Mustafa Kemal Atatürkte bizimdir Abdulhamit Handa bizimdir Sultan Alaaddin de bizimdir Ne şanlı bir tarihimiz var hala birini sayıp birini saymamazlık yapanlar utansın
Osmanlı düşmanı bazı sığırlar var ben çok görüyorum. Osmanlıyı kimse sevmek zorunda değil elbet.. ama saygı duymak zorunda.. Çünkü zulmetmeden yönetmiş. Bak bu çok önemli bir şey. Adamlar cezayiri 300 yıl boyunca idare ediyorlar.. ama cezayirde kimse türkçe bilmiyor? Anlatabiliyor muyum? Bugün sömürgelerde dili dayatabilmek için önce ekonomiyi iflas ettiriyorlar. iç savaş çıkartıyorlar. tarih bilincini zayıflatıp sonra tamamen kaldırıyorlar dil unutulsun diye. Osmanlı hangi birisini yapmış. bugün türkçü değillerdi diye düşman oluyor bizimkiler. ulan türkçeyi dayatıyor olsa bunca zaman nasıl gelecek illaki kendi kültürünü tutacak ve isyan çıkaracak adamlar çıkacak.. Ama tam tersine , bu insanlar Türkçe öğrenmemişler ama , osmanlı için canlarını vermişler canlarını ! Bunu göremeyen zihniyetler at gözlükleri ile yaşıyorlar.. Başka bir şey demiyorum. her savaşta kalabalıklara karşı , özellikle dünya savaşlarında filan 20 den fazla ulkeye karşı savaşıyoruz. bu neyle oluyor? Kendi kültürünü , onların kültürüne saygı duymadan empoze etsen , asimile etmeye çalışsan bu insanlar senin için canlarını verirler miydi? Bugün nereye bakarsan bak , asimile edilmeye çalışılan bir ortamda zulüm her zaman vardır.. Çok ayıp görüyorum. tamam benimde osmanlı da beğenmediğim şeyler var ama , hakkının da verilmesi gerek..
Agzina saglik kardesim tamda dusuncelerimi tercume etmissin bazi osmanli dusmani sigirlar anlamaz bunu. Birde mustafa kemalle padisahlari kiyasliyorlar tamam mustafa kemale de saygi duyarim lafim yok ama 3 kitaya nam salmis fatih yavuz kanuni ile bir tutulamaz o donemde o adamlarin yaptiklarini mustafa kemal yapamaz osmanli herzaman hosgorulu bir devlettir. Milletleri somurerek zengin olmaktansa onuruyla çökmeyide bilmis bir devlet
@elbetbirgun547 Çöküşünde bile bir onur var , geri çekildiği topraklarda halk osmanlı askerlerini ağlayarak uğurluyor.. Düşün.. osmanlıyı görmüş bir kadın , 100 küsür yaşında.. bugün kendisi ile zombi nene diye dalga geçiliyor. kız ben türküm deyince kızı öpmeye çalışıyor elini başının üstüne koyuyor sarılıp duruyor.. bu boşuna değil işte. Atatürk de aynı zulmü yaptı. Harf inkilabı , kıyafet , şapka inkılapları , dilde ne kadar kelime varsa bunlardan arındırdı. Ve bugünkü sığ dil anlayışını ortaya çıkardı. Baksana yapılan araştırmalara, millet ortalama 200 -500 kelime ile ömürlerini geçiriyorlarmış..
Atatürkten nasıl nefret eden bir kesim var sen biliyorsun. daha 80 sene geçmis hala sönmemiş bu nefret. Osmanlı'nın yaptığı ile Atatürk'ün yaptığını kıyaslamak ahmaklıktır. Birde osmanlı türktü diyerek onunla övünmeye çalışan sığırlarda var. eğer türktü diye övgü almaya çalışırsan , koskoca bir dünyaya hakaret etmiş olursun. cünkü kurtuluş savaşında pakistandan bileziklerini bizler için gönderenlere , canlarını vermiş onca milletin evladına saygısızlık etmiş olursun. Bugün bile kimse osmanlıya nefretle bakmıyor. sevmiyordum diyebiliyor ama kimse nefret etmiyor çünkü ona karşı savaşmış milletler bile neden savaştıklarını bilmiyorlardı. anzaklar bunun en büyük örneği..
