Ben belgesel izlemeyi çok severim. Elitlikten değil de severim yani yapacak bir şey yok :) TRT Belgesel mesela hoş bir kanal. Ama öyle aslanlar kaplanlar ceylan yakalıyor gibi şeyler değil. Örneğin yanardağ belgeseli, gökdelen yapımı belgeseli vs. çeşitli şeyler izlemek isterim. Hangi kanalları önerirsiniz?
Denk geldiğinizde çok ilginç belgeseller var dediğiniz belgesel kanalları önerir misiniz?
Pek bir seçeneğin yok tv kanalı olarak. Önerilecek kanallarda bilindik şeyler zaten bu yüzden internette ki belgesellerde şansını deneyebilirsin en azından sonuç odaklı zevklerine ulaşırsın. Yoksa bahsettiğin kategoriler de her zaman belgesel olmuyor tv kanallarında.
Aslına bakarsan ben de çok seviyorum belgesel izlemesini, TRT Belgesel kanalı da bence istediğin gibi bir kanal. Çünkü sadece hayvanlar değil, dediğin gibi şehir yapılanmaları, doğada yaşanan zorluklar ve bir çok belgesel türünü barındırıyor.
DiscoveryChanel- How it’s made (nasıl yapılır?) Science&Vie kanalı da çok güzel askeri belgeseller var izlerken ağlayasım geliyor o kadar geriyiz ki tüm gelişmiş ülkeler 50yıl avans verse yakalayamayız onları 😔
Nat Geo Wild kesinlikle. Çok güzel hayvan belgeselleri var. Televizyona bakmam ama ailemin evine gittiğimde yapacak bir şey olmadığı zaman televizyonda Nat Geo Wild seyrederim.
Onun dışında Yaban TV, TRT Belgesel, TGRT Belgesel gibi kanallarda da var. Eskiden Animal Planet kanalı vardı ama sanırım şu an yok. Tabii aralarında en iyi olanı Nat Geo Wild.
National Geographic kanalları belgeler konusunda çok iyi. Aslan kaplan ceylan belgeselleri sıktı. Adını bile duymadığım hayvanlar hakkında bile bilgi veriyorlar. Zaman zaman farklı belgesellere de rastlıyorum.
History Channel, Discovery, Nat Geo ve diğerleri. Hepsini severim. Youtube' da "Primitive Technology" videolarını özellikle öneririm. Ancak aklıma gelen belgesel film tarzı "Tüfek-Mikrop-Çelik" harika. Mutlaka izlemeni öneririm.
Tlc ve live diye bir kanal vardı. Bunlar benzer içerikler yayınlıyor. Ağır yaşamlar tlc'nin efsanesidir. Merhabaaaaa. Ben doktor nowzaradan. Bugün nasılsın bakalım?
O kadar bilgim yok. Para yatırmıyor böyle şeylere.. Sitesi vardı http://www.history.com/ TV'de izlemediğim için bir şey diyemem. Sadece internette rast gelir isem izliyor idim.
TRT belgesel en dandik belgeselleri yayınlayan 2 kişin, n yönetebileceği ama 300 kişinin çalıştığı devlete ait bir çiftliktir. iyi belgsel izlemek istiyorsanız Discovery Channellar, Animal Planetler ve National Geographic tavsiye ederim
Televizyon izlemiyorum o yüzden oradan bir öneride bulunamam ama youtube'da belgesel paylaşan güzel kanallar var. Bazen denk geliyorum. Telif yiyene kadar yakaladığını izleyebiliyorsun :D
En İyi Cevaplar