Hayırlı akşamlar güzel sitenin güzel insanları👋🏻. Azcık moralim bozuk bugün sebebi başlıktan da anlaşılacağı üzere. Biz Türklerde bir sorun mu var anlayamıyorum. Nerede kadına şiddet orada bir izleyici topluluğu. Başrol kadınlarımız ona acı veren adama aşık olur. Peki neden? Kadın mazoşist mi? Tabi adam durur mu o da kadına aşık olur. Peki ya aktörümüz? Sadist mi? Ve tüm bunlar arasında biz izleyiciler ağzı açık izleriz. Kadına şiddetin ayyuka çıktığı dönemlerde en başta sanatçıların hassas olması gerekmez mi? Biz Türkler dizilerden gördüğümüz her şeyi uyguluyoruz doğru olup olmadığını sorgulamadan. İşte bu yüzden senaristler, sanatçılar daha dikkatli olmalı değil mi? Aşk acısı çeken gençlerimiz kendini asıyor, hayata küsüyor ve en kötüsü de karşısındakine zarar veriyor.
Sanatçılar, sonunda yarattıkları insanlara bakmadan, “kadına şiddete hayır!” mesajları veriyorlar bana o kadar basit ve anlamsız geliyor ki.
Hee şunu da söylemeden geçemeyeceğim, genç kızlarımız böyle hayalini süsleyen aşkların gerçekte olmadığını anladıklarında da duygusal bir çöküş yaşadıklarını görüyor duyuyorsunuz veyahutta hayatınızın belirli bir döneminde yaşamışsınızdır.
Gün geçmesin ki trendlerde böyle diziler olmasın. Hepimiz şiddete karşı bas bas bağırırken böyle dizilerin trendlerde olması da trajikomik değil mi?
Ne zamandır kadına şiddet içeren dizilere romantik demeye başladık?
Belki ağır bir laf olacak ama maalesef gerçekler böyle olduğu için söyleyeceğim deveye diken insana s***n yaranır demişler ve bu özellikle bizim milletimiz için çok geçerli bir söz. Yani aynı eleştiriyi daha önce bende yapmıştım bazı dizilerle ilgili ama o bad boy sevenler ne alakası var yhaa nidalarıyla eleştirip o tarz dizileri ve karakterleri savunmuşlardı. Yani bu konuda en büyük hata kadınların ilk olarak kadınlar bu tarz dizileri izlemese protesto etse mesela bir daha bu tarz yapımlar ortaya çıkmaz ve sokakta bir eylem yapıyorlarsa da bu tavırla beraber çelişmezler en azından ama ne dersen de herkes yine bildiğini yapacak.
Onlara daha böyle saçma sorular sorman lazım yoksa cevap vermeleri zor yani. İşte sevgilimden ayrıldım postları meşhur zaten sitede sonra beni kullanmak mı istiyor falan tarzında hep aynı sorularda görebilirsin aktifliği ama işe yarar sorularda göremezsin maalesef. Yapacak bir şey yok ileride öyle birisini bulurlarsa eğer o zaman anlarlar hayatın gerçek yüzünü sen elinden geleni yaptın yani.
Şu diziler yüzünden ilerleme kaydedemiyoruz. Kadın çok acizmiş gibi lanse edilip afedersin erkek hayatını s*kse dahi onun kulu kölesi gibi peşinde koşan bunun adına da aşk koyan bir senaryo var ve bütün kadınlar bu pisliği yapan adama büyük hayranlık duyuyor. Bundaki en büyük etken dizinin ana karakteri seçilirken yakışıklı seçiyorlar ki tutsun dizi kızlarımız da özellikle ergenlik yaşında olanlar büyük prim yaptırıyor. Dikkat et tecavüz eden çirkin olsa "vay şerefsiz" derler yakışıklı olunca "ama intikam almak için yaptı onun bir suçu yok ki" oluyor durum. Tek kelime ile İĞRENÇ.
Bu atv'nin bütün dizileri böyle yalnız Sen anlat karadeniz diye bir dizi var tamamen hiç izlemedim bir bölümünü ama illa instagram'da denk geliyorum Dün de bir zamanlar çukurova diye dizide iğrenç bir tecavüz sahnesine denk geldim. Türk halkı bayılıyor anlaşılan şiddet ve seks içerikli dizilere
Milletimiz izlemeyi seviyor buna bir tek dizi veya film olarak bakmamalıyız örnek veriyorum sokak ortasında dayak yiyen kadını bile izleyen bir ülkeyiz maalesef ki senarist ve yapımcılarda bakıyorlar ki toplum entrika, şiddet seviyor işi paraya döküyorlar, böyle bir millet olmamızda o kadar çok sebep var ki hangisini saysam bilemiyorum yayında ve yapımda emeği geçen herkesin en kısa zamanda biz nereye gidiyoruz sorusunu kendilerine sormasını temenni ediyorum
Adam yakışıklı olunca hayran kalıyorlar bir de.. Daha bu yazın yanımdan geçen birkaç tane 10- 11 yaşlarında kız çocuğunun " yaa erkenci kuştaki can çok yakışıklııı" gibisinden konuştuğunu gördüm. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.. Saçma sapan dizileri gözlerini ekrandan ayırmadan izliyor insanlar.
demek o izleniyor ki kanallar onu yayınlıyor 😕 hayırlısı diyelim. bu arada "kadına şiddet" değil de olaylara "şiddet" penceresinden bakarsanız daha doğru olur
Keşke lâkin bu çok zor görünüyor nedenine gelirsek bir söz vardır bir erkek çocuk eğitirsek bir insan yetişmiş olur lâkin bir kadını eğitirseniz bir insanlığı yetiştirir eğitirsiniz. Toplumda eğitim şart özellikle kadınlar çünkü sizler ne kadar kültür ve eğitim seviyeniz yüksek olursa bir okadar yüksek seviyede insan yetiştirirsiniz çünkü bizleride doğuran büyüten sizlersiniz...
kadına şiddete karşıyım; her canlıya uygulanan şiddete karşıyım lakin bazen bazı durumlar farklı gelişiyor. yorumum diziyle alakalı değil; kendi şahsımla alakalı
En İyi Cevaplar