''Çağrı'' filmi, özgün adıyla ''The message'' #İslam'ın doğuşunu anlatan Mustafa Akkad yönetmenliğinde bir filmdir. 1976 yapımı film, #Libya'da, bir kısmı ise #Fas'ta çekilmiştir.
İslam'ın doğuşu, Hz. Muhammed'in önderliğinde anlatılmaktadır ancak Hz. Muhammed'in yüzü hiç gösterilmemektedir. Aynı şekilde Hz. Ali'nin yüzü de öyle. Ve bu karakterlere seslendirme de yapılmamıştır.
Çağrı filmi, 42 yıllık bir film olmasına rağmen hâlâ #Türkiye'de her yıl televizyonda gösterilmektedir. Film, ilk çıktığı yıllarda Türkiye'de o kadar çok tutulmuştur ki, bir yıl kadar vizyonda kalmıştır.
FİLME GELEN TEPKİLER
Çağrı filmine gelen en büyük tepki, Hz. Hamza'nın ölümünün gösterilmesiydi. Gerçekte de #Uhud Savaşı'nda, Hz. Hamza, Yahşi adında bir adam tarafından şehit edilmişti. Filmde Yahşi'yi canlandıran adam, o rolünden sonra ülkesinde iş bulamamıştır. Hatta filmde Hz. Hamza'yı öldürdüğü için ölüm tehditleri bile almıştır. Bu hususta film, bu kısımda oldukça eleştiri almıştır.
Yahşi daha sonra müslüman olduktan sonra, peygamber vefatından sonra çıkan sahte bir peygamberi öldürüp kendisini affettirdiği rivayet edilir. Hatta bir gece peygamberimizi rüyasında gördüğü ve kendisini affettiği rivayetler arasındadır. Aslı varmıdır yok mu dur tartışmaya açık bir durum.
Vahşi'nin Hz. Hamza'yı öldürmesi için emri veren bir kadın var. Bu kadın da Ebu Süfyan'ın karısı. Çünkü Hz. Hamza Ebu Süfyan'ın karısının babasını öldürmüştü. O da bu yüzden intikam almak için Vahşi'yi görevlendirmiş.
Mekke fethediltikten sonra o kadını Hz. Muhammed affetmiştir. Ancak amcasını öldürmesinin üzüntüsüyle ona ''Mümkünse gözüme gözükmemeye çalış.'' demiştir ama gene de affetmiştir.
İzledim. Güzeldi. Ama Mecid Mecidi'nin Hz Muhammed film serisi daha güzel olacak gibi. Peygamberin çocukluğunu anlatan ilk filmi harikaydı. Diğer iki filmini de dört gözle bekliyorum.
Seyrettim. Küçükken Anthony Queen i araştırırken müslüman olmadığını öğrenince çok şaşırmıştım. Adam o kadar güzel canlandırmış ki Müslüman olduğuna inandirabildi.
En İyi Cevaplar