Atiye dizisi yayınlandıktan sonra ilk konuşulan şey Beren Saat'in sevişme sahneleriydi. Beren Saat: “Yumruk sahnesi değil de yakınlaşma sahnesi sansürleniyor” konulu bir açıklama yaptı. Ne düşünüyorsunuz? Sansürlenmesi gereken sahneler nelerdir, sansürlenecekse neden çekiliyorlar? Yani aslında o kadar da abartılacak sahneler değillerdi. Neden bu kadar konuşuldu anlam veremedim :D Dediği gibi şiddet içeren sahneler sansürlenmiyor hiçbir şekilde.
Sansürlenmesi gereken sevişme sahneleri mi, dövüşme sahneleri mi?
Ne kadar da kendi isteklerine göre konuşan bir toplumuz. Beren Saat denilen kadının bu söylemi yapmasını anlıyoruz çünkü kadının her dizisi adeta malum sektörün daha kapalı versiyonu o yüzden bindiği dalı veya daha yumuşatılmış tabiriyle kazanç sağladığı cinsel programları savunuyor.
Sonuçta cinsel sahneleri olmasa Bereni Türkiyede kaç kişi izler bu bilindik bir gerçek. Bu sahneleri birazda yurtdışında izletelim modunda bir film zaten yani öyle kaliteli bir eser falan değil.
Sansür meselesine gelince Netflix gibi ücretli bir platformda elbetteki sansür olmaz buna bir şey demeyeceğiz ancak normal Tv dizilerinde bu tarz toplumsal ahlakı zedeleyecek her kesimden insanın ulaşabileceği bir platformda sansürlenmesi çok doğal bir durumdur. Birisi yazmış cinsellik hayatın gerçeği dövüş hayali tarzında ama eğer gerçekliğe bakacaksak dövüş ve savaşta cinsellik kadar gerçektir.
Benim düşüncem dövüş ve cinsellik barındıran içeriklerin tv platformlarında olmaması onun yerine isteyen netflix tarzında platformlarda izleyebilir.
Ve bu arada dövüş varsa cinsellikte olmalıdır diyen zihniyeti anlamıyorum bir şey kötüyse diğer kötüyü savunmanın manası yoktur.
Ha birde avrupa ülkelerinde cinsel sahneler rahat çekiliyor bu yüzden cinsel saldırı vs az diyen dünyadan habersiz arkadaşlara da uyanmalarını tavsiye ederim.
Almanya ve Fransa gibi 2 ülke taciz, tecavüz ve şiddette dünyada ilk 5 içersindeler.
İskandinav ülkelerinde ise yasal hayvan genelevleri dahi var yani bir şeyleri özgürleştirince sorunları çözmüyorsunuz.
Tvdeki tum diziler de mafya ailelerin guya sevgi kelebegi poncik yuzleri ve daha da mafya sert abilerin guya bakin biz degil bunlar kotu dayatmalari var.. herkesin belinde silah.. herkesin evinde abi kime cökelim diyen personel.. ama ote yandan bir tane basi ortulu namazinda buyukanne.. bir iki. genc masum guzel kadin.. kacirilirlar baglanirlar beyinlerine silah dogrultulur ama hep kuzudurlar. Ne bicim adamsiniz siz ne iş yapiyorsunuz demezler eşlerine.. bir iki. tane da masum minik yavru.. hepsi kacakci ama basroller iyi kalpli " durust " kacakcilar.. ve mala mulke bakilirsa uyusturucu kacakcisi vs hepsi.. diger sert abiler bunlara çökünce , bakin onlar kotu adam senaryolari. Bilincaltina islenen gizli mesajlar hep.. ciplakliksa ayri bir mesele. Eskortlara ahlaksiz denir , kamera onunde milyonlar izleyince aaa cesur sahneler iste sanat bu denir.. sevisen kadinin gercek hayattaki kocasi alkislar ,. hakketten super sevisti karim evde benle boyle seyetmiyor (!) Dercesine roportajlar verilir.. al birini vur otekine.
Dövüşme şiddet içeren sahneler.. çocuklar bunları izleyerek büyümemeli. Seks zaten zamanla ögrenecegi ve yaşayacagı bir kavram ilerde yaşadıgında toplum tarafından kınanmayacak veya suçlanmayacak. Ama şiddeti normallleştirilmiş gibi her seferinde izlemesi ilerde sorun yaşatabilir.
Çoğu türk dizileri aldatma kavga çıkar entrika kadına küçümseme üzerine olması insanların hiç dikkatlerini çekmiyor iken ufacık bir sevişme sahnesiyle imam çıkarlar hadi bunları da geçiyorum gerçek dünyadaki tecavüz olaylarına bu kadar ses çıkarmıyorlar durum üzücü..
