Biliyorsanız, kaç taneler? Bildiklerinizi sayar mısınız?
Not : Dalga amaçlı bir soru değildir.
Not : Dalga amaçlı bir soru değildir.
🔴4 büyük melek bilinmektedir.
🔵Bunlardan sadece 2 tanesi ismen Kuran da gecer ki bunlar Cebrail ve Mikail dir.
🔴Azrâil Kur’an’da “ölüm meleği” olarak nitelenmektedir.
🔵İsrâfil’den ise hadislerde bahsedilmektedir.
⭐Bunun dışında Kur’an-ı Kerim’de kirâmen katibin, mukarrebûn, hafaza, hamele-i arş ile cennet ve cehennemde görevli olan bazı meleklere işaret edilir.
⭐ İslam dininde meleklerin varlığınan inanmak bir inanç esasıdır ve her Müslüman buna inanmak zorundadır.
Geciktiģim icin özür diliyorum. Umarım faydalı ol abilmişimdir canım arkadaşım. 😎
EİG için benim yorumuma da deger verip beni sećtiģiniz ićin ćook teşekkür ediyorum efendim. ☺😊
Cebrail, Mikail, İsrafil, Azrail sağ ve sol melekler kiramen katibinler, münker nekir
Hamalei arş ve mukarrabun ve iliyyun
Teşekkürler.
Rica ederim bende teşekkür ederim
4 tane herkesin bildiği var zaten onlar dışında münker nekir harut marut çok cahil işim sadece 8 tanesini biliyorum
:)) olsun. Ben de sadece 4 ana meleği biliyordum. Şimdi burda diğerlerini öğrendim.
Azrail Cebrail Mikail Israfil Kiramen Katibin Múnker Nekir
Teşekkür ederim😇😇
Rica ederim :))
Cevap
9Cevap
Cebrâil’in (as) bircok isimi vardir , isimleri; Cibril, Ruh, Rûhü’l-Kudüs, Rûhü’l-Emin, Rûhullah, Rûhü’l Hak, Namus-u Ekber’dir.
Mikail ,
İsrafil ,
Azrail ,
Kiramen Kâtibin ,
Hafaza Melekleri ,
Hamele-i Arş (Arşı taşıyan melekler)
Bu kadar diye biliyorum.:)
Kuran' da Cebrail ve Mikâil meleklerin ismi var. Azrail, ölüm meleği olarak yazar. İsrafil hadislerde geçer.
Cebrail , azrail, mikail, israfil, munker nekiir, kiramen katibin, hafaza melekleri bunalr bikdiklerim.
Baya biliyomuşsun 😂
Aynen herkes kadar 😂
Şey dicem dun soruma yorum yapmistin ya o benm
Biliyorum😂
Nerden biliyon simdi mi öğrendin 😂
Buraya yazdiginda direk sen oldugunu anladim😂yani normal
Normal bir yorum yazdım benim olduğumu anlaman ilginç 😃
Hissettim diyebiliriz😂hisslerime guvenirim cok😉
Bende guvenirim ne çok ortak noktamiz var 😂
😂😂
Burada düzgün bir cevap alamazsın birçok kitap var güvenilir internet siteleri var onları tavsiye ederim
kendımden utandım:(( ama vasat bı musluman ıcın agır soru gercekten.. 4 buyuk melegın ve yazıcı meleklerın gectıgını bılıyorum bırde hafza meleklerı ama baska bır bılgım yok acıkcası..
tesekkur edıyorum!!!
Mikail
İsrafil
Cebrail bı tane daha vardı ama hatırlayamadım
Azrail :)
azrail, cebrail, israfil, mikail, sorgu melekleri, günah ve sevapları yazan melekler başka aklıma gelmedi.
Cebrail, mikail, israfil, yazıcı melekler, ölüm melekleri, arşı taşıyan melekler.
Kiramen katibin melekleri nunker mekir melekleri (bunu uydurdum buna benzer birseydi ) 😄 mikail cebrail azrail israfil kurandakiler bunlar
Cebrail mikail ve israfil diğerinin ismi yoktur sadece görevleriyle anılırlar
@azelcan arkadaşımız belirtmiş
Neden yalnız onu kaynak gösterdiniz? Kuran da geçenleri söylediği için mi?
Hayır sıradan yorumları okudum. Boşuna yazmayayım dedim. Belki herkes birbirinin yorumunu okuyarak okuma farkındalığınıda geliştirir. Ben önyargılı bir insan değilim. Her türlü insanın görüşü saygı çerçevesinde dinlenmelidir. Eleştrilerede açığım ve çok önemserim. Bazen bir gerçeğe birden fazla doğru yolla ulaşabilirsiniz.
Elbette doğru söylüyorsunuz. Genelde ben de cevapladığın soruya gelen diğer yorumları da mutlaka okurum.
Büyükler hariç bilmiyorum
Dört melek hariç diğerlerini bilmiyorum
Google amcaya sorsana :)
Cebrail Mikail israfil
Azrail :))
O korkunç 😀
Biraz :))
4 buyuk melegı bılıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar