Dizilerde şunu farkettim, örneğin Karadeniz şiveli birinin dizide olması sadece biz karadenizlileri güldürüyor, yanılıyor muyum?

Jet Sosyete dizisine arada bakardım, Kumsal karakteriyle Karadenizli Yasemin Sakallıoğluda girdi diziye ve şiveli. Kız orjinal tabi. Gayet süper yapıyor. Kullandığı kelimeler bile bizim evde normal hayatta kullandığımız şeyler. Oyuzden çok gülüyorum. Ama çoğu kişi onu beğenmedi sevemedi. Çünkü karadenizli olmayan bir insan anlamaz o esprileri. Karadenizli oyunculuk risktir. Ben Rizeliyim. Karadeniz esprilerini iyi bilir şivede geçen komedileri dizide filmde yakalar gülerim. Ama egeli ya da doğulu ya da karadenizle hiç alakası olmayan insanlar anlamaz beğenmez bunları..
Dizilerde şunu farkettim, örneğin Karadeniz şiveli birinin dizide olması sadece biz karadenizlileri güldürüyor, yanılıyor muyum?