Yapacak bir şey yok. Dizi de şiddet var, tecavüz var, o var, şu var, diye yasaklanması saçma olur. Çünkü sorun insanlar da senarist'in suçu yok. Onu görüp bunu yapacağım der yapar. Bunda beyin önemli onlar sadece insanlara ders olsun diye yapıyorlar yoksa tecavüz'e uğrayan kadın sonsuza dek dizi de tecavüze uğrayacak değil tabi. Tecavüzcülere ders, şiddetcilere ders anlamın da yapmışlar bizim bazı insanlar olayı sevişmeye getiriyor oda kendi zevki için tabi.
Yani günahı, cezası kendisi başkalarına dokunmasa en iyisi.
Eğer televizyon kanalları gibi çocukların da ulaşabildiği bir yerde yayınlanıyorsa sevişme sahneleri de dövüş sahneleride sansürlü olmalı. Çünkü çocuklar bu sahneyi görebilecek olgunlukta olmayabilir. Sonra neden ilk okul öğrencisi çocuk arkadaşına kafa atıyor dememek lazım çünkü evde onu gördü babadan anneden olmasada televizyon da görüp örnek aldığı dizinin müthiş adamından o herşeyi ile harika yansıtılan adamdan bunu gördü ve yaptı ama televizyon değil de yaş kısıtlamali bir sitede yayınlanıyorsa sansür çok saçma oluyor. Çünkü sanatı hissedemiyoruz mesela kan aktığında gri renk sansür olduğu zaman çok sinir oluyorum izlememek daha cazip geliyor. Olayın içinde kendimizi hissedebilmemiz için sansür olmaması lazım ama TV gibi yerlerde mecbur olmalı çünkü gelişimini tamamlamayan çocukların psikolojisini bozmaya kimsenin hakkı yok.
Evinde oturuyosun 9 10 yaslarinda bir kiz bire oglun var. Tv acik bahsettiginiz diziler var kadin döven veya eli silahli ayni dizide eli silahli olan adam yoldan gecen bir kadina veya oturdugu binadaki bir kadinla yakinlasiyor sevisiyor siz cocuklarinizla isleyebilirmisiniz veya cocugun gormesini engelleyebilirmisinizz.. arkadaslar toplumumuzun genetigi ile bile isteye oynuyorlar bizim ahlaki degerlerimizi sifirliyorlar.. son yillardaki özellikle 2000 kusagi cocuklari delikanlilari kizlarii hic bir konuda tutarli hareketleri yok.. tamamen bosaltismis beyninlerr sankii.. Toplumumuz yozlastiriliyorr...
Bence sansürlenmesi gereken sahneler hiç bir sahne çünkü ne kadar sansür olursa o insanlara yanlış gizemli bakış açısını verir ve daha fazla ilgilerini çeker. Ve eğer cinsellik Türkiye gibi bir ülkede serbest ve ayiplanmayan birşey olsaydı insanlar daha anlayışlı ve tok bir hale gelir kadına taciz ve tecavüz son bulursu en azından minimum dereceye inerdi. Insanlara herşey ne kadar gizlenirse o kadar çok ilgi çeker. Benim bakış açım bu
Sevişme filmleri tabi ki... millet izledikçe sapıklaşmaya başlıyor... Ve bu sapkınlık şiddete dönüşüyor... Mesela aksiyon dövüş savaş filmlerini çok severim... Ama gidip adam öldürmedim... Lakin sürekli tecavüz ve Sevişme filmleri izlesem bir yerden sonra şartel atabilir...
Almanya'da mesela yani yaşadığım yerde sevişme sahnelerin hepsi açık ve hiç bir medyada erkek tarafından öldürülen kadın cinayet haberini göremezsin. Cinsellik Türkiye'de özgür ve ayiplanmayan birşey olsaydı insanlar daha anlayışlı ve ona göre tok olurdu
Ben diziyi bitirdim. Sevişme sahneleri dizideki Atiye karakteri ve sevgilisi arasındaki ilişkinin başta ne kadar iyi olduğu ve iyi iletişim kurabildiklerini gösterirken. Sonraki sahnelerde Atiye karakterinin ruhsal olarak yaşadığı değişim sonrasında sevgilisi, aile, arkadaş Kısacası bu insanın hayata bakış açısı değiştiğini göstermesinde yardımcı olan bir çok sahneden biri. Ayrıca sevişme biçimleri daha iyi olabilirdi ama anlatılmak istenen o tutku görülebiliyordu.
