Cem Özer'in açıklaması oldukça düşündürücü... Umarım okumadan görüş paylaşmazsınız... Aslında anlattığı şey, başka bir kadınla birlikte olmuş erkeğin kadının önüne koyduğu açıklamadan pek farklı değil. Hani erkek de der ya "hayatım öylesine bir şeydi, önemli değildi, ben seni seviyorum" diye... Açıklamasında şöyle demiş:
*Sevdiğim kadının, birlikte olduğum sevgilimin canı bir başka beden çekmiş, gitmiş başka biriyle yatmış, benden genç, benden diri biriyle... Yapabilir. Bunu aldatma saymam ki. Ama kadın gider de dertlerini, sevincini, mutsuzluğunu başka bir adama anlatırsa işte o zaman beni aldatmış sayarım! O zaman benden hiç zevk almıyor, ilişki bitmiş demektir. Tensel birliktelik çok doğal, insani bir şey. Mum yanar, müzik güzel gelir, seni hatırlar ya da sen onu hatırlarsın, deniz fış fış yapar, anlık olarak karşındakiyle bir şey yaşarsın. Aşırı insani! Pınar (şimdiki sevgilisi) beni böyle kabul ediyor.
Katılıyorum, tensel birliktelik aldatmak değildir.
Katılmıyorum, tensel birliktelik aldatmaktır.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cem Özer 'Sevgilim başkasıyla yatabilir bunu aldatma saymam' demiş. Ona katılıyor musunuz?
Başlık okunduğunda farklı anlaşılıyor. Ancak içeriğini dikkatli okuyunca ve toplumda kadınlara erkeklerden farklı misyon yüklendiğini düşününce ne denmek istediğini anlayabiliyorum.
Evliliklerde yaşanan cinsellikte bir müddet sonra monotonluk başlıyor. Hamilelik, doğum ve çocuk büyütme aşamalarında cinsel soğukluk ve isteksizlik olabiliyor. Tenler eski heyecanı ve elektriği veremiyor. Bunun devamında farklı tenler, farklı renkler, farklı dokunuşlar, farklı sesler ve kokular, farklı sertlikler ve yumuşaklıklar arzulanabiliyor. Eşlerin birbirlerine karşı sevgisinde ve duygularında herhangi eksiklik olmamasına rağmen erkek bu etkenlerin etkisiyle başka kadınları arzulayabiliyor. Bu hevesini ve arzusunu gidermek için başka bir kadınla duygusal yoğunluktan uzak cinsel ilişki yaşayabiliyor. Tabi bu ilişki gizli saklı yapılıyor. Ortaya çıktığında toplum bunu zamparalık diye nitelendirerek normal karşılıyor. Yukarıda denildiği gibi gececi bir heves olduğu nitelendirilerek geçiştiriliyor. Ya da birbirini gerçekten sevseler dahi evlilik sonlanıyor.
Bu erkek için geçerli bir durumdu. Ancak bunu kadın yaparsa vay onun haline. Yapılan yakıştırmaları söylemeye gerek yok. Kadının yukarıda saydığım farklı şeyleri arzulama hakkı yoktur. İşte bu çarpık yaklaşım hiç adil değil. Bu ayırımcılığın ne ahlaki ne de dini yönden hiç bir izahı yok.
Topluma ne kadar ters gelse de adam cesaretli bir açıklama yapmış. Benim bilgim dahilinde farklılık yaşamak isteyebilir, ben onu doyuma ulaştıramayabilirim demiş. Bunu kendisini başkasına tercih etmek olarak nitelendirmemiş. Asıl aldatmanın, bunu gizli saklı yapması ve duygusal yönden başkasına yönelmesi ve tercih etmesi olarak görmüş.
Ben adamın söylediğini bu çerçevede anladım ve tepki göstermedim.
Ortalama erkeğin tutkusu da takıntısı da tendir. Sevdiği kadın başkasına gönül verse aldırmaz ama eline başka erkeğin eli değse cinayet işleyebilir. Şöyle düşünür: “İsterse başkasını sevsin, yeter ki sevişmesin.” Kadında cümle tersine döner: “İsterse başkasıyla sevişsin, yeter ki sevmesin.” Çünkü kadına göre vücudun merkezi yürektir; erkeğe göre etek... İstisnalar dışında ikisi de o merkezi koruma derdindedir. Erkek eteği paylaşmaz, kadın yüreği... derler biz paylaşamayız o kadar... o kadar daha erkekliğimizi kaybetmedik modern olma uğruna
Güzel bir açıklama ama Ben ten olarak ta yürek olarak ta sevdiğimi paylaşmam kendimi de başkasıyla paylaşmam Yani ben onunsam O da benimdir ben ve o. İkimiz içinde, beden ve yürek olarak başkası olamaz.