Ben röportaj izliyorum ukrayna da Osmanlı soruluyor. ne alaka diyorum orayı bile yönetmişiz :) Sonra açıyorum bugünün şartları ile izliyorum , Osmanlı yıkılmasaydı ne olurdu diye , ruhi çenetten izleyebilirsiniz , çok basit hesaplarla bile dünya nüfusunda ilklere , ekonomide ilklere giriyor petrolde olsun yer altı zenginlikleriyle olsun askeri gücüyle olsun. amerika yanında halt etmiş. ki etmişte zaten , tarihlerinde sadece osmanlıya haraç vermişler 20-30 sene yanlış hatırlamıyorsam..
@Franz_Kafka Karanlık yüzleri de var haklısın. genelleme yapmak benim hatam kusura bakma. Osmanlı'nın yıkılışını da ben bunlara bağlıyorum. özellikle lale devri ile başlayan , tanzimatlarla devam eden o dönemlerde , ben islamdan git gide koptuklarını , bu yüzden de allahın, ellerinden hilafeti aldığına inanıyorum. Bahsettiğiniz olaydan haberim yok , ama olabilir inanırım yani. hiçbir şeyin mükemmel olmayacağını bilmemiz gerektiği gibi , hiçbir şeye de körü körüne bağlı kalmamak gerek. Saygılarımla.
Bütün padişahlarımızı seviyorum lakin başı Fatih Sultan Mehmet Han çekiyo, sonra Sultan Yavuz Selimi seviyorum nedenine gelince, kısa bir zaman içinde o zamanın şartlarında ordusuyla İran seferine çıkarak onca yol kat edip galip gelmesi sonrasında memüklerin devlet içinde ki isyanlarını bastırmak adına onlarla savaşıp mısıra kadar takip ettikten sonra mısırıda işgal edip, devlet hazinesini hiç olmadığı kadar ihya etmesi bunlar bir kaç örnek sadece,
Sen osmanlı torunu değilsin. Osmanlı torunları avrupa keyif sürerken, sen ister osmanlı zamanında, isterse şimdiki durumda sürünerek yaşamaya çalışan halkın çocuğusun.
Ne keyifi be sürgün edilirken iyiydi dimi? Abdulhamitin oz torunu kapi kapi. Dolasip sabun satarmis Sürgün edenler keyif sürerken Daha Atalarının var olsuğu yere bile istedikleiiri gibi gelip gidemiyorlar Kendi dilelrini bile zor konuşuyorlar bu acımasızlıktır? ? Bu senin dediğinde nankörlüktür! Düşünsene anan seni bir ele veriyor el kapısında büyüyosun zoruna gitmez mi?
Tarih bilen Osmanli Torunuyum demez, Osmanlidan nefret eder. Malum ama halkimiz cahil.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Dedelerimiz bilmem lakin babannelerimiz Rus ve İtalyan soylu çoğunlukla... Gerçek Osmanlı torunlarına bakıyorum Türk değil, İtalyan veya Rus tipi görüyorum.
Mustafa kemal ataturk dedigin adamin yaptiklarida buyuk saygi duyarim lakin bir fatihle bir kanuniyle kiyaslanamaz fatih yavuz kanuni 3 kitaya nam salmus, dunya imparatorudur. Hadi mustafa kemal dunya imparatoru olsunda goruyum kucucuk anadoluyu kurtardi diye en buyukmu oldu
Anlamıyorum cidden bu nasıl bir absürtlüktür Başarılı veya başarısız Bir kere o dönemde yaşayıp bir imparatorluk yönetmek başlı başına cesaret ve anlatılmaz bişey sen burda yok sayıyorsun bu saygısızlıktır O dönemde yaşasan bırak imparatorluk yönetmeyi bir orduda asker bile olabilir misin bilemem
Osmanlının insanlığa ne katkısı olmuş? Osmanlının yaptığı buluşlar icatlar bilime katkıları neler? Osmanlı hangi hastalığa tedavi bulmuş? Osmanlının neyi var? Ne yapmış Osmanlı?