İzlenme rekorları kıran Vikings dizisinde Viking'lerin tarihi Ragnar Lothbrok'u canlandıran Travis Fimmel Türkiye'de verdiği rpörtajda dövmeleri olup olmadığını soran muhabire kendisini dövme yaptıracak kadar havalı bulmadığını söylüyor, peki siz kendinizi dövme yaptıracak kadar havalı buluyor musunuz?
Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) Kendisini Dövme Yaptıracak Kadar Havalı Bulmadığını Söylüyor, Siz Ne Düşünüyorsunuz?
Bu adam birinci sınıf bir down under köylüsü. Hayatı serserilikle geçmiş, aşırı umursamaz, gamsız bir havası var günlük hayatında.
Herif Comic-Con'a pazar malı gömlek, şort ve parmak arası terlikle flaan geliyor. 'Bu aktörlük işinin en saçma bulduğum yanı herkes belirli bir şekilde görünmemizi bekliyor' gibisinden konuşuyor.
Verdiği cevap da işte sorunun saçmalığını geçiştirmek için, bir insan niye 'Dövmeniz var mı' diye sorar ki, 'Ben zaten hımbılım' babında konuşmuş işte.
Bir keresinde 'İnsanlar benim Calvin Klein billboardlarındaki halim gibi görünmek istiyorlar. Bence bu çok aptalca, ben bile o billboardlardaki halim gibi görünmüyorum' demişliği vardı bunun.
Modelliğin parası iyi olmasa dünya üzerindeki en anlamsız iş olduğunu modellikten parayı bulduğu sıralarda söylüyordu bu herif.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
adam doğal kasmıyor. Dünyada en çok izlenen dizilerden birinin başrolünde oynuyor, hava yok. Onu geçtim bizde kıvança kenana hem oyunculukta hem karizmada bin basar ama adamda yine hava yok. Bizimkiler ropörtaj verirken bile kasıp durur, gereksiz ve samimiyetsiz bir ciddiyet olur bu adamda o da yok. Bizdeki oyuncular sert rolü yapmak için suratlarını maymun gibi somurtarak saçma sapan hareketler yaparken, bu adam gülüşü ile bile psikopatmış gibi korkutuyor. Vikingste ne zaman gülse birşeyler yapıyordu. Dünyanın en iyi aktörlerinden biri bence, bunu da doğallığına bağlı. https://www.youtube.com/watch?v=IQj_I6i2RZU Soytarılığa bak allah aşkına, gözlerini beş karış açarak sert rolü yaptığını sanıyor. sorsan oyuncu, kanat taksan uçacak
Bizde zaten bu tip rolleri oynayacak oyuncu yok. Halen daha melodram döneminden sonra aksiyon işlerine geçmiş olan Cüneyt Arkın'ın taa 70lerde kullandığı oyunculuk metotlarına başvurmaya çalışıyorlar. Hayır onu da becerebilseler neyse.
Travis Fimmel dünyanın en iyi oyuncularındandır iddiası abartılı. Psikopatça mimikleri çok iyi yapabilen birisi ama konuşmayla ilgili sıkıntıları var. Ragnar Lothbrok rolü üzerine çok iyi oturmuştu sadece, hayatının performansını verdi bence burada.
Restraint diye bir Avusturalya yapımında da izledim daha genç olduğu zamanları, manyak adam rollerini çok iyi oynayabiliyor.
Ama bir Tom Hardy ayarında oyunculuğu yok tabii. Ecnebilerin, özellikle Britanyalı tiyatro ekolünden gelme oyuncuların çoğunda bir vurdumduymazlık, bir doğallık var bizimkilere göre.
Travis'e modellik kariyerine nasıl başladığını soruyorlar, diyor ki model titriyle amerika vizesi almıştım, backpacking yapıyordum, sonra dediler ki modelikle uğraşmazsan Amerika'dan kovulacan, ben de mecburen seçmelere katıldım Calvin Klein denk geldi, yoksa ben laf olsun diye almıştım o vizeyi.
Ragnarın Viking dışında herhangi bir performansını izlemedim denk gelmedim Vikingte gördüğüm kadarıyla dünyanın en iyi aktörlerinden birisi. Bunu yabancı dizi hastası biri olarak söylüyorum film çok nadir izlerim tomy hardy filmlerini pek izlemişliğim yok biri ikiyi geçmez ama öyle abartılı bir oyuncu diyemem. . Travi belki bir jim carrey değildir ama bir Tommy den de çokta aşağıda değildir. Kaldı ki dizi ile film oyuncusu olmak arasında büyük bir fark var bence, 2 saate sıkıştırılmış bir filmde bir oyuncu oyunculuğunu çokta konuşturma fırsatı bulmayabilir veya bir filmde çok iyi performans sergileyen birisi bir dizide çok başarısız olabilir. Michael J Hall dexterte çok iyi performans sergileyebiliyorken bazı fimlerinde aşırı vasat kalabiliyor. Orlando bloom Truva’da hem korkaklığından hem kabul ettiği rolden hem de oyunculuğundan dolayı eleştiri odağı olurken King of heavende öve öve bitirilemiyor mesela. Yani birkaç filme bakarak 4-5 sezon boyunca aşırı iyi performans gösteren birisinin performansının abartılı bulunmaması kanaatindeyim
Travis Fimmel belli bir mimik dağarcığı olan bir oyuncu. Ama çok üstün yetenekli falan değil. Kendisi de öyle olduğunu iddia etmiyor. 22-23 yaşından beri içinde olduğu sektörde parlayışının 35'inden sonra olmasının spesifik bir sebebi var.
Experiment'in amerikan versiyonunda, Restraint'de, Warcraft'de falan izledim, şu hillbilly kılıklı olduğu film de var.
Ragnar rolü çok iyi oturmuştu adamın üstüne. Elbette yetenekli birisi ama overactinge müsait olmayan rollerde o kadar parlayabilen bir tarzı yok.
Tabii Türkiye'de ne kadar tiyatrallik, ne kadar mimik o kadar oyunculuk gibi bir algı var.
İkinci bir sıkıntısı var kendisinin, dil. İngilizce'yi hiç mi hiç etkili kullanabilen bir isim değil. Aksan sıkıntısı var, Vikings'de dizinin formatından dolayı bu mesela hiç sırıtmıyor ama bu adamı bir Shakespeare oyununda tirat atarken düşünemiyorum ben şahsen. Mırıldanarak konuşuyor.
Oyunculuk bir metodoloji işi. Michael C. Hall bir tiyatro oyuncusu.
Bu arada Tom Hardy'e dönecek olursak, özellikle genç jenerasyonların önde gelen metot oyuncularından birisidir kendisi. Hem dili kullanımı, hem farklı rollerde sırıtmadan oynayabilmesi, bilimum şive ve aksanı kullanabilmesi önemli özelliklerdir.
Sinema filmlerinde oyunculuk her adim daha fazla parlama şansı bulur, asıl dizilerde oyunculuk daha düşük seviye olur. Şaka mısın nesin?
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Sorular > Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) Kendisini Dövme Yaptıracak Kadar Havalı Bulmadığını Söylüyor, Siz Ne Düşünüyorsunuz?
En İyi Cevaplar