Adam olmak ile adam olabilmeye çalışmak diye kavramlar söylenir. Aslında adamlık cinsiyet ile belirlenmiyor :) Bunun en basit örneğini bu yazıdaki bu iğrenç düşünce yapısına sahip olan sözde adam gayet net bir şekilde belirtmiş :) Bu kişiyi zaten hiç sevmiyordum ne kendisini ne görüşlerini bana hitap eden hiç bir sanatı bulunmamakda. Ama sanatçı diyorlar. Sanatçı ortaya kayda değer bişiler bırakan kişidir. Bu kişinin gerçekten sanatçılık adına neler ortaya koyduğunu merak ediyorum :) Geçmiş yıllarda bir stand up gösterisinde "Fatih istanbulu fethetmeseydi ne olurdu yani" diyerek Fatih Sultan Mehmet Han ile dalga geçmiş bir kişidir kendisi. Ama o sırada seyirciler arasından bir kişinin çıkıp şu sözü söylemesi çok hoşuma gitmişti. "Fatih fethetmese ise siz fethederdiniz Cem bey... Haddinizi bilin !!" :) Hala kulaklarımda gibi bu söz. Uzun lafın kısası son zamanlarda isminden cisminden haberdar olmadığımız bu şahıs sanırsam gündeme gelebilmek adına böyle bir tiyatro sergilemiş... Bence kendisini çok güzel ifade etmiş :)
kesinlikle katılmıyorum. affedip affetmemek kişiden kişiye değişir elbette. sadece adamın neye vurgu yapmak istediğini anlamaya çalıştım. duygusal açıdan olayı ele aldığını düşünüyorum. duygusal olarak paylaşım olması ve sevgi, aşk varsa bu insanı belki de daha derin yarayan bir aldatma olur. çünkü artık başkasını seven biri duygusal olarak da cinsel olarak da artık kendini diğer kişiye ait hissedemez. umarım kendimi ifade edebilmişimdir. sonuç olarak her türlü aldatma, aldatmadır. kabul edilmesi benim için imkansız olan bir durum.
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
267
Cevap
390
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnsanın doğasında her zaman bir alternatife sahip olmak varken, hiçbir zaman tek bir seçeneğe güvenip kendisini riske atmak istemezken, aldatma konusunda söylenenlere katılmıyorum. Gün geldiğinde herkes aldatabilir kendisini ya da karşısındakini. Belki çok sevmiştir, çok bastırır yapmaz ama bunun sayısı kaç kişidir? Burada 200 kişi aldatmaya karşı konuştuysa bunların kaçı gerçek hayatta gizliden gizliye aldatmıyordur? Birisiyle aynı yola başkoymak diye bir şey var. Cinsel birliktelik sadece sevilen kişiyle yaşanılmalı diyenler peki sadece cinsel ilişki için size kullananları napcaz? Bu erkek olmak zorunda değil, eski kız arkadaşım bunu bana yapmıştı mesela. Cinselliği fazla büyütüyorsunuz. Her cinselliğin sonucu hamilelik yaşanmak zorunda değil. Sonunda kalıcı birşey olmak zorunda değil yani. Belki bir sefer bunu yaşayıp sonra bir daha hiç yaşamayacak. Ama aksi taktirde bu yasak olduğu için hep bunu yaşamak aklının bir köşesinde olacak. Özgür bırakın bu konularda. Kişinin bedeninden fazlasını paylaşabilmeli bence de. Eğer sizinle sadece bedenini paylaşıyorsa bunda da bir sıkıntı vardır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Tipini s. i.. min sekilsizi... Ben onun dedigini desem 7 düvel anama söver. Tabiki namuslu ve hakiki bir erkek buna birakin izin vermeyi hayal bile edemez. Ama tabi onlar ilerici ve cagdas insanlar. Bizim gibi geri kafali pis yobazlar onlar kadar ileri görüslü ve ufku acik olamayiz tabiki. Onlar topluma yön veren, sanat ekip fikir biçen , hasadini da toplayip toplum yararina kullanan fedakar insanlar. Halit ergenc denilen padisah düsmani herif ne demisti "Karima rolünde öpüsme diyemem" demisti. Böyle ufku GENİŞ, böyle ilerici ve uygarlik seviyesini en tepesinden yakalamis insanlarimiz varken tabiki bizim gibi gerici pis yobazlar susmalidir , vatani milleti ve herseyi bu TOPlum mimarlarina , bu sanat askiyla yanip tutusan fedakar insanlara emanet etmeliyiz. Toplum onlardan cok sey ögrendi. Onlar sayesinde at sirtindan inmeyen dedemizin haremde kari kiz kovaladigini ögrendik. Ya onlar olmasaydi nasil ögrenirdik. Onlar sayesinde karilarimiziin veya sevgililerimizin sadece bize ait olmadigini , aslinda her begenen erkegin biraz tadimlik almasi gerektigini ögrendik. Sokaklarda pankart acip "Sevisirim evlenmem hamile kalirim dogurmam " diyen vatan sevdalisi vatandaslarimizdan ilericiligin ve gelismis milletler seviyesine yükselmenin tank tüfek ucak füze, elektronik sistemler yapmaktan degil sevisip evlenmemekten, hamile kalip dogurmamaktan gectigini ögrendik. Tesekkürler ilericiler , size minnettariz gezici team... Vatan size emanet karisini düüüttürenler :-) Gerici yobaz cagdisi müslümanlar da her zamanki gibi vatan millet din icin şehit olsun iste. Herkes kendi isinin basina yani...
Hele bir de bu açıklamaları dünya üzerinde hep kitleler tarafından tanınanlar yapar ve gündeme taşırlar ya? İşte bu anlarda hep derim ah özgürlük ahh... Seni yine nelere alet ediyorlar! Milletin gözünü boyamak, şüpheye düşürmek, toplumsal yapıyı dinamitlemek için bu tür edepsiz, şerefsiz, adice düşüncelerin zehrini milletin zihnine akıtmaya çalışıyorlar. Yaptıkları sadece ensestten tutun da en namussuz ve şerefsiz düşünceleri insanlara kabul ettirip bunları meşru göstermeye çalışmaktan başka bir şey değil. Cem Özer de bunlardan biri ki zaten ne halt olduğu yaşamından belli. Yaptığı da zihniyeti de beni ilgilendirmez ama şu hayatta bu kafasıyla birini etkilemişse kendi kepazeliğini ve zehrini bir başka akla akıttıysa bu dünyada ve öte tarafta yaptıklarının bedelini ödeyeceğini düşünüyorum. Düşünceleri, en açık tabiriyle kepazelikten hatta halk içindeki deyişiyle g... t'lıktan başka bir şey değil...
99 yılında Cem Yılmaz'ın bir lafı vardı. 'Okulumuza Cem Özer geldi, televizyonda herkesin tanıdığı çok popüler bir insan, yıllar öncesinden bahsediyorum'
Heralde durumun özetidir. Piyasası bitmiş bir adam prim yapmaya çalışıyor.
Onun dışında, kimin kiminle ne yaptığı beni ilgilendirmiyor, sevgilimin falan gidip birileriyle yatması benim için rahatsız edici ve kabul edilmez bişeydir, sekse çok kıymet verdiğimden, aa namus gibi kavramları çok salladığımdan değil, ilişkide iki tarafın birbirini mutlak suretle tatmin etmesinin gerektiğini düşündüğümden.
Katılmıyorum. Aksine bir başkasıyla dertlerini acilarini paylaşmak aldatma değildir. Karsindaki kisi sevgilinde olsa bazen seni anlamadigi icin baskalariyla dertlesmek isteyebilirsin bu normal bir seydir. Baskasiyla birlikte olmaksa -tensel olarak- bu bir aldatmadir. Biz sevgili olurken, evlenirken birlikte bir hayati paylasmaya söz veriyoruz. Yok mum işıgıymis falan.. bir anlik adrenalin ile seni unutup baskasiyla olabiliyorsa hayatini paylastigin kisi, paylaşma daha iyi. Bu mantikta bir insan gidip bir kisi ile zaten hayatini paylasmamali, he seni bu sekil kabul eden sevgilin varsa ne hoş. Tencere yuvarlanmis kapagini bulmuş der geçerim
Vay arkadaş hadi bu adam ünlü uçmuştur, amaçlidir, haplidir bşeydir tamam da normal insanlara ne oluyor da bu normal gorulebiliyor? Benin bu goruse saygim dahi yok. Biraz suurlu olunuz ya. Sevgiliyle esle paylasimi farkli kilan tek sey cinselliktir. Kankanla da dertlesirsin kuzeninle de paylasirsin neseni. Iliskiyi ozellestiren odur onu da gidip baskasiyla yapacaksa bu nedir ya? Ayrica erkekler ve kadinlarin cinsel durtulerinin birbirinden fazla olmadigi artik biliniyor. Yani oyle erkek adamdir yapar bilmem ne yok. Baskasina meyil etmisse ondaki ben zedelenmistir. Gidip baskalarinin ustunden gecerek onaracaksa bunu yapsin acik acik soylesin ciksin gitsin hayatindan insanin. Yalan soylemek de aldatmaktir evet ama "e bu kabulumuz en azindan soyluyor kandirmiyor nedir ya? " hicbirini yapmayacak tabi ki iki taraf da. Iliski bu be sorunluluklari kisitliliklari var. Gecelik takil o zaman. Ay geriyorsunuz insani gece gece yaa cildim zarar gorecek stresten : )
Ne demek aldatma sayilmaz ya? Ben o kadar genis degilim. Zina yapalim yani o zaman herkesle serbest oyle mi? Sacmalamayin Allah askina. Bu modernlik vs adi altinda bir sacmalik resmen. bir insan gercekten birini seviyorsa kendini tamamen ona adar. Fikri de zikri de o olur. Baskasini ne dusunur ne ister ne cani ceker. Sen kendine bu hakki verir aman banane baskalarini dusunebilirim seklinde bakarsan baskasi aklina gelir. Sen kendini sakinirsan sadece sevdiğine bakarsan gormezsin gormedigin sey de aklina gelmez kusura bakma. Bunun da kizi erkegi de yok.
