Hangisi sizce daha mantıklı? Siz hangi yöntemi uyguluyorsunuz?
Ben takas etmeyi daha mantıklı buluyorum ama sonra okuduğum kitapların ismini unutuyorum. İsimlerini bir yere yazmak da iyi bir şeymiş gibi görünmüyor çünkü okumuş olmak, anlayarak okumuş olmak yeterli olur zannımca.
İkinci el kitap satın alırım, kütüphane de kullandım zamanında ama okuduğum kitapların bir köşede durmasını seviyorum o yüzden takas işini sevmiyorum. Mesela geçenlerde okul kütüphanesinde bir kitap gördüm hoşuma gitti gidip aynısını aldım. Ben okuduğum kitapların 'benim' olmasını seviyorum. İstediğim zaman dönüp sayfalarını açmayı ve belirli bir zamana sıkışmadan okumayı seviyorum. Bazı kitapların kitaplığında olması bile haz verebiliyor insana. Beğenmediğim kitapları zaten sağa sola takas olmadan veriyorum.
Kitabı bittiği yerde birakmak lazım bir baskasininda alip okumasi icin diye hir sey okumustum yine bir kitapta ☺ o zamandan bu yana okuyup birilerine veririm arkadasima yegenime ablama gibi bu bana daha iyi hissettiriyo.. koleksiyoncu degil benim ruhum sanırım 😅
bence takas yöntemi. Kütüphane kartım vardı benim. Ne yapayım gösterişi. Aklımın içinde olursa yeterlidir. Bikere kitap arasında gül yaprağı görmüştüm. Öyle şeyleri imzaları falan severun :))
İmkan varsa bence kendi kitaplığını oluşturman çok daha mantıklı. Tabi o kitapların tümünü okuyup, kimseye ödünç vermeden saklamak ve muhafaza etmek kaydıyla :)
Bence kendi kitaplığını kurmakta bir kötülük yok. Çünkü kendime ait bir oda (Virginia'nın dediği gibi) inşa ediyorum her yeni kitapla. Gerek ikinci el, gerek yeni kitaplar, hepsinin yeri ayrı gönlümde ve odamda.
Bu işin mantığı olmaz ki; sıfır kitap alarak kendi kitaplığını oluşturmanın tadı farklıdır. Bir sahafa gidip tarih kokan kitap alıp omun ruhuna varmak farklıdır. İkisini de müthiş severim.
Yeni seviyorum ben, ayrıca takas da hiç bana gore değil. Kitapligimda dursun. Bazen bir süre geçince bir daha okuyorum. Paylaşmayı sevmedigim sayılı şey arasında kitaplarim
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > İkinci el kitap alıp başka kitaplarla takas ederek kullanmak mı daha iyi, yoksa her seferinde yeni kitap alıp kitaplık yapmak mı?
En İyi Cevaplar