Jet Sosyete dizisine arada bakardım, Kumsal karakteriyle Karadenizli Yasemin Sakallıoğluda girdi diziye ve şiveli. Kız orjinal tabi. Gayet süper yapıyor. Kullandığı kelimeler bile bizim evde normal hayatta kullandığımız şeyler. Oyuzden çok gülüyorum. Ama çoğu kişi onu beğenmedi sevemedi. Çünkü karadenizli olmayan bir insan anlamaz o esprileri. Karadenizli oyunculuk risktir. Ben Rizeliyim. Karadeniz esprilerini iyi bilir şivede geçen komedileri dizide filmde yakalar gülerim. Ama egeli ya da doğulu ya da karadenizle hiç alakası olmayan insanlar anlamaz beğenmez bunları..
Dizilerde şunu farkettim, örneğin Karadeniz şiveli birinin dizide olması sadece biz karadenizlileri güldürüyor, yanılıyor muyum?
Hayatımda gerçekten müthiş bir karadenizli tanıdım. Oda geçen hafta yemekteyizdeki yarışmacı. Adam boş konuşmadı. Hakedene hakkını verdi. Şivesi Karadenizliydi. Trabzonlu. Bir karadenizli olarak karadeniz dizisi izlemiyorum.
Konusulan dil Turkce, aksan yöresel ama neden gülmeyelim gülenecek şey var gülebilenecek cümle espiri zeka işidir.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
İyide sana rize şivesi yap dersem haçan huçan gibi saçma sapan şeyler uydurursun😀 nefret ediyorum karadeniz takliti yapan karadenizle alakası olmayan kişilerden
Ben Asyalı kökenliyim ne şiveyi taklit ederim, nede o yörenin aksanina takilirim bunlar beni ilgilendirmez, Yasayan bilir konusur lakin ingilizce espirilere memelere gülebiliyorsak şiveye neden gülmeyesin ege'nin şiveside güzeldir karadenizin ya da kütahyanında espirilere farklı tarz katıyor sonucta yeni bir cümle dogmuyor sadece agız degisiyor dil degil.
Doğru. Ben yaseminden rahatsız olmadım ama genelde şiveden hoşlanmıyorum. Ege dizileri karadeniz dizileri çok yapmacık ve itici geliyor. Güneydoğu demiyorum, o yine daha doğal gelir genelde
Ben dolaylı olarak karadenizliyim diyebilirim.. Varna doğumluyum. Belki o yüzden belki de kulağa hoş geldiği için bilmiyorum ama sadece karadeniz şivesi değil tüm konuşulan şiveleri severim. Çünkü şiveli konuşuyorsa o kişi doğaldır..
Espriler harikaysa , şive çok önemli değil. 6 yıl karadenizlilerle çalışmış biri olarak ve askerliğini de Güneydoğuda yaptığımdan mütevellit , her şivenin aşinasıyım.
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Sorular > Dizilerde şunu farkettim, örneğin Karadeniz şiveli birinin dizide olması sadece biz karadenizlileri güldürüyor, yanılıyor muyum?
En İyi Cevaplar