Bir insana ilişkiye girildiği andan daha yakın olamazsınız. Herşeyinizi tüm çıplaklığınızla biliyor. Bunun ötesinde maddi sıkıntınızı anlatmışınız anlatmamışınız. Okuduğunuz gazete haberlerine sıkılmışınız sıkılmamışınız. Yarışma programında ki sunucunun kıyafetini beğenmeişiniz beğenmemişiniz. Bakkalcı nusretin çay fiyatlarını artırmış artırmamış ve tüm bu bilgileri birliktelik yaşadığınız insanla paylaşmışınız paylaşmamışınız çokta önemli değil. En önemli detay hiç kimsenin görmeyeceği bir şekilde başka birisini görmüş ve ileri düzeyde samimi olmuşsunuz. Bunun daha ilerisi yok. Madem sadece fiziki bir birliktelik düzeyinde oluyor dediniz hanile kalındığında bedeninize hop noluyor kardeş ruhsal bir şey yok sadece fiziksel olacaktı sen yanlış anladın galiba diyip geri iade etme olanağınız var mı? Yok. Formalite icabı cinsellik yok demek ki.
Cem burada duygusal bağlara tensel bağdan daha fazla önem verdiğini söylemiş. Ancak şu kısmı unutmuş arkadaşların ya da akrabaların da seninle dertlerini, hüzünlerini paylaşabilir. Tensel paylaşım çok özel bir şey, sevgilinin tensel paylaşımını başkasıyla yapmasının manası o paylaşım için sen doğru kişi değilsin demek. Seninle doymuyor demek. Kimse kusura bakmasın ama aşkın içinde yoğun cinsel dürtüler de var. O konuda sen ona yetmiyorsan bu aşk değildir zaten başka bir duygudur. O yüzden bana aşık olmayan bir kadının hayatımda ne işi var.
Benim için ters bir durum fakat adamın aldatma olayına karşı bakış açısı farklı belli ki, olabilir.. duygusal aldatmaya karşı ama fiziksel teması aldatmadan saymıyor demek ki. Hepimizin her konuda kıstasları farklı olduğu için tuhaf karşılamadım.
Bazısı gizli saklı yaşıyor, böyle olacağına bileyim daha iyi demiş bir bakıma.. Çoğu insan aldatılıyor ama haberi olmuyor, bir de böyle düşünmek lazım.
Aldatılıp haberi olmuyor insanların diyosun peki haberi olsa bir erkek sence neyapar. bir insan eğer Türk ise namusu onuru ve şerefi için yaşar ve bu uğurda gerekirse ölür gerekirse öldürür siz böyle g. v. t ların söylediklerine nasl saygı duruyorsunuz anlamş değilim
@Atakan13250 Kime saygı duyup duymayacağımı size mi soracağım?
Tasvip etmediğimi belirttim fakat kendince nedenleri olabileceğini göz önüne alarak at gözlüklerinden sıyrılıp bakmaya çalıştım. Şu klişe yaşar/ölür cümlelerini de başka yerlerde yazın lütfen..
@Atakan13250 Ahlak satayım derken çizgini aşıp hadsizleşiyorsun. Sen kim oluyorsun ki kalkıp ailem üzerinden örneklendirme yapmaya kalkıyorsun? Yaşına veriyorum küçüksün, yazma daha fazla.
Katılmıyorum. Gerçek anlamda birbirlerine sevgiyle bağlı olan insanlar her anlamda "sâdık" kalabilmelidir. Hayatımda biri olsun, ama bu kişi istediği zaman benim dışımdaki insanlarla da yatsın demek, bana göre "sevgili" olma durumu değil, "fuckbody" olma durumu gibi bir şeydir.
