Adamlar Kürtler, peki neden Türk diye tanıttırılıyorlar? Burda bir ırkçılık mı söz konusu?
Neden ülkemizde en sevilen ve en başarılı ünlüler hep Kürt oluyor?
Adamlar Kürtler, peki neden Türk diye tanıttırılıyorlar? Burda bir ırkçılık mı söz konusu?
Amerikada da Amerikan vatandaşı Japon ve Çİnliler var ama sorarsan onlara ben Amerikalıyım der.. Bizde Türk olan bile Türküm demez Arap kokusu aldığı için dergah denen yerde.. Aslında Zazalarda Göktürk devami ama nedense siyonizmin etkisi ile şimdi ayrımcılık yapıyor.
Sonra çıkarlar bir de ırkçılık falan var derler. Çarpacan ağzının üstüne bir tane skdjskdjjd
Çoğunluk olmasa da sevilen bir çok Kürt ünlü var evet.
çoğunluk reis sadece biz kürt olduklarını yeni öğreniyoruz. Örnek Ben Yılmaz Erdoğanın Kürt olduğunu yeni öğrendim, Özcan Denizinde öyle (zaten Kürt tipi vardı adamda), Ahmet Kayada Kürt, İsmet İnönü var ünlü siyasetçi hatta o bile Kürt. Mehmet Ali Erbil bile Kürt yani. Yıldız Tilbede öyle Dilber Ayda, Türkiyede "İMPARATOR" diye anılan İbrahim Tatlıses bile aslında Kürt.
daha çok var azınlığı yazdım
Cevap
6Cevap
Kürtlük olayı detay. Türkiye Cumhuriyetinde Türk kimliği taşıyor
Tamamda reis bana göre kimlikle olmuyor. Her kimliği alan Türk değildir bence yani.
Sencesi bencesi yok. Taşıdığı kimliğe göre isimlendiriyorlar. Malum türkiye sınırları içerisinde Tc kimliği taşıyorlar. Iraklı olsalar di Iraklı kürt derlerdi abd li olsalardı kürt kökenli amerikalı derlerdi
Türkiyede yaşayan herkes Türk vatandaşıdır ve Türktür.
Kürtlük ise bir detaydır.
Cukur oyuncularının yarisi kürt ceto mahsun cumali murtaza fatih azer vs
Fars, Arap, Kürt kökenli insanlar özellikle ses sanatına daha yatkındır çünkü.
bu adamlar tv programlarında Türk diye anılıyorlar. Irkçılık söz konusu mu sence?
Değil. Türk vatandaşı oldukları için öyle.
İnternet'e Kürt sanatçı ismi yazarsan, Kürt kökenli Türk sanatçı yazar.
Hangi kürtler başarılı ki bilmiyorum
Ahmet Kaya, Yılmaz Erdoğan, Mahsun Kırmızıgül, İsmet İnönü, Dilber Ay, Özcan Deniz, İbrahim Tatlıses, Yıldız Tilbe, Ünlü yazar Yaşar Kemal, Yeşilçam efsanelerinden olan Hüseyin Peyda, yeniden Yeşilçam Efsanelerinden Yılmaz Güney, Türkiyede ismi en çok bilinen ünlülerden birisi Hülya Avşar, bizim bildiğimiz o meşhur Küçük Emrah, Müslüm Baba, Sermiyan Midyat, Alişan, Metin Uca, Menderes Samancılar vs. vs.
Hatta bazı Türk ünlüler Kürtçe kursuna bile gidiyor.
Yok daha neler bunların hiçbirisini de beğenmiyorum iyi ki de türküm o zaman, kürtçe kursuna gitmek de ne şaşırmışlar
Türkiyedeysen türksün arkadaş
Ne mutlu türküm diyene
beğenip beğenilmemesiyle alakası yok. En güçlü isimler bunlar.
Mahsun Kırmızıgülün filmleri rekor kırıyor.
Amaan neyse ne hiç ilgilenmediğim konuya yorum yapmak zaten saçma oldu
Bunların hiçbirisini de sevmem zaten
Kime göre en sevilen tartışılır
reis tamamda dünyada zaten herkesin sevdiği birisi olamaz. illa birisi birisini sevmiyordur.
bende en sevilen dedim yani çoğuna göre sevilen.
Tamam da O sevilen insanlar Kürtlük kadar türklüğü de benimsemiş insanlar Yılmaz Erdoğan Olsun Sermiyan Midyat olsun Mahsun Kırmızıgül gibi kardeşim değil hepsi onu da seven yok zaten Türklüğü benimseyen Kürde de türk denilmesinde bir sorun yok bana göre
Bence yanlış bilgi
çok doğru televizyonda gördüğümüz oyuncuların yarısı türk lakin haberimiz yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar