Aleyhisselam gemicilerin ve denizcilerin piridir, Denizcilik hakkında çok fazla bilgiye sahip
Hz. İsmail A. s yetmiş dil bilmekte, Avcı ve hayvan hayatı yaban hayatı konusunda eşsiz bilgileri bulunmakta
Teknoloji ve bilimin gelişmediği zamanlarda, Bu kadar fazla bilgiye ulaşmanın çok zor olduğu asırlarda, hem bilgileri hen zekaları insanlara gösterdikleri büyük mucizelerden bunun yanı sıra diğer bir çok peygamberin bir çok farklı alanda bilgileri ve mucizeleri mevcut, Ve her birisi İslam dinini tasdik ediyorlar yani kendi zamanlarına göre getirdikleri hğkümler İslam üzerine buna şey gibi bakmalısın mesela lisede matematik, gmrüyorsun ortaokulda da öyle, üniversite de de öyle hepsi matemafik değil mi ama ssviye arttıkça nasıl derinlemesine görüyorsun ve her bir konunun ayrı adı var trigonometri geometri vesaire Aynı bu örnekteki gibi durum aslında, Her din tebliğ eden peygamberin olduğu zamanda haktır hakikattir, Ama Ahir zaman peygamberinin geleceğini tüm peygamberşer ümmetlerine bildirmiştir, Ve O Gelen Zat Nuru Muhammedi A. S. M dır, bunu da bütün peygamber ve evliyalar sıddıklar tasdik etmişlerdir
Vahyi semavi olan bütün dinler İslami işaret etmekde ve bildirmektedir, İslaniyet bütün diğer dinlerin en mükemmel ve en güzel bir şekilde korunmuş olanıdır, Yoksa hepsinin kaynağı aynıdır, Allah'ın katındandır
@radikalislam birsürü başka dinden de, ateiste, deiste bilim insanı var dediklerin bana bir şey açıklamıyor. Bilimi geliştiren din değildir. Hekim Ebu Bekir er-Razi gibi Osmanlı zamanında yaşamış deistlerde var bunları yok mu sayalım.
Tamamda konu sadece semavi dinler değil. Müslümanlık diğerlerini allah'ın indirdiğini zaten kabul ediyor. Müslüman bakış açınla sende o pencereden bakıyorsun ister istemez. Ne kadar açık görüşlüyüm desende tek yerden bakıyorsun. Bazı kısımlarda bende tek pencereden bakıyorum.
Bilim denilen şey Allah'ın bu kainattaki koymuş olduğu kanunları ve hükümleri inxdleyen bir daldır, Fizik kainattaki yasaları, kimya maddelerin arasındaki bağı, Biyoloji insanın ve canlıların vücudundaki düzeni, Matematik hesaplama ve formulleri ( Formal bir bilim), Astronomi uzayı ve gök cisimlerini, ve bütün bilim dalları Allah'ın yarattıklarının bir bölümünü ele alarak inceliyorlar, Bir bilim insanı zaten Allah'ın bu kadar sanatını ve bu sanatkarın da sanatlarını bildirmek amacıyla gönderdiği bir dini inkar edemez, Ya bilim yaptığı konusunda yalan söylüyordur, Ya da İnkarı konusun da
Yani aslında gerçekten öyle çok çürük temellere dayanıyor, ve vicdanını rahatlatarak günahlara çok rahat dalabilmek için insanların çoğu Dini inkar ediyorlar kabul etmiyorlar, Ama Allah'ın elmas değerinde yarattığı insanın mahiyetini kömüre düşürmüş oluyorlar
Hayvanlar mevcut zamandan lezzet alır yer içer, şükreder yatar ve geçmişteki yaptıklarından pişmanlık gelecekleri için iss endişe duymazlar, bir insan hayvan gibi yaşayamaz çünmü aklı ve kalbi sürekli onu rahatsız eder, Bak ölüm var, Allah'ın fermanını dinle der, bu günahtır sana zararlıdır der yaklaşma ilişme der, Sadece vicdanını rahatlatmak için inkar yolunu tercih ediyorlar, eğer kafası karışmış ve samimi sorgulayan insanlar varsa onlarda telrardan islama giriyorlar