Bunu bende sevgilime teklif etmiştim. Bunda yadırganacak ne var? Kime gidiyosa gitsin ben onun muslukçu başımıyım? sürekli birlikte olmak zorunda değiliz. Cem Özer'de benzer bir fikre sahip olabilir. Bence böyle bir ilişki sıkıcı ve rutin olmaktan kurtulmuş oluyor
Evet dusuncesi cok cok hemde cok genis, bunu asla kaldiramam karsimdakinin de kaldirmasini istemem, ama mantikli bir gorus, haftada bir gitsin yapsin demiyor adam aliskanligi olsun demiyor, insani bir durumda karsi koyamamasi beni uzmez diyo, kararsizim ama mantikli geldi gibi bana
Tipinde meymenet, ruhunda azıcık temiz kalmış bir yer deseydi bunu söylemezdi sanırım. Kadını bir eşya olarak görmenin en büyük alameti. Bu adam Allah bilir ya kadını kullanabilir diyor ya. Sorsan başkasının iç çamaşırını kullanırmısın diye hayır der !! Gündeme gelme çabası. Boş kişilik
Katılıyorum düşünce yönü güzel ama gönül ister ki aldatmanın hiçbir türü olmasın. Ama dediği gibi insani şeyler var, itiraf etmese de çoğu kişi yapıyor bunu gözle bile olsa.
Katılıyorum diyen güzel kardeşim şimdi sana soruyorum Annen babanı senin gözlerinin önünde aldatmış olsa şu an ki gibi katılıyorum diyebilecekmiydin tabiki hayır oyüzden boş konuşmaya gerek yok net bir örnek verdim.
@Atakan13250 neden acaba @wishdropper ve bana yönelik böyle bir cephe aldın. Xpere bakılırsa derdin var gibi. Ama dediğim gibi. Bu düşünce benim. Dünyada düşünce özgürlüğü diye bir kavram var.
Yorumları görüşe kapatma özelliği gelmeli acilen, bunaldım yeminle.. zaten çok görüş paylaşan biri değilim, giriyorum iki bir şey yazayım diye, ona da pişman ediyorlar.
@Wishdropper Sizin gibileri aşağılamak demiş, şikayet ettim yorumunu. Zaten bizi seçmiş düşük xperli biri, durduk yere sataşmaya gelmiş. Kim acaba? Yabancı site görüş kapama özelliğine daha var diyor, henüz gelemeyecek maalesef. Bizimkiler onlar yapmadan bir şey yapamaz.
kesinlikle aldatmaktır. cem özer saçmalamış. mantıklı olsa söylerim, benim ve tüm erkeklerin işine gelir. aşkım benim şu kız çok hoşuma gitti, bir , tadına bakıyım geliyim, hayatım bak senden de izin alıyorum, bu aldatma sayılmaz, bir nevi yemek yemek gibi düşün. kafana bişey yememen içten bile değil.
Düşüncemi söylemedem önce Orda bir sözüne katılıyorum gerçekten insanın sevdiği değer verdiği birinin kendini sevene değer verene değilde başka birine anlatması kötü bir şey ana mevzuya gelecek olur isek başka biri ile olur ama bu aldatma sayılmaz bu nasıl bir düşüncedir yaa Adamda mesheb 20 futbol sahası büyüklüğünde içinde at koştur. Bundaki meshebi paraya çevirsen İngiltere premiere ligini satın alır ordan arta kalan para ilede katalan takımı olan Barca ve Madridi satın alırsın😄
Onun bahsettiği bence, bir kadın bedenini satabilir ama ruhunu aslaaaa :D Eğer başkasına ihtiyaç duyuluyorsa, bu cinsel ya da manevi anlamda. Yanndaki şahsı yeterli bulmuyodur. Bu da zaten onu gözden çıkarmak demektir. Ya bırakın bu adamları. Mezhebi geniş. Ahlaksızlık bununki. Böyle medeni konuşurlar ama iş ciddiye binince kıroya bağlarlar
+Alo aşkım çok moralim bozuk nerdesin? -Aşkım şu an tensel bir birliktelikte olcam seni sonra ararım bebeğim +aa tamam bebeğim bekliyorum. Bu ne yaa ciddi seviyeli ilişki bumudur nasıl bir mantıktır? Canınız nasıl istiyorsa öyle yaşayıp düzgün kalıplara koyup kabul ettiriyorsunuz millete halbuki bu bildiginiz yavşaklıktır midesizliktir cıvıklıktır ama asla mantıklı bir kavram hareket değildir
Böyle bir düşünce tarzı da yeni moda oldu... Batılılarda çok olur böyle sapkın düşünceler... Bize de bulaşmış sanırım. Ya da henüz bulaşmadı ama bu adam öncülüğünü yapmaya niyetli... Sevmek nedir aşk nedir daha öğrenememiş ya da... Belki de o kadar çok aldatılmış ki, artık aldatılma kriterleri belirlemiş kendisine... Artık bilemiyorum nasıl bir ruhsal bunalım içindedir..