O sahneler aklı belinden yukarı çıkmayan kitleyi çekmek için, sadece sahte bir tanıtım niyetiyle çekiliyor ve normal olarak akış içinden çıkarılıyor. Mesele sansürlenmesi ya da serbest kalması değil bence. Sadece bu sahneler için bu filmleri izleyen var mı gerçekten? Şayet varsa pes.
Sevisme dogal bir olay herkesin yaptigi bunun sansurlenmesi sacma olur bence ama kavga, adam vurma, kesme, gibi sahneler yanlış doğal olan bir sey degil yani sevisme yapilan bir sey herkes yapar ama kavga aci veren sey yanlis bir sey yani kavga gibi sahnelerin sansurlenmesi daha mantikli sevismenin sansurlenmesi bence de sacma.
Ama o tecavuz sahnesi olsaydi kimse ses cikarmazdi bu zamana kadar hic tecavuz sahnesi niye sansurlenmedi diyen gordunuz mu cunku ben gormedim kavga boyle bir sey isteyerek yapilmiyor zorla birini dovmek zorla cana kast etmek öldurmek vs zorla olan seylere halk ses cikarmiyor ama sevisme gibi, seks gibi dogal olan istekle yapilan seylere ses cikartiyorlar nasil bir mantiklari var anlamadim.
Diziyi izledim ve hiç birisi hiç bir yerde çıplak değildi bu bir, ikincisi detayları çekmeyip atlamışlar zaten ama herkes ah vah etti, peki neden? kadınlara şiddet sahneleri en ince detayına kadar çekmesini, izlemesini biliyorlar değil mi? Kadın keyif alırken o rolü oynaması günah ama dövülürken mübah vay canına... Anlamıyorum bu milleti
İkisi de kötü örnek gençlere. İkisi de masum değil. Bir hikaye anlatılırken neden özellikle kadını cinsel obje olarak kullanıyorlar ki? Bunları detaylı işlemek zorunda değiller. Sarılarak aşk anlatılmıyor mu? Tecavüz bile olsa onu da detaya girmeden işleyebilirler. Eski Türk filmlerinde bazı sahneler hep böyledir. Biz detayı görmeyiz ama tecavüz edildiğini biliyoruz o filmde mesela kadına. İlle erkekleri azdıracaklar.
Bu karıyı hep sansürlü yönetimin hakim olduğu televizyonlarda gördü insanlar. Biliyorsun televizyonda gerçek yaşamda görebildiğin hiçbir haltı göremezsin. Ne seks, ne alkol, ne sigara, ne küfür, ne uyuşturucu. Haliyle bu mecradan çıkmış birinin bunlardan birini yapması olağandışı görüldüğünden tepki çekti, alışırlar..
Diziyi izliyorum şu an bildiğiniz sevişme sahneleri erotik ve p*rno kıvamında adam ablasını ve kız kardeşini bir sezon içinde götürdü. Her ikisine de aynı tarife uyguladı 😀dudak Oral sonra kovboyculuk oynadılar. Ve bazı yerleri sansür istiyor adam resmen atiyenin kardeşi ile sevişirken p*rno kıvamında sahneler olmuş.
Sevişme dogal bir sey. Erken mi gec mi bunu herkes yaşicak saten. Izlemesi insanin hayal ve zevk dunyasin zenginleştiriyor. Dovuşme sahneleri hic kimseye fayda etmes. Kotu bir ornektir.
Ikiside sansurlenmeli. Insanlar bunların ahlaksızlığını sanat adı altında meşrulaştırmasindan bıkmıştır. 100 yıldır sanat adı altında irin irin pislik akıyor pacalarindan utanmadan sıkılmadan da savunuyorlar. Allah gün yüzü göstererek öldürmesin. Sürüne sürüne ölsünler
Kadına şiddet temalı, kadını hor gören kadını aşağılan ve mafya temalı diziler çekiliyor bu ülkede. Atatürk'ün bile sansürlediği zihniyet var ülkede o yüzden tuhaf karşılamam. Ülkede ki bir kesme acil beyin nakli yapılması şart.
Komple türk televizyonculuğu dökülüyor. Hep saçma aşk dizileri, zengin oğlan dizileri. Sinir bozan haberler. Bildiğin insan beynini uyuşturuyorlar. Çoğu saçma ütopik hayatlara özendiriyorlar.
Zaten aklı olan türk televizyonu izlemez, çocuğuna da izlettirmez. En iyisi netflix üyesi olacaksın ve ufuk açıcı, muhteşem dizileri oradan izleyeceksin. Gerçek haberleri de dış yayınlardan okuyacaksın.