Bu iş makama mevkiye ya da dünyalık rütbeye bakmıyor samimi akıl ve kalp işi, ve gerçeği aramak çok önemli
Ve şu da bir gerçek mesela yıllarca okul okumuş birisine dur sen boşa okudun bak zamanın boşa gitti desen kabul etmek istemeyecektir, bu da onun gibi inanmayan insanlar kabul etmekde zorluk çekebilirler bu kadar basit mi diyebilirler ama konu bu kadar basit
11 Yaşındaki çocuk ateizmi ve deizmi beş dakika da yerle bir ediyor 😊
https://youtu.be/lxeXLeAhVik
https://youtu.be/EyI3jM4p3A0
Kişi Sayısının çok olması bir kriter değildir, İşin mantıklı ve akla yatkın olması ve aklı kalbi tatmin eden bir kişinin sözleri fazlaca bilgisiz insanların fikir yürütmesinden daha değerlidir, önemli olan gerçeğin ne olduğu sayı olarak çok fazla insanın sözü değil, Ama kriter bu bile olsaydı ateizm ve deizm gibi sadece bir-iki asırlık görüşte ki düşüncdler 1400 yıllık İslamın karşısında duramazdı 124. 000 evliyalar enbiyalar, Tasdik eden Avamdan Havasa ilim insanları, bunun yabı sıra yıllarca hizmet eden Hakiki İseviler diğer dinlerin ilk indiği anda tebliğ edilen dine tabii olanlardan tut Kainatın başından bu yana Trilyonlarca kat fazla sayıda insan geldi geçti, Sayı olarak da kazanan islam olurdu, Ama kriter sayının fazla olması değil
@radikalislam sen her şeyi İslama delil olarak görecek kıvama gelmişsin. Sorun şu bizler senle aynı yerden bakmıyorum ama sen inatla kendi gördüğünü söylüyorsun. Bana göre diğil bro neden uzatıyorsun uzun uzun süslü laflar ediyorsun benim için bir şey kanıtlamayan video koyuyorsun. İlim farklı bilim farklı. Bilimi alıp yüzeysel olarak ele alıp "bak çürüttü" demekle olmaz. Hiç bir bilimin parçası youtube videosuyla bitmez. Bilim gene bilimsel kaynaklar ve akademik makaleler, araştırmalarla çürütülür.
Doğru olduğu için o açıdan bakıyorum, sorgusuz sualsiz islam böyle söylüyor diye değil, Mesela Hristiyanlık dinindeki birisi Peygamber efendimizi kabul etmezse zaten iman etmiş sayılmaz hakiki isevi ruhani de sayılmaz, Onlar da çoğunlukla İsa Tanrının oğludur diyenler, Yahudilerden de Hz. İsa'yı Ve Peygamber efendimizi kabul etmeyenler iman etniş sayılmazlar, şu an Hak din İslama en yakın Hristiyanlık var o da kendi içerisinde çeşitli batıl mezheplere bölünmüş durumda, Yahudiliğin zaten hiç bir hükmğ kalmadı, Bütün dinsizlik fikirlerini ve görüşlerini şu an onlar yaymaktalar, Size söyledim Hristiyan Kaynaklaronda geçer Faraklit diye, Alemin aydınlatıcısı diye, Başka Kaynaklarda da geçmekte, İncil de Hz. İsa Doğru peygamber nasıl anlaşılır yalancı peygamberler var mıdır bu konuya değinmekte, Son prygaöber Hz. İsa ise neden o halde bu konuya değiniyor, Peygamber efendimiz yalancı peygamberleri benden sonra böyle ayırt edeceksiniz diye anlatmış mı, Direk ben son peygamberim benden sonra peygamber gelmeyecektir diyor, O Zaman Hz. İsa böyle söylerdi benddn sonraki peygamber doğru mu ddğil mi ayırt edin diye yol gösteriyor, Bunu Hz isa Bizzat kendisi naklediyor, Hz. İsa bir peygamber olduğu ve vahiy aldığı için zaten Peygamber efendimizi bilmekte ve sevmekte, Ama İsa A. S ümmeti kabul etmemekle, Peygamber efendimize iftira atmış oluyor
@radikalislam "Doğru olduğu için o açıdan bakıyorum, sorgusuz sualsiz islam böyle söylüyor diye değil"
?
Valla senden böyle bir elektirik alamadım.