oldu olacak satsın'da bir insan sevdigi ya da hayat eşini bir başka adamla paylaşıyorsa adam degil bir adam karısı aldatıyorsa ise delikanlı degil bir ınsan sevdigin arkasındna gıybet yapıyorsa ınsan degil kısaca adam degil cem sen nasıl ünlüsün teşvikmi yapıyorsun örnek ol insanlar okadar fanlarınvar seni takip eden hey gidi günler severdim kendisi şu an sevmiyorum
bir bütün olarak düşünüyorum kişiyi. teni ayrı ruhu ayrı diye ayrımıyorum. ama şu var birini sahiplenmekle tutsak etmek çok ince bir çizgi. zorunlu bırakıyosun derdini sevincini sadakat sözü vermiş olduğun kişiye anlatmaya. aynı şey. bedensel sadakatle ruhsal sadakat ne farkı var. bir çok erkek aksini ister. derdini sevincini napim sevişsin işlerimi görsün yeter der. bence hiçbir farkı yok.
Canı çekip de bulamayanlar nolacak dememiş mi biri, herkes keyfine göre iş çeviriyor. Ha duygusal bir paylaşım olmadığı sürece ben de bunu aldatılma olarak görmem, ama bana yapılmış bir saygısızlık olarak görürüm "Bende yetinemeyip de açgözlü bir tavırla başkasında aradığı şey ne..." diye
Anlatığı şey felsefik açıdan baktığında doğru. Sonuçta aşkta kavramsal bir olgu soyut bir şey. Ancak bizim 1000 yıllık tarihi geleneklerimiz, göreneklerimiz , dini inançlarımız bu durumu kaldırabilecek biçimde evrimleşmemiştir. Her ne kadar bazı fiili durumlar oluyorsada bu geneli yansıtmaz. Yansıtmasınada biz erkekler ve kızlar izin vermemeliyiz.
Yorumları okudum ve Türkiye'den bir zamanlar ayrılmış olmakla ne kadar doğru bir karar vermiş olduğumu anladım. Hiçbir insancıllığı olmayan, nefret dolu Orta Doğulularsınız hepiniz. Uygar dünyada yeriniz yok hiçbirinizin! Bir de genç olacaksınız! İnsan olmayı öğrenin önce. İnsanı sevmeyi öğrenin... Hiçbir şey üretememiş, insanlığa hiçbir faydası olmamış ve bu kafayla da asla olmayacak boş şeylersiniz. Araplar bile sizden daha insaflı! İşiniz gücünüz nefret kusmak!
Ya asıl aldatma sevigilin başkasıyla yatıyorsa senden zevk alamadığı için yatıyordur zaten ne saçmalıyor ki bu terbiyesiz adam ya buradaki tüm bayanların namusuyla oynuyor resmen En başdada ceylan gözlü olan Elam için elaaa seni cok seviyorum kızz buradan ela ya selamlar aşkımm
Sanki normal bir adam bunu paylasmış gibi şasırıyor millet. Yahu oyuncuların sanat adina yaptikları bu zaten. Canı ceken filmde görüyor işini. Türkiyede eş degistirenler kulübü açılsa kulüpte igne atsan yere düsmez. Cinsel sapkınlikta zirveye gidiyoruz. kafa üstü çakılacaklar haberleri yok :/
2 insanın bilgisi ve oluru dahilindeki şeyler aldatma degildir. Hayata tek boyutlu bakan genel geçer ahlak kurallarını degismez yasalar olarak gören sığ görüşlü insanlar bunu anlamazlar. Bu sebepten toplumsal linç tehdidine rağmen sıradışı fikrini beyan eden Cem özere herkesin saygı duyması gerekir.
Aslında felsefi bir konuya değinmiş özellikle günümüzü dusunursek namusu sadece bacak arasında gordugu için insanlar eşleri bu şekilde bir hapse tabi tutar ki bence bu çok yanlış onun dediği gibi birbirini insan anlamadiktan sonra tensel birlikteliğin bir anlamı yok Ama bence bunun çözümü de başkalarıyla yatmak ta değildir ilişkide daha anlayışlı daha gerçekçi olunabilir
Medeniyete ayak basmamış bir insan topluluğundaysam bunu kabul ederim. Ama ben böyöe bişeyi kabul edemeyen bir kültürde yetiştim, böylece bende kültürün/sosyal çevrenin bir parçası olarak bunu kabul edemem. Dar görüşlü veya çok islamcı olduğumdan değil hatta alakam bile yok. Ama bu tür şeyler genetiğe karıştı, genetiğime ters gelemem! Böyle bişey kabul edilemez. Ama durduğu nokta çok doğru (katılıyorum); asıl aldatıldığım zaman, sevdiğimin güzel/özel duygularını başkalarıyla paylaşmasıdır.
istediği kadar dil dökebilir fakat sayın cem bey bir dahaki sefer sizinle tensel birşey yasadığında aklına diğer adam gelse ve cem yerine osman dese heralde sizin oda çok normal gelir
ünlülerden namus anlayısı beklemiyorum ben namus olan ünlü olmaz bu zamanda
Kendi bu yöntemi çok uyguluyor galiba kadınlar üzerinden bunu onların hakkı gibi elanse ederek normalleştirmeye çalışmış Erkekler kadınları kendileri gibi midesi geniş sanmasın pek az insan vardır partnerinin bir başkasıyla olan ilişkisini kıskanmayacak neden böyle oldu diye sorgulamayacak sevmiyorsa orası ayrı.
Aslında Olay düşünceleri ile aldatmak Çünkü duygusal ve düşünce olarak sürekli aldatma arzusu olabilecektir. Bütün umutları düşünceleri bitmiştir. Bedeni ile başka tene kavuşmak anlık hata olarak algılanmış. Tabiki buda aldatmaktır Ben tahammül edemem. Ama adamın değindiği konu çok farklı. anlık hata ve düşünce olarak ihanet. İki olay arasında koca çizgi olsa da her türlü başkasını tercih etmek bize göre ihanettir.
Genişlikte çığır aştık haydi hayırlı olsun:)) ulen benim olana başkası dokunsa dokunduğu yerlerini yakarım. sadece beden olarak değil düşüncelerini sevinçlerini üzüntülerini bile Paylaşamaz.. Paylaştırmam net !
Medeni olduğunu iddia eden sözde sanatçı tayfasının hayvanların ilişki biçimini kabul etmesi zaten bunların işine geleni savunduğunun en açık kanıtı olur.
İlhan şeşen de arkadaşının kızıyla sevişme sahnesi çekti. Bide pişkin pişkin açıklama yaptı. Bunların midesi pis
Böyle zuzular yüzünden çoğu cahil genç kız ve erkek örnek alıyor bunlar her ay sevgili değiştirip hersene bir başkasıyla evleniyorlar örnek olarak arda turan la sinem kobal senelerce birlikte oldu bütün dünya biliyor ama şimdi bakıyosun Kenan İmirzalıoğlu ile evleniyor butip insanların mesepleri geniş ve topluma kötü örnek oluyolar
Katılıyorum. Benim de savunduğum bişey. Ha üzülmez miyim üzülürüm ama kızmam. Benim sevgilim, eşim bile olabilir. Ama her şeyi benimle yapmak zorunda değil. Başkasını isterse onu bana zorlayamam.
@cutepuppy Hayvanlar aleminde kabul görmüyo? İlginç bir bilim anlayışın varmış. Ayrıca hayvanlara göre ayarlıcak değilim davranışlarımı. Hayvanlar makyaj da yapmıyo ona bakarsan ama biz yapıyoruz.
yetmeyince adam ne yapsın. öylede böylede kadını tatmin edemeyince zaten aldatıcak o da boynuzlanmayı göze alıyor yeterki gitmesin onu yalnız bırakmasın diyor ya derdini sevincini paylaşmasın burda anlaşılır çok açık
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Seven adamın veya kadının başka bir insanı canı çeker mi? Önce kesinlikle bu tartisilmali bence. Kimi insanla tensel çekimin çok yüksektir bu doğal bir durum evet. Ama bir ilişkin varsa sırf bir çekim var diye bunu yapamazsin yaparsan eğer bu aldatmadır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cem özer ve nurgül yelilçay birlikteliklerinde. Aynı sette iken nurgül otelde demiş beni istiyorsan odama gel diye. Oda istiyorum demiş birlikte oldular vs hamile iken mi ne evlenmişlerdi zaten. Magazin haberlerinde okumuştum
O adam bir odama gel diyen kadına nikah basıyo ise geniş biri olduğu ordan belliydi
Yıllarca sevgili olsa evlenmeden yaşayanlar olur evlenir anlarımda. Ozaman da garip gelmişti. Ama gelip yatsa aldatma sarılmaz gemeside garip yabancılarda bile böyle bişey yok
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Erkepin severmisine gerek yok yatmak için. Işini görür bırakır kadın der duygusal sevmesin yeter diye
Ama kadın doğası ayrı sevmediği adamla kolay kolay yapmaz alışkın değilse. Duygu barındırırki yatar. Genelde erkeklerde başkasını sevsede o kadını ister yeterki yatmasn der
Burada sözü edilen şey cinsel doyumla alakali cinsel ilişki yaşarken hayatınızdaki kişiyle yaşadığınız sorunlar yüzünden tadmin olamayabilirsiniz onu anlatmaya çalışmış cinsellik bizim kültürümüze göre olmasada yaşamsal birsey fakat benim mantığıma göre sevgili ya da es hangisi olduğu fark etmeksizin hem cinsel hem duygusal doyum olmalı bu olmuyor sa gidip başka biri ile yatıp oburki ile duygusal takılayım sağlıksız bir ilişkiyi zorlamaktan başka bir şey değildir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Türkiye'nin çok dar bir kesmine dahil bu zat, yıllardır da hal ve hareketlerinden dolayı ileri derecede irete olduğum; ne izlediğim, dinlediğim ne de etrafıma izin verdiğim biridir. Bu tip fikirlerini de açıkça beyan eder ki midesizliğinin ölçütünü utanmadan gösterebilmek adına; açıkçası hiç de şaşırmadım. Cem Özer, bu işte.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Doğru olduğu nokta var, duygusal olarak bakarsan elbette öyle bir şey o manada aldatmak değil. İçinde sevgi vs olmadan olabiliyor çünkü. Ama bunu da aldatmadan saymamak doğru değil kesnlklee. Duygusal olarak olmasa da hala sevgilisini seviyor olsa da bu da aldatmaktır o kadar.
