Yatmadan önce kitap okuma alışkanlığınız var mı? Kitap okuyarak uyumak mı film izleyerek uyumak mı?

Sürükleyici bir kitabım var ise asla okumadan uyumam, ama ben normal insan gibi de kitap okumam. Hemen açıklıyorum anormal kitap okuma şeklimi, eğer okuduğum kitap cidden sürükleyici ise sonunu çok merak ederim ve o kitabı bitirmeden elimden bırakmam. Bir keresinde İncir Kuşları diye bir kitaba başlamıştım (akşam uyumadan önce) ve gece 3 bardak kahve içip uyutmamıştım kendimi ve ertesi günüde kitabı bitirip arkadaşıma teslim etmiştim. Böyle psikopatım işte 😂
Kitap okuduktan sonra uyumak en güzeli ancak öyle bir zamandayız ki, şu anda yaptığımız gibi telefonla uğraşmaktan kitap okumaya zaman ayırmıyoruz bile. Bilinçli bir eylem bu zaten. Bugün yaklaşık 3 aydır sürekli birkaç sayfa okuduktan sonra ara verdiğim kitabı bitirdim. Hiçbir film, telefon ekranından okuduğum hiçbir metin, bir romanı okumak kadar güzel değil. Umarım tekrar kitaplarla haşır neşir olabiliriz.
Uzun yıllar kitap okurdum genel kültür be tarih konulu sadece uyumadan önce değil sürekli, yaklaşık 2-3 aydır hiç okumuyorum ve kendimi dünyanın en cahil insanı gibi hissediyorum 🤷🏼♂️
Yatmadan önce tuvalete gidip okuyorum metak edeyitum sıçarken okumayı seven başka kimse var mı
Cevap
27Cevap
Yatmadan önce kitap okurum... ikisini de yapıyorum çoğu zaman uyutmaya yetmiyor... 🤷🏼♀️
Ruh halime bağlı olarak değişiyor bu. Uyumadan önce ya kitap okurum ya film dizi bir şeyler izlerim veya olmadı netten haberleri incelerim.
Film izlerken uyumak berbat ayrıca terlik yeme olasılıgın cok yuksek xdxd kitap uyurken uyumak cok guzel tabi kitap uyudugunda katlanmazsa xd
Yatmadan once degil de gun icinde belli araliklarla okurum kitabi.. Ama ne kitap okuyarak ne de film izleyerek uyurum..
Her gece olmasada okurum. Film izlerken, uyuyamam ama kitap terapi gibi geliyor.
Film grubuna çizgi film de giriyorsa ben çizgi film izleyerek uyurum bir tür hobi
Bu sene öyle bir alışkanlık kazandım evet. En kötü ihtimalle 10-15 sayfa kitap okumadan uyumuyorum.
Okuma yapmadan uyuyamıyorum ama yatarken telefonumdan okuyorum.
Yatmadan önce okursam hemen uyurum anlamıyorum okuduğumdan
kitap okumadn duramazdım fakat gözlerim şimdi mani oluyor bence
Kştap okuyarak uyumak hemen uykun geliyor. hem de faydası var
İkisini de sevmem yani sessiz ortam isterim uyumak icin 🍃
kitap okuyarak uykumu getirip ardından bildiğim bir filmi açıp dinleyerek uyumak
Önceleri uyumadan önce kitap okurdum artık yapmıyorum. Zihnimde kendi kitabımı okumak daha keyifli..
Çalışırken kitap okuyarak uyuyordum, şu an Allah’a emanet uyuyakalıyorum.. 😂😂😂
Okurum.
İyi geliyor bana, beynimdeki düşüncelerden uzaklaşıyorum.
Kitap okurum ama yatarken degil ozman birsey anlamiyorumki saat 2 3 gunduz tam kitap icon ideal
Film izleyerek uyuyamam. Kitap okuyup uyuduğum çoktur.
Olmaz mı hiç? Başka bir alışkanlığım yok. Öyle söyleyeyim.
Yatmadan önce kitap okumayı daha çok severim ama bir de şu telefon illetinden kurtulabilsem 😅
O gece ki psikolojime bağlı ama ikisinden biri olmak zorunda, uyuyamıyorum yoksa.
Eskisi kadar okumuyorum, okudukça bu toplumda yaşamak daha da zor geliyor
sabah kalkinca okuyorum aksam uyurken olursa ruyama giriyor
Telefonla daha çok içiçeyğm ama arada kitap okuyorum
Kitap okuyarak uyumak, hem daha dinç bir kafayla uyanırım sabahında hemde uykuya daha kolay dalarım.
eig secıcem senı :D
Yatmadan önce bir şeyler okuyup izlersem yaptığım şeye pek odaklanamıyorum.
İkisi de değil yatmadan bir 15-20 dk önce beynimi boşaltmak daha iyi geliyor.
Kitap okumaktan çok uzaklaştım. Film izleyerek uyuyorum :/
Kitap okuyarak uyumak ama daha öyle bir şey olmadı ;)
Evet var ama film izleyerekde uyuduğum zamanlar oldu
Önceden çok okuyordum kitap ama daha sonra bıraktım başlasam yine olur aslında ama
Kitap okuyarak dün okudum derin bir uyku çektim bugün tel peşindeyim bir şey olduğu da yok
Yatmadan dglde haftasonu sabahlari
Ks de takılarak uyuya kalıyorum
#mutlubirkız
Sanane sapık
Engellendi..
Teşekür ederim
Kitap okuyarak uyursam daha verimli uyuyabiliyorum
Kitap okuyarak uyumak
Kitap okuyarak uyumak daha güzel
Film izleyerek uyumayı tercih ederim.
Yatmadan önce sadece uykuya odaklanıyorum
Kitap okuma alışkanlığım var.