"emin olduğum dinin öğretilerine göre yaşıyorum" da demiştin eminsen istesende istemesende ona körü körüne bağı yaşıyorsun, sadece o açıdan bakıyorsun. Süslü laflar etmen, çok okuman, diğer senin gibi düşünenlerden daha bigili olman bunu değiştirmiyor. Bu her şeyde böyle bir şeyden eminsen başka bir şekilde bakamazsın.
Neden yazdığım şeylerin hepsi bilimsel veriler, Bahssttiğim bilimsel konular şu an bütğn dünyada kabul görmüş teoriler, Üzerine araştırılmış ve tasdik edilmiş kavranlar, İstersen kaynakları ile atarım, Kuran'ı Kerim'e yapılan Karbon testi de öyle, Kuran'da geçen ve bu bilimsel gerçekleri 1400 seme öncesinden bu yana aktaran ilgili ayetlerde öyle açık ve sabit, Tarihi bilgiler, Ve yazmış olduğum tarihi olaylarda aynı şekilde öyle kaynaklarla da yazabilirim isterseniz kendinizde araştırma yapın anlattığım konularda, Bilimin adamlarının yarın bir gün çıkıpta aslında hiç birimiz yokuz bizler sadece ineklerin dışkısı üzerinde yaşayan parazitiz demesine kadar divanece olurdu değil mi, Ya da farklı absürt birşeyler söylemesi, bilim adamları bugün bütün bu düzenin kendiliğinden olultuğunu söylemesi kendi inancının bir parçasıdır bilim diye sunulamaz
Bu dünyada yaşıyoruz ve bu dünyanın var olabilmesi için 4 seçenek var
Ya bizi moleküller, hücreler haydi gelin birleşelim diyerek yaptı
Ya kendiliğinden tesadüfi olduk
Ya bizi cansız tabiat ve doğa yaptı ( Aklı ilmi zekası olmayan)
Ya da herşeyi mükemmel şekilde düzenleyen, ve en ince ayrıntısına kadar mükemmel düzeyde planlayan akıl irade şuur sahibi bir varlık yaptı
Hangisini aklın kabul ediyor? Bilim ne bulursa ne keşfederse etsin bu dört seçenekten başka bir seçenek asla olamaz, bugün çıkıpta ya bizi Atlar yapmışsa, ya da bir kedinin kuyruğuysak gibisinden bir şeyler söylese birileri ciddiye bile almayız ama diğer seçeneklerde bana çok farkşı gibi gelmiyor, Düşğnen ve birisini kabul eden sensin aklına hangisi yatıyor 🤔
Evet bir konunun varlığından emin olabilmek için iki taraftanda bakman gerekiyor zaten, Bu benim içinde senin içinde herkes için geçerli, Sende bir görüşü savunuyorsun doğru olduğuna inandığın için ama sadece inandığın için, ben ise bütün kabul ettiğim değerleirn hepsini delillendirerek yazıyorum, Eğer karşı tarafın penceresinden bakmayarak sadece bu doğru dersen yanılırsın, Ben islam söylüyor o yüzden böyledir demiyorum, Doğru olanların İslamda olduğunu dolayısıyla islamın doğru olduğunu söylüyorum benim yazdıklarımın yanlışlığını veyahut bahsettiğim konuların isabetsizliğini göster bende yazdıklarım için utanayım, Üstelik senin düşüncene delil göster ve düşğnxenin doğru oldupunu ispat et bende senin düşüncene geçeyim, doğruysa eğer, Ama benim yazdıklarımı dikkatle incele Eğer yazdıklarımı doğru görürsen sende görüşünü değiştirir misin? Benim için bir mit ya da bir görüş önemli değil, ben gerçekte ne olduğu ne bittiğiyle ilgileniyorum aksi bir delil olmadıkça da elimdeki bütün veriler İslamın Hak din olduğunu gösteriyor
@radikalislam sözler köşkü izlemişsin.
Fpdkseoejdljddkffl (sözler kökünün karşısındaki kişinin oyuncu çıkması geldi aklıma)
Ben yaratıcıyı inkar etmiyorum zaten demiştim arayıştayım ama müslümanlıkta değil verdiğin şeylerinden bilimsel olmadığını söylemiyorum ama bir o kadarda benim için islamda akla, mantığa, bilime uymayan başka konular var. O konular ne diceksin bende kalsın, sen böyle mutlusun böyle kal. Akıl ve mantıkta bir değil zaten bana göre uymasada sana göre uyar. Zaten tek bir pencereden bakıyorsun.
Hristiyanlığı da eledim, baya baya Budizme bakıcam. Kdşskskdldşd
Bakalım bundan ne çıkıcak.
Ne olmuş sözler köşkü izlemişsem, yazdıklarımın dopru olup yanlış olması buna göre mi değişiyor, Sen Einstein'dan birşey söylediğinde, Hdjdjdj Ama onu Einstein söyledi mi diyorlar 😊
Üstelik merakınızı gidermek için söyleyeyim sözler köşkü izlemiyorum, Oradaki insanlarla aynı eserleri okumamız aynı kaynaklardan beslenerek aynı şeyleri öğrenmemiz benim onlardan çaldığım ya da onlardan olduğum anlamını taşımaz, üstelik sözler köşkündeki insanşar hata yapabilirler ( Bu zamanın daki farklı yanlışları üzerine yazdım) bunlar da benim yazdıklarımı çöpe çıkarmaz, Anlattıkları kişilerin oyuncu çıkması gibi bir durumu ise bilmiyorum, duymadım benim söylediklerimin yanlışlığını gösteren birşey hala yok, Arayış içerisindeyim diyorsunuz ama neden hiç arayış içerisinde olduğunuzu göremiyorum
İslamda akla mantığa ve bilime uymayan konular olduğunu yazdınız hangi konular olduğunu yazın onlar üzerinde konuşalım isterseniz, İslam yerine başka bir dinin değerlerini kabul etseniz bir nebze anlayacağım ama deizm düşğncesi de bilime tamamiyle zıt bir düşünce
@radikalislam yok yok sözler köşkü izlemenizde sorun yokta kendi yollarında insanları kandırmak için oyuncu kullanmaları komik bu geldi aklıma. Hani ateiste sözde röportajları filan hepsinin yalan olması trajedik komik geliyor bana.
Yoksa gördüğünüz gibi bende biliyorum demek ki bende izlemişim. "kafile" gibi başka kanallarda bakıyorum.
Elimizdeki en büyük argüman bu kainat, Bu kainatta bir tanrı bir yaratıcı var diyorsan bu sence nasıl bir yaratıco merhametli mi, hikmetli mi, kullarını seviyor mu? Adaletli mi, Gücü nelere kadirdir?, Bu nasıl bir yaratıcı onu kim yaratmış, Neye benziyor, Yaptığı İcraatlerde hikmet ve mantık var mıdır?, Bu yaratıcı ne maksatla iş yapmıştır, Bu Yaratıcının hukuku nasıldır hukukunun izzetini nasıl sağlar, ve hukukun temeli nedir, ve. Bu insanlardan beklentisi nedir bunlar gibi daha çok fazla soruları cevaplayabilirseniz
Bana hangi dine inanıyorsanız inanın, Bu sorulan cevabını hiç düşünmeden verebiliyorsanız, Ve birbiri ile tutarlı çelişmeyen ve Kainatın her yerinde aynı kanuna göre olan cevaplar verebiliyorsanız o din haktır, O yaratıcı da hakdır, Bir tek İslamda cevaplanan bu sorular nedense başka hiç bir cevap tam mahiyetiyle bu kainatla uyuşmamakta
"deizm düşğncesi de bilime tamamiyle zıt bir düşünce" bunu bir açarmısınız bir tanrının varlığımı bilime ters demek istediniz.