Bu kişi ünlü oldugu için konusuluyor ama Türkiyede nice insanlar var. Karısıyla yatması ıcın baska erkek ayarlayan. Hatta karısını baska erkekle yatması ıcın ıkna etmeye calısan bır suru ınsan var. Cuckold deniyor buna. Ve bu tıp ınsanlar ıcınde her gorusten ınsan var. Çok muhafazakarlar bıle var esını ızlemek ısteyen.
Ama bu adamın bunu solemesının tek nedenı var gundem olusturmak. Bu adamların mantıgı reklamın ıyısı kotusu olmaz mantıgı
İnsan ilk basta namusu ve serefi icin yasar. bunlar en basta gelir. bu sanatçı (!) nasil bir ahlaka sahip ki boyle bir seyi savunuyor inanılır gibi degil. zaten sevmezdim iyice oturdu o dusuncem. vayy senin ve senin gibilerin yetistirecegi evladin haline !! bu ne genislikto
Aynı anda birden fazla erkekle yatan kızlar ortaya çıkmış. Aldatma sayılmazmış. Hahaha. Erkek de yapsa kız da yapsa aldatmadır. Affı da olmaz. Cinsellikte karşı taraftan zevk ya da beklediğin performansı almıyorsan ayrılırsın. Aynı anda iki ya da daha fazla kişiyle yatıyorsan kadından fahişe erkeksen fahişenin karşılığısın. Hayat kadınları en azından ekmek parası için bu işi yapıyorlar kimseyi aldatmıyorlar.
Ada'm doğru söylemiş! Gelmiş 50 yaşına belki huzuru onda ama heyecanı başkasında arıyor... Ne yani erkekler bunu kadınlara yaptığında doğal bir şey sayıyorsa kadınlar neden yapmasın?
Erkek yapınca doğal olduğunu kim söyledi? Bir kız olarak böyle dusunebiliyor olman igrnc ötesi Sadakatsiz ve ahlaksız insanlar belli ediyor kendini @Hehgza
Tensel veya diğer fiziksel temasların aldatma olmasından önce etik olmadığını bilmek lazım. Ancak ahlaki yapının tartışma konusu olduğu bir dönemdeyiz. Namus kimine göre din iman esasları ve günah-haramlardan korumaktır. Kimine göre ise namus doğru insan olmakla yeterlidir. Yani görüş farkı ortaya çıkıyor burada. Biz şimdi bu konuda ne desek boş.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Çünkü elit kesimin ve beyaz Türklerin namus anlayışı tabandan çok farklı. Bana göre namussuzluğun katmerlisidir bu dediği.
Aldatmak degil de nolur soylesin benim dedigime baska birinin dokunmasına ben gelemem. + o kisinin de buna izin vermesinede... Aldatmak degil ne demek ya nereye gidiyorz... Holey yup piii herkes birbiyiyle olsun nasılsa aldatmak degil holey :/
Aynen ya iyice sapıttılar Aşk iki kişiliktir özeldir; İçinde duyguları, sevgiyi, saygıyı, bağlılığı, cinselliği, hoş görüyü barındırır ve iki kişi bu duyguları kimseyle paylaşamaz... Kısaca "Ben ve O" bitti başkası olamaz
Üzgünüm ama eşin sana sadece sorunlarını ve gündelik yaşamını anlatıyorsa bu onun seni aldatmadığı anlamına gelmez. Çoğu sahte evliliklerde bu dediğin zaten vardır. Ama bir gün kırılma noktası gelirse yani çok kötü bir durumda esas o zaman sana ne kadar değer verdiğini öğrenirsin. Senin düşüncene göre insanların evlenmeside saçma. Eşin gelse başka bir adamdan çocuk sahibi olsa o zaman oda senin sorumluluğuna girer ve demek bunuda kabul ediyorsun sen.
En İyi Cevaplar