Sahsiyet isimli dizi nasil?

Turk dizilerini yerden yere vuran ben gayet begendim bu yapimi.

Zaten televizyonda degil, internette yayinlaniyor.

Cok iyi yazilmis, cok iyi cekilmis, ecmebi yapimlara bayagi oykunen, ilginc karakterleri ve enteresan bir kurgusu olan bir dizi olmus.

Eger sacmalamaz ve hakkaten iyi gtururlerse bir iki sezon boyunca ulkenin standartlarinin cok otesinde bir dizi cikmis olur ortaya.

Goruntu yonetmenini Emmy'e yollamak lazim. Isigi boyle kullanan turk dizisi yok.

Agah Beyoglu (Haluk Bilginer dokturuyor bu rolde) , Beyoglu dolaylarinda yasayan eski istanbullulardan bir emekli memurdur. Hali vakti yerinde, birikimli bir sahistir.

10 yildir yalniz yasamaktadir. Karisi oldukten sonra icine kapanik, sade bir yasam surerken Alzheimer hastasi oldugunu ogrenir.

Once bunalima girse de, zamanla bu hastaligin kendisini ozgurlestirdigini dusunur.

Alzheimer yuzunden sahsiyetini yitireceginden, sahsina herhangi bir yuk olmayacagini ve sorumlulugunu cekmeyecegini dusunur ve seri cinayetlere baslar.

Genelde hedefinde savcilik arsivlerinde calisirken rastladigi, geregi dusunulup gereginin yapilmadigi vakalarin failleri vardir. Ozellikle kadin dusmanlarindan kurban secer.

Ancak sahsiyeti komple paradigma degisimine ugramis olan Agah, oldurmekle kalmaz, meshur olmus bir polis memuru olan Nevra (Cansu Dere) ile sadist bir akil oyunu da oynar.

Dizi bu formatta ilerliyor. 3 bolumu yayinlandi Puhu Tv'de. Gayet iyi. Formati geregi bazen bogucu olaylar olsa da, cok ilginc bir as karaktere, fena gozukmeyen yan hikayelere, nteresan bir kurguya ve belirgin bir kara mizaha sahip.

Hangi turk dizisinde bosta bulduklari arabayla apacilik yapan sokak cocuklarinin, arac sahibinin cesedini bulup doka ugrayislarini 'Gel hadi takil bana bin arabama' denen o alamanci sarkisiyla verecek bir konsept var ki?

Yan rollerde de saglam oyuncular var. Metin Akgulder, Necip Memili gibi.
Sahsiyet isimli dizi nasil?