Bilmiyorum duymadım öyle birşey doğru olup olmadığını da bilmiyorum, Ama dinini bilmeyen bu kadar fazla insan varken ya da insanlar bir kaç şüphede dinden uzaklaşırken gerçekleri öğrendiğinde islama dönmesi gayet normal, Sözler köşkü veyahıt diğer röportaj yapan gençlerin islam anlatmak için yaşandan numara yapacaklarını sanmıyorum, Çünkü ellerinde mükemmel hakikatlerle buna ihtiyaç hissedeceklerini de zannetmiyorum, Kafileyi biliyorsanız Kırmızı Asa serisini mutlaka izlemenizi tavsiye ederim, çünkü hem bilimsel, hemde bilim üzerinde oynan bir oyunu gözler önüne sermekte
Bir Tanrının Var olmama düşüncesi bilime tamamiyle ters çünkü, bilimi sadece gözle görülebilir şeyler bilimseldir diye sınırlandırmışlar,
Bu şunun gibi mesela; şu an size bunları yazan birisi aslında hiç yok, olmadı bu şahıs metafizik alem ve bilimin bir konusu değil bilim bu yazıları yazan kişi ile ilgilenmez, Çünkü gözlemlenebilir bir yanı yok, Burada bulunan harfler üzerinden bilim yapılabilir, gerisi bilim olarak sayılmaz, bu harfler evrimleşerek yanyana geliyorlar ve bu cümleler ortaya çıkıyor ve bu türkçe alfabesindeki harfler bu manaları ve anlamları yazıyorlar, telefonun ekranındaki klavye isimli aracın üzerinde 10 adet rakam ve 32 adet harf 8 adet işlem butonu toplamda ise 50 Adet tuş kombinasyonunun düzenli yanyana doğal seçilerek gelmesi sonucu bu cümleler ve bu anlamlar meydana gelmektedir yazsam ve aslında bu mesajları size gönderen kişinin var olmadığını iddia etsem bu ne kadar akıl uzak birşey olur değilmi
@radikalislam "sence nasıl bir yaratıcı" hımm... Kibirli, bencil, kusurlu. Ben bu dünyaya bakınca yaratıcı böyle olmalı gibi geliyor. Yaratıcı kusursuz olmalı diye bir kural yok, kusurlu yaratıcı diye bir düşüncede var. Belkide umursamaz, yarattı ve bıraktı. Kullarına karşı bir şey hissetmiyor. Temel olarak dinde mantık aramıyorum tanrının kuralı işte illa her şeyin açıklamasımı olmalı olsaydı sınav olmazdı bazı şeyleri kul düşünmeden sırf inandığı için yapmalı.
Yaratıcının ne maksatla iş yaptığını keşke anlasam, işte kibirden. Başka ne açıklaması mı var bize ihtiyacı yok ki. Beklentisi onu eğlendirmemiz herhalde.
@radikalislam tanrının var olamama düşüncesi deizim değil ki
Allah aşkına başka yerde tartışın 50 bildirim geldi
Birisi birşeyi an be an yaparken, Sürekli yanında olmak zorundadır yanlış mıyım? Mesela araba tamir eden birisi uzaktan tamir edemez her daim yanında olmak zorundadır her daim ilgilenmek zorundadır, Yaratıcı, Kullarını yaratıp bıraktı düşüncesine göre şuanda hiç bir müdahalede bulunmuyor olması ve yaratma işine davam etmiyor olması gerekmekte, ama hala her an yaratma işlemine devam etmekte yeni doğanlar, ilk baharda açan çiçekler, An be an yaratılış devam etmekte vücudunun her yerinde trilyonlarca hücreler tazelenmekte, Yaratıcı sürekli yaratma fiiline devam etmekte, Yarattığı küçücük dünyada yarattığı küçücük insana öyle mükemmel sanatlar takmış ki, Ne koskocaman güneşte, ayda marsta bu sanatlar yok, Sadece Ama Sadece insanda var bu sanatlar, Kusurlu bir yaratıcı kusursuz bir dünya meydana getirebilir mi, yıllardır bilim gerçekleşen olayları inceliyor, doğayı evreni tabiatı ve her geçen gğn yeni yeni şeyler keşfediliyor boşa ve abes yaratılmış en ufak birşey yok, Herşey yerli yerinde, böyle bir düzeni kusurlu bir yaratıcı yapamaz, çünkü sen siyah beyaz kalemle gökkuşağı çizemezsin, kusurluysanda kusursuz eser ortaya koyamazsın, Yaratıcı insanları kardeşçe yaşamaları ve tebliğ ettiği din çerçevesinde yaşamalarını istemiş, bunun nedeni de ilk seçenekteki kardeşçe yaşamanın bu kurallardan koptuktan sonra bozulacağından dolayı bütün evreni de içindeki herşeyi de insana hizmetkar kılmış, bütün bir evreni senin için yaratan Zata da bencil ve kibirli diye yakıştırmada bulunmak ne kadar mantıklı olur? Hem onun bütün nimetlerine nankörlük olmaz mı? Peki mantık aramadığın dinin yanlışlığını nasıl iddia edebiliyorsun? Yaratıcının amacı yarattığı bu insanları, insan gibi yaşarken görmek, bu ise onun kuralları ile mümkün
@Komutanlogarr41 Bütün mesajların hepsini baştan sona okudun mu dostum?
@radikalislam Hayır aga okumadım çünkü tartışmanızın bir sonuca varmayacağını biliyorum
@Komutanlogarr41 Sen hangimizd hak veriyorsun peki dostum okuyup karar verirsen 😊
@radikalislam bir şeyin karmaşık olması onu kusursuz yapmaz...
Aman neyse diğer insanları rahatsız ediyormuşuz ve ayırıcak daha fazla zamanım yok malesef, konuşmanın bir yere varmıcağı en başından belliydi.
Düşüncelerini üşenmeden belirttiğin için çok teşekkür ederim, insanların düşüncelerini öğrenmek en büyük hobimdir zaten fark etmişsindir ben karşıt kanıt sunmadım bilimde böyle şöyle filan demedim, senin ne anlatıcağını görmek istedim. Sunsamda bir şey değişmicek ikimizinde düşünceleri kendine kalıcak.
İyi günler👋
ajda pekkan olabilir
Çok daha güzel türk kızları tanıdım. Şu ki Türk kizlari daha az bakımlı sadece
Abartmasan sadece gogusleri guzel onun disinda ahi gitmis vahi kalmis surat zaten yok bu teyzede
Gogusleri de sarkiodur bence sutyenden öyledir bu yasta
@Reco000099 o goguslerinin masallahi var
Slkion degilse baya iyi simdi baktim da kac bedendir ki tahmini
@Reco000099 bilemiyorum amacok kiskandimmmmm
Neden seninkiler nasildir ki bu gogsulere gore bunlar nasil duruo mi sence
öyle bir kadın yok sadece taklit edip batıranlar var o kadar.
deniz akkaya anca aşık atabilir çağla mağla hikayee
deniz anca bunla baş eder
Madonna torununun çocuğunu gördü yahu. Buna of çeken erkek rezil seviyededir
Doğal hali mi bu 😀komple yanı yüz vücut makyajsız vs , pozlar kıyafet de o biciç
67. Ameliyatı sonrası madonna
Kadın ünvanını sonuna kadar hak ediyor
Hala taş gibi maşallah
Kadınlarımız çoğu patates çuvalı gibi Kızları da pek farksız değil yağ torbası olan Kadınlarımız ile Avrupalı bir Kadınla asla kıyaslanamaz
Ahaa Madonna
Ne karı hakkaten. kusura bakmayın kızlar. direkt madonna derim.
Yüzlerce yazabilirim, hatta binlerce, Yeditepe mankenlik bölümünün hepsi geçer bence
Okadar paramız olsa biz bundan daha güzel oluruz😂
O pozları Türkiyede vermek zor
Sebep
Çocuk kanı içip grnöleşen bir sürtük
Anneannemden büyük la bu kari
Heryeri parayla yapılmış
Azgın türbanlılar anca
meme açarak ebemde ateş eder.
O yaşa geldiğinizde açabilecek düzeyde bi memesi olacaksa aşık atabilir eben mesela..
Ben daha güzelim şişme bu
Genclik gitmis cadiya benzio aynen
Senden daha iyi duruyor
Güzel değil ne fizik ne yüz
Madonnaya kimse asik atamaz.
Sen hariç 😂😂
O kadar abartılacak gibi değil bence
Lehmecuncumuz Canan Karatay var 🙄🙄
Madonna ile aşık atacak ajda pekkan var.
O kadar parayı bana harca Brad Pitt olurum.
Lez dilim ama bu kadınla sevişmek isterdim...
Aynen ben de 🤣
Allah ne verdiyse basmış botoksu
Didem Soydan'dan başkası olamaz.
Sonra neden olgun seviyorsunuz demeyin bana
cildirtiyor bu yabanci citirlar😂😂
Anneannemden 6 yaş küçük
Midem bulandı yaşlı meme görmeye alışkın değilim
Burcu esmersoy, gülşen..
Hatun yaşlandıkça taş oluyor🔥🔥🔥
sil soruyu Ajda çatlar görse bu soruyu 😂
Mumyaya azarım daha iyi ya
Türkiyede Ajda Pekkan. Düştüm 🤭.