Vikings dizisi bittikten sonra black mirror'a ondan sonra la casa de papel'e başlamayı düşünüyorum ;ama güzel bir dizi olduğunu duydum. Umarım diziden sonra millet banka soymaya çalışmaz :)
Arkadaş izlerken biraz baktım dediginiz gibi milimetrik ilerliyor bir anda değişebilir , saat saat yapmışlar heyecanı daha da artırıyor :) uykum kaçmıştı iyi denk geldi sahiden soru yine çok güzel :)
Yani aslında haklısınız;ama adamlar kralları çok kötü korkutmuslar açıkçası , bizdeki Moğollar gibi sanki.:) Beni şaşırtan ne oldu biliyor musunuz? Gemileri karadan yürüttüler bize ait tarihsel gerçekliği almalarini garipsemistim
İzlemedim (listeye kaydettim. Film kültürüm zayıf:) ama dediginiz çok doğru tek bildikleri okul çıkışı kavgası organize eder gibi haçlı seferleri düzenlemek baska bir şey yok , empire of faith diye belgeselleri vardı lisanstayken hocam bahsetmişti. Keşiflerinin temellerinde müslümanların izleri var. Bu bakımdan orijinal değiller. Ekseriyetle İslam medeniyetinden çaldıklari şeyleri yeni birşey gibi sunuyorlar
Bu konuda çok derin bir araştırmam var. Ve bir hocam vardı bana dediki bir gün ingiltere o koalisyondan çıkartılacak ve dünya başka bir koalisyona sahne olacak. Tabi o zaman gülmüştük sonra ne oldu ? Bakınız Avrupa Birliği...
Evet maalesef sterlin çok kötü cakılmistı gün icerisinde sonra toparladı mi pek bakamadim ama İngiltere etkilenmez zannediyordum. Şaşırtıcı bir başka yoruma göre de Merkel AB dağılma sürecini yönetiyor diyorlar. Garipsiyorum sizce yeni bir koalisyondan öte artik artan kentleşme ile beraber küresel mana da kentleri sahne de daha etkin görür müyüz biraz komplo teorisyeni gibi baktigimizda
Merkel`in hiç azımsanmayacak kadar güçlü bir arka planı olduğunu düşünüyorun. Ama koalisyon bu sefer bence Asya ile olacak. Yani artık güç Avrupa`da değil. Sizce?
David passig di yanlış hatirlamiyorsam şöyle bir konuşması vardı. Gün gelecek güç dengesi sizin soylediginizle eşgüdümlü olarak avrupadan hatta ve hatta amerikadan Japonya ve belirttiğiniz üzere Asya 'ya kaymasını öngöruyordu ve Türkiye ile Japonya ve Asya ülkelerinin büyük bir güç birliği yapıp dünya sahnesinde etkin rol oynayacağını ifade etmişti açıkçası bende bu görüşe katiliyorum;ama çekince olarak sunu belirtebilirim. Japonlar ya da Asya 'lılar ve Turkiye boyle bir ittifak başarılı olur ;ama küresel sermaye hareketleri çok çekingen ve boyle bir ittifak halinde biliyorsunuzdur , Rockefeller ailesi , rotchild ailesinin tavrı ne olur ben biraz da bunu düşünüyorum size katılmakla beraber
O ailelerin varlığına inanmıyorum saha doğrusu sahnede olan aileler onlar. Onların arkasında çok başka kişiler var bence. Ama evet o ailelerin tavrı çok daha önmeli.
İzliyorumda çok basit bir dizi ya ortaya bişey atıyolar sonra prof onu önceden düşünmüş oluyo o sahneyi koyuyolar kurtuluyolar basit yani stabil tavsiye ediceğim dizide Shameless
Bu filmi izlemedim ama tahmin ediyorum film baya konuşulur şimdiden böyle dizileri çok severim dizinin serüvenleri sizi konudan konuya atar ve o diziden buraya baya soru gelecek gibi sezinliyorum
En İyi Cevaplar