Sansürlenirse, Toplumda YOBAZ yaftası çok kolay atılıyor. Benim merak ettiğim, o kadar yeşilçamda sanatçılar (Ediz hun, kartal tibet, Tarik akan) aşk filmleri çekmiş. Ama hiçbirinde de seks yok. Ee hani onlar daha kaliteliydi? Ete kemiğe sarılmak mı filme/diziye kalite getiriyor?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Beren Saat bu konuda son derece haklı. Tecavüz sahneleri sansürlenmiyor. Taciz sahneleri sansürlenmiyor. Kavga gürültü sansürlenmiyor. Her türlü pislik sansürlenmiyor.
Fakat dudak dudağa iki saniye sansürleniyor. Bir sigara bir kadeh sansürleniyor.
Ya hepsi sansürlenecek ya da hiçbiri sansürlenmeyecek.
0
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
2 adet zihniyetsiz - vermiş. Neyini beğenmemişler acaba yorumumun?
Sahneyi izlemedim fakat Netflix gibi isteyenin para vererek aldığı bir şeyin sevişme sahnelerinin olay olmasını aptalca buluyorum. İsterse p*rno koyar, almazsınız olur biter. Milletin ağzı torba olsa da çöp atıp büzsek.
Şiddet daha kötü tabi ki ama sevişmenin de bir sınırı olur, resmen açık açık çekmişler. Biraz utanma duygusu olur insanda. Türk dizileri başlı başına saçma ve iğrenç. Kalmadı ki şöyle sihirli annem, bez bebek falan izleyelim.
Yaş sınırı dışında cinsel içeriklerin sansürlenmesini saçma buluyorum. İzlememek isteyen insan o kısmı atlar yani ama gerçek hayatta cinsellik var ve dizilerde de cinsellik olması normal. Sanki kimse sevişmiyormuş gibi niye sansürlensin?
diziler toptan kalksın sadece düşünce programları belgeseller yarışma programları haber kanalları kalsın dizi kadar saçma bir şey yok hiç birini izlemem
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tabi orasını burasını açarak poz veren kadından ne beklenir ki kendini bu şekilde pazarlıyor işte. TV dizilerini öne sürerek kendini masum gösterme çabası da komik. Senin sansürlenecek bı tarafın kalmamış çok rahatsız olmuş anlaşılan.
Sevişme sahnelerine izin verilmemeli sansürü geçtim. Toplumun ahlakını bozuyorlar. TV ulaşılması çok kolay bir şey ve çocukların da bu tarz sahnelere denk gelmesi kaçınılmaz.
Hiçbir şeyi sansürlemeye gerek yok. Hele günümüzde sansürlenebilecek bir şey yok. İnternetten herşeye erişim mümkün. Doğru zaman ve kanal düzenlemeleri ile her şey sansürsüz yayınlanabilir.
Dediğiniz gibi sevişmek ayıplı eyvallah... Vurup kırmak serbest... Sonra millet karısını dövüyor ya da birbirine giriyor şiddete hayır... Elbette hayır ama sansür sevişme sahnesine varsa dövüşme sahnesine daha fazla uygulanmalı... NET.!!
Hepsi sansürlensin belgesel izleyelim :D :D onlar kazandıkları parayla akşamları istediğini yapabiliyor bende onlar hakkında konuşarak vakti mi öldürüyorum :) Belgesel en iyisi ya İguana kertenkelesinin çiftleşme dansını izleriz :D :D
hayatın gerçeğinde sevişmek de var kajsfksf hayatın gerçeği diye çocuklara şiddet izlettirip şiddete meyilli bireyler yetiştirdik bunun da farkında olmamız gerekmez mi sence
Şiddeti çocuğa bublar yanlış yapıyorlar diye anlatıp öğretebilirsin ama çocuk sevişme izleyip sorduğunda açıklamak zor olacak ve çocukları şeyleri uygulamayı severler onun icin ben sahsi fikrimi söyledim
ne söylersek söyleyelim hiç bişey düzenleyecek RTÜK ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim, dondurma reklamlarına yasak geliyor ama saçma sapan şiddet içeren dizilere hiç bişey olmuyor
Yıllardır böyle bu sevişme sahnesine öpüşme sahnesine bu ne yaaa ahlaksızlar derler. Çocuk gelin , tecavüz içeren dizi, şiddet içeren diziler Reyting listesinin en üstünde olur.
Sevmeyi tene dokunmayı değil şiddeti tercih ediyoruz maalesef
En İyi Cevaplar