Böyle duyumlar aldım ama kesin mi değil mi bilmiyorum bugün bir kişiden daha gerçek olduğunu duydum bugünde uyku yok sanırım :D
@yavuzcakir
@yavuzcakir
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aslına bakarsan bende çok severek izlediğim dabbe serisinde bu konuyu merak ediyorum. Biraz araştırma yaptım.

İlk olarak dabbe isminin nereden geldiğine bakalım. Dabbe, serinin ilk iki filminde gördüğümüz kıyamete yakın çıkacak bir yaratığı temsil ediyor. Diğeri de cinlerle alakalı. Hatta bununla alakalı kuranda bir ayet geçiyormuş. Bu ismi de o yüzden kullanmışlar.
Film yapımcısı Hasan Karacadağ, serinin bazı filmlerinde gerçek olaylardan yola çıkarak kurgulandığını, bazılarının da tamamen bir hikaye olduğunu söylemiş. Hatta serinin bir filminde gerçek cin çıkarma seansı görüntüsü yerleştirilmiş. Filmleri yaparken doğru bilgilerle bu sorunları yaşayanları anlatmaya çalıştığını söylemiş.
Bana sorarsan filmlerdeki konular gerçek ama filmlerin tamamen gerçeği yansıttığı yalan. (: Ben de severek izliyorum ama korkmuyor değilim.
Gerçek yaşanmış ya da yaşanacak olanlar
Cin çarpması gerçek hikaye, diğerleri Hasan Karacadağın üstün zekası ve yaratıcı senarist ruhuyla harmanlanmasının ortaya çıkardığı başyapıtlar.
Gercekligi var evet
Cevap
20Cevap
Evet böyle bir köy var, ama köyün asıl ismi ve yeri insanların can güvenliği ve insanları tehlikeden uzak tutmak için bir zat devlet adamları tarafından değiştirilmiştir.! Filimde anlatılan köy, Gerçek hayatta Muğla da Kıble dere köyü diye biliniyor ama asıl köy bu köy değildir.! Filimde anlatılan ve insanlardan saklanan vb gizlenen gerçek köyün ismi Kurtlarlı - Çobandurağı Köyüdür. Kurtlarlı eski ismidir yeni ismi Çobandurağı Köyüdür. Seksenlerde terk edilmiştir ve terk edenlerden kimse geri dönmemiştir.. Köydeki mezar taşları dahi silinmiştir.! İsmi gibi Çobanın son durağıdır tek girişlidir ve ulaşımı zordur çıkışı da yoktur ve kanyonların arasındadır. Bu köy tıpkı filimde anlatıldığı gibidir. Kurtlarlı Çobandurağı Köyü ulaşımı zor kanyonların arasında bir köydür. Yani Filimde anlatılan köye, konum olarak uyan köy bu köydür.! Yüksek dağların ve Çaltı Çayı'nın geçtiği kanyonun arasında olması nedeniyle ulaşımın zor olduğu köy, terk edildiği günden bu zamana kadar geri dönen olmamıştır. Eğer ki iki dağ arasından bir dere akıyorsa bir dere varsa bilin ki orası onların evidir vb yuvasıdır. Çobandurağı köyü Yüksek dağların ve Çaltı Çayının geçtiği Kanyonun arasındadır.!
Yaşanan bu durumu kim görmüş görüpte hayatta kalmayı kafayı üsütmeden nasıl başarmış
Cin alemi diye bir şey vardır
ama kimse cinin neye benzediğini suretinin nasıl olduğunu bilemez
Bu tarz filmler hayal gücünden başka bir şey olamaz
Diğerlerine göre buda iyi bir gelişme sonuçta (Cin) Aleminin olduğunu kabul ediyorsun. Yalnız biraz eksiklik var işte bende şimdi o eksikliği tamamlayacağım aslanım sen hiç merak etme eğer aklın varsa anlarsın anlayacaksın bak şimdi: Evet, Şeytan hem geçmişte hem günümüzde hem de gelecekte olacaktır. Ancak ama onun nasıl olduğunu vesaire neye benzediğini kesinlikle ne gören var nede bilen var. Burada haklısın ama onun Şeytanın bedenlere girdiğini bedenleri yanı insanların hem bedenlerini hem akıllarını vs zekasını ele geçirerek hükmederek ordusunu kurduğunu umarım biliyorsundur bilmediğin ortada.. vb Akıl hastanesini ve orada yatanları düşün vs arazi için mal mülk için birbirlerini öldürenleri düşün vesaire hasta döven doktorları düşün.. vb İlim bilim adı altında deney yapan vs klonlama yapan profesörleri uzaman doktorları düşün. Bütün bunların neden yapıyorlar sanıyorsun hım insanların iyiliği için mi? Yoksa kendi çıkarları için mi? Sence hangisi tabi ki de çıkarları için Ruhlarını Şeytana vesaire Cinlere satıyorlar ve bunun karşılığında şeytandan akıl zeka vesaire mantık alıyorlar alarak buluşlar yapıyorlar.. vb Cinler ise karşılıksız hiçbir şey vermezler. Yarın bir gün bu klonlamalar vesaire deneyler yanlış gittiğinde bilerek veya bilmeyerek Cinlere hizmet ettiğinde ne olacağını sanıyorsun hım. Cinlerin istediği olacak zaten şu an olmuş durumda değil mi? Yecüc Mecüc en zalim insanlarla en zalim Cinlerin bir araya gelmeleriyle ortaya çıkacak gerçekleşecek bir kavimdir.! Half-Life vs Dead Space oyunları ve Filmleri aslında her bir şeyi vesaire her şeyi anlatıyor? Cinler insanları ele geçirdikçe ve onlara hükmettikçe dünyanın sonu bu oyunlar gibi vs filimler gibi olacak ve böylece Cinler dediklerini yapmış olacaklar. Zaten yapıyorlar grmüyor musun bu savaşlar neden niçin oluyor sanıyorsun hım.. vb
Gerçek olduğu söylenmekte. Bence çok da başarılı. Tüm bölümlerini nefesimi tutarak izledim diyebilirim.
Dabbe ve deccal kuranda yazıyor oradaki olaylar duyulmuş rivayete göre çekiliyor ama kafayı kaçıran herkese cin bulaşmış diyorlar
Var ama vakti zamanı gelince çıkar Kuran'ı Kerim de ayette yazılı ama bunu istismar eden sahte alimler ve bu şekilde senaryo üreten çok en doğrusunu Allah bilir
Yaşanmış olayları kurgulayarak film yapıyorlar... Gerçeklik payı var ama %100 değil
Too öyle şeylere inanacak olursak hiç yaşamayalım :d
Nedense ilerleyen teknolojilerle böyle şeyler kalmadı demek artık bizimle uğraşmıyorlar
cinler vs gercek degil yurt disinda kimse cin gordum diyor mu zaten. bizimkilerin korkmasi inanci geregi boyle seyler cikiyor iste ortaya.
dabbe gerçektir. ama 2. film disinda izle hepsini guzel seri
Bir fikrim yok. Gerçek diyende var yalan diyende.
Zaten filmi izleyince gerçek olaylardan alıntı diyorlar
Sen hayallerini tütmişsin boşver. takma.
saçma sapan türk korku filmleri kesinlikle izlemem
Cinlerin de işi gücü yok seninle uğraşacak 😒
Evet gerçek olaylardan esinlenerek çekildi o seri
değil tabiki kurgu hepsi
ney bu konusu ney
gerçek hikayeler genelde
Hepsi senaryo
Tabiki
Evet
Kurgu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar