Tecavüzcüleri Cesaretlendiren Coşkun Soslu Filmler

Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz tecavüz,cinayet ve terör haberleri ülkemiz insanının sinirlerini oldukça yıprattı.Genç nesilin eski kuşaklara oranla daha eğitimli ve bilinçli olması nedeniyle artık bu kötü gidişata 'DUR' demek istiyoruz.Ama yapabildiğimiz maalesef öfkelenip,küfredip sabretmekten ileri gidemiyor.


Ben kitle iletişim araçlarının insanların yaşamlarında ve davranışlarında etkili olduğunu düşünüyorum.Tecavüz,hırsızlık,cinayet her ne kadar kişinin ruhsal problemlerinden,yaşadığı tramvatik olaylardan ve eğitimsizlikten kaynaklansan da 'sosyal mühendislik' diye bir gerçek var.


İzlediğimiz Tv programları,filmler milyonlara hitap ediyor ve toplumu şekillendirmede önemli rol oynuyor.


Tecavüzcüleri Cesaretlendiren Coşkun Soslu Filmler

Filmlerini izlemesek de hepimiz Tecavüzcü Coşkun ve Nuri Alço karekterlerini biliyoruz.



İlginç olan çekilen onca filmin, insanlara tecavüzün suç ve iğrenç olduğu mesajını vermesi yerine bu karekterlerin idol haline gelmesi.



Elbette abarttığımı düşünüyorsunuz,aslında sevilen Nuri Alço'nun ve Coşkun Göğen'in muhteşem oyunculuğu ama ben olaya bu kadar pozitif bakamıyorum.


Hele ki bir eğitim yuvasında;



Nuri Alço,bize taktik ver.



Diyen onca erkeğin haykırışlarını duyduktan sonra.


Kadına şiddet meşrulaştırıldı mı?


Bazılarımız 80'li yılların erotik filmlerini illaki izlemiştir.Bir yeşilçam klasiği olan,kötü yola düşürülen kadınlara yapılan onca çirkin muamele, zihinlerde nasıl izler bıraktı acaba?




Bu ülkede birçok kadının yüzüne kezzap atıldı.Sadece Türkiye'de değil Asya,Avrupa ülkelerinde de kadına uygulanan bu şiddet nasıl ortaya çıktı bilmiyorum.Ama bu tarz görüntülerin olduğu filmler bile ortadan kaldırılmalı.


Dahası bu sahnelerin çekilmesi bile bana göre yasaklanmalıdır.Kadınları pazarlayan bir karekterin ekranlara böyle güçlü yansıtılması tam anlamıyla cahillik.Bir nesil bu filmlerle büyüdü.


2010 yılında çekimleri yapılan 'Fatmagülün Suçu Ne' adlı dizinin tecavüz sahnelerine bile;



-Bihter haketmişti


-Zevk koması


-Gecenin geç saatinde kız başına sahilde gezersen tabi olcağı bu. -


-İzlemeye doyamıyorum 10 kere 31 çektim ARAKADAŞLAR BU KADINI NEREDEN BULABİLİRİM -


coşkun abi was here



Gibi iğrenç yorumlar yapan cahil kitleyi görünce bu yapımların içimizdeki potansiyel tecavüzleri cesaretlendirdiğini düşünüyorum.


Elbette sanat yapılmalı ve sahneye bu tarz senaryolarda yansıtılmalı ama ortadoğu ülkesi olmaya ramak kalmış bir halkın ne psikolojik çözümlemeler yapacağını ne sosyolojik anlamda böyle suçlara karşı duracağını ne de ışık,ses,çekim açıları gibi konuları değerlendireceğini hiç sanmıyorum.


Eğer 90 kuşağı bile bu filmlerle büyümediği halde bu karekterlerle ilgili şakalar yapıyorsa, sinemanın görüntü ve ses olarak ne derece etkili olabileceğini kavrayabilmemiz gerekir.



Etrafta bu karekterleri sevdiğini iddia eden erkekler var.Etrafta 15 yaşındaki liselilerin mini eteklerine bakan dedeler var.Mecliste;



Bir kereden bir şey olmaz.



diyen bakanlar var.Yazımı sapık Burhan Çaçan'ın liseli şarkısıyla bitiriyorum.




Liseli vardı ya ah o liseli
Kısacık etekli dar elbiseli


Tecavüzcüleri Cesaretlendiren Coşkun Soslu Filmler
Cevapla